Zoznam vrcholov v Štiavnických vrchoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (OOjs UI icon download-progressive.svgKML)
Sitno (1 009 m)

Zoznam vrcholov v Štiavnických vrchoch zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 800 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Sitno 1 009 48°24′11″S 18°52′39″V / 48,40306°S 18,87750°V / 48.40306; 18.87750 (Sitno) modrá turistická značka
2. Petrov vrch 949 48°24′26″S 18°52′11″V / 48,40722°S 18,86972°V / 48.40722; 18.86972 (Petrov vrch) neznačený
3. Paradajs 939 48°27′46″S 18°52′28″V / 48,46278°S 18,87444°V / 48.46278; 18.87444 (Paradajs) červená turistická značka
4. Tanád 939 48°27′07″S 18°52′09″V / 48,45194°S 18,86917°V / 48.45194; 18.86917 (Tanada) červená turistická značka žltá turistická značka
5. Šobov 888 48°28′23″S 18°53′17″V / 48,47306°S 18,88806°V / 48.47306; 18.88806 (Šobov) neznačený
6. Skalka 882 48°27′22″S 18°59′42″V / 48,45611°S 18,99500°V / 48.45611; 18.99500 (Skalka) neznačený
7. Končiar 881 48°29′09″S 18°49′46″V / 48,48583°S 18,82944°V / 48.48583; 18.82944 (Končiar) neznačený
8. Studený vrch 876 48°29′13″S 18°53′28″V / 48,48694°S 18,89111°V / 48.48694; 18.89111 (Studený vrch) neznačený
9. Ostrý vrch 868 48°26′15″S 18°49′58″V / 48,43750°S 18,83278°V / 48.43750; 18.83278 (Ostrý vrch) neznačený
10. Banský vrch 866 48°28′50″S 18°48′22″V / 48,48056°S 18,80611°V / 48.48056; 18.80611 (Banský vrch) neznačený
11. Kanderka 862 48°26′37″S 18°51′06″V / 48,44361°S 18,85167°V / 48.44361; 18.85167 (Kanderka) neznačený
12. Tri kamene 861 48°28′38″S 19°00′48″V / 48,47722°S 19,01333°V / 48.47722; 19.01333 (Tri kamene) neznačený
13. Veľký Žiar 856 48°25′23″S 18°44′35″V / 48,42306°S 18,74306°V / 48.42306; 18.74306 (Veľký Žiar) neznačený
14. Cukmantel 855 48°28′24″S 18°52′09″V / 48,47333°S 18,86917°V / 48.47333; 18.86917 (Cukmantel) modrá turistická značka
15. Hadová 852 48°28′37″S 18°50′46″V / 48,47694°S 18,84611°V / 48.47694; 18.84611 (Hadová) modrá turistická značka
16. Zlatý vrch 850 48°29′39″S 18°51′26″V / 48,49417°S 18,85722°V / 48.49417; 18.85722 (Zlatý vrch) žltá turistická značka
17. Strela 840 48°28′55″S 18°59′47″V / 48,48194°S 18,99639°V / 48.48194; 18.99639 (Strela) modrá turistická značka
18. Štálovo 836 48°31′27″S 18°56′50″V / 48,52417°S 18,94722°V / 48.52417; 18.94722 (Štálová) zelená turistická značka
19. Drastavica 834 48°25′45″S 18°43′51″V / 48,42917°S 18,73083°V / 48.42917; 18.73083 (Drastavica) neznačený
20. Snoža 834 48°31′00″S 18°55′59″V / 48,51667°S 18,93306°V / 48.51667; 18.93306 (Snoza) neznačený
21. Malý Kerling 821 48°28′23″S 18°47′55″V / 48,47306°S 18,79861°V / 48.47306; 18.79861 (Malý Kerling) neznačený
22. Bujačia 816 48°29′57″S 18°53′22″V / 48,49917°S 18,88944°V / 48.49917; 18.88944 (Bujačia) neznačený
23. Brezový hrad 813 48°30′31″S 18°56′05″V / 48,50861°S 18,93472°V / 48.50861; 18.93472 (Brezový hrad) modrá turistická značka
24. Anderloch 810 48°27′27″S 18°58′32″V / 48,45750°S 18,97556°V / 48.45750; 18.97556 (Anderloch) neznačený
25. Šípová 806 48°25′41″S 18°50′04″V / 48,42806°S 18,83444°V / 48.42806; 18.83444 (Šípová) neznačený
26. Jaseňová 805 48°26′34″S 18°49′38″V / 48,44278°S 18,82722°V / 48.44278; 18.82722 (Jaseňová) neznačený
27. Vtáčnik 800 48°26′52″S 18°52′59″V / 48,44778°S 18,88306°V / 48.44778; 18.88306 (Vtáčnik) neznačený

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]