Zoznam vrcholov v Oravských Beskydách

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (OOjs UI icon download-progressive.svgKML)
Babia hora (1 725 m)
Malá Babia hora (1 517 m)
Pilsko (1 557 m)

Zoznam vrcholov v Oravských Beskydách zahŕňa pomenované vrcholy v slovenskej časti pohoria s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Babia hora 1 723 49°34′24″S 19°31′46″V / 49,57333°S 19,52944°V / 49.57333; 19.52944 (Babia hora) TouristicMarkingStripe-RAL red.svg TouristicMarkingStripe-RAL green.svg TouristicMarkingStripe-RAL yellow.svg
2. Pilsko 1 557 49°31′38″S 19°19′06″V / 49,52722°S 19,31833°V / 49.52722; 19.31833 (Pilsko) TouristicMarkingStripe-RAL green.svg
3. Malá Babia hora 1 515 49°34′52″S 19°29′59″V / 49,58111°S 19,49972°V / 49.58111; 19.49972 (Malá Babia hora) TouristicMarkingStripe-RAL red.svg TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
4. Mechy 1 479 49°30′55″S 19°18′43″V / 49,51528°S 19,31194°V / 49.51528; 19.31194 (Mechy) neznačený
5. Munczolik 1 356 49°32′01″S 19°17′49″V / 49,53361°S 19,29694°V / 49.53361; 19.29694 (Munczolik) TouristicMarkingStripe-RAL red.svg TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
6. Polanica 1 339 49°32′07″S 19°16′53″V / 49,53528°S 19,28139°V / 49.53528; 19.28139 (Polanica) TouristicMarkingStripe-RAL red.svg TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
7. Minčol 1 273 49°30′59″S 19°17′13″V / 49,51639°S 19,28694°V / 49.51639; 19.28694 (Minčol) neznačený
8. Bukovský grúň 1 230 49°33′52″S 19°29′40″V / 49,56444°S 19,49444°V / 49.56444; 19.49444 (Bukovský Grúň) neznačený
9. Tri kopce 1 216 49°31′53″S 19°15′38″V / 49,53139°S 19,26056°V / 49.53139; 19.26056 (Tri kopce) TouristicMarkingStripe-RAL red.svg TouristicMarkingStripe-RAL yellow.svg
10. Beskydok 1 169 49°36′45″S 19°27′37″V / 49,61250°S 19,46028°V / 49.61250; 19.46028 (Beskydok) TouristicMarkingStripe-RAL red.svg
11. Úšust 1 155 49°24′33″S 19°11′13″V / 49,40917°S 19,18694°V / 49.40917; 19.18694 (Úšust) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
12. Magurka 1 143 49°31′38″S 19°15′39″V / 49,52722°S 19,26083°V / 49.52722; 19.26083 (Magurka) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg TouristicMarkingStripe-RAL yellow.svg
13. Hrubá bučina 1 131 49°29′14″S 19°13′50″V / 49,48722°S 19,23056°V / 49.48722; 19.23056 (Hrubá Bučina) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg TouristicMarkingStripe-RAL yellow.svg
14. Súšava 1 129 49°29′55″S 19°18′40″V / 49,49861°S 19,31111°V / 49.49861; 19.31111 (Súšava) neznačený
15. Vysoká Magura 1 115 49°24′04″S 19°09′49″V / 49,40111°S 19,16361°V / 49.40111; 19.16361 (Vysoká Magura) neznačený
16. Dudová 1 095 49°30′18″S 19°20′46″V / 49,50500°S 19,34611°V / 49.50500; 19.34611 (Dudová) TouristicMarkingStripe-RAL green.svg (traverz)
17. Bednárová 1 093 49°24′36″S 19°08′14″V / 49,41000°S 19,13722°V / 49.41000; 19.13722 (Bednárová) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
18. Magurka 1 087 49°29′59″S 19°20′09″V / 49,49972°S 19,33583°V / 49.49972; 19.33583 (Magurka) neznačený
19. Veľký kopec 1 086 49°25′29″S 19°12′52″V / 49,42472°S 19,21444°V / 49.42472; 19.21444 (Veľký kopec) neznačený
20. Svítková 1 082 49°24′13″S 19°06′26″V / 49,40361°S 19,10722°V / 49.40361; 19.10722 (Svitkova) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
21. Grúniky 1 080 49°28′43″S 19°13′30″V / 49,47861°S 19,22500°V / 49.47861; 19.22500 (Grúniky) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg TouristicMarkingStripe-RAL yellow.svg
22. Veľký grúň 1 076 49°29′31″S 19°13′39″V / 49,49194°S 19,22750°V / 49.49194; 19.22750 (Veľký grúň) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg TouristicMarkingStripe-RAL yellow.svg
23. Javorina 1 052 49°25′59″S 19°11′02″V / 49,43306°S 19,18389°V / 49.43306; 19.18389 (Javorina) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
24. Bukovina 1 049 49°24′10″S 19°07′20″V / 49,40278°S 19,12222°V / 49.40278; 19.12222 (Bukovina) neznačený
25. Talapkov Beskyd 1 049 49°24′10″S 19°07′20″V / 49,40278°S 19,12222°V / 49.40278; 19.12222 (Talapkov Beskyd) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg TouristicMarkingStripe-RAL green.svg
26. Żebrakówka 1 043 49°26′15″S 19°11′20″V / 49,43750°S 19,18889°V / 49.43750; 19.18889 (Żebrakówka) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
27. Pientkuľa 1 042 49°28′10″S 19°13′12″V / 49,46944°S 19,22000°V / 49.46944; 19.22000 (Pientkuľa) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
28. Malý kopec 1 038 49°26′29″S 19°13′56″V / 49,44139°S 19,23222°V / 49.44139; 19.23222 (Malý kopec) neznačený
29. Solisko 1 031 49°26′53″S 19°11′55″V / 49,44806°S 19,19861°V / 49.44806; 19.19861 (Solisko) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
30. Krkoškuľa 1 023 49°24′14″S 19°09′12″V / 49,40389°S 19,15333°V / 49.40389; 19.15333 (Kukoškula) TouristicMarkingStripe-RAL blue.svg
31. Hoľa 1 019 49°29′54″S 19°20′56″V / 49,49833°S 19,34889°V / 49.49833; 19.34889 (Hoľa) neznačený
32. Magura 1 018 49°30′23″S 19°22′10″V / 49,50639°S 19,36944°V / 49.50639; 19.36944 (Magura) neznačený
33. Komárne 1 015 49°28′28″S 19°14′51″V / 49,47444°S 19,24750°V / 49.47444; 19.24750 (Komárne) neznačený
34. Borsučie 1 004 49°34′10″S 19°28′01″V / 49,56944°S 19,46694°V / 49.56944; 19.46694 (Borsučie) TouristicMarkingStripe-RAL red.svg (traverz)
35. Mrázová 1 000 49°25′46″S 19°23′30″V / 49,42944°S 19,39167°V / 49.42944; 19.39167 (Mrázová) neznačený

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]