Zoznam poslancov NR SR (2010 – 2012)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Politika na Slovensku

Coat of arms of Slovakia.svg

Ústava Slovenskej republiky
Ústavní činitelia

Prezident SR: Andrej Kiska
Predseda NR SR: Andrej Danko
Predseda vlády SR: Peter Pellegrini


Národná rada · Vláda

Politické strany v Národnej rade
SMER-SD · SaS · OĽaNONOVA
SNS · ĽSNS · SME RODINA
MOST – HÍD · #SIEŤ
Poslanci NR SR
1992 – 1994 · 1994 – 1998 · 1998 – 2002

2002 – 2006 · 2006 – 2010 · 2010 – 2012
2012 – 2016 · 2016 – 2020

Voľby na Slovensku
Prezidentské voľby:

1993 · 1999 · 2004
2009 · 2014 · 2019


Parlamentné voľby:
1990 · 1992 · 1994
1998 · 2002 · 2006
2010 · 2012 · 2016

Toto je zoznam poslancov Národnej rady Slovenskej republiky vo volebnom období 2010 – 2012.

Zloženie NR SR[upraviť | upraviť zdroj]

Bližšie informácie v hlavnom článku: Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2010

Rozdelenie 150 mandátov medzi 6 politických subjektov, ktoré prekročili volebné kvórum pre vstup do NR SR:

22
9
15
28
62
14

Vedenie NR SR[upraviť | upraviť zdroj]

Funkcia Meno a priezvisko Politický subjekt Od Do Počet hlasov
Predseda Richard Sulík SaS 8. 7. 2010 13. 10. 2011 80 zo 149 [1]
Pavol Hrušovský KDH 13. 10. 2011 4. 4. 2012 111 zo 122 [2]
Podpredseda Béla Bugár MOST – HÍD 8. 7. 2010 4. 4. 2012 122 zo 146 [3]
Podpredseda Milan Hort SDKÚ – DS 8. 7. 2010 4. 4. 2012 90 zo 146 [3]
Podpredseda Pavol Hrušovský KDH 8. 7. 2010 13. 10. 2011 129 zo 146 [3]
Podpredseda Robert Fico SMER – SD 9. 7. 2010 4. 4. 2012 100 zo 144 [4]

Poslanci NR SR[upraviť | upraviť zdroj]

Prvých 150 položiek zoznamu tvoria v úvodnom zoradení zvolení poslanci v poradí primárne podľa čísla politického subjektu vo voľbách a sekundárne podľa poradia kandidáta po zohľadnení prednostného hlasovania. Za nimi nasledujú náhradníci chronologicky, v poradí ako nastupovali. Dátumy a dôvody vznikov a zánikov mandátov sú uvádzané formou poznámok k menám. Zoznam je možné zoradiť podľa vlastného kritéria kliknutím na záhlavie stĺpca.

Legenda

██ N: Poslanec, ktorý získal mandát z pozície náhradníka, tzn. nastúpil za iného poslanca.

██ Z: Poslanec, ktorý sa vzdal mandátu alebo mu mandát zanikol. Na jeho miesto nastúpil náhradník.

Zdroje: [5][6][7][8]

