Zoznam vrcholov v Štiavnických vrchoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jump to navigation Jump to search
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Sitno (1 009 m)

Zoznam vrcholov v Štiavnických vrchoch zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 800 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Sitno 1 009 48°24′11″S 18°52′39″V / 48,40306°S 18,87750°V / 48.40306; 18.87750 (Sitno) modrá turistická značka
2. Paradajs 939 48°27′46″S 18°52′28″V / 48,46278°S 18,87444°V / 48.46278; 18.87444 (Paradajs) červená turistická značka
3. Tanád 939 48°27′07″S 18°52′09″V / 48,45194°S 18,86917°V / 48.45194; 18.86917 (Tanada) červená turistická značka žltá turistická značka
4. Šobov 888 48°28′23″S 18°53′17″V / 48,47306°S 18,88806°V / 48.47306; 18.88806 (Šobov) neznačkovaný
5. Skalka 882 48°27′22″S 18°59′42″V / 48,45611°S 18,99500°V / 48.45611; 18.99500 (Skalka) neznačkovaný
6. Končiar 881 48°29′09″S 18°49′46″V / 48,48583°S 18,82944°V / 48.48583; 18.82944 (Končiar) neznačkovaný
7. Studený vrch 876 48°29′13″S 18°53′28″V / 48,48694°S 18,89111°V / 48.48694; 18.89111 (Studený vrch) neznačkovaný
8. Ostrý vrch 868 48°26′15″S 18°49′58″V / 48,43750°S 18,83278°V / 48.43750; 18.83278 (Ostrý vrch) neznačkovaný
9. Banský vrch 866 48°28′50″S 18°48′22″V / 48,48056°S 18,80611°V / 48.48056; 18.80611 (Banský vrch) neznačkovaný
10. Kanderka 862 48°26′37″S 18°51′06″V / 48,44361°S 18,85167°V / 48.44361; 18.85167 (Kanderka) neznačkovaný
11. Veľký Žiar 856 48°25′23″S 18°44′35″V / 48,42306°S 18,74306°V / 48.42306; 18.74306 (Veľký Žiar) neznačkovaný
12. Zlatý vrch 850 48°29′39″S 18°51′26″V / 48,49417°S 18,85722°V / 48.49417; 18.85722 (Zlatý vrch) žltá turistická značka
13. Strela 840 48°28′55″S 18°59′47″V / 48,48194°S 18,99639°V / 48.48194; 18.99639 (Strela) modrá turistická značka
14. Štálová 836 48°31′27″S 18°56′50″V / 48,52417°S 18,94722°V / 48.52417; 18.94722 (Štálová) zelená turistická značka
15. Drastavica 834 48°25′45″S 18°43′51″V / 48,42917°S 18,73083°V / 48.42917; 18.73083 (Drastavica) neznačkovaný
16. Snoža 834 48°31′00″S 18°55′59″V / 48,51667°S 18,93306°V / 48.51667; 18.93306 (Snoza) neznačkovaný
17. Tri kamene 834 48°28′38″S 19°00′48″V / 48,47722°S 19,01333°V / 48.47722; 19.01333 (Tri kameňa) neznačkovaný
18. Karlík 821 48°28′23″S 18°47′55″V / 48,47306°S 18,79861°V / 48.47306; 18.79861 (Karlík) neznačkovaný
19. Bujačia 816 48°29′57″S 18°53′22″V / 48,49917°S 18,88944°V / 48.49917; 18.88944 (Bujačia) neznačkovaný
20. Anderloch 810 48°27′27″S 18°58′32″V / 48,45750°S 18,97556°V / 48.45750; 18.97556 (Anderloch) neznačkovaný
21. Šípová 806 48°25′41″S 18°50′04″V / 48,42806°S 18,83444°V / 48.42806; 18.83444 (Šípová) neznačkovaný
22. Jasenický vrch 805 48°26′34″S 18°49′38″V / 48,44278°S 18,82722°V / 48.44278; 18.82722 (Jasenická vrch) neznačkovaný
23. Vtáčnik 800 48°26′52″S 18°52′59″V / 48,44778°S 18,88306°V / 48.44778; 18.88306 (Vtáčnik) neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]