Zoznam vrcholov v Kysuckej vrchovine

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Pupov vrch pri Terchovej
Okolie Terchovej

Zoznam vrcholov v Kysuckej vrchovine zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 800 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Pupov vrch 1 096 49°16′34″S 19°6′1″V / 49,27611°S 19,10028°V / 49.27611; 19.10028 (Pupov vrch) neznačkovaný
2. Pupov vrch II 1 045 49°16′31″S 19°04′48″V / 49,27528°S 19,08000°V / 49.27528; 19.08000 (Pupov vrch II) žltá turistická značka
3. Ľadonhora 999 49°16′54″S 18°52′44″V / 49,28167°S 18,87889°V / 49.28167; 18.87889 (Ľadonhora) modrá turistická značka
4. Mravečník 993 49°16′16″S 19°00′43″V / 49,27111°S 19,01194°V / 49.27111; 19.01194 (Mravečník) neznačkovaný
5. Čierna Lutiša 952 49°18′52″S 18°59′12″V / 49,31444°S 18,98667°V / 49.31444; 18.98667 (Čierna Lutiša) neznačkovaný
6 Okrúhlica 932 49°15′38″S 18°59′26″V / 49,26056°S 18,99056°V / 49.26056; 18.99056 (Okrúhlica) neznačkovaný
7 Kýčera 923 49°19′42″S 18°59′16″V / 49,32833°S 18,98778°V / 49.32833; 18.98778 (Kýčera) neznačkovaný
8. Černatín 922 49°19′3″S 18°54′39″V / 49,31750°S 18,91083°V / 49.31750; 18.91083 (Černatín) neznačkovaný
9. Magura 921 49°15′45″S 18°55′57″V / 49,26250°S 18,93250°V / 49.26250; 18.93250 (Magura) neznačkovaný
10. Púpovček 919 49°17′23″S 19°06′58″V / 49,28972°S 19,11611°V / 49.28972; 19.11611 (Púpovček) neznačkovaný
11. Holý vrch 912 49°17′11″S 18°51′31″V / 49,28639°S 18,85861°V / 49.28639; 18.85861 (Holý vrch) modrá turistická značka
12. Jedľovinka 906 49°17′18″S 19°09′08″V / 49,28833°S 19,15222°V / 49.28833; 19.15222 (Jedľovinka) neznačkovaný
13. Grúniky 876 49°19′32″S 18°57′54″V / 49,32556°S 18,96500°V / 49.32556; 18.96500 (Grúniky) neznačkovaný
14. Obelec 841 49°18′5″S 18°53′55″V / 49,30139°S 18,89861°V / 49.30139; 18.89861 (Obelec) neznačkovaný
15 Kykula 826 49°19′14″S 18°52′53″V / 49,32056°S 18,88139°V / 49.32056; 18.88139 (Kykula) červená turistická značka (traverz)
16 Vrchrybník 823 49°18′1″S 18°58′40″V / 49,30028°S 18,97778°V / 49.30028; 18.97778 (Vrchrybník) neznačkovaný
17. Veľký Vreteň 820 49°16′26″S 18°47′38″V / 49,27389°S 18,79389°V / 49.27389; 18.79389 (Veľký Vreteň) zelená turistická značka
18. Priehyb 813 49°19′14″S 18°52′53″V / 49,32056°S 18,88139°V / 49.32056; 18.88139 (Priehyb) neznačkovaný
19. Kýčera 804 49°20′7″S 19°03′35″V / 49,33528°S 19,05972°V / 49.33528; 19.05972 (Kýčera) neznačkovaný
20. Požeha 800 49°14′58″S 18°53′25″V / 49,24944°S 18,89028°V / 49.24944; 18.89028 (Požeha) neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/