Zoznam televíznych staníc na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam slovenských televíznych staníc.

Verejnoprávne televízie[upraviť | upraviť zdroj]

Inštitúcia Logo Televízny kanál Zameranie Poznámky
Rozhlas a televízia Slovenska :1 Jednotka verejnoprávna televízia
:2 Dvojka
Trojka od 8. augusta 2008 do 30. júna 2011

Súkromné televízne stanice[upraviť | upraviť zdroj]

Celoplošné[upraviť | upraviť zdroj]

Vlastník Logo Televízny kanál Zameranie Vysiela od Ukončenie činnosti
CME Markiza logo.png TV Markíza Všeobecná televízia 31. augusta 1996
TV Doma Televízia pre ženy 31. augusta 2009
TV Dajto Televízia pre mužov 20. augusta 2012
TV Fooor nevysiela 25. februára 2013 31. decembra 2013
J&T TV JOJ.png TV JOJ Všeobecná televízia 2. marca 2002
TV JOJ Plus logo.jpg Plus Televízia pre mladých mužov 5. októbra 2008
JOJ WAU TV.jpg TV WAU Televízia pre mladé ženy 15. apríla 2013
 ? TV Senzi Hudobná televízia 1. septembra 2013
 ? TV RiK Televízia pre deti 1. januára 2015
Grafobal Group TA3 logo.png TA3 Spravodajská televízia 11. september 2001
 ? TV8 Interaktívna televízia
 ? TVA Reklamná televízia 2003
 ? TV LUX Kresťanská televízia 2008
 ? Music Box Hudobná televízia 2002
 ? Residence TV Realitná televízia
 ? Slovak Sport.TV 1 Šport 2012
 ? Slovak Sport.TV 2 Šport
Elements Channel s.r.o. TV 213 Šport 1. októbra 2016

Regionálne[upraviť | upraviť zdroj]

Študentské televízie[upraviť | upraviť zdroj]

  • Študentská televízia – Technická univerzita, Košice
  • Mediálka TV – Prešovská univerzita, Prešov
  • MC2 – Slovenská technická univerzita, Bratislava
  • í-Téčko – Žilinská univerzita, Žilina
  • Televízia VECTER - Bratislavská študentská tv
  • FMK TV - Univerzita sv. Cyrila a Metoda, Trnava
  • TV UNICA - Katolícka univerzita, Ružomberok
  • DUBNICKA.TV - Gymnázium Dubnica nad Váhom

Televízie, ktoré už nevysielajú[upraviť | upraviť zdroj]

  • TA 3 (1991 – 1992) – vysielala v období od 6. júna 1991 do 30. septembra 1992, vtedy ako tretia stanica Slovenskej televízie
  • Danubius Cable TV – vysielala v období od 16. januára do 16. mája 1995[1] - prvá súkromná televízia na Slovensku[2]
  • VTV – vysielala v období od 22. apríla 1995 do 9. februára 2000
  • TV Luna – vysielala v období od 27. novembra 1999[3] do 24. septembra 2001
  • Trojka (STV) – vysielala v období od 8. augusta 2008 do 30. júna 2011
  • TV Patriot – vysielala od roku 2006 do 1. augusta 2012, k 1. septembru 2012 ohlásila ukončenie činnosti[4]
  • TV Fooor – vysielala v období od 25. februára 2013 do 31. decembra 2013
  • TV Centrum – vysielala od roku 2006 do 20. februára 2013, kedy požiadala Radu pre vysielanie o odňatie licencie T/187[5]
  • TV Nové Mesto – vysielala od roku 1996 do 2012[6]
  • Slovak Sport.TV 3 – vysielala od septembra 2013 do 15. januára 2015
  • Musiq1 – vysielala od roku 2008 do 14. februára 2015[7][8]
  • GLOBAL – vysielala od roku 2000 do 2. marca 2002, kedy ju nahradila JOJ
  • JOJ PLUS – vysielala v období od 5. októbra 2008 do 7. októbra 2011, kedy ju nahradila PLUS
  • TV Sever – vysielala v období od 18. februára 1995 do konca apríla 1996[9]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]