Poznámky[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Politická strana (politické hnutie) alebo koalícia politických strán (politických hnutí), za ktorú poslanec kandidoval.
  2. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je ministrom kultúry a cestovného ruchu Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Kamil Krnáč.
  3. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je podpredsedom vlády Slovenskej republiky a ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Štefan Tomčo.
  4. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je ministrom hospodárstva a výstavby Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradníčka: Zuzana Aštaryová.
  5. 9. 7. 2010: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6). Náhradník: Ľuboš Majer.
    22. 3. 2011: Po odvolaní z funkcie štátneho tajomníka si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 293).
  6. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je ministrom obrany Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Jaroslav Suja.
    24. 11. 2011: Po zrušení poverenia na vykonávanie pôsobnosti člena vlády SR si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 591).
  7. 9. 7. 2010: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnou tajomníčkou (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6). Náhradník: Milan Laurenčík.
  8. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  9. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je 1. podpredsedom vlády Slovenskej republiky a ministrom dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Július Stanko.
  10. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je ministrom vnútra Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Marián Kvasnička.
  11. 9. 7. 2010: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6). Náhradník: Marián Radošovský.
  12. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je ministrom zdravotníctva Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradníčka: Monika Gibalová.
  13. 8. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je predsedníčkou vlády Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Tibor Tóth.
  14. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je podpredsedom vlády Slovenskej republiky a ministrom financií Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Marek Vargovčák.
  15. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je ministerkou spravodlivosti Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Richard Oravec.
  16. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Milan Gaľa.
  17. 9. 7. 2010: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6). Náhradníčka: Jarmila Tkáčová.
  18. 9. 7. 2010: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6). Náhradník: Alexander Slafkovský, Ivan Harman.
  19. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  20. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  21. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  22. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  23. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  24. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  25. 8. 7. 2010: Uplatnila mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  26. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  27. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  28. 8. 7. 2010: Uplatnil mandát po prijatí demisie vlády po ustanovujúcej schôdzi NR SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  29. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je ministrom pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradník: Péter Vörös.
  30. 9. 7. 2010: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6). Náhradník: Elemér Jakab.
    12. 10. 2010: Po odvolaní z funkcie štátneho tajomníka si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 124, Uznesenie NR SR č. 85).
  31. 25. 9. 2010: Mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom a od 1. 11. 2010 ministrom životného prostredia SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 113 a č.149, Uznesenie NR SR č. 85 a 160). Náhradník: Árpád Érsek, Elemér Jakab.
  32. 9. 7. 2010: Mandát neuplatňuje, pretože je podpredsedom vlády Slovenskej republiky (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5). Náhradníčka: Edita Pfundtner.
  33. 8. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ľubomíra Vážneho.
    8. 7. 2010: Jeho mandát náhradníka zanikol uplatnením mandátu poslancom Ľubomírom Vážnym (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  34. 8. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jána Mikolaja.
    8. 7. 2010: Jeho mandát náhradníka zanikol uplatnením mandátu poslancom Jánom Mikolajom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  35. 8. 7. 2010: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Roberta Kaliňáka.
    8. 7. 2010: Jej mandát náhradníčky zanikol uplatnením mandátu poslancom Robertom Kaliňákom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  36. 8. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Mareka Maďariča.
    8. 7. 2010: Jeho mandát náhradníka zanikol uplatnením mandátu poslancom Marekom Maďaričom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  37. 8. 7. 2010: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Jána Počiatka.
    8. 7. 2010: Jej mandát náhradníčky zanikol uplatnením mandátu poslancom Jánom Počiatkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  38. 8. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Dušana Čaploviča.
    8. 7. 2010: Jeho mandát náhradníka zanikol uplatnením mandátu poslancom Dušanom Čaplovičom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  39. 8. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ľubomíra Jahnátka.
    8. 7. 2010: Jeho mandát náhradníka zanikol uplatnením mandátu poslancom Ľubomírom Jahnátkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  40. 8. 7. 2010: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Viery Tomanovej.
    8. 7. 2010: Jej mandát náhradníčky zanikol uplatnením mandátu poslankyňou Vierou Tomanovou (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  41. 8. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Richarda Rašiho.
    8. 7. 2010: Jeho mandát náhradníka zanikol uplatnením mandátu poslancom Richardom Rašim (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  42. 8. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jaroslava Bašku.
    8. 7. 2010: Jeho mandát náhradníka zanikol uplatnením mandátu poslancom Jaroslavom Baškom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  43. 8. 7. 2010: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Roberta Fica.
    8. 7. 2010: Jej mandát náhradníčky zanikol uplatnením mandátu poslancom Robertom Ficom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 4).
  44. 9. 7. 2010: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Rudolfa Chmela (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  45. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Zsolta Simona (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  46. 9. 7. 2010: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Ivana Uhliarika (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  47. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Daniela Lipšica (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  48. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jána Figeľa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  49. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ľubomíra Galka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
    23. 11. 2011: Poslanec NR SR Ľubomír Galko si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 591).
  50. 9. 7. 2010: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Juraja Miškova (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  51. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jozefa Mihála (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  52. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Daniela Krajcera (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  53. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Eugena Jurzycu (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  54. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Lucie Žitňanskej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  55. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ivety Radičovej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  56. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ivana Mikloša (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 5).
  57. 9. 7. 2010: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Jaroslava Ivanča (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6).
  58. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Milana Ježovicu (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6).
    31. 1. 2011: Vzdal sa mandátu (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 238, Uznesenie NR SR č. 274).
  59. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jána Hudackého (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6).
  60. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ivana Švejnu (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6).
    12. 10. 2010: Poslanec NR SR Ivan Švejna si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 124, Uznesenie NR SR č. 85).
    12. 10. 2010: Náhradník na neuplatňovaný mandát Józsefa Nagya (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 124 a č. 149, Uznesenie NR SR č. 85 a č. 160).
  61. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Lucie Nicholsonovej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6).
  62. 9. 7. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Martina Chrena (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 6).
    21. 3. 2011: Poslanec NR SR Martin Chren si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 293).
  63. 27. 9. 2010: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Józsefa Nagya (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 113). Nastúpenie náhradníka bolo zrušené (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 124).
    12. 10. 2010: [ako náhradník na neuplatňovaný mandát Józsefa Nagya nastúpil po návrate Ivana Švejnu Elemér Jakab]
    3. 11. 2010: [vo funkcii štátneho tajomníka ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja nahradil Ivana Švejnu]
  64. 1. 2. 2011: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Milana Ježovicu (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 240, Uznesenie NR SR č. 274).

