Zoznam vrcholov vo Veľkej Fatre

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Ostredok (1596 m)
Frčkov (1585 m)
Krížna (1574 m)
Rakytov (1567 m)
Ploská (1532 m)

Zoznam vrcholov vo Veľkej Fatre zahŕňa pomenované veľkofatranské vrcholy s nadmorskou výškou nad 1300 m. Zoznam vychádza z údajov na webe Treking.cz, ktorý obsahuje súpis vrcholov s nadmorskou výškou nad 1350 m[1] Vrcholy s nadmorskou výškou v rozmedzí 1300 až 1350 m boli doplnené podľa máp dostupných na stránkach Hiking.sk.[2] Ako hranica pohoria boli považované hranice rovnomenného geomorfologického celku.[3]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Význačnosť Súradnice Podcelok Prístup
1. Ostredok 1596 672 48°53′57″S 19°04′54″V / 48,89917°S 19,08167°V / 48.89917; 19.08167 (Ostredok) Hôľna Fatra červená turistická značka zelená turistická značka
2. Frčkov 1585 48°53′16″S 19°04′57″V / 48,88778°S 19,08250°V / 48.88778; 19.08250 (Frčkov) Hôľna Fatra červená turistická značka
3. Krížna 1574 48°52′38″S 19°04′42″V / 48,87722°S 19,07833°V / 48.87722; 19.07833 (Krížna) Hôľna Fatra červená turistická značka modrá turistická značka
4. Rakytov 1567 301 48°57′38″S 19°10′45″V / 48,96056°S 19,17917°V / 48.96056; 19.17917 (Rakytov) Hôľna Fatra zelená turistická značka
5. Suchý vrch 1550 48°54′33″S 19°05′08″V / 48,90917°S 19,08556°V / 48.90917; 19.08556 (Suchý vrch) Hôľna Fatra červená turistická značka traverz
6. Ploská 1532 222 48°56′02″S 19°07′01″V / 48,93389°S 19,11694°V / 48.93389; 19.11694 (Ploská) Hôľna Fatra červená turistická značka žltá turistická značka
7. Smrekovica 1532 200 48°58′58″S 19°13′51″V / 48,98278°S 19,23083°V / 48.98278; 19.23083 (Smrekovica) Hôľna Fatra neoznačený
8. Borišov 1510 240 48°56′28″S 19°05′21″V / 48,94111°S 19,08917°V / 48.94111; 19.08917 (Borišov) Hôľna Fatra žltá turistická značka
9. Malá Smrekovica 1485 49°00′21″S 19°12′21″V / 49,00583°S 19,20583°V / 49.00583; 19.20583 (Malá Smrekovica) Hôľna Fatra zelená turistická značka traverz
10. Čierny kameň 1479 48°56′06″S 19°08′40″V / 48,93500°S 19,14444°V / 48.93500; 19.14444 (Čierny kameň) Hôľna Fatra neoznačený
11. Skalná Alpa 1463 48°58′58″S 19°11′28″V / 48,98278°S 19,19111°V / 48.98278; 19.19111 (Skalná Alpa) Hôľna Fatra zelená turistická značka traverz
12. Šiprúň 1461 49°01′26″S 19°13′42″V / 49,02389°S 19,22833°V / 49.02389; 19.22833 (Šiprúň) Šiprúň červená turistická značka
13. Tanečnica 1460 48°58′09″S 19°11′16″V / 48,96917°S 19,18778°V / 48.96917; 19.18778 (Tanečnica) Hôľna Fatra zelená turistická značka traverz
14. Líška 1445 48°52′05″S 19°05′08″V / 48,86806°S 19,08556°V / 48.86806; 19.08556 (Líška) Hôľna Fatra modrá turistická značka
15. Smrekov 1441 48°53′08″S 19°01′24″V / 48,88556°S 19,02333°V / 48.88556; 19.02333 (Smrekov) Bralná Fatra zelená turistická značka
16. Lubená 1414 444 48°55′56″S 18°58′51″V / 48,93222°S 18,98083°V / 48.93222; 18.98083 (Lubená) Bralná Fatra zelená turistická značka
