Zoznam ulíc v Pezinku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam ulíc v Pezinku a v jeho historických mestských častiach Grinava a Cajla.

Pezinok[upraviť | upraviť kód]

Názov ulice Pomenovaná po Starší názov
Ulica 1. mája Sviatok práce
Bernolákova ulica Anton Bernolák
Bratislavská ulica Bratislava
Bystrická ulica Banská Bystrica
Dobšinského ulica Pavol Dobšinský
Drevárska ulica drevárstvo
Ulica Eugena Suchoňa Eugen Suchoň
Ulica F. P. Drobiševa Fedor Platonovič Drobišev
Fajgalská cesta
Fándlyho ulica Juraj Fándly
Farská ulica Kostol Nanebovzatia Panny Márie (Farský kostol)
Fortna ulica (Katova ulička) fortňa, bývalý dom kata
Ulica Fraňa Kráľa Fraňo Kráľ
Ulica generála Pekníka Karol Pekník
Ulica generála Svobodu Ludvík Svoboda
Ulica generála Goliana Ján Golian
Ulica generála Viesta Rudolf Viest
Glejovka výroba gleju
Gogoľova ulica Nikolaj Vasilievič Gogoľ
Gorkého ulica Maxim Gorkij
Hasičská ulica hasičská stanica
Hollého ulica Ján Hollý
Holubyho ulica Jozef Ľudovít Holuby tri ulice: Kláštorná, Ľudovíta Holubyho, Komenského
Hrnčiarska ulica hrnčiarstvo Polnerova ulica, Ulica 29. augusta
Hroznová ulica hrozno
Hviezdoslavova ulica Pavol Országh Hviezdoslav
Jesenského ulica Janko Jesenský
Jilemnického ulica Peter Jilemnický
Jiráskova ulica Alois Jirásek
Kalinčiakova ulica Ján Kalinčiak Štúrova ulica
Kamenice
Ulica Kataríny Franklovej Katarína Franklová
Kollárova ulica Ján Kollár
Komenského ulica Jan Amos Komenský
Ulica kapitána Jaroša Otakar Jaroš
Krkavec rekreačná oblasť Krkavec
Kukučínova ulica Martin Kukučín
Kupeckého ulica Ján Kupecký Kozia ulica
Kuzmányho ulica Karol Kuzmány
Ulica L. Novomeského Ladislav Novomeský
Leitne rekreačná oblasť Leitne
Lesnícka ulica lesníctvo
Ulica Ľudovíta Rajtera Ľudovít Rajter
Ulica M. R. Štefánika Milan Rastislav Štefánik Štefánikova ulica
Mahulanka potok Mahulanka
Majakovského ulica Vladimir Vladimirovič Majakovskij
Malokarpatská ulica Malé Karpaty
Markušova ulica Alexander Markuš
Meisslova ulica František Meissl
Mierová ulica mier
Mladoboleslavská ulica Mladá Boleslav Sládkovičova ulica
Moyzesova ulica Štefan Moyzes
Muškátová ulica odroda viniča Muškát
Myslenická ulica Myslenice
Mýtna ulica mýto Malinovského ulica
Na bielenisku
Nálepkova ulica Ján Nálepka
Nerudova ulica Jan Neruda
Obchodná ulica obchodné budovy
Ulica Obrancov mieru
Okružná ulica kruhový objazd
Panholec lokalita Panholec
Pod lipou
Podhorská ulica poloha pod horou
Potočná ulica pôvodný tok potoku Saulak cez mesto
Puškinova ulica Alexander Sergejevič Puškin
Radničné námestie Stará radnica Leningradské námestie
Rázusova ulica Martin Rázus
Reisinger rekreačná oblasť Reisinger
Rozálka Kaplnka svätej Rozálie
Rulandská ulica odroda viniča Rulandské
Ulica Sama Chalupku Samo Chalupka
Saulaková ulica potok Saulak
Senecká ulica Senec
Silvánová ulica odroda viniča Silván
Sládkovičova ulica Andrej Sládkovič
Slnečná ulica slnko Ulica Víťazného Februára
Slnečné údolie rekreačná oblasť Slnečné údolie
Ulica Slovenského národného povstania Slovenské národné povstanie
Suvorovova ulica Alexander Vasilievič Suvorov
Svätojurská ulica Svätý Jur
Svätoplukova ulica knieža Svätopluk I. Šmidkeho ulica
Šafárikova ulica Pavol Jozef Šafárik
Šancová ulica šance (z nem. slova schantze)
Šenkvická cesta Šenkvice
Ulica Štefana Polkorába Štefan Polkoráb
Švermova ulica Jan Šverma
Talihov dvor
Tehelná ulica Pezinské tehelne
Tolstého ulica Lev Nikolajevič Tolstoj
Trnavská ulica Trnava Ulica Sládkovičova
Vajanského ulica Svetozár Hurban-Vajanský
Vincúrska ulica vincúrstvo
Viničnianska cesta Viničné
Vinohradnícka cesta vinohradníctvo
Za dráhou poloha za železnicou
Za hradbami poloha za mestskými hradbami
Za koníčkom poloha za hostincom Koníček (dnes reštaurácia s krčmou)
Záhradná ulica záhrada
Zámocká ulica Pezinský zámok
Zigmundíkova ulica Ján Zigmundík

Cajla[upraviť | upraviť kód]

Názov ulice Pomenovaná po
Na Babe poloha na vrchu Pezinská Baba
Banícka ulica baníctvo
Bottova ulica Ján Botto
Cajlanská ulica Cajla
Ulica dona Sandtnera Štefan Sandtner
Ulica Dr. Bokesa František Bokes
Ulica Dr. Štohla Ján Štohl
Ulica Jamnických rodina Jamnických
Javorová ulica Javor
Kučišdorfská dolina rekreačná oblasť Kučišdorfská dolina
Malacká cesta Malacky
Najmarova ulica Ján Baptista Najmar
Panský chodník
Pod kalváriou poloha pod Kalváriou
Ulica Richarda Rétiho Richard Réti
Rybníček lokalita Rybníček
Sasinkova ulica František Víťazoslav Sasinek
Schaubmarova ulica Schaubmarov mlyn
Stupy rekreačná oblasť Stupy
Šteberlova ulica Ondrej Šteberl
Topoľová ulica Topoľ biely
Záhumenice
Zumberská ulica zaniknutá osada Zumberg
Ulica Žarnovických rodina Žarnovických

Grinava[upraviť | upraviť kód]

Názov ulice Pomenovaná po
Cintorínska ulica cintorín
Černicová ulica Ostružina černicová
Družstevná ulica vinohradnícke družstvo
Ulica D. Virgoviča Dominik Virgovič
Grobská cesta Slovenský Grob
Hečkova ulica František Hečko
Hurbanova ulica Jozef Miloslav Hurban
Ulica Jána Raka Ján Rak
Liesková ulica Lieska obyčajná
Limbašská cesta Limbach
Matúškova ulica Janko Matúška
Mlynárska ulica mlynárstvo
Myslenická ulica Myslenice
Nezábudková ulica kvet nezábudka
Nová ulica
Orešie
Podkarpatská ulica poloha pod Malými Karpatmi
Pri mlyne poloha pri Strapákovom mlyne
Púpavová ulica Púpava lekárska
Ružová ulica Ruža
Štúrova ulica Ľudovít Štúr
Trnková ulica Slivka trnková
Vinice vinice
Za panskou záhradou poloha za záhradou Smylovsko-Pálffyovskej kúrie
Železničná ulica Železničná zastávka Pezinok zastávka

Zdroj[upraviť | upraviť kód]