Zoznam televíznych staníc na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam televíznych staníc na Slovensku.

Stanice možno rozdeliť podľa majetkovej podstaty na verejnoprávne a súkromné. Rada pre vysielanie a retransmisiu okrem iného vykonáva štátnu reguláciu v oblasti vysielania a retransmisie. To znamená, že rozhoduje o licenciách a registráciách pre vysielateľov, plánoch využitia frekvenčného spektra na vysielanie a pod. Zo správy Rady za rok 2018 vyplýva, že licencie na Slovensku sú udeľované na:[1]

  • I. Multiregionálne vysielanie
  • II. Regionálne vysielanie
  • III. Lokálne vysielanie
  • IV. Licencie na digitálne vysielanie

Verejnoprávne televízne stanice[upraviť | upraviť zdroj]

Inštitúcia Logo Televízny kanál Zameranie
Rozhlas a televízia Slovenska Jednotka logo.svg Jednotka televízia so spravodajstvom, reláciami pre deti, seriálmi a zábavnými show
Dvojka logo.svg Dvojka televízia zameraná na dokumenty, národnostné menšiny, magazíny a kvalitné európske filmy
Trojka logo.svg Trojka televízia zameraná na vlastnú tvorbu a archív

Súkromné televízne stanice[upraviť | upraviť zdroj]

Celoplošné[upraviť | upraviť zdroj]

Vlastník Logo Televízny kanál Zameranie Vysiela od
CME Europe Markiza logo.png TV Markíza Všeobecná televízia 31. augusta 1996
Doma logo.png TV Doma Všeobecná, orientovaná na ženy 31. augusta 2009
Dajto logo.jpg TV Dajto Všeobecná, orientovaná na mužov 20. augusta 2012
Nova International Všeobecná televízia 1. februára 2016
J&T Media Enterprises TV JOJ.png TV JOJ Všeobecná televízia 2. marca 2002
TV JOJ Plus logo.jpg Plus Všeobecná, orientovaná na mužov a mladých 5. októbra 2008
JOJ WAU TV.jpg TV WAU Všeobecná, orientovaná na ženy 15. apríla 2013
TV RiK Televízia pre deti 1. januára 2015
TV Ťuki Televízia pre deti 1. júna 2015
Grafobal Group TA3 logo.png TA3 Spravodajská televízia 11. septembra 2001
McBoxs d.o.o. Music Box Hudobná televízia 2. decembra 2002
TV Senzi Hudobná televízia 1. septembra 2013
TV Folklorika Hudobná televízia 1. júna 2018
Lala TV Hudobná televízia pre deti 1. apríla 2019
Konferencia biskupov Slovenska TV LUX Katolícka televízia 4. mája 2008
N/A TV8 Interaktívna televízia 1. februára 2010
Slovak Telekom Digi Sport 1 Športová televízia 14. augusta 2010
Digi Sport 2 Športová televízia 8. augusta 2013
Digi Sport 3 Športová televízia 21. augusta 2014
Premier Sport Športová televízia 9. augusta 2019
FC Spartak Trnava Spartak.tv Športová televízia 21. februára 2014
Arena TV Arena Sport 1 Športová televízia 1. decembra 2015
Arena Sport 2 Športová televízia 1. decembra 2015
Mládež pre Krista - Slovensko LifeTv Kresťanská televízia 1. októbra 2016
FTV Prima Prima PLUS Všeobecná televízia 23. januára 2017
Orange Slovensko Orange Sport Slovakia logo.png Orange Šport Športová televízia 15. augusta 2018
N/A Park TV Dokumentárna televízia máj 2018

Regionálne a lokálne televízne stanice[upraviť | upraviť zdroj]