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Vystúpenie 8. 7. 2010 o 14:59 : Mgr. Martin Poliačik : [výsledok tajného hlasovania o návrhu na opakovanú voľbu predsedu NR SR] [online]. Bratislava : Národná rada SR, 2010-07-08, [cit. 2018-04-19]. Dostupné online.
  2. Vystúpenie 13. 10. 2011 o 19:36 : Mgr. Alojz Přidal : [výsledok tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu NR SR] [online]. Bratislava : Národná rada SR, 2011-10-13, [cit. 2018-04-19]. Dostupné online.
  3. a b c Vystúpenie spoločného spravodajcu 8. 7. 2010 o 15:59 : Bc. Mikuláš Krajkovič : [výsledok tajného hlasovania na voľbu podpredsedov NR SR] [online]. Bratislava : Národná rada SR, 2010-07-08, [cit. 2018-04-19]. Dostupné online.
  4. Uvádzajúci uvádza bod 9. 7. 2010 o 12:21 : Mgr. Andrej Kolesík : [výsledok tajného hlasovania o návrhu na voľbu podpredsedu NR SR] [online]. Bratislava : Národná rada SR, 2010-07-09, [cit. 2018-04-19]. Dostupné online.
  5. Voľby do Národnej rady SR 2010 : Definitívne výsledky : Zvolení poslanci Národnej rady Slovenskej republiky [online]. Bratislava : Štatistický úrad SR, 2010, [cit. 2018-04-18]. Dostupné online.
  6. Voľby do Národnej rady SR 2010 : Download výsledkov : Počet preferenčných hlasov kandidátov podľa okresov [online]. Bratislava : Štatistický úrad SR, 2010, [cit. 2018-04-18]. Dostupné online.
  7. Zmeny v zložení NR SR : 5. volebné obdobie [online]. Bratislava : Národná rada SR, [cit. 2018-04-18]. Dostupné online.
  8. Poslanecké kluby NR SR : 5. volebné obdobie [online]. Bratislava : Národná rada SR, [cit. 2018-04-18]. Dostupné online.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]