Zoznam pamiatkových zón na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam pamiatkových zón na Slovensku podľa Registra pamiatkových zón zo 6. marca 2016.

Platné pamiatkové zóny[upraviť | upraviť zdroj]

Č. Typ Názov Právne
preskúmanie
2003 - 2010
Vyhlásená Vyhlásil Vyhláška č./rozhodnutie Účinnosť Vestník čiastka/ročník Zmena vyhlásenia Okres
2 V Bratislava - Rusovce platná 19.09.1990 Plénum NVB 01.10.1990 --- Bratislava 5
3 M Komárno platná 25.09.1990 R Zs KNV 25.09.1990 --- Komárno
4 M Skalica platná 25.09.1990 R Zs KNV 25.09.1990 --- Skalica
6 V Bratislava - Vajnory platná 16.11.1990 Plénum NVB 01.12.1990 --- 03.11.2008 MK-1496/2008-51/15215, právoplatné 1.12.2008-zúženie Bratislava 3
8 M Kysucké Nové Mesto platná 11.04.1991 Okresný úrad Čadca 30.04.1991 --- Kysucké Nové Mesto
9 M Zvolen platná 26.04.1991 Okresný úrad Zvolen 01.05.1991 --- Zvolen
11 M Bytča platná 10.05.1991 Okresný úrad Žilina 10.05.1991 --- Bytča
12 M Rajec platná 10.05.1991 Okresný úrad Žilina 10.05.1991 --- neplatná zmena v r.1995 Žilina
13 M Nitrianske Pravno platná 27.05.1991 Okresný úrad Prievidza 01.06.1991 --- 12.09.2005 MK-9850/2005-400/24474, právoplatné 26.10.2005 Prievidza
14 M Krupina platná 29.05.1991 Okresný úrad Zvolen 01.06.1991 --- Krupina
15 M Trstená platná 11.06.1991 Okresný úrad D.Kubín PO 37/91-457/3A-40 01.06.1991 --- 18.08.2004 MK-5810/2004-400, právoplatné 20.09.2004 Tvrdošín
16 M Tvrdošín platná 01.06.1991 Okresný úrad D.Kubín 01.06.1991 --- Tvrdošín
17 M Jelšava platná 05.06.1991 Okresný úrad Rožňava 01.07.1991 --- Revúca
18 M Štítnik platná 05.06.1991 Okresný úrad Rožňava 15.06.1991 --- Rožňava
19 K Sirk - Železník platná 17.06.1991 Okresný úrad Rožňava 01.07.1991 --- Revúca
20 M Bojnice platná 19.06.1991 Okresný úrad Prievidza 01.07.1991 --- Prievidza
21 M Rožňava platná 21.06.1991 Okresný úrad Rožňava 01.08.1991 --- Rožňava
22 M Topoľčany platná 01.07.1991 Okresný úrad Topoĺčany 01.07.1991 --- Topoľčany
23 M Liptovský Ján platná 20.07.1991 Okresný úrad L.Mikuláš 01.09.1991 --- 25.11.2005 MK-9850/2005-400/31604, právoplatné 10.01.2006-zúženie Liptovský Mikuláš
24 M Partizánska Ľupča platná 22.08.1991 Okresný úrad L.Mikuláš 01.09.1991 --- Liptovský Mikuláš
25 M Beckov platná 01.09.1991 Okresný úrad Trenčín 01.09.1991 --- Nové Mesto nad Váhom
26 M Liptovský Mikuláš platná 16.09.1991 Okresný úrad L.Mikuláš 01.10.1991 --- 09.09.2005 MK-9817/2005-400/24302, právoplatné 14.10.2005 08.06.2009 MK-3138/2009-51/7438, právoplatné 30.06.2009-časť zúženie, časť rozšírenie Liptovský Mikuláš
27 M Ružomberok platná 16.09.1991 Okresný úrad L.Mikuláš 01.10.1991 --- Ružomberok
30 V Hybe platná 01.10.1991 Okresný úrad L.Mikuláš 01.10.1991 --- Liptovský Mikuláš
31 V Nižná Boca platná 01.10.1991 Okresný úrad L.Mikuláš 01.10.1991 --- Liptovský Mikuláš
32 V Stankovany - Podšíp platná 01.10.1991 Okresný úrad L.Mikuláš 01.10.1991 --- Ružomberok
33 V Východná platná 01.10.1991 Okresný úrad L.Mikuláš 01.10.1991 --- 14.09.2005 MK-9850/2005-400/24880, právoplatné 24.10.2005 Liptovský Mikuláš
