Zoznam vrcholov v Oravských Beskydách

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Babia hora (1 725 m)
Malá Babia hora (1 517 m)
Pilsko (1 557 m)

Zoznam vrcholov v Oravských Beskydách zahŕňa pomenované vrcholy v slovenskej časti pohoria s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť kód]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Babia hora 1 723 49°34′24″S 19°31′46″V / 49,57333°S 19,52944°V / 49.57333; 19.52944 (Babia hora) červená turistická značka zelená turistická značka žltá turistická značka
2. Pilsko 1 557 49°31′38″S 19°19′06″V / 49,52722°S 19,31833°V / 49.52722; 19.31833 (Pilsko) zelená turistická značka
3. Malá Babia hora 1 517 49°34′52″S 19°29′59″V / 49,58111°S 19,49972°V / 49.58111; 19.49972 (Malá Babia hora) červená turistická značka modrá turistická značka
4. Munczolik 1 356 49°32′01″S 19°17′49″V / 49,53361°S 19,29694°V / 49.53361; 19.29694 (Munczolik) červená turistická značka modrá turistická značka
5. Polanica 1 339 49°32′07″S 19°16′53″V / 49,53528°S 19,28139°V / 49.53528; 19.28139 (Polanica) červená turistická značka modrá turistická značka
6. Minčol 1 273 49°30′59″S 19°17′13″V / 49,51639°S 19,28694°V / 49.51639; 19.28694 (Minčol) neznačkovaný
7. Bukovský Grúň 1 230 49°33′52″S 19°29′40″V / 49,56444°S 19,49444°V / 49.56444; 19.49444 (Bukovský Grúň) neznačkovaný
8. Trzy Kopce 1 216 49°31′53″S 19°15′38″V / 49,53139°S 19,26056°V / 49.53139; 19.26056 (Trzy Kopce) červená turistická značka žltá turistická značka
9. Beskydok 1 169 49°36′45″S 19°27′37″V / 49,61250°S 19,46028°V / 49.61250; 19.46028 (Beskydok) červená turistická značka
10. Úšust 1 155 49°24′33″S 19°11′13″V / 49,40917°S 19,18694°V / 49.40917; 19.18694 (Úšust) modrá turistická značka
11. Magurka 1 143 49°31′38″S 19°15′39″V / 49,52722°S 19,26083°V / 49.52722; 19.26083 (Magurka) modrá turistická značka žltá turistická značka
12. Hrubá Bučina 1 131 49°29′14″S 19°13′50″V / 49,48722°S 19,23056°V / 49.48722; 19.23056 (Hrubá Bučina) modrá turistická značka žltá turistická značka
13. Súšava 1 129 49°29′55″S 19°18′40″V / 49,49861°S 19,31111°V / 49.49861; 19.31111 (Súšava) neznačkovaný
14. Vysoká Magura 1 111 49°24′04″S 19°09′49″V / 49,40111°S 19,16361°V / 49.40111; 19.16361 (Vysoká Magura) neznačkovaný
15. Dudová 1 095 49°30′18″S 19°20′46″V / 49,50500°S 19,34611°V / 49.50500; 19.34611 (Dudová) zelená turistická značka (traverz)
16. Bednárová 1 093 49°24′36″S 19°08′14″V / 49,41000°S 19,13722°V / 49.41000; 19.13722 (Bednárová) modrá turistická značka
17. Magurka 1 087 49°29′59″S 19°20′09″V / 49,49972°S 19,33583°V / 49.49972; 19.33583 (Magurka) neznačkovaný
18. Veľký kopec 1 086 49°25′29″S 19°12′52″V / 49,42472°S 19,21444°V / 49.42472; 19.21444 (Veľký kopec) neznačkovaný
19. Svitkova 1 082 49°24′13″S 19°06′26″V / 49,40361°S 19,10722°V / 49.40361; 19.10722 (Svitkova) modrá turistická značka
20. Wielki Groń 1 075 49°29′31″S 19°13′39″V / 49,49194°S 19,22750°V / 49.49194; 19.22750 (Wielki Groń) modrá turistická značka žltá turistická značka
21. Krawców Wierch 1 071 49°28′43″S 19°13′30″V / 49,47861°S 19,22500°V / 49.47861; 19.22500 (Krawców Wierch) modrá turistická značka žltá turistická značka
22. Jaworzyna 1 051 49°25′59″S 19°11′02″V / 49,43306°S 19,18389°V / 49.43306; 19.18389 (Jaworzyna) modrá turistická značka
23. Vráta 1 051 49°24′42″S 19°23′25″V / 49,41167°S 19,39028°V / 49.41167; 19.39028 (Vráta) neznačkovaný
24. Bukovina 1 049 49°24′10″S 19°07′20″V / 49,40278°S 19,12222°V / 49.40278; 19.12222 (Bukovina) neznačkovaný
25. Talapkov Beskyd 1 049 49°24′10″S 19°07′20″V / 49,40278°S 19,12222°V / 49.40278; 19.12222 (Talapkov Beskyd) modrá turistická značka zelená turistická značka
26. Żebrakówka 1 043 49°26′15″S 19°11′20″V / 49,43750°S 19,18889°V / 49.43750; 19.18889 (Żebrakówka) modrá turistická značka
27. Vyšná Poperačka 1 043 49°25′8″S 19°22′44″V / 49,41889°S 19,37889°V / 49.41889; 19.37889 (Vyšná Poperačka) neznačkovaný
28. Jaworzyna 1 042 49°28′10″S 19°13′12″V / 49,46944°S 19,22000°V / 49.46944; 19.22000 (Jaworzyna) modrá turistická značka
29. Malý kopec 1 038 49°26′29″S 19°13′56″V / 49,44139°S 19,23222°V / 49.44139; 19.23222 (Malý kopec) neznačkovaný
30. Nižná Poperačka 1 036 49°25′31″S 19°22′30″V / 49,42528°S 19,37500°V / 49.42528; 19.37500 (Nižná Poperačka) neznačkovaný
31. Solisko 1 031 49°26′53″S 19°11′55″V / 49,44806°S 19,19861°V / 49.44806; 19.19861 (Solisko) modrá turistická značka
32. Kukoškula 1 023 49°24′14″S 19°09′12″V / 49,40389°S 19,15333°V / 49.40389; 19.15333 (Kukoškula) modrá turistická značka
33. Hoľa 1 019 49°29′54″S 19°20′56″V / 49,49833°S 19,34889°V / 49.49833; 19.34889 (Hoľa) neznačkovaný
34. Magura 1 018 49°30′23″S 19°22′10″V / 49,50639°S 19,36944°V / 49.50639; 19.36944 (Magura) neznačkovaný
35. Komárne 1 015 49°28′28″S 19°14′51″V / 49,47444°S 19,24750°V / 49.47444; 19.24750 (Komárne) neznačkovaný
36. Borsučie 1 004 49°34′10″S 19°28′01″V / 49,56944°S 19,46694°V / 49.56944; 19.46694 (Borsučie) červená turistická značka (traverz)
37. Mrázová 1 000 49°25′46″S 19°23′30″V / 49,42944°S 19,39167°V / 49.42944; 19.39167 (Mrázová) neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. http://mapy.hiking.sk/

Zdroj[upraviť | upraviť kód]