Zoznam vrcholov v Ľubovnianskej vrchovine

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Eliášovka (1 023 m) vzadu vľavo
Kurčínska Magura (893 m)
Medvedelica (888 m)

Zoznam vrcholov v Ľubovnianskej vrchovine zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 800 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ako hranica pohoria bola uvažovaná hranica rovnomenného geomorfologického celku.[2]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť kód]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Eliášovka 1 023 49°24′04″S 20°38′33″V / 49,40111°S 20,64250°V / 49.40111; 20.64250 (Eliášovka) zelená turistická značka žltá turistická značka
2. Okrúhla 957 49°24′26″S 20°37′35″V / 49,40722°S 20,62639°V / 49.40722; 20.62639 (Okrúhla (957)) neznačkovaný
3. Grúnik 936 49°24′05″S 20°36′49″V / 49,40139°S 20,61361°V / 49.40139; 20.61361 (Grúnik) modrá turistická značka
4. Petríkov vrch 932 49°24′00″S 20°40′38″V / 49,40000°S 20,67722°V / 49.40000; 20.67722 (Petríkov vrch) neznačkovaný
5. Kurčínska Magura 893 49°18′59″S 20°54′24″V / 49,31639°S 20,90667°V / 49.31639; 20.90667 (Kurčínska Magura) modrá turistická značka žltá turistická značka
6. Medvedelica 888 49°22′57″S 20°38′53″V / 49,38250°S 20,64806°V / 49.38250; 20.64806 (Medvedelica) žltá turistická značka
7. Široký vrch 884 49°20′02″S 20°43′28″V / 49,33389°S 20,72444°V / 49.33389; 20.72444 (Široký vrch) neznačkovaný
8. Oslí vrch 857 49°20'12"S 20°42'46"V žltá turistická značka červená turistická značka modrá turistická značka
9. Nemecký vrch 841 49°19′03″S 20°43′05″V / 49,31750°S 20,71806°V / 49.31750; 20.71806 (Nemecký vrch) neznačkovaný
10. Orlovská Magura 830 49°17′59″S 20°50′46″V / 49,29972°S 20,84611°V / 49.29972; 20.84611 (Orlovská Magura) zelená turistická značka žltá turistická značka
11. Okrúhla 828 49°20′37″S 20°44′11″V / 49,34361°S 20,73639°V / 49.34361; 20.73639 (Okrúhla (828)) neznačkovaný
12. Soľovka 823 49°22′42″S 20°43′58″V / 49,37833°S 20,73278°V / 49.37833; 20.73278 (Soľovka) neznačkovaný
13. Vyšniansky vrch 814 49°19′28″S 20°45′51″V / 49,32444°S 20,76417°V / 49.32444; 20.76417 (Vyšniansky vrch) neznačkovaný
14. Javor 809 49°21′54″S 21°05′39″V / 49,36500°S 21,09417°V / 49.36500; 21.09417 (Javor) červená turistická značka
15. Hrubá Klada 803 49°19′18″S 20°44′08″V / 49,32167°S 20,73556°V / 49.32167; 20.73556 (Hrubá Klada) neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. http://mapy.hiking.sk/
  2. http://194.160.66.6:8088/esprit2/mapviewer.jsf?width=1288&height=671

Zdroj[upraviť | upraviť kód]