Zoznam geografických článkov/J

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 385 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

j?[upraviť | upraviť kód]

Jēkabpils · Jūrmala

ja[upraviť | upraviť kód]

Jablonec (okres Pezinok) · Jablonec nad Jizerou · Jablonec nad Nisou · Jablonica · Jablonka (okres Myjava) · Jablonka (potok) · Jablonné nad Orlicí · Jablonné v Podještědí · Jablonov · Jablonov nad Turňou · Jablonové (okres Bytča) · Jablonové (okres Malacky) · Jabloň (okres Humenné) · Jabloňovce · Jabloňovka · Jabloňovský potok · Jablunkov · Jablunkovské medzihorie · Jablůnka · Jaca · Jackson (Mississippi) · Jacksonville (Florida) · Jacovce · Jacques Cartier · Jadranské more · Jadrová elektráreň Three Mile Island · Jaén · Jagerberg · Jahňací štít · Jahodná (okres Dunajská Streda) · Jailolo · Jajce · Jakartovice · Jakartovice (prírodná pamiatka) · Jakedake · Jaklovce · Jakoruda · Jakovany · Jakoviansky potok · Jakubany · Jakubčovice · Jakubčovice nad Odrou · Jakubianka · Jakubina · Jakubov · Jakubova Voľa · Jakubovany (okres Liptovský Mikuláš) · Jakubovany (okres Sabinov) · Jakuboviansky potok · Jakušima · Jakušovce · Jakutsk · Jalapa (department) · Jali (sopka) · Jalová · Jalovce u Kunžaku · Jalovce u Valtínova · Jalovčanka · Jalovec (okres Liptovský Mikuláš) · Jalovec (okres Prievidza) · Jalovec (prírodná pamiatka) · Jalovecká dolina · Jalšové · Jalšovík · Jalšovík (potok) · Jalta · Jamabuši · Jamagata (prefektúra) · Jamaguči (Jamaguči) · Jamaguči (prefektúra) · Jamajka · Jamanaši (prefektúra) · Jamartice · Jambol (mesto) · Jambol (oblasť) · James Cook · Jamesova zátoka · Jamestown (Rhode Island) · Jamestown (Severná Dakota) · Jamestown (Svätá Helena) · Jamnícky potok · Jamníček (prítok Hornádu) · Jamníček (prítok Váhu) · Jamník (okres Liptovský Mikuláš) · Jamník (okres Spišská Nová Ves) · Jamuna · Jan Mayen · Jana (rieka) · Janaka · Jančí · Jandľovský potok · Jang-c’-ťiang · Janice · Janický potok · Janisjarvi · Janícky potok · Janík · Janíky · Janjina · Jankovce · Jankovich-barlang · Jannu · Janov (okres Bruntál) · Janov (Taliansko) · Janova Lehota · Janová (okres Vsetín) · Janovce · Janovice (Rýmařov) · Janovice nad Úhlavou · Janské Lázně · Japantown (Vancouver) · Japonské ostrovy · Japonsko · Jarabá · Jarabina (okres Stará Ľubovňa) · Jaraguay (sopka) · Jarcová · Jarčie · Jarmočná ulica (Hlohovec) · Jarok (okres Nitra) · Jarok (prítok Rosinky) · Jaroměř · Jaroměřice · Jaroměřice nad Rokytnou · Jaroslavľ · Jarovnice · Jarvisov ostrov · Jasenica (okres Považská Bystrica) · Jasenica (prítok Hrona) · Jasenica (prítok Lukavice) · Jasenica (prítok Turca) · Jasenie · Jasenina (potok) · Jasenná (okres Zlín) · Jasenov (okres Humenné) · Jasenov (okres Sobrance) · Jasenová · Jasenová (prítok Domanižanky) · Jasenové · Jasenovo · Jasenovský hrad · Jasenovský potok (prítok Jasenice) · Jasenovský potok (prítok Laborca) · Jasenovský potok (prítok Oravy) · Jasenovský potok (prítok Rajčanky) · Jaseň pri Angeline · Jaseňová ulica (Žilina) · Jaskyne Aggteleckého krasu a Slovenského krasu · Jaskyne planiny Dolný vrch · Jaskyne planiny Horný vrch · Jaskyne Silickej planiny · Jaskyňa · Jaskyňa mŕtvych netopierov · Jaskyňa Na Špičáku · Jaskyňa nad cestou · Jaskyňa pod Jeleňom · Jaskyňa v Čertovej skale · Jaskyňa zlomísk · Jaslovské Bohunice · Jasná · Jasov · Jasovská jaskyňa · Jastrabá · Jastrabia veža · Jastrabie pri Michalovciach · Jasy · Jauza · Javorie (pohorie) · Javorina (vojenský obvod) · Javorinka (geomorfologická časť) · Javorinka (prítok Bielej vody) · Javorinka (prítok Maliny) · Javorníček · Javorník (okres Jeseník) · Javorník (Šumava) · Javorníky · Javorová ulica (Žilina) · Javorový štít · Javorový vrch (národná prírodná pamiatka) · Jawa Tengah · Jazdecký pomník Bartolomea Colleoniho · Jazerá Willandra · Jazernica (jazero) · Jazernica (obec) · Jazero · Jazero (Košice) · Jazero svätej Kláry · Jazierce · Jazierko v Jazernici · Jazierske travertíny

