Zoznam vrcholov v Západných Tatrách

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Bystrá (2 248 m)
Jakubina (2 194 m)
Baranec (2 184 m)
Baníkov (2 178 m)
Plačlivé (2 125 m)

Zoznam vrcholov v Západných Tatrách zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 2 000 m n. m. Zoznam vychádza z článku Roháče (Západné Tatry) uverejneného na stránkach Treking.cz.[1] Niektoré ďalšie údaje boli doplnené podľa máp dostupných na webe Hiking.sk.[2]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška Prominencia Súradnice Okrsok Štát Prístup
1. Bystrá 2 248 m 562 m 49°11′19″S 19°50′33″V / 49,18861°S 19,84250°V / 49.18861; 19.84250 (Bystrá) Liptovské Tatry SK žltá turistická značka modrá turistická značka
2. Jakubina 2 194 m 256 m 49°11′37″S 19°48′05″V / 49,19361°S 19,80139°V / 49.19361; 19.80139 (Jakubina) Liptovské Tatry SK zelená turistická značka
3. Baranec 2 184 m 362 m 49°10′24″S 19°44′27″V / 49,17333°S 19,74083°V / 49.17333; 19.74083 (Baranec) Liptovské Tatry SK zelená turistická značka žltá turistická značka
4. Baníkov 2 178 m 261 m 49°11′53″S 19°42′39″V / 49,19806°S 19,71083°V / 49.19806; 19.71083 (Baníkov) Roháče SK červená turistická značka zelená turistická značka
5. Klin 2 173 m 219 m 49°11′58″S 19°49′15″V / 49,19944°S 19,82083°V / 49.19944; 19.82083 (Klin) Liptovské Tatry SK / PL červená turistická značka
6. Blyšť 2 169 m 005 m 49°11′34″S 19°50′28″V / 49,19278°S 19,84111°V / 49.19278; 19.84111 (Blyšť) Liptovské Tatry SK / PL červená turistická značka
7. Pachoľa 2 167 m 127 m 49°12′05″S 19°42′08″V / 49,20139°S 19,70222°V / 49.20139; 19.70222 (Pachoľa) Roháče SK červená turistická značka
8. Hrubá kopa 2 166 m 101 m 49°12′00″S 19°43′23″V / 49,20000°S 19,72306°V / 49.20000; 19.72306 (Hrubá kopa) Roháče SK červená turistická značka
9. Nižná Bystrá 2 162 m 137 m 49°10′43″S 19°49′50″V / 49,17861°S 19,83056°V / 49.17861; 19.83056 (Nižná Bystrá) Liptovské Tatry SK neznačkovaný
10. Štrbavý 2 144 m 030 m 49°10′18″S 19°44′49″V / 49,17167°S 19,74694°V / 49.17167; 19.74694 (Štrbavý) Liptovské Tatry SK zelená turistická značka
11. Príslop 2 142 m 035 m 49°11′34″S 19°42′35″V / 49,19278°S 19,70972°V / 49.19278; 19.70972 (Príslop) Roháče SK zelená turistická značka
12. Hrubý vrch 2 137 m 030 m 49°11′52″S 19°47′43″V / 49,19778°S 19,79528°V / 49.19778; 19.79528 (Hrubý vrch) Liptovské Tatry SK / PL červená turistická značka zelená turistická značka
13. Tri kopy 2 136 m 030 m 49°11′59″S 19°43′46″V / 49,19972°S 19,72944°V / 49.19972; 19.72944 (Tri kopy) Roháče SK červená turistická značka
14. Veľká Kamenistá 2 127 m 335 m 49°11′44″S 19°52′14″V / 49,19556°S 19,87056°V / 49.19556; 19.87056 (Veľká Kamenistá) Liptovské Tatry SK / PL neznačkovaný
15. Plačlivé 2 125 m 160 m 49°11′50″S 19°44′56″V / 49,19722°S 19,74889°V / 49.19722; 19.74889 (Plačlivé) Roháče SK červená turistická značka žltá turistická značka
16. Kresanica 2 122 m 323 m 49°13′54″S 19°54′37″V / 49,23167°S 19,91028°V / 49.23167; 19.91028 (Kresanica) Červené vrchy SK / PL červená turistická značka
