Zoznam vrcholov v Bukovských vrchoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Trojmedzie na Kremenci (1 207,7 m n. m.)
Vrchol Kamennej lúky (1 200,9 m n. m.)
Pásmo horských lúk – polonín na Jarabej skale
Ďurkovec (1 188,7 m n. m.)
Pľaša (1 162,8 m n. m.)
Vrchol Pľaše (1 162,8 m n. m.)
Vrchol Kruhliaka (1 100,6 m n. m.)

Zoznam vrcholov v Bukovských vrchoch je zostavený z 26 pomenovaných vrcholov s nadmorskou výškou presahujúcou 900 m n. m. nachádzajúcich sa v geomorfologickom celku Bukovské vrchy a v jeho podcelku Bukovce. Zoznam bol vytvorený na základe údajov dostupných v turistickej mape 118 Bukovské vrchy 1 : 50 000 od spoločnosti VKÚ Harmanec.[1]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška m n. m. Súradnice Podcelok Štát Prístup
1. Kremenec [1] 1 221,0 49°5′19.07″S 22°34′3.86″V / 49,0886306°S 22,5677389°V / 49.0886306; 22.5677389 (Kremenec) Bukovce SK/PL/UA červená turistická značka PLmodrá turistická značka
2. Kamenná lúka 1 200,9 49°5′27.96″S 22°32′50.64″V / 49,0911000°S 22,5474000°V / 49.0911000; 22.5474000 (Kamenná lúka) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
3. Jarabá skala [2] 1 199,0 49°6′10.87″S 22°26′27.31″V / 49,1030194°S 22,4409194°V / 49.1030194; 22.4409194 (Jarabá skala) Bukovce SK/PL červená turistická značka žltá turistická značka PLmodrá turistická značka PLžltá turistická značka
4. Ďurkovec 1 188,7 49°5′55.21″S 22°25′42.13″V / 49,0986694°S 22,4283694°V / 49.0986694; 22.4283694 (Ďurkovec) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
5. Hrúbky 1 186,4 49°5′35.48″S 22°31′49.62″V / 49,0931889°S 22,5304500°V / 49.0931889; 22.5304500 (Hrúbky) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
6. Pľaša 1 162,8 49°6′47.27″S 22°24′6.98″V / 49,1131306°S 22,4019389°V / 49.1131306; 22.4019389 (Pľaša) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
7. Čelo 1 158,8 49°6′2.81″S 22°28′1.38″V / 49,1007806°S 22,4670500°V / 49.1007806; 22.4670500 (Čelo) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
8. Kruhliak 1 100,6 49°8′49.16″S 22°21′58.18″V / 49,1469889°S 22,3661611°V / 49.1469889; 22.3661611 (Kruhliak) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLčervená turistická značka PLmodrá turistická značka
9. Stinská 1 092,6 49°0′0.5″S 22°31′31.37″V / 49,000139°S 22,5253806°V / 49.000139; 22.5253806 (Stinská) Bukovce SK/UA neznačený
10. Čierťaž 1 071,0 49°5′31.38″S 22°30′48.31″V / 49,0920500°S 22,5134194°V / 49.0920500; 22.5134194 (Čierťaž) Bukovce SK/PL červená turistická značka zelená turistická značka PLmodrá turistická značka
11. Kurników Beskid 1 037,0 49°7′48.11″S 22°22′52.93″V / 49,1300306°S 22,3813694°V / 49.1300306; 22.3813694 (Kurników Beskid) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
12. Veľký Bukovec 1 011,9 49°2′55.93″S 22°26′7.58″V / 49,0488694°S 22,4354389°V / 49.0488694; 22.4354389 (Veľký Bukovec) Bukovce SK neznačený
13. Strop 1 011,2 49°8′34.73″S 22°16′49.33″V / 49,1429806°S 22,2803694°V / 49.1429806; 22.2803694 (Strop) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
14. Kalnica 1 004,4 49°4′45.55″S 22°33′17.71″V / 49,0793194°S 22,5549194°V / 49.0793194; 22.5549194 (Kalnica) Bukovce SK/UA neznačený
15. Rypy 1 002,7 49°8′7.62″S 22°19′6.17″V / 49,1354500°S 22,3183806°V / 49.1354500; 22.3183806 (Rypy) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
16. Šipková 995,0 49°8′19.18″S 22°18′13.86″V / 49,1386611°S 22,3038500°V / 49.1386611; 22.3038500 (Šipková) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
17. Borsukov vrch 991,4 49°5′28.68″S 22°29′5.32″V / 49,0913000°S 22,4848111°V / 49.0913000; 22.4848111 (Borsukov vrch) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
18. Kýčera 980,2 49°2′16.33″S 22°26′6.97″V / 49,0378694°S 22,4352694°V / 49.0378694; 22.4352694 (Kýčera) Bukovce SK neznačený
19. Minčol 972,2 49°4′37.56″S 22°26′23.1″V / 49,0771000°S 22,439750°V / 49.0771000; 22.439750 (Minčol) Bukovce SK neznačený
20. Príkry 952,0 49°4′27.59″S 22°31′10.34″V / 49,0743306°S 22,5195389°V / 49.0743306; 22.5195389 (Príkry) Bukovce SK neznačený
21. Stolová 934,4 49°2′44.84″S 22°23′54.96″V / 49,0457889°S 22,3986000°V / 49.0457889; 22.3986000 (Stolová) Bukovce SK neznačený
22. Bukovec 929,8 49°3′13.75″S 22°22′56.71″V / 49,0538194°S 22,3824194°V / 49.0538194; 22.3824194 (Bukovec) Bukovce SK neznačený
23. Černiny 929,4 49°9′11.16″S 22°13′28.6″V / 49,1531000°S 22,224611°V / 49.1531000; 22.224611 (Černiny) Bukovce SK/PL červená turistická značka PLmodrá turistická značka
24. Hajdošík 921,3 49°4′11.42″S 22°20′28.18″V / 49,0698389°S 22,3411611°V / 49.0698389; 22.3411611 (Hajdošík) Bukovce SK neznačený
25. Kučalata 917,0 49°4′43.64″S 22°20′34.91″V / 49,0787889°S 22,3430306°V / 49.0787889; 22.3430306 (Kučalata) Bukovce SK neznačený
26. Vyšná Brackaňa 911,2 49°1′41.81″S 22°26′16.12″V / 49,0282806°S 22,4378111°V / 49.0282806; 22.4378111 (Vyšná Brackaňa) Bukovce SK neznačený

Poznámky[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b Turistická mapa 118 Bukovské vrchy 1 : 50 000. 4. vyd. Harmanec : VKÚ, akciová spoločnosť, 2009. ISBN 978-80-8042-543-2.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]