Diskusia s redaktorom:Doko: Rozdiel medzi revíziami

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Uvádzanie ref.: nová sekcia
Avemundi (diskusia | príspevky)
Riadok 212: Riadok 212:


Nazdar. Na margo [https://sk.wikipedia.org/w/?diff=7184251][https://sk.wikipedia.org/w/?diff=7184262]: značka <code><nowiki><ref></nowiki></code> sa štandardne umiestňuje bezprostredne za interpunkčné znamienko (tu bodka za vetou), bez medzier alebo odriadkovaní. Druhá vec, že namiesto prostého URL je lepšie vkladať citačné šablóny, dajú sa generovať aj automaticky nástrojom [https://tools.freeside.sk/wikiciter/sk/]. --[[Redaktor:Teslaton|Teslaton]] ([[Diskusia s redaktorom:Teslaton|diskusia]]) 11:51, 30. marec 2021 (UTC)
Nazdar. Na margo [https://sk.wikipedia.org/w/?diff=7184251][https://sk.wikipedia.org/w/?diff=7184262]: značka <code><nowiki><ref></nowiki></code> sa štandardne umiestňuje bezprostredne za interpunkčné znamienko (tu bodka za vetou), bez medzier alebo odriadkovaní. Druhá vec, že namiesto prostého URL je lepšie vkladať citačné šablóny, dajú sa generovať aj automaticky nástrojom [https://tools.freeside.sk/wikiciter/sk/]. --[[Redaktor:Teslaton|Teslaton]] ([[Diskusia s redaktorom:Teslaton|diskusia]]) 11:51, 30. marec 2021 (UTC)

== [[Mikuláš Jordán]] ==

Doko, prepač, môžeš mi vysvetliť čo je ta kapistika? V slovníku to nenajdem. [[Redaktor:Avemundi|Avemundi]] ([[Diskusia s redaktorom:Avemundi|diskusia]]) 23:02, 30. marec 2021 (UTC)

Verzia z 23:02, 30. marec 2021

Ahoj, Doko. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 585 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Bubamara


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Archív

Archív starých diskusií

Urobil som ti na staré diskusie archív, pretože relevantné diskusie nezvykneme vymazávať. Dúfam, že ti to nevadí. helix84 17:44, 5 október 2006 (UTC)

Helix84 nevadí a ďakujem. Doko 8.10.2006.

Peter Vojtek

Oznam!
Do článku Peter Vojtek si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

--Pelex 15:25, 16. december 2011 (UTC)[odpovedať]


Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

--–Bubamara 11:42, 17. december 2011 (UTC)[odpovedať]

Fotos aus Košický kraj

Deutsch: Ahoj Jozef, entschuldige ich spreche leider nicht slowakisch. Ich habe von dir viele schöne Fotos aus dem Košický kraj gesehen. In der deutschen Wikipedia gibt es Listen über die "kultúrnych pamiatok" in der Slowakei. Du findest sie unter de:Denkmalgeschützte Objekte in der Slowakei. In deiner Wikipedia gibt es ähnliches unter Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku. Vielleicht kannst du die Listen mit Fotos ergänzen.

English: Ahoj Jozef, sorry, but unfortunately I don't speak slovakian. But I have seen many of beautiful photo out of Košický kraj. In the german Wikipedia there are lists about the "kultúrnych pamiatok" in Slovak republik. You can find there de:Denkmalgeschützte Objekte in der Slowakei. In your wikipedia there are similar with lemma Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku. Perhaps you cann add some photos in the lists.

Grüße aus Viedeň K@rl (Please answer hier antworten) 08:52, 2. jún 2012 (UTC)[odpovedať]

Fotky kostolov v okrese Prešov

Ahoj, pridal si množstvo fotiek kostolov v okrese Prešov. Vedel by si do nich pridať aj nejaké informácie, ako nejaký popis, názov, náboženstvo a pod.? Pomohlo by nám to v popisovaní pamiatok v Prešovskom kraji. Vďaka. --Wizzard (diskusia) 21:18, 15. júl 2012 (UTC)[odpovedať]


Ahoj, Doko.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 22:54, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Zobraz náhľad

Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

--TheComputerMan 16:25, 8. september 2012 (UTC)[odpovedať]

