Zoznam poslancov NR SR (2012 – 2016)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Politika na Slovensku

Coat of arms of Slovakia.svg

Ústava Slovenskej republiky
Ústavní činitelia

Prezident SR: Andrej Kiska
Predseda NR SR: Andrej Danko
Predseda vlády SR: Peter Pellegrini


Národná rada · Vláda

Politické strany v Národnej rade
SMER-SD · SaS · OĽaNONOVA
SNS · ĽSNS · SME RODINA
MOST – HÍD · #SIEŤ
Poslanci NR SR
1992 – 1994 · 1994 – 1998 · 1998 – 2002

2002 – 2006 · 2006 – 2010 · 2010 – 2012
2012 – 2016 · 2016 – 2020

Voľby na Slovensku
Prezidentské voľby:

1993 · 1999 · 2004 · 2009 · 2014


Parlamentné voľby:
1990 · 1992 · 1994
1998 · 2002 · 2006
2010 · 2012 · 2016

Toto je zoznam poslancov Národnej rady Slovenskej republiky vo volebnom období 2012 – 2016.

Zloženie NR SR[upraviť | upraviť zdroj]

Bližšie informácie v hlavnom článku: Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2012

Rozdelenie 150 mandátov medzi 6 politických subjektov, ktoré prekročili volebné kvórum pre vstup do NR SR:

16
16
11
83
13
11

Vedenie NR SR[upraviť | upraviť zdroj]

Funkcia Meno a priezvisko Politický subjekt Od Do Počet hlasov
Predseda Pavol Paška SMER – SD 4. 4. 2012 25. 11. 2014 130 zo 148 [1]
Peter Pellegrini SMER – SD 25. 11. 2014 23. 3. 2016 120 zo 136 [2]
Podpredseda Ján Figeľ KDH 4. 4. 2012 23. 3. 2016 114 zo 147 [3]
Podpredseda Erika Jurinová OĽaNO 4. 4. 2012 23. 3. 2016 106 zo 147 [3]
Podpredseda Jana Laššáková SMER – SD 4. 4. 2012 23. 3. 2016 135 zo 147 [3]
Podpredseda Renáta Zmajkovičová SMER – SD 4. 4. 2012 23. 3. 2016 121 zo 147 [3]

Poslanci NR SR[upraviť | upraviť zdroj]

Prvých 150 položiek zoznamu tvoria v úvodnom zoradení zvolení poslanci v poradí primárne podľa čísla politického subjektu vo voľbách a sekundárne podľa poradia kandidáta po zohľadnení prednostného hlasovania. Za nimi nasledujú náhradníci chronologicky, v poradí ako nastupovali. Dátumy a dôvody vznikov a zánikov mandátov sú uvádzané formou poznámok k menám. Zoznam je možné zoradiť podľa vlastného kritéria kliknutím na záhlavie stĺpca.

Legenda

██ N: Poslanec, ktorý získal mandát z pozície náhradníka, tzn. nastúpil za iného poslanca.

██ Z: Poslanec, ktorý sa vzdal mandátu alebo mu mandát zanikol. Na jeho miesto nastúpil náhradník.

Zdroje: [4][5][6][7]

