Zoznam vrcholov v Malých Karpatoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Záruby (767 m)
Vysoká (754 m)
Vápenná (752 m)
Čertov kopec (752 m)
Čelo (716 m)

Zoznam vrcholov v Malých Karpatoch zahŕňa pomenované malokarpatské vrcholy s nadmorskou výškou nad 600 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Záruby 767 48°31′25″S 17°23′30″V / 48,52361°S 17,39167°V / 48.52361; 17.39167 (Záruby) červená turistická značka zelená turistická značka
2. Vysoká 754 48°25′02″S 17°13′15″V / 48,41722°S 17,22083°V / 48.41722; 17.22083 (Vysoká) modrá turistická značka
3. Čertov kopec 752 48°22′52″S 17°12′41″V / 48,38111°S 17,21139°V / 48.38111; 17.21139 (Čertov kopec) neznačkovaný
4. Vápenná 752 48°27′36″S 17°16′26″V / 48,46000°S 17,27389°V / 48.46000; 17.27389 (Vápenná) červená turistická značka žltá turistická značka
5. Veterlín 724 48°30′51″S 17°21′51″V / 48,51417°S 17,36417°V / 48.51417; 17.36417 (Veterlín) neznačkovaný
6. Havranica 717 48°31′30″S 17°24′26″V / 48,52500°S 17,40722°V / 48.52500; 17.40722 (Havranica) červená turistická značka
7. Čelo 716 48°31′02″S 17°23′26″V / 48,51722°S 17,39056°V / 48.51722; 17.39056 (Čelo) neznačkovaný
8. Čmeľok 709 48°21′46″S 17°11′56″V / 48,36278°S 17,19889°V / 48.36278; 17.19889 (Čmeľok) červená turistická značka
9. Veľká homoľa 709 48°21′48″S 17°15′40″V / 48,36333°S 17,26111°V / 48.36333; 17.26111 (Veľká homoľa) červená turistická značka modrá turistická značka zelená turistická značka
10. Skalnatá 704 48°22′52″S 17°13′43″V / 48,38111°S 17,22861°V / 48.38111; 17.22861 (Skalnatá) červená turistická značka
11. Javorina 703 48°22′35″S 17°11′59″V / 48,37639°S 17,19972°V / 48.37639; 17.19972 (Javorina) neznačkovaný
12. Geldek 694 48°25′57″S 17°18′43″V / 48,43250°S 17,31194°V / 48.43250; 17.31194 (Geldek) neznačkovaný
13. Jelenec 694 48°25′53″S 17°17′50″V / 48,43139°S 17,29722°V / 48.43139; 17.29722 (Jelenec) neznačkovaný
14. Čierna skala 662 48°29′58″S 17°20′32″V / 48,49944°S 17,34222°V / 48.49944; 17.34222 (Čierna skala) žltá turistická značka
15. Tri kopce 662 48°22′40″S 17°14′38″V / 48,37778°S 17,24389°V / 48.37778; 17.24389 (Tri kopce) neznačkovaný
16. Klokoč 661 48°28′21″S 17°18′34″V / 48,47250°S 17,30944°V / 48.47250; 17.30944 (Klokoč) červená turistická značka
17. Gajdoš 650 48°23′44″S 17°14′19″V / 48,39556°S 17,23861°V / 48.39556; 17.23861 (Gajdoš) neznačkovaný
18. Konské hlavy 649 48°20′08″S 17°10′42″V / 48,33556°S 17,17833°V / 48.33556; 17.17833 (Konské hlavy) neznačkovaný
19. Somár 649 48°18′37″S 17°09′13″V / 48,31028°S 17,15361°V / 48.31028; 17.15361 (Somár) neznačkovaný
20. Horný vrch 643 48°25′28″S 17°14′23″V / 48,42444°S 17,23972°V / 48.42444; 17.23972 (Horný vrch) neznačkovaný
21. Starý plášť 643 48°28′51″S 17°19′47″V / 48,48083°S 17,32972°V / 48.48083; 17.32972 (Starý plášť) neznačkovaný
22. Malá homoľa 638 48°21′31″S 17°16′10″V / 48,35861°S 17,26944°V / 48.35861; 17.26944 (Malá homoľa) neznačkovaný
23. Gašparová 621 48°20′31″S 17°09′57″V / 48,34194°S 17,16583°V / 48.34194; 17.16583 (Gašparová) neznačkovaný
24. Polámané 612 48°29′44″S 17°20′10″V / 48,49556°S 17,33611°V / 48.49556; 17.33611 (Polámané) neznačkovaný
25. Čierna skala 604 48°21′50″S 17°13′53″V / 48,36389°S 17,23139°V / 48.36389; 17.23139 (Čierna skala) neznačkovaný
26. Krížnica 604 48°22′22″S 17°11′00″V / 48,37278°S 17,18333°V / 48.37278; 17.18333 (Krížnica) neznačkovaný
27. Malý Javorník 604 48°18′13″S 17°09′49″V / 48,30361°S 17,16361°V / 48.30361; 17.16361 (Malý Javorník) neznačkovaný
28. Kamenná brána 601 48°21′30″S 17°14′28″V / 48,35833°S 17,24111°V / 48.35833; 17.24111 (Kamenná brána) neznačkovaný
29. Mešťanková 601 48°23′36″S 17°12′10″V / 48,39333°S 17,20278°V / 48.39333; 17.20278 (Mešťanková) neznačkovaný
30. Prostredný vrch 601 48°22′16″S 17°11′34″V / 48,37111°S 17,19278°V / 48.37111; 17.19278 (Prostredný vrch) neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]