PUSR

Guten Morgen, Jozef, Achtung auf PUSR ID, siehe (commons:Category:Cultural heritage monuments in Slovakia with bad IDs) Die ID muss heißen 707-1454/1 (falsch:707/1454/1) - danke K@rl 07:14, 9. september 2012 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, Doko. Prosím ťa prečítaj si tento odkaz a zober ho na vedomie. Číslovanie fotiek, ktoré robíš na commons pre kultúrne pamiatky, nie je celkom správne. Namiesto prvej lomky má byť mínus, teda ako už upozornil Karl, nie 707/1454/1, ale správne 707-1454/1. Toto je kategória so zlými číslami na commons: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Cultural_heritage_monuments_in_Slovakia_with_bad_IDs Ďakujem :) --Wizzard (diskusia) 09:23, 10. september 2012 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, Doko

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 03:33, 26. apríl 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Missing PUSR

Hallo Doko, please add to following images the PUSR:

thanks for your help, because I do not know the correct numbers. --regards K@rl 21:53, 28. september 2012 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, len info, aby si rozumel, treba k tým obrázkom pridať ID z PUSR, aby mohli participovať v súťaži WLM. --188.167.32.94 10:16, 29. september 2012 (UTC)[odpovedať]

Wiki miluje pamiatky

Ahoj Doko. Prosím ozvi sa mi cez Wiki mail ohľadom Wiki miluje pamiatky 2012. Ďakujem. --Jetam2 (diskusia) 17:30, 25. november 2012 (UTC)[odpovedať]

Zoznam kultúrnych pamiatok v Sabinove

Ahoj Doko, vidím, že dlhodobo dopĺňaš info a fotky; skús prosím pomocou TOHTO nástroja podopĺňať aj polohu. Zrejme si z okolia a poznáš to tam ;) Veľa dobrých editov a pekný deň. --Pe3kZA (diskusia) 07:05, 12. september 2013 (UTC)[odpovedať]

odpoveď

Ahoj Pe3kZA, rád by som k svojim foto-záberom dával aj súradnice, ale súčasný stav je pre mňa neprakticky a pomaly. Totiž, v priečinku vyhradenom na súradnice, by podľa mňa mala byť pripravená ikonka, na ktorú by stačilo kliknúť aby sa dalo nastaviť požadované miesto na mape a automaticky aby sa tam objavili súradnice tohto miesta. Podobné spôsoby už existujú na panoramio, flog pravda ale aj na google. Pekný deň --Doko (diskusia) 14:25, 12. september 2013 (UTC)[odpovedať]

Maxim

Ahoj. Vrátil som tvoje úpravy. Prišlo mi, že zbytočne odstránil informácie. Tvoje rozširujem a pridávam. Vďaka.--Jetam2 (diskusia) 19:50, 6. máj 2014 (UTC)[odpovedať]

kopec drobných úprav

Ahoj. Nefunguje tlačítko náhľad?? ;) --Magy357 08:57, 27. máj 2014 (UTC)[odpovedať]

Fotos von Denkmälern

Hallo Jozef, kennst du diese Seite Redaktor:Multichill/Unused Monument Slovakia als kleine Hilfe. --liebe grüße aus Wien K@rl 12:17, 1. september 2015 (UTC)[odpovedať]

Fotografie ako "zdroj"

Nazdar. Toto riešenie nie je v poriadku:

  • ak je cieľom použiť tú stránku ako zdroj, treba vložiť citáciu
  • ak je cieľom vložiť do článku externý odkaz na fotku, treba doplniť štandardnú sekciu Externé odkazy a tam ju vložiť ako externý odkaz
  • externé odkazy (URL) sa vkladajú cez jednoduché hranaté zátvorky, nie dvojité ako wikilink

--Teslaton (diskusia) 09:43, 22. január 2016 (UTC)[odpovedať]

Takto (názov sekcie je Externé odkazy, aj keď je tam len jeden; vkladá sa štandardne ešte pred sekciu Zdroj/e/; správna syntax pre vloženie URL s titulkom: [http://www.mbpo.mil.sk/30128/ Fotografia]). --Teslaton (diskusia) 09:52, 22. január 2016 (UTC)[odpovedať]

