Zoznam námestí v Bratislave

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Pozri aj: Zoznam ulíc v Bratislave
Pozri aj: Zoznam ulíc v Bratislave premenovaných po roku 1989

Zoznam námestí v Bratislave je úplný zoznam námestí v Bratislave zostavený podľa oficiálneho zoznamu ulíc Bratislavy zverejneného Magistrátom mesta Bratislavy.

Názov námestia Mestská časť Pomenované po PSČ Pošta
Americké námestie Staré Mesto Spojené štáty 811 07, 08 Bratislava 1
Daliborovo námestie Petržalka 851 01 Bratislava 5
Daxnerovo námestie Ružinov Štefan Marko Daxner 821 08 Bratislava 2
Dulovo námestie Ružinov Matúš Dula 821 08, 09 Bratislava 2
Floriánske námestie Staré Mesto svätý Florián 811 07 Bratislava 1
Františkánske námestie Staré Mesto františkáni 811 01 Bratislava 1
Hlavné námestie Staré Mesto 811 01 Bratislava 1
Hodžovo námestie Staré Mesto Michal Miloslav Hodža 811 06 Bratislava 1
Humenské námestie Petržalka Humenné 851 07 Bratislava 5
Hurbanovo námestie Staré Mesto Jozef Miloslav Hurban 811 03, 06 Bratislava 1
Hviezdoslavovo námestie Staré Mesto Pavol Országh Hviezdoslav 811 02 Bratislava 1
Jakubovo námestie Staré Mesto richtár Jakub 811 09 Bratislava 1
Jurigovo námestie Karlova Ves Ferdinand Juriga 841 04 Bratislava 4
Kamenné námestie Staré Mesto kameň 811 08 Bratislava 1
Karpatské námestie Rača Karpaty 831 06 Bratislava 35
Kežmarské námestie Petržalka Kežmarok 851 01 Bratislava 5
Kmeťovo námestie Staré Mesto Andrej Kmeť 811 07 Bratislava 1
Kollárovo námestie Staré Mesto Ján Kollár 811 06, 07 Bratislava 1
Komenského námestie Staré Mesto Jan Amos Komenský 811 01 Bratislava 1
Ľudové námestie Nové Mesto ľud 831 03 Bratislava 3
Malokarpatské námestie Lamač Malé Karpaty 841 03 Bratislava 42
Mánesovo námestie Petržalka Josef Mánes 851 01 Bratislava 5
Muchovo námestie Petržalka Alfons Mucha 851 01 Bratislava 5
Námestie 1. mája Staré Mesto 1. máj 811 06 Bratislava 1
Námestie 6. apríla Devínska Nová Ves 6. apríl 841 07 Bratislava 49
Námestie Alexandra Dubčeka Staré Mesto Alexander Dubček 811 01 Bratislava 1
Námestie Andreja Hlinku Rača Andrej Hlinka 831 06
Námestie Biely kríž Nové Mesto biely kríž 831 02 Bratislava 3
Námestie Eugena Suchoňa Staré Mesto Eugen Suchoň
Námestie Franza Liszta Staré Mesto Franz Liszt 811 04 Bratislava 1
Námestie hraničiarov Petržalka hraničiar 851 03 Bratislava 5
Námestie Jána Kostru Devínska Nová Ves Ján Kostra 841 08 Bratislava 49
Námestie Jána Pavla II. Petržalka Ján Pavol II. 851 01
Námestie Ľudovíta Štúra Staré Mesto Ľudovít Štúr 811 02 Bratislava 1
Námestie Milana Rastislava Štefánika Ružinov Milan Rastislav Štefánik
Námestie Martina Benku Staré Mesto Martin Benka 811 07 Bratislava 1
Námestie práce Devín práca 841 10 Bratislava 49
Námestie pri zimnom štadióne Nové Mesto Zimný štadión Ondreja Nepelu
Námestie republiky Petržalka republika 851 05 Bratislava 5
Námestie rodiny Záhorská Bystrica KDH 841 06 Bratislava 48
Námestie Slobody Staré Mesto sloboda 811 04, 06 Bratislava 1
Námestie Slovenského národného povstania Staré Mesto Slovenské národné povstanie 811 01, 06 Bratislava 1
Námestie sv. Floriána Záhorská Bystrica svätý Florián
Námestie sv. Františka Karlova Ves svätý František 841 04
Námestie sv. Petra a Pavla Záhorská Bystrica svätý Peter a svätý Pavol 841 06
Námestie Titusa Zemana Vajnory Titus Zeman 831 07 Bratislava 36
Nobelovo námestie Petržalka Alfred Nobel 851 01 Bratislava 5
Odborárske námestie Bratislava 1 odbory 811 07, 08 Bratislava 1
Ovsištské námestie Petržalka Ovsište 851 04 Bratislava 5
Papánkovo námestie Ružinov Juraj Papánek 821 03 Bratislava 2
Primaciálne námestie Staré Mesto Primaciálny palác 811 01 Bratislava 1
Radničné námestie Ružinov radnica 821 05 Bratislava 2
Rudnayovo námestie Staré Mesto Alexander Rudnay 811 01 Bratislava 1
Rybné námestie Staré Mesto ryby 811 02 Bratislava 1
Slnečnicové námestie Petržalka slnečnica 851 07 Bratislava 5
Šafárikovo námestie Staré Mesto Pavel Jozef Šafárik 811 02 Bratislava 1
Šrobárovo námestie Petržalka Vavro Šrobár 851 01
Trojičné námestie Podunajské Biskupice Najsvätejšia Trojica 821 06 Bratislava 214
Vlastenecké námestie Petržalka vlastenectvo 851 01 Bratislava 5
Župné námestie Staré Mesto župa 811 03 Bratislava 1

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]