Zoznam vrcholov v Malej Fatre

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jump to navigation Jump to search
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Veľký Kriváň (1 709 m)
Malý Kriváň (1 671 m)
Chleb (1 646 m)
Veľký Rozsutec (1 610 m)
Stoh (1 607 m)

Zoznam vrcholov v Malej Fatre zahŕňa pomenované malofatranské vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 300 m.[1][2]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Podcelok Prístup
1. Veľký Kriváň 1709 49°11′15″S 19°01′51″V / 49,18750°S 19,03083°V / 49.18750; 19.03083 (Veľký Kriváň) Krivánska Fatra červená turistická značka
2. Malý Kriváň 1671 49°10′51″S 18°59′34″V / 49,18083°S 18,99278°V / 49.18083; 18.99278 (Malý Kriváň) Krivánska Fatra červená turistická značka modrá turistická značka
3. Chleb 1646 49°11′16″S 19°03′06″V / 49,18778°S 19,05167°V / 49.18778; 19.05167 (Chleb) Krivánska Fatra červená turistická značka
4. Hromové 1636 49°11′27″S 19°03′36″V / 49,19083°S 19,06000°V / 49.19083; 19.06000 (Hromové) Krivánska Fatra červená turistická značka
5. Veľký Rozsutec 1610 49°13′53″S 19°05′55″V / 49,23139°S 19,09861°V / 49.23139; 19.09861 (Veľký Rozsutec) Krivánska Fatra červená turistická značka
6. Pekelník 1609 49°11′26″S 19°01′06″V / 49,19056°S 19,01833°V / 49.19056; 19.01833 (Pekelník) Krivánska Fatra červená turistická značka
7. Stoh 1608 49°12′42″S 19°05′38″V / 49,21167°S 19,09389°V / 49.21167; 19.09389 (Stoh) Krivánska Fatra červená turistická značka zelená turistická značka
8. Steny 1572 49°11′29″S 19°03′38″V / 49,19139°S 19,06056°V / 49.19139; 19.06056 (Steny) Krivánska Fatra červená turistická značka
9. Meškalka 1536 49°10′34″S 18°59′11″V / 49,17611°S 18,98639°V / 49.17611; 18.98639 (Meškalka) Krivánska Fatra neznačené
10. Koniarky 1535 49°11′38″S 19°00′31″V / 49,19389°S 19,00861°V / 49.19389; 19.00861 (Koniarky) Krivánska Fatra zelená turistická značka
11. Stratenec 1513 49°10′49″S 18°58′04″V / 49,18028°S 18,96778°V / 49.18028; 18.96778 (Stratenec) Krivánska Fatra červená turistická značka
12. Mojský grúň 1479 49°10′22″S 19°00′03″V / 49,17278°S 19,00083°V / 49.17278; 19.00083 (Mojský grúň) Krivánska Fatra neznačené
13. Veľká lúka 1476 49°05′27″S 18°48′50″V / 49,09083°S 18,81389°V / 49.09083; 18.81389 (Veľká lúka) Lúčanská Fatra červená turistická značka modrá turistická značka
14. Suchý 1468 49°10′16″S 18°57′23″V / 49,17111°S 18,95639°V / 49.17111; 18.95639 (Suchý) Krivánska Fatra červená turistická značka zelená turistická značka
15. Hole 1466 49°11′50″S 19°00′15″V / 49,19722°S 19,00417°V / 49.19722; 19.00417 (Hole) Krivánska Fatra zelená turistická značka
16. Vidlica 1466 49°05′05″S 18°48′56″V / 49,08472°S 18,81556°V / 49.08472; 18.81556 (Vidlica) Lúčanská Fatra červená turistická značka žltá turistická značka
17. Poludňový grúň 1460 49°12′40″S 19°03′47″V / 49,21111°S 19,06306°V / 49.21111; 19.06306 (Poludňový grúň) Krivánska Fatra červená turistická značka žltá turistická značka