34 M Brezno platná 20.11.1991 Okresný úrad B.Bystrica 25.11.1991 --- Brezno
35 M Modra platná Okresný úrad Ba-vidiek. 01.12.1991 --- Pezinok
36 M Hanušovce nad Topľou platná 15.12.1991 Okresný úrad Vranov n.T. 15.12.1991 --- Vranov nad Topľou
37 M Hniezdne platná 16.12.1991 Okresný úrad S.Ľubovňa 18.02.1992 --- 27.11.2009 MK-5021/2009-51/14979, - rozšírenie neplatné rozhodnutím MK-152/2010-51/826 zo dňa 20.1.2010 právoplatným 26.2.2010 Stará Ľubovňa
38 M Stará Ľubovňa platná 16.12.1991 Okresný úrad S.Ľubovňa 18.02.1992 --- 24.11.2005 MK-9850/2005-400/31575, právoplatné 11.01.2006-rozšírenie Stará Ľubovňa
39 M Spišská Nová Ves platná 20.01.1992 Okresný úrad Sp.N.Ves 01.03.1992 --- 17.02.2005 MK-19/2005-400, právoplatné 29.03.2005-zúženie Spišská Nová Ves
40 M Dobrá Niva platná 24.02.1992 Okresný úrad Zvolen 11/92-kult 01.03.1992 --- Zvolen
41 M Gelnica platná 27.03.1992 Okresný úrad Sp.N.Ves 15.05.1992 --- 15.12.2005 MK-11221/2005-400/33355, právoplatné 26.01.2006-rozšírenie Gelnica
43 S Vysoké Tatry-Tatranská Lomnica platná 01.06.1992 Okresný úrad Poprad 01.06.1992 --- Poprad
44 M Bratislava - CMO platná 18.08.1992 Okresný úrad Bratislava 1/1992 01.12.1992 2/2 10.08.2005 MK-9432/2005-400/222163, právoplatné 10.11.2005-zúženie - zrušenie rozhodnutia krajským súdom-č.rozhodnutia 2 S 11/06-92 IČS 1006200067 zo dňa 30.01.2008 Bratislava 1
47 V Lúčka platná 15.09.1992 Okresný úrad Rožňava 4/1992 16.06.1994 1/4 Rožňava
48 M Nitra-Staré Mesto platná 15.09.1992 Okresný úrad Nitra 1/1992 14.12.1994 4/4 01.12.2008 MK-1405/2008-51/16649, právoplatné 16.01.2009-zamietnutie návrhu na zmenu = zúženie Nitra
49 M Nové Mesto nad Váhom platná 15.09.1992 Okresný úrad Trenčín ? 31.08.1994 2/4 Nové Mesto nad Váhom
50 M Spišské Vlachy platná 23.10.1992 Okresný úrad Sp.N.Ves 3/1992 31.08.1994 2/4 Spišská Nová Ves
51 M Spišské Podhradie platná 10.02.1993 Okresný úrad Sp.N.Ves 1/1993 31.08.1994 2/4 Levoča
52 M Hlohovec platná 26.02.1993 Okresný úrad Trnava 1/1993 16.06.1994 1/4 Hlohovec
53 M Sabinov platná 20.04.1993 Okresný úrad Prešov 2/1993 16.06.1994 1/4 28.11.2008 MK-3791/2008-51/16494, právoplatné 15.12.2008-rozšírenie Sabinov
54 M Markušovce platná 26.04.1993 Okresný úrad Sp.N.Ves 2/1993 31.08.1994 2/4 Spišská Nová Ves
56 M Šahy platná 03.05.1993 Okresný úrad Levice 1/1993 31.08.1994 2/4 Levice
57 M Vyšný Medzev platná 27.09.1993 Okresný úrad Košice-vid. ? 16.06.1994 1/4 Košice okolie
58 M Rimavská Sobota platná 22.11.1993 Okresný úrad Rim.Sobota 2/1993 16.06.1994 1/4 Rimavská Sobota
59 V Nižné Repaše platná 30.11.1993 Okresný úrad Sp.N.Ves 4/1993 31.08.1994 2/4 Levoča
60 V Torysky platná 30.11.1993 Okresný úrad Sp.N.Ves 3/1993 31.08.1994 2/4 Levoča
61 M Zlaté Moravce platná 01.03.1994 Okresný úrad Nitra 1/1994 14.12.1994 4/4 Zlaté Moravce
62 V Kremnické Bane platná 21.03.1994 Okresný úrad Žiar n/Hron. 1/1994 14.12.1994 4/4 Žiar n.Hronom