Stanica Mesto
ATV Žiar nad Hronom
AVT Nonstop Prievidza
Bánovské televízne vysielanie Bánovce nad Bebravou
BTV Bardejov
CE TV Nitra
DTV Bratislava-Devínska Nová Ves
Dúbravská televízia Bratislava-Dúbravka
Fenix Žilina
Hlohovská televízia Hlohovec
Humenská televízia Humenné
LTS Levice
Malacká televízia Malacky
MsTV Komárno Komárno
KTV Kežmarok
KTV Kysuce
MTR Ružomberok
Martin TV Martin
MTT Trnava
NZTV Nové Zámky
PTV Púchov
RTV Prievidza
RTV Banská Bystrica Banská Bystrica
RTV Krea Galanta
Severka Žilina
Staromestská TV Bratislava-Staré Mesto
Stredoslovenská televízia Slovensko
Štúrovská televízia Štúrovo
TV 56 Žilina
TV B52 Vranov nad Topľou
TV Bratislava Bratislava
TV Hronka Banská Bystrica
TV Karpaty Piešťany
TV Liptov Liptovský Mikuláš
TV LOGOS N/A
TV Mistral Michalovce
TV Močenok N/A
TV Moldava - Szepsi TV Moldava nad Bodvou
TV Myjava Myjava
TV Naša Košice
TV Nitrička Nitra
TV Nové Zámky Nové Zámky
TV Oravia Námestovo
TV Panoráma Žarnovica
TV Pezinok Pezinok
TV Pohoda Nové Mesto nad Váhom
TV Poprad Poprad
TV Prešov Prešov
TV7 Prešov
TV Púchov Púchov
TV Raj Žilina
TV Reduta Spišská Nová Ves
TV Region Východné Slovensko
TV Region Regionálna
TV Rimava Rimavská Sobota
TVR Bratislava-Ružinov
TV Sen Senica
TV Skalica Skalica
TVT Turzovka
TV Teleprior N/A
TV Trenčianske Teplice Trenčianske Teplice
TV Trenčín Trenčín
TV Turiec Martin
TV Wywar Holíč
TV Zemplín Zemplín
Vaša TV Čadca
Východoslovenská televízia Východné Slovensko
Západoslovenská televízia Západné Slovensko

Študentské televízne stanice[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Miesto vysielania Mesto
í-Téčko Žilinská univerzita Žilina
Televízia VECTER Bratislavská študentská TV Bratislava
MC2 Slovenská technická univerzita
FMK TV Univerzita sv. Cyrila a Metoda Trnava
TV UNICA Katolícka univerzita Ružomberok
DUBNICKA.TV Gymnázium Dubnica nad Váhom
Študentská televízia Technická univerzita Košice
Mediálka TV Prešovská univerzita Prešov

Zaniknuté stanice[upraviť | upraviť zdroj]

Stanica Vysielanie Poznámka
TA 3 (1991 – 1992) od 6. júna 1991 do 30. septembra 1992 vtedy ako tretia stanica STV
Danubius Cable TV od 16. januára do 16. mája 1995[2] prvá súkromná televízia na Slovensku[3]
TV Sever od 18. februára 1995 do konca apríla 1996[4]
VTV od 22. apríla 1995 do 9. februára 2000
TV Nové Mesto od roku 1996 do roku 2012[5]
TV Luna od 27. novembra 1999[6] do 24. septembra 2001
TV Global od 25. marca 2000 do 2. marca 2002 2. marca 2002 ju nahradila TV JOJ
TVA od 5. mája 2003 do roku 2012
TV Patriot od roku 2006 do 1. augusta 2012 1. septembra 2012 ohlásila ukončenie činnosti[7]
TV Centrum od roku 2006 do 20. februára 2013[8]
Trojka (STV) od 8. augusta 2008 do 30. júna 2011
Musiq1 od novembra 2008 do 14. februára 2015[9][10]
Residence TV od 2. septembra 2009 do roku 2013
TV Fooor od 25. februára 2013 do 31. decembra 2013
Slovak Sport.TV 1 od 25. júna 2012 do 31. novembra 2015
Slovak Sport.TV 2 od 1. augusta 2013 do 31. novembra 2015
Slovak Sport.TV 3 od 16. septembra 2013 do 15. januára 2015
Digi Liga Majstrov 1 od 25. septembra 2013 do 21. augusta 2014
Digi Liga Majstrov 2 od 25. septembra 2013 do 21. augusta 2014
Digi Sport 4 od 21. augusta 2014 do 9. augusta 2019
Digi Sport 5 od 21. augusta 2014 do 31. decembra 2019

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]