Poznámky[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Politická strana (politické hnutie) alebo koalícia politických strán (politických hnutí), za ktorú poslanec kandidoval.
  2. 20. 6. 2014: Mandát zanikol 20.6.2014 vzdaním sa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1085). Náhradník: Marián Radošovský.
  3. 30. 6. 2014: Mandát zanikol, poslankyňou Európskeho parlamentu sa stala 1. júla 2014 (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1091). Náhradník: Jozef Bobík.
  4. 30. 6. 2014: Mandát zanikol, poslancom Európskeho parlamentu sa stal 1. júla 2014 (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1091). Náhradníčka: Janka Šípošová.
  5. 30. 6. 2014: Mandát zanikol, poslancom Európskeho parlamentu sa stal 1. júla 2014 (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1091). Náhradníčka: Jana Kiššová.
  6. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je predsedom vlády SR.
  7. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Ľuboš Blaha, Peter Náhlik.
  8. 24. 11. 2014: Jeho mandát zanikol vzdaním sa. Náhradník: Viliam Holeva.
  9. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradníčka: Viera Mazúrová.
  10. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Milan Halúz.
  11. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je predsedom vlády SR.
  12. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Ján Babič.
    3. 7. 2014: Po prijatí demisie člena vlády prezidentom, poslanec uplatnil mandát.
  13. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Rastislav Čepák.
  14. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Peter Fitz.
  15. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradníčka: Viera Kučerová.
  16. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Štefan Hreha.
  17. 4. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Jozef Ježík.
  18. 26. 11. 2012: Mandát sa neuplatňuje, pretože je členom vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 305). Náhradník: František Petro.
  19. 31. 12. 2015: Jej mandát zanikol vzdaním sa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1884). Náhradník: Milan Halúz.
  20. 11. 4. 2012: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11). Náhradník: Antonín Cicoň.
    6. 5. 2015: Po prijatí demisie člena vlády prezidentom, poslanec uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1557).
  21. 13. 4. 2012: Jeho mandát zanikol vzdaním sa funkcie poslanca (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 14). Náhradník: Ľuboš Blaha.
  22. 11. 4. 2012: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11). Náhradník: Vladislav Petráš.
  23. 5. 4. 2012: Mandát neuplatňuje, pretože je vedúcim Úradu vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 8). Náhradník: Štefan Gašparovič.
  24. 11. 4. 2012: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11). Náhradníčka: Eva Hufková.
  25. 11. 4. 2012: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11). Náhradník: Peter Gaži.
    25. 11. 2014: Po prijatí demisie člena vlády prezidentom, poslanec uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1327).
  26. 11. 4. 2012: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11). Náhradník: Zoltán Daniš.
  27. 11. 4. 2012: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11). Náhradníčka: Viera Šedivcová.
  28. 5. 3. 2015: Jeho mandát zanikol vzdaním sa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1468.). Náhradníčka: Viera Mazúrová.
  29. Zmena mena z Bibiána Obrimčáková na Bibiána Riapošová.
  30. 29. 1. 2016: Jej mandát zanikol vzdaním sa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1893). Náhradník: Ján Babič.
  31. 30. 6. 2014: Mandát zanikol, poslancom Európskeho parlamentu sa stal 1. júla 2014 (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1091). Náhradník: Péter Vörös.
  32. 23. 6. 2014: Mandát zanikol 20. 6. 2014 vzdaním sa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1086). Náhradník: Edita Pfundtner.
  33. 30. 6. 2014: Mandát zanikol, poslancom Európskeho parlamentu sa stal 1. júla 2014 (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1091). Náhradník: Eugen Jurzyca.
  34. 4. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Petra Žigu.
  35. 4. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Martina Glváča.
  36. 4. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Dušana Čaploviča.
    3. 7. 2014: Mandát zanikol uplatnením mandátu Dušana Čaploviča.
    25. 11. 2014: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Roberta Fica (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1326).
    10. 2. 2016: Jeho mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Roberta Fica zanikol z dôvodu nastúpenia na zaniknutý mandát Anny Vittekovej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1899).
  37. 4. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Petra Kažimíra.
  38. 4. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ľubomíra Jahnátka.
  39. 4. 4. 2012: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Jána Richtera.
  40. 4. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Roberta Kaliňáka.
    17. 4. 2012: Jeho mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Roberta Kaliňáka zanikol z dôvodu nastúpenia na zaniknutý mandát Viktora Stromčeka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 16).
    17. 4. 2012: Nastúpil na zaniknutý mandát Viktora Stromčeka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 16).
  41. 4. 4. 2012: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Mareka Maďariča.
    6. 3. 2015: Jej mandát náhradníčky na neuplatňovaný mandát Mareka Maďariča zanikol z dôvodu nastúpenia na zaniknutý mandát Vladimíra Jánoša (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1470.).
    6. 3. 2015: Nastúpila na zaniknutý mandát Vladimíra Jánoša (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1470).
  42. 4. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jána Počiatka.
    14. 1. 2016: Jeho mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Jána Počiatka zanikol z dôvodu nastúpenia na zaniknutý mandát Viery Tomanovej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1889).
    14. 1. 2016: Nastúpil na zaniknutý mandát Viery Tomanovej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1889).
  43. 4. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Roberta Fica.
    25. 11. 2014: Jeho mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Roberta Fica zanikol z dôvodu nastúpenia na zaniknutý mandát Pavla Pašku (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1326).
    25. 11. 2014: Nastúpil na zaniknutý mandát Pavla Pašku (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1326).
  44. 10. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Igora Federiča (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 8).
  45. 12. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Petra Pellegriniho (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11).
    25. 11. 2014: Mandát zanikol uplatnením mandátu Petra Pellegriniho (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1327).
    6. 3. 2015: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Mareka Maďariča (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1470).
  46. 12. 4. 2012: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Mariána Saloňa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11).
  47. 12. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Branislava Ondruša (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11).
  48. 12. 4. 2012: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Jozefa Buriana (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11).
  49. 12. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jozefa Bučeka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11).
  50. 12. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Pavla Pavlisa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 11).
    6. 5. 2015: Mandát zanikol uplatnením mandátu Pavla Pavlisa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1557).
    14. 1. 2016: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jána Počiatka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1889).
  51. 17. 4. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Roberta Kaliňáka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 16).
  52. 27. 11. 2012: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ľubomíra Vážneho (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 305).
  53. 23. 6. 2014: Nastúpil na zaniknutý mandát Radoslava Procházku (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1087).
  54. 24. 6. 2014: Nastúpila na zaniknutý mandát Andreja Hrnčiara (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1087).
  55. 1. 7. 2014: Nastúpil na zaniknutý mandát Ivana Štefanca (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1092).
  56. 1. 7. 2014: Nastúpil na zaniknutý mandát Józsefa Nagya (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1092).
  57. 1. 7. 2014: Nastúpila na zaniknutý mandát Richarda Sulíkaj (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1092).
  58. 1. 7. 2014: Nastúpila na zaniknutý mandát Branislava Škripeka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1092).
  59. 1. 7. 2014: Nastúpil na zaniknutý mandát Jany Žitňanskej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1092).
  60. 10. 2. 2016: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Roberta Fica (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1899).