63 K Marianka platná 20.04.1994 Okresný úrad Ba-vidiek. 1/1994 16.06.1994 1/4 Malacky
64 M Liptovský Hrádok platná 17.08.1994 Okresný úrad L.Mikuláš 1/1994 25.10.1994 3/4 Liptovský Mikuláš
65 V Ratková platná 17.10.1994 Okresný úrad Rim.Sobota 2/1994 19.07.1996 3/6 Revúca
66 V Rimavské Janovce platná 17.10.1994 Okresný úrad Rim.Sobota 1/1994 19.07.1996 3/6 Rimavská Sobota
67 M Martin platná 20.10.1994 Okresný úrad Martin 1/1994 14.12.1994 4/4 Martin
68 V Turnianska Nová Ves platná 01.12.1994 Okresný úrad Košice-vid. 2/1994 19.07.1996 3/6 Košice okolie
69 M Medzev-býv.m.č.Nižný Medzev platná 01.02.1995 Okresný úrad Košice-vid. 1/1995 19.07.1996 3/6 Košice okolie
70 V Klokočov - Do Kršle platná 10.04.1995 Okresný úrad Čadca 1/1995 19.07.1996 3/6 Čadca
71 M Lučenec platná 29.06.1995 Okresný úrad Lučenec 1/1995 19.07.1996 3/6 14.02.2005 MK-6009/2004-400, právoplatné 25.03.2005 -zúženie Lučenec
72 M Oravský Podzámok platná 03.07.1995 Okresný úrad D.Kubín 1/1995 19.07.1996 3/6 Dolný Kubín
73 M Kláštor pod Znievom platná 06.02.1996 Okresný úrad Martin 1/1996 10.06.1996 2/6 Martin
74 V Horné Plachtince platná 15.10.1996 Krajský úrad B.Bystrica 1/1996 23.01.1997 1/7 Veľký Krtíš
76 V Polichno platná 15.10.1996 Krajský úrad B.Bystrica 4/1996 23.01.1997 1/7 10.12.2008 MK-4012/2008-51/17467, právoplatné 12.01.2009-zúženie Lučenec
78 V Lipovce - Lačnov platná 12.11.1996 Krajský úrad Prešov 2/1996 06.03.1998 1/8 Prešov
79 M Smolník platná 31.01.1997 Krajský úrad Košice 1/1997 1/1997 05.09.1997 7/7 Gelnica
80 M Piešťany platná 03.04.1997 Krajský úrad Trnava 1/1997 05.09.1997 7/7 Piešťany
81 V Čelovce platná 23.06.1997 Krajský úrad B.Bystrica 12/1997 24.10.1997 7/9 Veľký Krtíš
82 V Bátovce platná 10.10.1997 Krajský úrad Nitra 10/1997 06.03.1998 1/8 Levice
83 V Hodruša-Hámre platná 25.11.1998 Krajský úrad B.Bystrica 13/1998 19.02.1999 1/9 Žarnovica
84 K Kremnica-banské diela platná 26.03.1999 Krajský úrad B.Bystrica 13/1999 19.05.1999 3/9 Žiar n.Hronom
85 V Sobotište platná 02.06.1999 Krajský úrad Trnava 1/1999 24.09.1999 7/9 Senica
86 M Topoľčany - Stummerova ul. platná 24.03.2000 Krajský úrad Nitra 7/2000 01.05.2000 4/10 Topoľčany
87 V Babiná platná 25.09.2000 Krajský úrad B.Bystrica 18/2000 29.11.2000 10/10 Zvolen
88 M Ľubica platná 20.09.2001 Krajský úrad Prešov 1/2001 30.01.2002 2/12 Kežmarok
89 M Spišská Belá platná 17.06.2005 MK SR MK-5635/2004-400 29.07.2005 Kežmarok
90 S Bratislava - Rača - depo, Areál rušňového depa Bratislava-východ platná 10.03.2008 MK SR MK-382/2008-51/3657 23.06.2008 Bratislava 3
91 S Kopčany platná 30.04.2008 MK SR MK-1724/2008-51/5951 08.06.2008 Skalica
92 S Veľká Tŕňa platná 10.11.2008 MK SR MK-3726/2008-51/15613 04.12.2008 Trebišov
93 S Prešov-Solivar, Soľná baňa platná 28.04.2008 MK SR MK-1360/2008-51/6013 19.06.2008 Prešov
94 V Liptovský Mikuláš-Okoličné platná 10.06.2009 MK SR MK-3548/2009-51/7564 03.07.2009 Liptovský Mikuláš
97 M Vrbov platná, nové vyhlásenie 2010 02.12.2010 MK SR MK-4700/2009-51/115312 15.02.2010 Kežmarok

