Zoznam poslancov NR SR (2010 – 2012)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Politika na Slovensku

Coat of arms of Slovakia.svg

Ústava Slovenskej republiky
Ústavní činitelia

Prezident SR: Andrej Kiska
Predseda NR SR: Andrej Danko
Predseda vlády SR: Robert Fico


Národná rada · Vláda

Politické strany v Národnej rade
SMER-SD · SaS · OĽaNONOVA
SNS · ĽSNS · SME RODINA
MOST – HÍD · #SIEŤ
Poslanci NR SR
1992 – 1994 · 1994 – 1998 · 1998 – 2002

2002 – 2006 · 2006 – 2010 · 2010 – 2012
2012 – 2016 · 2016 – 2020

Voľby na Slovensku
Prezidentské voľby:

1993 · 1999 · 2004 · 2009 · 2014


Parlamentné voľby:
1990 · 1992 · 1994
1998 · 2002 · 2006
2010 · 2012 · 2016


Krajské voľby:
2001 · 2005 · 2009 · 2013 · 2017


Komunálne voľby:
1990 · 1994 · 1998 · 2002
2006 · 2010 · 2014


Európske parlamentné voľby:
2004 · 2009 · 2014


Referendá:
1994 · 1997 · 1998 · 2000
2003 · 2004 · 2010 · 2015

Zahraničná politika

Európska únia · NATO · OSN · WTO
OECD · OBSE · Vyšehradská skupina

Zoznam poslancov Národnej rady Slovenskej republiky vo volebnom období 2010 – 2012.

Toto je zoznam pôvodne zvolených poslancov a strán, za ktoré mandát získali vo voľbách konaných 12. júna 2010.

Nejde o zoznam aktuálnych poslancov.