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Textový prepis rozpravy : 4. 4. 2012 17:25:04 - 17:40:38 : Goga, Pavol [zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu NR SR] [online]. Bratislava : Národná rada SR, 2012-04-04, [cit. 2018-04-19]. Dostupné online.
  2. Hlasovanie : Voľba predsedu Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 1321). [online]. Bratislava : Národná rada SR, 2014-11-25, [cit. 2018-04-19]. Dostupné online.
  3. a b c d Textový prepis rozpravy : 4. 4. 2012 18:55:39 - 18:55:39 : Goga, Pavol [zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu podpredsedov NR SR] [online]. Bratislava : Národná rada SR, 2012-04-04, [cit. 2018-04-19]. Dostupné online.
  4. Voľby do Národnej rady SR 2012 : Definitívne výsledky : Zvolení poslanci Národnej rady Slovenskej republiky [online]. Bratislava : Štatistický úrad SR, [cit. 2018-04-18]. Dostupné online.
  5. Voľby do Národnej rady SR 2012 : Download výsledkov : Počet preferenčných hlasov kandidátov podľa okresov [online]. Bratislava : Štatistický úrad SR, [cit. 2018-04-18]. Dostupné online.
  6. Zmeny v zložení NR SR : 6. volebné obdobie [online]. Bratislava : Národná rada SR, [cit. 2018-04-18]. Dostupné online.
  7. Poslanecké kluby NR SR : 6. volebné obdobie [online]. Bratislava : Národná rada SR, [cit. 2018-04-18]. Dostupné online.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]