18. Krížava 1457 49°05′50″S 18°49′09″V / 49,09722°S 18,81917°V / 49.09722; 18.81917 (Krížava) Lúčanská Fatra červená turistická značka žltá turistická značka
19. Úplaz 1450 49°11′06″S 19°03′59″V / 49,18500°S 19,06639°V / 49.18500; 19.06639 (Úplaz) Krivánska Fatra neznačené
20. Biele skaly 1448 49°10′37″S 18°57′55″V / 49,17694°S 18,96528°V / 49.17694; 18.96528 (Biele skaly) Krivánska Fatra červená turistická značka
21. Veterné 1442 49°04′47″S 18°48′23″V / 49,07972°S 18,80639°V / 49.07972; 18.80639 (Veterné) Lúčanská Fatra červená turistická značka žltá turistická značka
22. Podkova 1437 49°04′45″S 18°49′21″V / 49,07917°S 18,82250°V / 49.07917; 18.82250 (Podkova) Lúčanská Fatra žltá turistická značka
23. Humience 1398 49°04′07″S 18°48′52″V / 49,06861°S 18,81444°V / 49.06861; 18.81444 (Humience) Lúčanská Fatra žltá turistická značka
24. Zázrivá 1394 49°06′18″S 18°49′09″V / 49,10500°S 18,81917°V / 49.10500; 18.81917 (Zázrivá) Lúčanská Fatra červená turistická značka
25. Ostredok 1370 49°10′12″S 18°59′16″V / 49,17000°S 18,98778°V / 49.17000; 18.98778 (Ostredok) Krivánska Fatra modrá turistická značka
26. Kľačianska Magura 1367 49°09′20″S 18°56′59″V / 49,15556°S 18,94972°V / 49.15556; 18.94972 (Kľačianska Magura) Krivánska Fatra neznačené
27. Minčol 1364 49°07′27″S 18°49′38″V / 49,12417°S 18,82722°V / 49.12417; 18.82722 (Minčol) Lúčanská Fatra červená turistická značka modrá turistická značka žltá turistická značka
28. Osnica 1363 49°13′12″S 19°07′27″V / 49,22000°S 19,12417°V / 49.22000; 19.12417 (Osnica) Krivánska Fatra modrá turistická značka
29. Kraviarske 1361 49°12′32″S 19°01′01″V / 49,20889°S 19,01694°V / 49.20889; 19.01694 (Kraviarske) Krivánska Fatra modrá turistická značka
30. Kľak 1352 48°58′53″S 18°38′27″V / 48,98139°S 18,64083°V / 48.98139; 18.64083 (Kľak) Lúčanská Fatra červená turistická značka zelená turistická značka
31. Malý Rozsutec 1344 49°14′47″S 19°06′05″V / 49,24639°S 19,10139°V / 49.24639; 19.10139 (Malý Rozsutec) Krivánska Fatra zelená turistická značka
32. Malý Minčol 1330 49°07′37″S 18°50′06″V / 49,12694°S 18,83500°V / 49.12694; 18.83500 (Malý Minčol) Lúčanská Fatra červená turistická značka
33. Skalka 1308 49°06′07″S 18°48′00″V / 49,10194°S 18,80000°V / 49.10194; 18.80000 (Skalka) Lúčanská Fatra zelená turistická značka
34. Žobrák 1308 49°11′31″S 19°05′47″V / 49,19194°S 19,09639°V / 49.19194; 19.09639 (Žobrák) Krivánska Fatra zelená turistická značka
35. Dlhá lúka 1306 49°07′01″S 18°49′42″V / 49,11694°S 18,82833°V / 49.11694; 18.82833 (Dlhá lúka) Lúčanská Fatra červená turistická značka
36. Úplaz 1301 49°07′58″S 18°50′39″V / 49,13278°S 18,84417°V / 49.13278; 18.84417 (Úplaz) Lúčanská Fatra červená turistická značka

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Najvyššie vrcholy Malej Fatry na Treking.cz
  2. Mapový portál na Hiking.sk

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]