Zoznam vrcholov v Kysuckých Beskydách

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jump to navigation Jump to search
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Veľká Rača (1 236 m)
Rycierova hora (1 225 m)
Priehybok (1 128 m)

Zoznam vrcholov v Kysuckých Beskydách zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ako hranica pohoria bola uvažovaná hranica rovnomenného geomorfologického celku.[2]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Veľká Rača 1 236 49°24′48″S 18°58′08″V / 49,41333°S 18,96889°V / 49.41333; 18.96889 (Veľká Rača) červená turistická značka zelená turistická značka žltá turistická značka
2. Rycierova hora 1 225 49°24′57″S 19°05′30″V / 49,41583°S 19,09167°V / 49.41583; 19.09167 (Rycierova hora) červená turistická značka modrá turistická značka
3. Javorina 1 172 49°23′45″S 19°02′07″V / 49,39583°S 19,03528°V / 49.39583; 19.03528 (Javorina) červená turistická značka
4. Malá Rača 1 152 49°24′08″S 18°58′16″V / 49,40222°S 18,97111°V / 49.40222; 18.97111 (Malá Rača) červená turistická značka zelená turistická značka
5. Bugaj 1 140 49°23′47″S 19°00′53″V / 49,39639°S 19,01472°V / 49.39639; 19.01472 (Bugaj) červená turistická značka
6. Májov 1 134 49°24′39″S 19°04′17″V / 49,41083°S 19,07139°V / 49.41083; 19.07139 (Májov) neznačkovaný
7. Veľká Červenková 1 131 49°23′45″S 19°00′17″V / 49,39583°S 19,00472°V / 49.39583; 19.00472 (Veľká Červenková) červená turistická značka
8. Priehybok 1 128 49°24′54″S 19°03′16″V / 49,41500°S 19,05444°V / 49.41500; 19.05444 (Priehybok) červená turistická značka modrá turistická značka
9. Orol 1 118 49°23′43″S 18°58′47″V / 49,39528°S 18,97972°V / 49.39528; 18.97972 (Orol) červená turistická značka
10. Javorina 1 117 49°23′08″S 19°00′45″V / 49,38556°S 19,01250°V / 49.38556; 19.01250 (Javorina) neznačkovaný
11. Kykula 1 105 49°24′17″S 19°02′40″V / 49,40472°S 19,04444°V / 49.40472; 19.04444 (Kykula) červená turistická značka
12. Majcherová 1 105 49°25′04″S 19°04′22″V / 49,41778°S 19,07278°V / 49.41778; 19.07278 (Majcherová) červená turistická značka modrá turistická značka
13. Kykula 1 087 49°27′17″S 18°57′39″V / 49,45472°S 18,96083°V / 49.45472; 18.96083 (Kykula) červená turistická značka zelená turistická značka žltá turistická značka
14. Magura 1 073 49°27′10″S 18°58′23″V / 49,45278°S 18,97306°V / 49.45278; 18.97306 (Magura) červená turistická značka
15. Kýčerka 1 050 49°23′20″S 19°02′22″V / 49,38889°S 19,03944°V / 49.38889; 19.03944 (Kýčerka) neznačkovaný
16. Veľký Príslop 1 044 49°25′49″S 18°59′20″V / 49,43028°S 18,98889°V / 49.43028; 18.98889 (Veľký Príslop) červená turistická značka
17. Úplaz 1 042 49°25′17″S 18°59′11″V / 49,42139°S 18,98639°V / 49.42139; 18.98639 (Úplaz) červená turistická značka žltá turistická značka
18. Kýčera 1 005 49°22′52″S 18°58′17″V / 49,38111°S 18,97139°V / 49.38111; 18.97139 (Kýčera) modrá turistická značka zelená turistická značka

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/
  2. http://194.160.66.6:8088/esprit2/mapviewer.jsf?width=1288&height=671

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]