Zoznam poslancov NR SR (2012 – 2016)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Politika na Slovensku

Coat of arms of Slovakia.svg

Ústava Slovenskej republiky
Ústavní činitelia

Prezident SR: Andrej Kiska
Predseda NR SR: Andrej Danko
Predseda vlády SR: Robert Fico


Národná rada · Vláda

Politické strany v Národnej rade
SMER-SD · SaS · OĽaNONOVA
SNS · ĽSNS · SME RODINA
MOST – HÍD · #SIEŤ
Poslanci NR SR
1992 – 1994 · 1994 – 1998 · 1998 – 2002

2002 – 2006 · 2006 – 2010 · 2010 – 2012
2012 – 2016 · 2016 – 2020

Voľby na Slovensku
Prezidentské voľby:

1993 · 1999 · 2004 · 2009 · 2014


Parlamentné voľby:
1990 · 1992 · 1994
1998 · 2002 · 2006
2010 · 2012 · 2016


Krajské voľby:
2001 · 2005 · 2009 · 2013 · 2017


Komunálne voľby:
1990 · 1994 · 1998 · 2002
2006 · 2010 · 2014


Európske parlamentné voľby:
2004 · 2009 · 2014


Referendá:
1994 · 1997 · 1998 · 2000
2003 · 2004 · 2010 · 2015

Zahraničná politika

Európska únia · NATO · OSN · WTO
OECD · OBSE · Vyšehradská skupina

Zoznam poslancov Národnej rady Slovenskej republiky vo volebnom období 2012 – 2016.

Toto je zoznam pôvodne zvolených poslancov a strán, za ktoré mandát získali vo voľbách konaných 10. marca 2012 (Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2012).