17. Grúň 2 108 m 050 m 49°11′03″S 19°50′13″V / 49,18417°S 19,83694°V / 49.18417; 19.83694 (Grúň) Liptovské Tatry SK neznačkovaný
18. Malolučniak 2 104 m 067 m 49°14′09″S 19°55′10″V / 49,23583°S 19,91944°V / 49.23583; 19.91944 (Malolučniak) Červené vrchy SK / PL červená turistická značka modrá turistická značka
19. Vyšná Magura 2 095 m 040 m 49°11′10″S 19°47′46″V / 49,18611°S 19,79611°V / 49.18611; 19.79611 (Vyšná Magura) Liptovské Tatry SK zelená turistická značka
20. Temniak 2 090 m 023 m 49°13′51″S 19°54′12″V / 49,23083°S 19,90333°V / 49.23083; 19.90333 (Temniak) Červené vrchy SK / PL červená turistická značka
21. Ostrý Roháč 2 088 m 123 m 49°12′01″S 19°45′28″V / 49,20028°S 19,75778°V / 49.20028; 19.75778 (Ostrý Roháč) Roháče SK červená turistická značka
22. Spálená 2 083 m 060 m 49°12′26″S 19°42′24″V / 49,20722°S 19,70667°V / 49.20722; 19.70667 (Spálená) Roháče SK červená turistická značka
23. Smrek 2 072 m 127 m 49°10′58″S 19°44′53″V / 49,18278°S 19,74806°V / 49.18278; 19.74806 (Smrek) Liptovské Tatry SK žltá turistická značka
24. Smrečiny 2 068 m 155 m 49°12′16″S 19°52′52″V / 49,20444°S 19,88111°V / 49.20444; 19.88111 (Smrečiny) Liptovské Tatry SK / PL neznačkovaný
25. Volovec 2 064 m 153 m 49°12′28″S 19°45′45″V / 49,20778°S 19,76250°V / 49.20778; 19.76250 (Volovec) Roháče SK / PL červená turistická značka modrá turistická značka
26. Veľká kopa 2 052 m 175 m 49°12′03″S 19°58′26″V / 49,20083°S 19,97389°V / 49.20083; 19.97389 (Veľká kopa) Liptovské kopy SK neznačkovaný
27. Ostredok 2 050 m 040 m 49°10′42″S 19°47′37″V / 49,17833°S 19,79361°V / 49.17833; 19.79361 (Ostredok) Liptovské Tatry SK zelená turistická značka
28. Salatín 2 048 m 133 m 49°12′49″S 19°41′09″V / 49,21361°S 19,68583°V / 49.21361; 19.68583 (Salatín) Roháče SK červená turistická značka zelená turistická značka
29. Malý Salatín 2 046 m 034 m 49°12′44″S 19°41′18″V / 49,21222°S 19,68833°V / 49.21222; 19.68833 (Malý Salatín) Roháče SK červená turistická značka zelená turistická značka
30. Malý Baranec 2 044 m 010 m 49°09′56″S 19°45′06″V / 49,16556°S 19,75167°V / 49.16556; 19.75167 (Malý Baranec) Liptovské Tatry SK zelená turistická značka
31. Ježová 2 043 m 010 m 49°10′11″S 19°50′05″V / 49,16972°S 19,83472°V / 49.16972; 19.83472 (Ježová) Liptovské Tatry SK neznačkovaný
32. Krížna 2 039 m 144 m 49°10′53″S 19°57′38″V / 49,18139°S 19,96056°V / 49.18139; 19.96056 (Krížna) Liptovské kopy SK neznačkovaný
33. Beskýd 2 012 m 060 m 49°13′42″S 19°59′17″V / 49,22833°S 19,98806°V / 49.22833; 19.98806 (Beskýd) SK / PL červená turistická značka
34. Kondratova kopa 2 004 m 080 m 49°14′11″S 19°55′56″V / 49,23639°S 19,93222°V / 49.23639; 19.93222 (Kondratova kopa) Červené vrchy SK / PL červená turistická značka žltá turistická značka

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Roháče (Západní Tatry) na Treking.cz
  2. Mapový portál na Hiking.sk

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]