Zoznam vrcholov v Laboreckej vrchovine

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Zoznam vrcholov v Laboreckej vrchovine zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 700 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ako hranica pohoria bola uvažovaná hranica rovnomenného geomorfologického celku.[2]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Vysoký grúň 904 49°12′09″S 22°07′28″V / 49,20250°S 22,12444°V / 49.20250; 22.12444 (Vysoký grúň) červená turistická značka
2. Hlboký vrch 890 49°12′20″S 22°06′20″V / 49,20556°S 22,10556°V / 49.20556; 22.10556 (Hlboký vrch) červená turistická značka
3. Rydošová 877 49°10′50″S 22°10′54″V / 49,18056°S 22,18167°V / 49.18056; 22.18167 (Rydošová) červená turistická značka
4. Gmyszów Wierch 870 49°11′19″S 22°09′36″V / 49,18861°S 22,16000°V / 49.18861; 22.16000 (Gmyszów Wierch) červená turistická značka
5. Wierch nad Łażem 857 49°12′03″S 22°08′38″V / 49,20083°S 22,14389°V / 49.20083; 22.14389 (Wierch nad Łażem) červená turistická značka
6. Paseky 848 49°20′43″S 21°57′58″V / 49,34528°S 21,96611°V / 49.34528; 21.96611 (Paseky) červená turistická značka
7. Daňová 840 49°20′03″S 21°58′23″V / 49,33417°S 21,97306°V / 49.33417; 21.97306 (Daňová) červená turistická značka
8. Stredný hrb 822 49°18′44″S 21°58′58″V / 49,31222°S 21,98278°V / 49.31222; 21.98278 (Stredný hrb) červená turistická značka zelená turistická značka
9. Ščoby 801 49°10′31″S 22°08′04″V / 49,17528°S 22,13444°V / 49.17528; 22.13444 (Ščoby) neznačkovaný
10. Koszarka 793 49°12′52″S 22°03′36″V / 49,21444°S 22,06000°V / 49.21444; 22.06000 (Koszarka) červená turistická značka
11. Fedorkov 768 49°22′57″S 21°48′11″V / 49,38250°S 21,80306°V / 49.38250; 21.80306 (Fedorkov) červená turistická značka
12. Ščolb 753 49°13′31″S 22°01′50″V / 49,22528°S 22,03056°V / 49.22528; 22.03056 (Ščolb) červená turistická značka
13. Stavok 754 49°26′13″S 21°35′51″V / 49,43694°S 21,59750°V / 49.43694; 21.59750 (Stavok) červená turistická značka zelená turistická značka
14. Jaseňovec 753 49°14′17″S 21°59′20″V / 49,23806°S 21,98889°V / 49.23806; 21.98889 (Jaseňovec) neznačkovaný
15. Megelov grúň 752 49°13′36″S 22°01′17″V / 49,22667°S 22,02139°V / 49.22667; 22.02139 (Megelov grúň) neznačkovaný
16. Weretyszów 741 49°21′13″S 21°54′05″V / 49,35361°S 21,90139°V / 49.35361; 21.90139 (Weretyszów) červená turistická značka
17. Čeršľa 721 49°26′29″S 21°33′50″V / 49,44139°S 21,56389°V / 49.44139; 21.56389 (Čeršľa) červená turistická značka
18. Kýčera 721 49°09′50″S 22°09′37″V / 49,16389°S 22,16028°V / 49.16389; 22.16028 (Kýčera) neznačkovaný
19. Parilov 716 49°10′59″S 22°05′52″V / 49,18306°S 22,09778°V / 49.18306; 22.09778 (Parilov) neznačkovaný
20. Skalné 715 49°25′40″S 21°36′09″V / 49,42778°S 21,60250°V / 49.42778; 21.60250 (Skalné) neznačkovaný
21. Filipovský vrch 705 49°25′03″S 21°31′32″V / 49,41750°S 21,52556°V / 49.41750; 21.52556 (Filipovský vrch) neznačkovaný

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/
  2. http://194.160.66.6:8088/esprit2/mapviewer.jsf?width=1288&height=671

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]