A ešte pls. bez tej extra zátvorky na konci... [1] --Teslaton (diskusia) 10:02, 22. január 2016 (UTC)[odpovedať]

Ďakujem --Doko (diskusia) 10:13, 22. január 2016 (UTC)[odpovedať]

Prešovská hradná cesta

Dobrý deň, neviem či článok nevznikol len nejak omylom. Pridal som tam šablónu na urgentnú úpravu, prázdny článok tu byť totiž nemôže.--Pelex (diskusia) 09:41, 21. marec 2016 (UTC)[odpovedať]

Odpoveď

Ďakujem za upozornenie. Zrejme tam zaúradoval nejaký škriatok, lebo článok "Kategória:Prešovská hradná cesta" a stránka "Prešovská hradná cesta" je jedno a to isté. --Doko (diskusia) 10:02, 21. marec 2016 (UTC)[odpovedať]

Kategória a článok v žiadnom prípade nie sú to isté. --Lalina (diskusia) 22:59, 21. marec 2016 (UTC)[odpovedať]
Dala som to na poriadok, ale článok je stále urgent.--Lalina (diskusia) 23:03, 21. marec 2016 (UTC)[odpovedať]

Nahrávanie fotografií do zoznamu slovenských NKP na Wiki

Ahoj Doko - chcel by som ťa poprosiť, aby si nenahrádzal pri zoznamoch slovenských NKP na Wikipedii fotografie jednotlivých objektov tvojimi fotkami, na ktorých je odfotených naraz viac objektov (na niektorých aj päť naraz!). - Myslím, že každá NKP si zaslúži vlastnú, parciálnu fotografiu, a pokiaľ je to možné, kvalitnú. - Ako príklad uvádzam fotografiu domu na Námestí Majstra Pavla č. 32 v Levoči, ktorý na tvojej fotografii takmer nevidieť. Tvojou fotografiou si v Zozname kultúrnych pamiatok na Wiki prekryl zhodou okolností moju - so všetkou skromnosťou si dovolím povedať, že kvalitou celkom obstojnú - fotografiu. Takisto by bolo vhodné fotiť budovy bez áut a prípadných ľudí v popredí - fotografia pamiatky by mala mať čo najväčšiu výpovednú hodnotu a nemali by ju sprevádzať "rekvizity". Verím, moje rady prijmeš konštruktívne. :-) Dík za pochopenie. --Armin (diskusia) 18:53, 15. júl 2016 (UTC)[odpovedať]

Rád čestnej légie

Ahoj, vďaka za úpravu, ale so zdrojom, prosím...--Jetam2 (diskusia) 11:37, 25. január 2017 (UTC)[odpovedať]

Ja by som mal ešte jednu poznámku. Z vlastnej skúsenosti viem, že to nie vždy ide, ale aspoň do budúcna... Dnes si tu vykonal 23 menších úprav, viaceré krátko po sebe nepomohlo by keby si používal náhľad?

Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

--Pelex (diskusia) 15:07, 25. január 2017 (UTC)[odpovedať]

Request

Hello.

Can you create a detailed article en:Azerbaijani Land Forces in Slovak Wikipedia, like the article Pozemné sily Slovenskej republiky?

Thank you.

31.200.21.159 17:11, 31. január 2017 (UTC)[odpovedať]

Sorry

No, this topic is foreign to me--Doko (diskusia) 19:08, 31. január 2017 (UTC)[odpovedať]

Dobrý deň, snažím sa dopĺňať náš článok Rudolf Dočolomanský a našiel som váš zaujímavý článok ešte z roku 2008, kde sa tejto pozoruhodnej osobnosti venujete. Uvádzate tam, že bol rodákom zo Svätého Jura. To sa píše priamo v tom Pútniku svätovojtešskom ? Lebo práve po mieste jeho narodenia už niekoľko dní neúspešne pátram. :-) A je tam uvedené o ňom ešte niečo, čo by sa dalo použiť ?--Kelovy (diskusia) 13:23, 23. marec 2017 (UTC)[odpovedať]

Potešilo ma, že ste si prečítali môj blog. Žiaľ, nemám už prístup k predmetnému kalendáru, ale rodisko je uvedené presne podľa dobového kalendára. O osobe Rudolfa Dočolomanského tam bolo veľmi málo. Odporúčam využiť rozhovor s Michalom Dočolomanským uverejnený na http://zivot.cas.sk/clanok/1745/docolomanski-hrda-rodina Prajem úspech v práci.