[upraviť | upraviť kód]

Jáger · Jáchal (department) · Jáchymov · Ján Tomka-Sásky · Jánoshalma · Jánossomorja · Jánošíkova kolkáreň · Jánošíkovo na Ostrove · Jánošíkovo nábrežie · Jánovce (okres Galanta) · Jánovce (okres Poprad) · Jánska dolina · Jászapáti · Jászárokszállás · Jászberény · Jászfényszaru · Jászkisér · Jáva (ostrov)

[upraviť | upraviť kód]

Järvenpää

je[upraviť | upraviť kód]

Jean Dutrou-Bornier · Ječmeniště (prírodná pamiatka) · Jedlinka · Jedlový les a údolí Rokytné · Jedľové Kostoľany · Jefferson (sopka) · Jefferson City · Jelenec · Jelenice (Vítkov) · Jelení bučina · Jelení skok · Jelení vrch (prírodná pamiatka) · Jelešňa · Jelgava · Jelka · Jelovskij · Jelšava (mesto) · Jelšavský kras · Jelšie (prírodná rezervácia) · Jelšovce · Jelšovec (obec) · Jeltyriova · Jemen · Jemnice · Jenisej · Jenisejská ulica · Jenkovce · Jennersdorf · Jennersdorf (okres) · Jerevan · Jerevanská gubernia · Jericho · Jericho Beach · Jersey City · Jerzens · Jesenice (okres Rakovník) · Jesenice (Slovinsko) · Jesenická oblast · Jeseník · Jeseník nad Odrou · Jesenské (okres Levice) · Jesenské (okres Rimavská Sobota) · Jesenského ulica (Hlohovec) · Jesolo · Jessentuki · Jestice · Jestřabí (okres Zlín) · Ješkova Ves · Jevišovice · Jevíčko · Jevpatorija · Jezdkovice · Jezdkovický les · Jezernice · Jezerní luh · Jezerské jazero · Jezersko · Jezioro Solińskie · Ježová (vrch v Západných Tatrách) · Ježůvka

[upraviť | upraviť kód]

Jégého ulica (Prievidza)

ji[upraviť | upraviť kód]

Jibou · Jičín · Jihlava (mesto) · Jihlava (rieka) · Jihomoravské Karpaty · Jilem (okres Jindřichův Hradec) · Jilemnice · Jilešovice-Děhylov · Jilmová skála · Jiménez (department) · Jin-sü · Jinačovice · Jindabyne (mesto) · Jindřichov (okres Bruntál) · Jindřichov (okres Přerov) · Jindřichov (okres Šumperk) · Jindřichův Hradec · Jirkov · Jiříkov · Jiříkov (okres Bruntál) · Jistebnice · Jizera (rieka) · Jizerské hory

[upraviť | upraviť kód]

Jílové · Jílové u Prahy

jo[upraviť | upraviť kód]

João Pessoa · Jocotitlán (sopka) · Jodoigne · Joensuu · Johann Karl Ehrenfried Kegel · Johann Ludwig Burckhardt · Johannesburg · John Cabot · Johnsdorf-Brunn · Johnson City (Texas) · Johnston (atol) · Johnston (Rhode Island) · Jochberg · Joinville · Jokoate-džima · Jokohama · Jokosuka · Jonathan (korytnačka) · Jonava · Jordánova cesta · Joseph Ladue · José C. Paz (mesto) · José María Narváez · Jourdanton · Jovice · Jovsa · Jozef Albach · Jozef Martinka

[upraviť | upraviť kód]

Jótei · Józefów

[upraviť | upraviť kód]

Jôf di Montasio

[upraviť | upraviť kód]

Jönköping

ju[upraviť | upraviť kód]

Juan de Garay · Juan de Grijalva · Juan de Nova · Juan Díaz de Solís · Juan Felipe Ibarra (department) · Judendorf-Straßengel · Judsko · Jugovzhodna Slovenija · Juh (USA) · Juhočínske more · Juhomoravská panva · Juhomoravský kraj · Juhoslávia · Juhoslovanská ulica · Juhoslovanská zväzová republika · Juhoslovanské kráľovstvo · Juhoslovenská kotlina · Juhozápadné Slovensko · Jujuy · Jules Dumont d’Urville · Junction · Jundiaí · Jundrov · Juneau · Junín (Buenos Aires) · Jur nad Hronom · Jura (departement) · Juraj Bohuš (evanjelický kňaz) · Jurgov · Jurkova Voľa · Jurová · Jurské · Jurské jazero · Jutiapa (department) · Jutský polostrov · Južna Morava · Južná Afrika (štát) · Južná Georgia a Južné Sandwichove ostrovy · Južná Karolína · Južná pologuľa · Južné Karpaty · Južné Osetsko · Južné Sporady · Južno-Mujskij chrebet · Južno-Sachalinsk · Južný Bug · Južný Holland · Južný Kasai · Južný Male · Južný Málosmadulu · Južný Nilandú · Južný polárny kruh · Južný pól · Južný Sudán

[upraviť | upraviť kód]

Júlske Alpy

jy[upraviť | upraviť kód]

Jyväskylä