Zoznam poslancov NR SR (1994 – 1998)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Politika na Slovensku

Coat of arms of Slovakia.svg

Ústava Slovenskej republiky
Ústavní činitelia

Prezidentka SR: Zuzana Čaputová
Predseda NR SR: Andrej Danko
Predseda vlády SR: Peter Pellegrini


Národná rada · Vláda

Politické strany v Národnej rade
Koalícia:
SMER – SD · SNS · MOST – HÍD
Opozícia:
SaS · OĽaNONOVA · ĽSNS · SME RODINA
Poslanci NR SR
1992 – 1994 · 1994 – 1998 · 1998 – 2002

2002 – 2006 · 2006 – 2010 · 2010 – 2012
2012 – 2016 · 2016 – 2020

Voľby na Slovensku
Prezidentské voľby:

1993 · 1999 · 2004
2009 · 2014 · 2019


Parlamentné voľby:
1990 · 1992 · 1994
1998 · 2002 · 2006
2010 · 2012 · 2016

Zoznam poslancov Národnej rady Slovenskej republiky vo volebnom období 1994 – 1998 má tri časti:

  1. Poslanci zvolení vo voľbách konaných v dňoch od 30. septembra do 1. októbra 1994.
  2. Poslanci, ktorí nastúpili na poslanecký mandát ako náhradníci.
  3. Poslanci podľa strán.

V zátvorke za menom poslanca je uvedená strana, za ktorú kandidoval vo voľbách.

Poslanci zvolení vo voľbách konaných v dňoch 30. septembra a 1. októbra 1994[upraviť | upraviť kód]

Poslanci podľa strán[upraviť | upraviť kód]

Demokratická únia (15)[upraviť | upraviť kód]

volebná koalícia Hnutie za demokratické Slovensko-Roľnícka strana Slovenska (61)[upraviť | upraviť kód]

Kresťanskodemokratické hnutie (17)[upraviť | upraviť kód]

Maďarská koalícia (17)[upraviť | upraviť kód]

Slovenská národná strana (9)[upraviť | upraviť kód]

Spoločná voľba (18)[upraviť | upraviť kód]

Združenie robotníkov Slovenska (13)[upraviť | upraviť kód]

Poslanci, ktorí do NR SR nastúpili ako náhradníci [1][upraviť | upraviť kód]

03.11.1994:

14.12.1994:

22.12. 1994:

19.01.1995:

  • Volný, Ján – HZDS – za J. Michelka – do konca v. o.                                                       

07.11.1995:

11.12.1995:

  • Hanker, Jozef – HZDS – za J. Tužinského – do konca v. o.                                                 

04.12.1996:

  • Belan, Ján –  HZDS – za F. Gauliedera – do konca v. o.

04.02.1997:

  • Hruška, Ladislav  -   SNS – za B. Kunca - do konca v. o.                                                             
  • Vanko, Marián – HZDS – za L. Polku – do konca v. o.                                                            

20.01.1998:

  • Pavlovičová, Blažena –  HZDS – za M. Maxona – do konca v. o.                                                            

24.03.1998:

  • Švec, František – HZDS – za O. Keltošovú - do konca v. o.                                                             

30.06.1998:

  • Bahna, Pavol – HZDS – za A. Tarnóczyho – do konca v. o.

Referencie[upraviť | upraviť kód]