--Doko (diskusia) 18:18, 23. marec 2017 (UTC)[odpovedať]

Ďakujem pekne za odpoveď, uvediem teda do článku rodisko Svätý Jur. Práve z toho článku v časopise Život čerpám najviac, žiaľ je to považované za nevhodnú referenciu kvôli bulvárnemu štatútu samotného časopisu i stránky cas.sk...--Kelovy (diskusia) 18:27, 23. marec 2017 (UTC)[odpovedať]

Zdroj

Zdravím! Informácia, ktorú si pridal sa v uvedenom zdroji nenachádza.--Jetam2 (diskusia) 19:32, 23. január 2018 (UTC)[odpovedať]

Odpoveď: https://archiv.prezident.sk/gasparovic/indexba4e.html?menovanie-a-povysenie-generalov --Doko (diskusia) 20:21, 23. január 2018 (UTC)[odpovedať]

Mal som na mysli hlavne druhé časť úpravy: odídenie do dôchodku atď. To nie je ani v tej referencii čo si práve uviedol (aj keď vďaka aj za ňu, pridal som ju do článku).--Jetam2 (diskusia) 20:35, 23. január 2018 (UTC)[odpovedať]


Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Vladimír Šimko, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

--Jetam2 (diskusia) 09:22, 29. apríl 2018 (UTC)[odpovedať]

Oznam
Vďaka za úpravy v článku Vladimír Šimko, nie sú však dostatočne doložené zdrojmi. Keďže Wikipédia je založená na overiteľnosti poskytovaných informácií, je potrebné tvrdenia v článkoch dokladať citáciami spoľahlivých zdrojov. Ďakujeme za pochopenie.

--Jetam2 (diskusia) 09:22, 29. apríl 2018 (UTC)[odpovedať]

A niekoľko ďalších. Skús tie články písať jednak so zdrojmi a druhak rozsiahlejšie. Len zamodrenie linku nemá moc význam.--Jetam2 (diskusia) 09:22, 29. apríl 2018 (UTC)[odpovedať]

Galéria

Ahoj! Myslím, že galéria by mala obsahovať len niekoľko reprezentačných obrázkov, nie (celú?) brožúru. Možno by bolo lepšie založiť zvlášť kategóriu na Commons pre VAAZ a odkazovať na ňu. Vďaka za prácu.--Jetam2 (diskusia) 08:36, 26. máj 2018 (UTC)[odpovedať]

WikiEdit Slovenská ľudová kultúra

Ahoj,

chcem Ťa pozvať na WikiEditː Slovenská ľudová kultúra. Uskutoční sa 9. a 10. júna v Bratislave. Na udalosti budú aj skúsení etnológovia a špecialisti na tému folklór. Napadlo ma, že by Ťa táto téma mohla zaujímať a radi Ťa tam uvidíme. Info o tomto našom projekte nájdeš tuː https://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:WikiEdit_Slovensk%C3%A1_%C4%BEudov%C3%A1_kult%C3%BAra#Z%C3%A1kladn%C3%A9_v%C3%BDchodisk%C3%A1_projektu. Na udalosť sa stačí zaregistrovať a WMSK preplatí cestovné náklady a strava na udalosti bude zabezpečená. Budeme radi, ak sa rozhodneš prísť ː). V prípade akýkoľvek otázok, mi pokojne napíš.

Akdar (diskusia) 10:07, 31. máj 2018 (UTC)[odpovedať]

WikiOnTheRoad - Lipany

Ahoj,

spolu s Jetamom2 a ďalšími redaktormi cestujeme po Slovensku v rámci projektu WikiOnTheRoad. V Lipanoch sa 22. septembra uskutoční druhý zo série plánovaných WikiEditov tohto projektu. Ten sa zameriava na tvorbu článkov o rôznych menej známych regiónoch alebo menších mestách Slovenska. Chceme aby v rámci tohto projektu písali o svojom meste, kraji a regióne ľudia, ktorí v ňom žijú a región, mesto či kraj, dobre poznajú. Tento projekt si zároveň kladie za cieľ pomôcť skvalitniť prácu redaktorov, ktorí sa Wikipédii venujú a zároveň získať nových, ktorí by vo Wikipédii a ďalších Wikiprojektoch mohli nájsť záľubu.

