Zoznam pohorí na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam pohorí na Slovensku podľa najvyššieho vrchu.

Prehľadová mapka pohorí
Pohorie Najvyšší vrch m n. m.[1] Zoznam
vrchov
1. Tatry Gerlachovský štít 2 654 Zoznam
2. Nízke Tatry Ďumbier 2 046 Zoznam
3. Oravské Beskydy Babia hora 1 725 Zoznam
4. Malá Fatra Veľký Kriváň 1 709 Zoznam
5. Chočské vrchy Veľký Choč 1 611 Zoznam
6. Veľká Fatra Ostredok 1 596 Zoznam
7. Stolické vrchy Stolica 1 476 Zoznam
8. Poľana Poľana 1 458 Zoznam
9. Veporské vrchy Fabova hoľa 1 439 Zoznam
10. Muránska planina Kľak 1 409 Zoznam
11. Oravská Magura Minčol 1 396 Zoznam
12. Vtáčnik Vtáčnik 1 346 Zoznam
13. Starohorské vrchy Kozí chrbát 1 330 Zoznam
14. Volovské vrchy Zlatý stôl 1 322 Zoznam
15. Kremnické vrchy Flochová 1 317 Zoznam
16. Skorušinské vrchy Skorušina 1 314 Zoznam
17. Levočské vrchy Čierna hora 1 289 Zoznam
18. Slovenský raj Ondrejisko 1 271 Zoznam
19. Spišská Magura Repisko 1 259 Zoznam
20. Kozie chrbty Kozí kameň 1 255 Zoznam
21. Kysucké Beskydy Veľká Rača 1 236 Zoznam
22. Bukovské vrchy Kremenec 1 221 Zoznam
23. Strážovské vrchy Strážov 1 213 Zoznam
24. Branisko Smrekovica 1 200 Zoznam
25. Čergov Minčol 1 157 Zoznam
26. Kysucká vrchovina Pupov 1 096 Zoznam
27. Slanské vrchy Šimonka 1 092 Zoznam
28. Bachureň Bachureň 1 082 Zoznam
29. Vihorlatské vrchy Vihorlat 1 076 Zoznam
30. Javorníky Veľký Javorník 1 072 Zoznam
31. Moravsko-sliezske Beskydy Veľký Polom 1 067
32. Podbeskydská vrchovina Vráta 1 051
33. Pieniny Vysoké skalky 1 050 Zoznam
34. Javorie Javorie 1 044 Zoznam
35. Považský Inovec Inovec 1 042 Zoznam
36. Čierna hora Roháčka 1 029 Zoznam
37. Žiar Chlieviská 1 024 Zoznam
38. Ľubovnianska vrchovina Eliášovka 1 023 Zoznam
39. Štiavnické vrchy Sitno 1 009 Zoznam
40. Busov Busov 1 002 Zoznam
41. Biele Karpaty Veľká Javorina 970 Zoznam
42. Turzovská vrchovina Beskydok 953
43. Slovenský kras Matesova skala 925 Zoznam
44. Laborecká vrchovina Vysoký grúň 905 Zoznam
45. Pohronský Inovec Veľký Inovec 901 Zoznam
46. Spišsko-šarišské medzihorie Hromovec 895
47. Súľovské vrchy Veľký Manín 891 Zoznam
48. Ostrôžky Ostrôžka 877 Zoznam
49. Jablunkovské medzihorie Kykula 845
50. Tribeč Veľký Tribeč 830 Zoznam
51. Krupinská planina Kopaný závoz 775
52. Malé Karpaty Záruby 767 Zoznam
53. Ondavská vrchovina Smilniansky vrch 749 Zoznam
54. Cerová vrchovina Karanč 725 Zoznam
55. Myjavská pahorkatina Bradlo 543

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Turistické mapy 1 : 50 000. Harmanec : VKÚ, akciová spoločnosť.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • Čeman, Róbert a kol., 2003: Zemepisný atlas Slovenská republika. Mapa Slovakia, Bratislava, s. 15.