17. Zvolen 1403 423 48°53′26″S 19°13′23″V / 48,89056°S 19,22306°V / 48.89056; 19.22306 (Zvolen) Zvolen červená turistická značka žltá turistická značka
18. Minčol / Kračkov 1398 48°57′01″S 19°09′25″V / 48,95028°S 19,15694°V / 48.95028; 19.15694 (Minčol) Hôľna Fatra zelená turistická značka traverz
19. Kľak 1394 271 49°02′47″S 19°06′44″V / 49,04639°S 19,11222°V / 49.04639; 19.11222 (Kľak) Lysec červená turistická značka modrá turistická značka zelená turistická značka
20. Štrochy 1386 48°54′31″S 19°03′37″V / 48,90861°S 19,06028°V / 48.90861; 19.06028 (Štrochy) Hôľna Fatra neoznačený
21. Biela skala 1385 48°55′07″S 19°04′15″V / 48,91861°S 19,07083°V / 48.91861; 19.07083 (Biela skala) Hôľna Fatra neoznačený
22. Lysec 1381 291 48°59′47″S 19°04′09″V / 48,99639°S 19,06917°V / 48.99639; 19.06917 (Lysec) Lysec modrá turistická značka žltá turistická značka
23. Kráľova skala 1377 48°53′14″S 19°02′42″V / 48,88722°S 19,04500°V / 48.88722; 19.04500 (Kráľova skala) Bralná Fatra žltá turistická značka
24. Tlstá 1373 48°56′03″S 18°58′16″V / 48,93417°S 18,97111°V / 48.93417; 18.97111 (Tlstá) Bralná Fatra modrá turistická značka zelená turistická značka
25. Malý Zvolen 1372 48°54′26″S 19°13′59″V / 48,90722°S 19,23306°V / 48.90722; 19.23306 (Malý Zvolen) Zvolen žltá turistická značka
26. Šoproň 1370 48°56′51″S 19°06′36″V / 48,94750°S 19,11000°V / 48.94750; 19.11000 (Šoproň) Hôľna Fatra červená turistická značka
27. Nová hoľa 1370 48°53′20″S 19°13′51″V / 48,88889°S 19,23083°V / 48.88889; 19.23083 (Nová hoľa) Zvolen červená turistická značka traverz
28. Haľamova kopa 1344 48°53′27″S 19°00′12″V / 48,89083°S 19,00333°V / 48.89083; 19.00333 (Haľamova kopa) Bralná Fatra neoznačený
29. Chyžky / Kýšky 1340 48°55′27″S 19°06′03″V / 48,92417°S 19,10083°V / 48.92417; 19.10083 (Chyžky) Hôľna Fatra červená turistická značka žltá turistická značka
30. Maďarová 1340 49°02′23″S 19°12′31″V / 49,03972°S 19,20861°V / 49.03972; 19.20861 (Maďarová) Šiprúň modrá turistická značka traverz
31. Javorina 1328 48°57′22″S 19°07′13″V / 48,95611°S 19,12028°V / 48.95611; 19.12028 (Javorina) Lysec červená turistická značka
32. Malá Krížna 1319 48°51′53″S 19°03′13″V / 48,86472°S 19,05361°V / 48.86472; 19.05361 (Malá Krížna) Hôľna Fatra zelená turistická značka
33. Ostré Brdo 1319 48°53′51″S 19°07′04″V / 48,89750°S 19,11778°V / 48.89750; 19.11778 (Ostré Brdo) Hôľna Fatra neoznačený
34. Čierňavský vrch 1318 49°02′42″S 19°11′13″V / 49,04500°S 19,18694°V / 49.04500; 19.18694 (Čierňavský vrch) Šiprúň neoznačený
35. Jarabiná 1314 49°00′33″S 19°06′40″V / 49,00917°S 19,11111°V / 49.00917; 19.11111 (Jarabiná) Lysec červená turistická značka modrá turistická značka
36. Magura 1309 49°03′14″S 19°12′15″V / 49,05389°S 19,20417°V / 49.05389; 19.20417 (Magura) Šiprúň modrá turistická značka
37. Štefanová 1305 48°58′30″S 19°06′01″V / 48,97500°S 19,10028°V / 48.97500; 19.10028 (Štefanová) Lysec červená turistická značka

Súvisiace články[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam vrcholů ve Velké Fatře na českej Wikipédii.