Zoznam vrcholov v Slovenskom krase

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jump to navigation Jump to search
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Zoznam vrcholov v Slovenskom krase zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 700 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ako hranica pohoria bola uvažovaná hranica rovnomenného geomorfologického celku.[2]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Podcelok Prístup
1. Matesova skala 925 48°39′12″S 20°46′10″V / 48,65333°S 20,76944°V / 48.65333; 20.76944 (Matesova skala) Horný vrch neznačkovaný
2. Vŕšok 917 48°38′47″S 20°47′08″V / 48,64639°S 20,78556°V / 48.64639; 20.78556 (Vŕšok) Horný vrch neznačkovaný
3. Žľab 894 48°38′36″S 20°44′23″V / 48,64333°S 20,73972°V / 48.64333; 20.73972 (Žľab) Horný vrch neznačkovaný
4. Grečov vrch 891 48°39′54″S 20°48′41″V / 48,66500°S 20,81139°V / 48.66500; 20.81139 (Grečov vrch) Zádielská planina neznačkovaný
5. Bučina 851 48°39′11″S 20°24′41″V / 48,65306°S 20,41139°V / 48.65306; 20.41139 (Bučina) Plešivecká planina neznačkovaný
6. Chvost 851 48°39′28″S 20°47′24″V / 48,65778°S 20,79000°V / 48.65778; 20.79000 (Chvost) Horný vrch neznačkovaný
7. Vlčí štít 814 48°38′05″S 20°25′24″V / 48,63472°S 20,42333°V / 48.63472; 20.42333 (Vlčí štít) Plešivecká planina neznačkovaný
8. Drieňovec 804 48°38′22″S 20°40′34″V / 48,63944°S 20,67611°V / 48.63944; 20.67611 (Drieňovec) Horný vrch neznačkovaný
9. Červený kopec 802 48°37′56″S 20°26′12″V / 48,63222°S 20,43667°V / 48.63222; 20.43667 (Červený kopec) Plešivecká planina neznačkovaný
10. Ostrý vŕšok 775 48°36′57″S 20°24′28″V / 48,61583°S 20,40778°V / 48.61583; 20.40778 (Ostrý vŕšok) Plešivecká planina neznačkovaný
11. Havrania skala 770 48°38′45″S 20°48′22″V / 48,64583°S 20,80611°V / 48.64583; 20.80611 (Havrania skala) Horný vrch neznačkovaný
12. Ďurkova skala 765 48°39′17″S 20°50′08″V / 48,65472°S 20,83556°V / 48.65472; 20.83556 (Ďurkova skala) Zádielská planina neznačkovaný
13. Nad Bystrianskou studňou 760 48°39′05″S 20°25′51″V / 48,65139°S 20,43083°V / 48.65139; 20.43083 (Nad Bystrianskou studňou) Plešivecká planina neznačkovaný
14. Gerlašská skala 752 48°39′28″S 20°25′24″V / 48,65778°S 20,42333°V / 48.65778; 20.42333 (Gerlašská skala) Plešivecká planina modrá turistická značka zelená turistická značka
15. Buková 746 48°37′19″S 20°39′34″V / 48,62194°S 20,65944°V / 48.62194; 20.65944 (Buková) Horný vrch neznačkovaný
16. Malý vrch 744 48°36′41″S 20°25′13″V / 48,61139°S 20,42028°V / 48.61139; 20.42028 (Malý vrch) Plešivecká planina neznačkovaný
17. Hlinná 738 48°37′33″S 20°48′27″V / 48,62583°S 20,80750°V / 48.62583; 20.80750 (Hlinná) Horný vrch neznačkovaný
18. Železné vráta 737 48°38′35″S 20°23′54″V / 48,64306°S 20,39833°V / 48.64306; 20.39833 (Železné vráta) Plešivecká planina neznačkovaný
19. Široká 735 48°36′54″S 20°40′05″V / 48,61500°S 20,66806°V / 48.61500; 20.66806 (Široká) Horný vrch neznačkovaný
20. Vysoká 706 48°38′25″S 20°54′02″V / 48,64028°S 20,90056°V / 48.64028; 20.90056 (Vysoká) Jasovská planina neznačkovaný
21. Šugovský vrch 705 48°39′34″S 20°53′07″V / 48,65944°S 20,88528°V / 48.65944; 20.88528 (Šugovský vrch) Jasovská planina neznačkovaný

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/
  2. http://194.160.66.6:8088/esprit2/mapviewer.jsf?width=1288&height=671

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]