Neplatné pamiatkové zóny[upraviť | upraviť zdroj]

Tieto pamiatkové zóny neboli zverejnené vo Vestníku vlády SR.

Č. Typ Názov Právne
preskúmanie
2003 - 2010
Vyhlásená Vyhlásil Vyhláška č./rozhodnutie Účinnosť Vestník čiastka/ročník Zmena vyhlásenia Okres
1002 V Jezersko neplatná 25.11.1992 Okresný úrad Poprad Kežmarok
1003 M Handlová (Ul. 29. augusta) neplatná, nové vyhl.(inf.02/2007) 01.10.1996 Krajský úrad Trenčín nezverejnená neúčinná nie 15.11.2005 MK-9850/2005-400/30530 , právoplatné XII/2005-rozšírenie, rozhodnutie zrušené 31.5.2007 MK-2882/2007-10/9024 Prievidza

Zrušené pamiatkové zóny[upraviť | upraviť zdroj]

Č. Typ Názov Právne
preskúmanie
2003 - 2010
Vyhlásená Vyhlásil Vyhláška č./rozhodnutie Účinnosť Vestník čiastka/ročník Zmena vyhlásenia Okres
1 V Bratislava - Devínska Nová Ves platná 28.02.1989 Plénum NVB 01.04.1990 --- ZPO-MK-9850/2005-400/25172 z 20.9.2005, právoplatné 2.11.2005 Bratislava 4
29 V Lazany platná 19.09.1991 Okresný úrad Prievidza 30.09.1991 --- ZPO-MK-9850/2005-400/25016 z 19.9.2005, právoplatné 26.10.2005 Prievidza
75 V Pavlovce platná 15.10.1996 Krajský úrad B.Bystrica 3/1996 23.01.1997 1/7 ZPO MK-9850/2005-400/26151 z 3.10.2005, právoplatné 4.11.2005 Rimavská Sobota
28 V Povina - Tatári platná 18.09.1991 Okresný úrad Čadca 03.10.1991 --- ZPO-MK-11145/2005-400/30333 z 14.11.2005, právoplatné 22.12.2005 Kysucké Nové Mesto
42 V Heľpa platná 01.06.1992 Okresný úrad B.Bystrica 08.06.1992 --- ZPO-MK-3008/2008-51/13199 z 29.9.2008, právoplatné 28.10.2008 Brezno
10 M Nová Baňa platná 03.05.1991 Okresný úrad Žiar n/Hron. 06.05.1991 --- ZPO-MK-2951/2008-51/12495 zo16.09.2008, právoplatné 20.10.2008 Žarnovica
45 V Bratislava - Dúbravka platná 18.08.1992 Okresný úrad Bratislava 1/1992 01.12.1992 2/2 ZPO-MK-2626/2008-51/12205 z 09.09.2008, právoplatné 09.10.2008 Bratislava 4
5 V Bratislava - Rača platná 16.11.1990 Plénum NVB 01.12.1990 --- ZPO-MK-2874/2008-51/12116 z 08.09.2008, právoplatná 09.10.2008 Bratislava 3
55 M Michalovce platná 26.04.1993 Okresný úrad Michalovce 3/1993 16.06.1994 1/4 ZPO-MK-2832/2008-51/11858 z 02.09.2008, právoplatné 06.10.2008 Michalovce
77 V Šimonovce platná 15.10.1996 Krajský úrad B.Bystrica 2/1996 23.01.1997 1/7 ZPO-MK-3990/2008-51/17298 z 08.12.2008, právoplatné 12.01.2009 Rimavská Sobota
46 V Bratislava - Lamač platná 18.08.1992 Okresný úrad Bratislava 1/1992 01.12.1992 2/2 ZPO-MK-926/2008-51/11864 z 02.09.2008, právoplatné 06.10.2008 Bratislava 4
7 V Bratislava - Záhorská Bystrica platná 16.11.1990 Plénum NVB 01.12.1990 --- ZPO-MK-1033/2010-51/5682 z20.04.2010, právoplatné 24.05.2010 Bratislava 4
96 S Liptovský Mikuláš-Liptovská Ondrašová platná 07.07.2009 MK SR MK-3348/2009-51/7683 17.08.2009 ZPO-MK-2620/2010-51/13964 z 13.10.2010, právoplatné 30.11.2010 Liptovský Mikuláš
95 S Liptovský Mikuláš-Palúdzka platná 07.07.2009 MK SR MK-3348/2009-51/7683 17.08.2009 ZPO-MK-2620/2010-51/13964 z 13.10.2010, právoplatné 30.11.2010 Liptovský Mikuláš
20 M Bojnice platná 19.06.1991 Okresný úrad Prievidza 01.07.1991 --- ZPO-MK-6/2011-51/1564 z 2.2.2011, právoplatné 11.3.2011 Prievidza

Legenda[upraviť | upraviť zdroj]

  • M - mestská
  • V - vidiecka
  • K - krajinná
  • S - špeciálna
  • N - nešpecifikovaná

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]