Zoznam vrcholov v Čergove

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Vrchol Minčola (1 157,2 m n. m.)
Predvchol Minčola

Zoznam vrcholov v Čergove je zostavený z 16 pomenovaných vrcholov s nadmorskou výškou presahujúcou 1 000 m n. m. nachádzajúcich sa v geomorfologickom celku Čergov. Zoznam bol vytvorený na základe údajov dostupných v turistickej mape 104 Čergov 1 : 50 000 od spoločnosti VKÚ Harmanec.[1]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť kód]

# Vrchol Výška m n. m. Súradnice Prístup
1. Minčol 1 157,2 49°14′4.81″S 20°59′21.08″V / 49,2346694°S 20,9891889°V / 49.2346694; 20.9891889 (Minčol) červená turistická značka modrá turistická značka zelená turistická značka žltá turistická značka
2. Veľká Javorina 1 098,7 49°11′55.64″S 21°8′47.11″V / 49,1987889°S 21,1464194°V / 49.1987889; 21.1464194 (Veľká Javorina) modrá turistická značka
3. Hýrová 1 070,9 49°13′5.88″S 21°0′45.25″V / 49,2183000°S 21,0125694°V / 49.2183000; 21.0125694 (Hýrová) modrá turistická značka
4. Lysá 1 067,9 49°9′48.71″S 21°8′34.48″V / 49,1635306°S 21,1429111°V / 49.1635306; 21.1429111 (Lysá) zelená turistická značka
5. Dvoriská 1 057,3 49°13′20.71″S 21°3′23.58″V / 49,2224194°S 21,0565500°V / 49.2224194; 21.0565500 (Dvoriská) neznačený
6. Solisko 1 056,6 49°12′45.4″S 21°7′31.94″V / 49,212611°S 21,1255389°V / 49.212611; 21.1255389 (Solisko) modrá turistická značka
7. Malý Minčol 1 054,4 49°15′19.73″S 21°0′15.55″V / 49,2554806°S 21,0043194°V / 49.2554806; 21.0043194 (Malý Minčol) červená turistická značka modrá turistická značka žltá turistická značka
8. Čergov 1 049,7 49°11′8.34″S 21°10′22.73″V / 49,1856500°S 21,1729806°V / 49.1856500; 21.1729806 (Čergov) červená turistická značka modrá turistická značka
9. Minčolík 1 032,4 49°14′35.12″S 20°58′3.86″V / 49,2430889°S 20,9677389°V / 49.2430889; 20.9677389 (Minčolík) žltá turistická značka
10. Forgáčka 1 025,2 49°13′17.04″S 21°2′0.64″V / 49,2214000°S 21,0335111°V / 49.2214000; 21.0335111 (Forgáčka) neznačený
11. Bukový vrch 1 018,9 49°12′17.03″S 21°10′59.56″V / 49,2047306°S 21,1832111°V / 49.2047306; 21.1832111 (Bukový vrch) červená turistická značka žltá turistická značka
12. Murianik 1 009,5 49°16′40.55″S 20°59′5.5″V / 49,2779306°S 20,984861°V / 49.2779306; 20.984861 (Murianik) červená turistická značka modrá turistická značka
13. Hrašovík 1 009,1 49°13′2.6″S 21°5′56.33″V / 49,217389°S 21,0989806°V / 49.217389; 21.0989806 (Hrašovík) modrá turistická značka
14. Škaredé 1 007,3 49°12′13.39″S 21°6′46.3″V / 49,2037194°S 21,112861°V / 49.2037194; 21.112861 (Škaredé) neznačený
15. Dlhá 1 006,6 49°17′0.38″S 20°58′25.46″V / 49,2834389°S 20,9737389°V / 49.2834389; 20.9737389 (Dlhá) neznačený
16. Ostrý kameň 1 001,0 49°10′14.92″S 21°10′1.81″V / 49,1708111°S 21,1671694°V / 49.1708111; 21.1671694 (Ostrý kameň) zelená turistická značka

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. Turistická mapa 104 Čergov 1 : 50 000. 4. vyd. Harmanec : VKÚ, akciová spoločnosť, 2013. ISBN 978-80-8042-667-5.

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Iné projekty[upraviť | upraviť kód]

Externé odkazy[upraviť | upraviť kód]