Poslanci zvolení vo voľbách konaných 12. júna 2010[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Pavol Abrhan (KDH)
  2. Tibor Bastrnák (Most-Híd)
  3. Jaroslav Baška (SMER)
  4. Miroslav Beblavý (SDKÚ - DS)
  5. Anna Belousovová (SNS)
  6. Natália Blahová (SaS)
  7. Juraj Blanár (SMER)
  8. Július Brocka (KDH)
  9. Dušan Bublavý (SMER)
  10. Jozef Buček (SMER)
  11. Béla Bugár (Most-Híd)
  12. Jozef Burian (SMER)
  13. Katarína Cibulková (SDKÚ-DS)
  14. Dušan Čaplovič (SMER)
  15. Miroslav Číž (SMER)
  16. Ondrej Dostál (Most-Híd)
  17. Juraj Droba (SaS)
  18. Jana Dubovcová (SDKÚ-DS)
  19. Andrej Ďurkovský (KDH)
  20. Vladimír Faič (SMER)
  21. Martin Fecko (SaS)
  22. Igor Federič (SMER)
  23. Martin Fedor (SDKÚ-DS)
  24. Robert Fico (SMER)
  25. Ján Figeľ (KDH)
  26. Stanislav Fořt (SaS)
  27. Martin Fronc (KDH)
  28. Darina Gabániová (SMER)
  29. Tomáš Galbavý {SDKÚ -DS}
  30. Dušan Galis (SMER)
  31. Ľubomír Galko (SaS)
  32. Gábor Gál (Most-Híd)
  33. Tibor Glenda (SMER)
  34. Martin Glváč (SMER)
  35. Pavol Goga (SMER)
  36. Ján Golian (SDKÚ-DS)
  37. Pavol Hladký (SaS)
  38. Kamil Homoľa (SDKÚ-DS)
  39. Milan Hort (SDKÚ-DS)
  40. Zoltán Horváth (SDKÚ-DS)
  41. Pavol Hrušovský (KDH)
  42. Ján Hudacký (KDH)
  43. Ivan Chaban (SDKÚ-DS)
  44. Rudolf Chmel (Most-Híd)
  45. Igor Choma (SMER)
  46. Martin Chren (SaS)
  47. Jaroslav Ivančo (SDKÚ-DS)
  48. Ľubomír Jahnátek (SMER)
  49. Stanislav Janiš (SDKÚ-DS)
  50. Dušan Jarjabek (SMER)
  51. Viliam Jasaň (SMER)
  52. Vladimír Jánoš (SMER)
  53. Milan Ježovica (SDKÚ-DS)
  54. Ľudovít Jurčík (SaS)
  55. Erika Jurinová (SaS)
  56. Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS)
  57. Robert Kaliňák (SMER)
  58. Peter Kalist (SaS)
  59. Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS)
  60. Peter Kažimír (SMER)
  61. Jana Kiššová (SaS)
  62. Andrej Kolesík (SMER)
  63. Jozef Kollár (SaS)
  64. Maroš Kondrót (SMER)
  65. Magda Košútová (SMER)
  66. Marián Kovačócy (SMER)
  67. Daniel Krajcer (SaS)
  68. Mikuláš Krajkovič (SMER)
  69. Stanislav Kubánek (SMER)
  70. Pavol Kubovič (SDKÚ-DS)
  71. Štefan Kužma (SDKÚ-DS)
  72. Jana Laššáková (SMER)
  73. Ladislav Lazár (SMER)
  74. Daniel Lipšic (KDH)
  75. Iveta Lišková (SMER)
  76. Vincent Lukáč (SNS)
  77. Róbert Madej (SMER)
  78. Marek Maďarič (SMER)
  79. Mojmír Mamojka (SMER)
  80. Anton Marcinčin (KDH)
  81. Peter Markovič (SDKÚ-DS)
  82. Ľuboš Martinák (SMER)
  83. Ondrej Matej (SDKÚ-DS)
  84. Vladimír Matejička (SMER)
  85. Igor Matovič (SaS)
  86. Jozef Mihál (SaS)
  87. Ivan Mikloš (SDKÚ-DS)
  88. Ján Mikolaj (SNS)
  89. Jozef Mikuš (SDKÚ-DS)
  90. Juraj Miškov (SaS)
  91. Dušan Muňko (SMER)
  92. Peter Muránsky (KDH)
  93. József Nagy (Most-Híd)
  94. László A. Nagy (Most-Híd)
  95. Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS)
  96. Viliam Novotný (SDKÚ-DS)
  97. Bibiána Obrimčáková (SMER)
  98. Branislav Ondruš (SMER)
  99. Peter Osuský (Most-Híd)
  100. Martin Pado (SDKÚ-DS)
  101. Pavol Paška (SMER)
  102. Pavol Pavlis (SMER)
  103. Peter Pellegrini (SMER)
  104. Ľubomír Petrák (SMER)
  105. Ján Počiatek (SMER)
  106. Ján Podmanický (SMER)
  107. Martin Poliačik (SaS)
  108. Radoslav Procházka (KDH)
  109. Alojz Přidal (KDH)
  110. Rudolf Pučík (SNS)
  111. Iveta Radičová (SDKÚ-DS)
  112. Rafael Rafaj (SNS)
  113. Richard Raši (SMER)
  114. Ján Richter (SMER)
  115. Tatiana Rosová (SDKÚ-DS)
  116. Ľubica Rošková (SMER)
  117. Mária Sabolová (KDH)
  118. Marián Saloň (SMER)
  119. Ján Senko (SMER)
  120. Igor Sidor (Most-Híd)
  121. Zsolt Simon (Most-Híd)
  122. Ján Slota (SNS)
  123. Szilárd Somogyi (SaS)
  124. László Sólymos (Most-Híd)
  125. Viktor Stromček (SMER)
  126. Richard Sulík (SaS)
  127. František Šebej (Most-Híd)
  128. Ivan Štefanec (SDKÚ-DS)
  129. Igor Štefanov (SNS)
  130. Peter Šuca (SMER)
  131. Dušan Švantner (SNS)
  132. Ivan Švejna (Most-Híd)
  133. Richard Švihura (SaS)
  134. Viera Tomanová (SMER)
  135. Ivan Uhliarik (KDH)
  136. Jozef Valocký (SMER)
  137. Jana Vaľová (SMER)
  138. Ivan Varga (SMER)
  139. Magdaléna Vášáryová (SDKÚ-DS)
  140. Ľubomír Vážny (SMER)
  141. Jozef Viskupič (SaS)
  142. Anna Vitteková (SMER)
  143. Peter Zajac (Most-Híd)
  144. Marián Záhumenský (SMER)
  145. Štefan Zelník (SNS)
  146. Renáta Zmajkovičová (SMER)
  147. Ľubomír Želiezka (SMER)
  148. Peter Žiga (SMER)
  149. Jana Žitňanská (KDH)
  150. Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS)

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]