Zoznam vrcholov v Javorníkoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Veľký Javorník (1 071 m)
Stratenec (1 055 m)
Malý Javorník (1 021 m)
Lemešná (950 m)
Makyta (923 m)

Zoznam vrcholov v Javorníkoch zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 900 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Štát Prístup
1. Veľký Javorník 1 071 49°19′10″S 18°22′04″V / 49,31944°S 18,36778°V / 49.31944; 18.36778 (Veľký Javorník) Slovensko červená turistická značka
2. Hričovec 1 059 49°20′14″S 18°24′41″V / 49,33722°S 18,41139°V / 49.33722; 18.41139 (Hričovec) Slovensko neznačkovaný
3. Stratenec 1 055 49°18′58″S 18°20′21″V / 49,31611°S 18,33917°V / 49.31611; 18.33917 (Stratenec) Slovensko červená turistická značka
4. Čemerka 1 052 49°19′48″S 18°25′52″V / 49,33000°S 18,43111°V / 49.33000; 18.43111 (Čemerka) Slovensko modrá turistická značka
5. Koniakova skala 1 022 49°17′10″S 18°19′36″V / 49,28611°S 18,32667°V / 49.28611; 18.32667 (Koniakova skala) Slovensko modrá turistická značka
6. Malý Javorník 1 019 49°18′21″S 18°18′12″V / 49,30583°S 18,30333°V / 49.30583; 18.30333 (Malý Javorník) Česko / Slovensko červená turistická značka
7. Čierne 1 012 49°16′57″S 18°24′10″V / 49,28250°S 18,40278°V / 49.28250; 18.40278 (Čierne) Slovensko neznačkovaný
8. Solisko 1 012 49°20′32″S 18°25′01″V / 49,34222°S 18,41694°V / 49.34222; 18.41694 (Solisko) Slovensko neznačkovaný
9. Ustrígeľ / Strigel 1 008 49°18′01″S 18°22′53″V / 49,30028°S 18,38139°V / 49.30028; 18.38139 (Ustrígeľ) Slovensko neznačkovaný
10. Oblaz 995 49°17′22″S 18°19′24″V / 49,28944°S 18,32333°V / 49.28944; 18.32333 (Oblaz) Slovensko modrá turistická značka
11. Jaseňové 992 49°17′48″S 18°23′28″V / 49,29667°S 18,39111°V / 49.29667; 18.39111 (Jaseňové) Slovensko neznačkovaný
12. Petrovská Kýčera 979 49°17′55″S 18°27′46″V / 49,29861°S 18,46278°V / 49.29861; 18.46278 (Petrovská Kýčera) Slovensko neznačkovaný
13. Papajova Kykula 966 49°20′43″S 18°26′20″V / 49,34528°S 18,43889°V / 49.34528; 18.43889 (Papajova Kykula) Slovensko neznačkovaný
14. Stolečný vrch 962 49°17′47″S 18°15′08″V / 49,29639°S 18,25222°V / 49.29639; 18.25222 (Stolečný vrch) Česko / Slovensko červená turistická značka
15. Hluché 960 49°18′55″S 18°26′14″V / 49,31528°S 18,43722°V / 49.31528; 18.43722 (Hluché) Slovensko neznačkovaný
16. Frňovské 960 49°18′09″S 18°16′19″V / 49,30250°S 18,27194°V / 49.30250; 18.27194 (Frňovské) Česko / Slovensko červená turistická značka
17. Orgoňova Kýčera 959 49°15′07″S 18°20′49″V / 49,25194°S 18,34694°V / 49.25194; 18.34694 (Orgoňova Kýčera) Slovensko modrá turistická značka
18. Gigula 951 49°19′44″S 18°19′03″V / 49,32889°S 18,31750°V / 49.32889; 18.31750 (Gigula) Česko neznačkovaný
19. Lemešná 950 49°21′24″S 18°23′44″V / 49,35667°S 18,39556°V / 49.35667; 18.39556 (Lemešná) Česko červená turistická značka modrá turistická značka
20. Čerenka 948 49°20′15″S 18°28′39″V / 49,33750°S 18,47750°V / 49.33750; 18.47750 (Čerenka) Slovensko červená turistická značka
21. Slatina 945 49°19′33″S 18°29′25″V / 49,32583°S 18,49028°V / 49.32583; 18.49028 (Slatina) Slovensko neznačkovaný
22. Galbov 943 49°17′04″S 18°17′44″V / 49,28444°S 18,29556°V / 49.28444; 18.29556 (Galbov) Slovensko neznačkovaný
23. Adamkov 930 49°17′30″S 18°18′36″V / 49,29167°S 18,31000°V / 49.29167; 18.31000 (Adamkov) Slovensko modrá turistická značka
24. Dupačka 928 49°22′35″S 18°24′38″V / 49,37639°S 18,41056°V / 49.37639; 18.41056 (Dupačka) Česko / Slovensko neznačkovaný
25. Kykula 926 49°21′11″S 18°27′36″V / 49,35306°S 18,46000°V / 49.35306; 18.46000 (Kykula) Slovensko neznačkovaný
26. Dlhé 925 49°17′38″S 18°27′52″V / 49,29389°S 18,46444°V / 49.29389; 18.46444 (Dlhé) Slovensko neznačkovaný
27. Vrchtretina 925 49°21′17″S 18°29′54″V / 49,35472°S 18,49833°V / 49.35472; 18.49833 (Vrchtretina) Slovensko neznačkovaný
28. Hladná 924 49°16′02″S 18°20′25″V / 49,26722°S 18,34028°V / 49.26722; 18.34028 (Hladná) Slovensko neznačkovaný
29. Oselná 924 49°22′18″S 18°24′51″V / 49,37167°S 18,41417°V / 49.37167; 18.41417 (Oselná) Česko / Slovensko neznačkovaný
30. Makyta 923 49°15′38″S 18°09′46″V / 49,26056°S 18,16278°V / 49.26056; 18.16278 (Makyta) Česko / Slovensko červená turistická značka modrá turistická značka zelená turistická značka žltá turistická značka
31. Kykula 920 49°15′51″S 18°25′20″V / 49,26417°S 18,42222°V / 49.26417; 18.42222 (Kykula) Slovensko neznačkovaný
32. Kohútka 913 49°17′41″S 18°13′46″V / 49,29472°S 18,22944°V / 49.29472; 18.22944 (Kohútka) Česko / Slovensko červená turistická značka
33. Lopušná 913 49°20′21″S 18°20′45″V / 49,33917°S 18,34583°V / 49.33917; 18.34583 (Lopušná) Česko neznačkovaný
34. Malinné 912 49°16′37″S 18°27′51″V / 49,27694°S 18,46417°V / 49.27694; 18.46417 (Malinné) Slovensko neznačkovaný
35. Kazícka Kýčera 910 49°20′14″S 18°40′32″V / 49,33722°S 18,67556°V / 49.33722; 18.67556 (Kazícka Kýčera) Slovensko neznačkovaný
36. Chotárny kopec 906 49°22′51″S 18°46′30″V / 49,38083°S 18,77500°V / 49.38083; 18.77500 (Chotárny kopec) Slovensko červená turistická značka zelená turistická značka
37. Mraznica 903 49°20′03″S 18°31′11″V / 49,33417°S 18,51972°V / 49.33417; 18.51972 (Mraznica) Slovensko neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]