Zoznam televíznych staníc na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam slovenských televíznych staníc.

Verejnoprávne televízie[upraviť | upraviť zdroj]

Inštitúcia Logo Televízny kanál Zameranie Poznámky
Rozhlas a televízia Slovenska

:1

Jednotka verejnoprávna televízia televízia so spravodajstvom, reláciami pre deti, seriálmi a zábavnými show

:2

Dvojka verejnoprávna televízia televízia zameraná na dokumenty, národnostné menšiny, magazíny a kvalitné európske filmy

:3

Trojka verejnoprávna televízia televízia vysielala od 8. augusta 2008 do 30. júna 2011

Súkromné televízne stanice[upraviť | upraviť zdroj]

Celoplošné[upraviť | upraviť zdroj]

Vlastník Logo Televízny kanál Zameranie Vysiela od Ukončenie činnosti
CME Europe Markiza logo.png TV Markíza Všeobecná televízia,spravodajstvo,

seriály, filmy a dokumenty

31. augusta 1996
TV Doma Televízia vysiela telenovely a seriály,

je orientovaná na ženy

31. augusta 2009
TV Dajto Televízia vysiela zábavné show,

filmy a šport, najmä pre mužov.

20. augusta 2012
TV Fooor nevysiela, bola to televízia zameraná

na zábavu

25. februára 2013 31. decembra 2013
J&T TV JOJ.png TV JOJ Všeobecná televízia, spravodajstvo,

seriály a filmy

2. marca 2002
TV JOJ Plus logo.jpg Plus Televízia má v ponuke animované a

hrané seriály, dokumenty aj filmy.

5. októbra 2008
JOJ WAU TV.jpg TV WAU Televízia vysiela najmä reality show,

orientovaná najmä na ženy.

15. apríla 2013
? TV Senzi Hudobná televízia 1. septembra 2013
J&T TV RiK Televízia pre deti 1. januára 2015
Grafobal Group TA3 logo.png TA3 Spravodajská televízia 11. september 2001
? TV8 Interaktívna televízia
? TVA Reklamná televízia 2003
? TV LUX Katolícka televízia 2008
? Music Box Hudobná televízia 2002
? Residence TV Realitná televízia
? Slovak Sport.TV 1 Šport - už nevysiela 2012 2016
? Slovak Sport.TV 2 Šport - už nevysiela 2013 2016
Elements Channel s.r.o. TV 213 Šport - už nevysiela 1. októbra 2016 4. január 2018
Mládež pre Krista - Slovensko LifeTv Kresťanská Televízia 1. októbra 2016

Regionálne[upraviť | upraviť zdroj]

Študentské televízie[upraviť | upraviť zdroj]

  • Študentská televízia – Technická univerzita, Košice
  • Mediálka TV – Prešovská univerzita, Prešov
  • MC2 – Slovenská technická univerzita, Bratislava
  • í-Téčko – Žilinská univerzita, Žilina
  • Televízia VECTER - Bratislavská študentská tv
  • FMK TV - Univerzita sv. Cyrila a Metoda, Trnava
  • TV UNICA - Katolícka univerzita, Ružomberok
  • DUBNICKA.TV - Gymnázium Dubnica nad Váhom

Televízie, ktoré už nevysielajú[upraviť | upraviť zdroj]

  • TA 3 (1991 – 1992) – vysielala v období od 6. júna 1991 do 30. septembra 1992, vtedy ako tretia stanica Slovenskej televízie
  • Danubius Cable TV – vysielala v období od 16. januára do 16. mája 1995[1] - prvá súkromná televízia na Slovensku[2]
  • VTV – vysielala v období od 22. apríla 1995 do 9. februára 2000
  • TV Luna – vysielala v období od 27. novembra 1999[3] do 24. septembra 2001
  • Trojka (STV) – vysielala v období od 8. augusta 2008 do 30. júna 2011
  • TV Patriot – vysielala od roku 2006 do 1. augusta 2012, k 1. septembru 2012 ohlásila ukončenie činnosti[4]
  • TV Fooor – vysielala v období od 25. februára 2013 do 31. decembra 2013
  • TV Centrum – vysielala od roku 2006 do 20. februára 2013, kedy požiadala Radu pre vysielanie o odňatie licencie T/187[5]
  • TV Nové Mesto – vysielala od roku 1996 do 2012[6]
  • Slovak Sport.TV 3 – vysielala od septembra 2013 do 15. januára 2015
  • Musiq1 – vysielala od roku 2008 do 14. februára 2015[7][8]
  • GLOBAL – vysielala od roku 2000 do 2. marca 2002, kedy ju nahradila JOJ
  • JOJ PLUS – vysielala v období od 5. októbra 2008 do 7. októbra 2011, kedy ju nahradila PLUS
  • TV Sever – vysielala v období od 18. februára 1995 do konca apríla 1996[9]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]