Chceme Ťa na túto udalosť pozvať. Samozrejme strava a prípadné cestovné náklady Ti môžeme spätne preplatiť.

Projektová stránka: https://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:WikiOnTheRoad.

Druhá zastávka: https://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:WikiOnTheRoad/Lipany

Facebook udalosť: https://www.facebook.com/events/303684297107594/

Na záver Ťa chcem poprosiť, zdieľaj informácie o tomto projekte medzi svojimi známymi a priateľmi, rodinou a kolegami z redaktorskej komunity, aby sa o projekte dozvedelo čo najviac ľudí.

Ďakujem.

Akdar (diskusia) 16:09, 14. september 2018 (UTC)[odpovedať]

Útvar (vojenstvo)

Zdravím, vďaka za obrázky, dosť tomu článku pomohli. Skús ale zvážiť, či by sa nehodilo použiť niečo z tohto (príp. z iného kvalitného zdroja) do úvodu článku, keďže čo som pozeral, v zákone č. 321/2002 Z. z., ktorý tam cituješ definícia útvaru nie je. Vďaka--Lišiak(diskusia) 08:59, 13. február 2019 (UTC)[odpovedať]

Odpoveď Definícia pojmu vojenský útvar v zákone nie je. Túto problematiku riešia iba vojenské služobné predpisy, ku ktorým nemám prístup. --Doko (diskusia) 11:44, 13. február 2019 (UTC)[odpovedať]

Rehabilitačné centrum HARMONY

Zdravím. V čl. je redundantne sekcia Zdroje, odkazy čo sú tam patria buď do inline citácií (pokiaľ dokladajú nejaké tvrdenia v texte) alebo do Externých odkazov (ak sú myslené ako niečo doplňujúce pre čitateľa). --Teslaton (diskusia) 20:09, 22. november 2019 (UTC)[odpovedať]

ǔdaj nie je v referencii

Zdravím! K dátumu treba vložiť referenciu. V pôvodnej nie je (inak by som ho tam dal). Vďaka.--Jetam2 (diskusia) 09:41, 27. marec 2020 (UTC)[odpovedať]

Uznesenie vlády

Zdravím. Ad [2] Preformuloval som ten úvod tak, aby začínal pozitívnym vymedzením, nie negatívnym (čo to nie je), pretože to je nezvyklé a môže to mýliť. Skontroluj pls. prípadne, či je to ok. Čo sa týka citácií, nejaké technické:

  • slov-lex aj knižné publikácie podľa ISBN je dobré citovať nástrojom [3]
  • <ref> sa vkladá bezprostredne za interpunčné znamienko (bodka za vetou, čiarka), bez medzier a odriadkovaní
  • citácie toho istého zdroja je vhodné si pomenovať a ďalšie výskyty už vkladať len odkazom na pomenovanú cit.

--Teslaton (diskusia) 18:01, 23. jún 2020 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, zišla by sa tu nejaká úvodná definícia, ako je na wikipédii zvykom, nech sa článok nezačína obsahom. :) --ScholastikosSVK (diskusia) 09:38, 14. august 2020 (UTC)[odpovedať]

Uvádzanie ref.

Nazdar. Na margo [4][5]: značka <ref> sa štandardne umiestňuje bezprostredne za interpunkčné znamienko (tu bodka za vetou), bez medzier alebo odriadkovaní. Druhá vec, že namiesto prostého URL je lepšie vkladať citačné šablóny, dajú sa generovať aj automaticky nástrojom [6]. --Teslaton (diskusia) 11:51, 30. marec 2021 (UTC)[odpovedať]

Doko, prepač, môžeš mi vysvetliť čo je ta kapistika? V slovníku to nenajdem. Avemundi (diskusia) 23:02, 30. marec 2021 (UTC)[odpovedať]