Poslanci zvolení vo voľbách konaných 10. marca 2012[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Pavol Abrhan KDH
  2. Ladislav Andreánsky SMER - SD
  3. Michal Bagačka SMER - SD
  4. Vladimír Baláž SMER - SD
  5. Tibor Bastrnák MOST - HÍD
  6. Jaroslav Baška SMER - SD
  7. Miroslav Beblavý SDKÚ - DS
  8. Juraj Blanár SMER - SD
  9. Otto Brixi SMER - SD
  10. Július Brocka KDH
  11. Dušan Bublavý SMER - SD
  12. Jozef Buček SMER - SD
  13. Béla Bugár MOST - HÍD
  14. Jozef Burian SMER - SD
  15. Gabriel Csicsai MOST - HÍD
  16. Dušan Čaplovič SMER - SD
  17. Miroslav Číž SMER - SD
  18. Jaroslav Demian SMER - SD
  19. Juraj Droba SaS
  20. Daniel Duchoň SMER - SD
  21. Mikuláš Dzurinda SDKÚ - DS
  22. Árpád Érsek MOST - HÍD
  23. Vladimír Faič SMER - SD
  24. Martin Fecko OĽaNO
  25. Igor Federič SMER - SD
  26. Martin Fedor SDKÚ - DS
  27. Robert Fico SMER - SD
  28. Ján Figeľ KDH
  29. Pavol Frešo SDKÚ - DS
  30. Martin Fronc KDH
  31. Darina Gabániová SMER - SD
  32. Dušan Galis SMER - SD
  33. Ľubomír Galko SaS
  34. Gábor Gál MOST - HÍD
  35. Milan Géci SMER - SD
  36. Monika Gibalová KDH
  37. Tibor Glenda SMER - SD
  38. Martin Glváč SMER - SD
  39. Pavol Goga SMER - SD
  40. Lea Grečková SMER - SD
  41. Augustín Hambálek SMER - SD
  42. Alojz Hlina OĽaNO
  43. Eva Horváthová OĽaNO
  44. Igor Hraško OĽaNO
  45. Andrej Hrnčiar MOST - HÍD
  46. Pavol Hrušovský KDH
  47. Mikuláš Huba OĽaNO
  48. Ján Hudacký KDH
  49. Rudolf Chmel MOST - HÍD
  50. Igor Choma SMER - SD
  51. Martin Chren SaS
  52. Ľubomír Jahnátek SMER - SD
  53. Elemér Jakab MOST - HÍD
  54. Mária Janíková SMER - SD
  55. Dušan Jarjabek SMER - SD
  56. Viliam Jasaň SMER - SD
  57. Vladimír Jánoš SMER - SD
  58. Erika Jurinová OĽaNO
  59. Miroslav Kadúc OĽaNO
  60. Robert Kaliňák SMER - SD
  61. Ladislav Kamenický SMER - SD
  62. Ľudovít Kaník SDKÚ - DS
  63. Peter Kažimír SMER - SD
  64. Marián Kéry SMER - SD
  65. Andrej Kolesík SMER - SD
  66. Jozef Kollár SaS
  67. Maroš Kondrót SMER - SD
  68. Magda Košútová SMER - SD
  69. Marián Kovačócy SMER - SD
  70. Daniel Krajcer SaS
  71. Mikuláš Krajkovič SMER - SD
  72. Stanislav Kubánek SMER - SD
  73. Štefan Kuffa OĽaNO
  74. Marián Kvasnička KDH
  75. Jana Laššáková SMER - SD
  76. Tibor Lebocký SMER - SD
  77. Daniel Lipšic KDH
  78. Iveta Lišková SMER - SD
  79. Michal Lukša SMER - SD
  80. Róbert Madej SMER - SD
  81. Marek Maďarič SMER - SD
  82. Mojmír Mamojka SMER - SD
  83. Ľuboš Martinák SMER - SD
  84. Anton Martvoň SMER - SD
  85. Vladimír Matejička SMER - SD
  86. Igor Matovič OĽaNO
  87. Helena Mezenská OĽaNO
  88. Ján Mičovský OĽaNO
  89. Jozef Mihál SaS
  90. Ivan Mikloš SDKÚ - DS
  91. Jozef Mikloško KDH
  92. Jozef Mikuš SDKÚ - DS
  93. Juraj Miškov SaS
  94. Milan Mojš SMER - SD
  95. Dušan Muňko SMER - SD
  96. Peter Muránsky KDH
  97. Emília Müllerová SMER - SD
  98. József Nagy MOST - HÍD
  99. Oľga Nachtmannová SMER - SD
  100. Lucia Nicholsonová SaS
  101. Viliam Novotný SDKÚ - DS
  102. Bibiána Obrimčáková SMER - SD
  103. Branislav Ondruš SMER - SD
  104. Peter Osuský SaS
  105. Milan Panáček SMER - SD
  106. Pavol Paška SMER - SD
  107. Pavol Pavlis SMER - SD
  108. Svetlana Pavlovičová SMER - SD
  109. Peter Pellegrini SMER - SD
  110. Ľubomír Petrák SMER - SD
  111. Ján Počiatek SMER - SD
  112. Ján Podmanický SMER - SD
  113. Martin Poliačik SaS
  114. Peter Pollák OĽaNO
  115. Radoslav Procházka KDH
  116. Alojz Přidal KDH
  117. Róbert Puci SMER - SD
  118. Richard Raši SMER - SD
  119. Ján Richter SMER - SD
  120. Mária Ritomská OĽaNO
  121. Ľubica Rošková SMER - SD
  122. Marián Saloň SMER - SD
  123. Ján Senko SMER - SD
  124. Zsolt Simon MOST - HÍD
  125. László Sólymos MOST - HÍD
  126. Ľuboš Blaha SMER - SD
  127. Richard Sulík SaS
  128. Boris Susko SMER - SD
  129. František Šebej MOST - HÍD
  130. Branislav Škripek OĽaNO
  131. Ivan Štefanec SDKÚ - DS
  132. Peter Šuca SMER - SD
  133. Ivan Švejna MOST - HÍD
  134. Viera Tomanová SMER - SD
  135. Ivan Uhliarik KDH
  136. Jozef Valocký SMER - SD
  137. Jana Vaľová SMER - SD
  138. Ivan Varga SMER - SD
  139. Richard Vašečka OĽaNO
  140. Magdaléna Vášáryová SDKÚ - DS
  141. Ľubomír Vážny SMER - SD
  142. Jozef Viskupič OĽaNO
  143. Anna Vitteková SMER - SD
  144. Pavol Zajac KDH
  145. Marián Záhumenský SMER - SD
  146. Renáta Zmajkovičová SMER - SD
  147. Ľubomír Želiezka SMER - SD
  148. Peter Žiga SMER - SD
  149. Jana Žitňanská KDH
  150. Lucia Žitňanská SDKÚ - DS

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]