Zoznam geografických článkov/R

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 530 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

r?[upraviť | upraviť kód]

Răut · Rēzekne

ra[upraviť | upraviť kód]

Raaba · Raabau · Raahe · Raasiku (obec) · Rab (ostrov) · Rabat (mesto) · Rabaul · Rabaul (sopka) · Rabča · Rabčice · Rabenwald · Rabí · Rad (okres Trebišov) · Radbuza · Radeče · Radimov · Radiša (rieka) · Radkersburg (okres) · Radkersburg Umgebung · Radmer · Radnice (okres Rokycany) · Radničné námestie (Pezinok) · Radnovce · Radobica · Radoľa · Radoma · Radomka · Radošina · Radošinka · Radošovce (okres Skalica) · Radošovce (okres Trnava) · Radovljica · Radôstka · Radstadt · Radvaň nad Dunajom · Radvaň nad Laborcom · Radviliškis · Radzovce · Rafina · Ragnitz · Ragusa · Rachiv · Raimmandú · Rainier (sopka) · Rajabasa · Rajčanka · Rajčany · Rajec · Rajecká cesta (Žilina) · Rajecká dolina · Rajecká kotlina · Rajecká Lesná · Rajecké Teplice · Rajhrad · Rakamaz · Rakídú · Raková (okres Čadca) · Rakovčík · Rakovec nad Ondavou · Rakovice (okres Piešťany) · Rakovnica · Rakovník · Rakovo · Rakša (okres Turčianske Teplice) · Rakúsko · Rakúsky štát · Rakúsy (okres Kežmarok) · Rakytník (obec) · Raleigh (Severná Karolína) · Ralsko (okres Česká Lípa) · Ramádí · Rambouillet (mesto) · Rammelsberg · Ramón Lista (department) · Ramsau am Dachstein · Ran-nálhi · Ranakah · Ranau (jazero) · Rancul (department) · Ranggen · Rangiroa · Rangún · Raning · Rankovce · Rankweil · Ranten · Raoul Island · Rapid City (Južná Dakota) · Rapovce · Raraka · Raroia · Ras Dašän · Rasdú · Rasfari · Rasgetímu · Rasivere (Anija) · Raslavice · Rasmádú · Raspenava · Rašice · Raška (región) · Raška (rieka) · Ratafandú · Rathangan (grófstvo Kildare) · Rathdrum · Rathnew · Ratka · Ratková · Ratkovce · Ratkovo (okres Martin) · Ratkovská Lehota · Ratkovská Suchá · Ratkovské Bystré · Ratnovce · Ratoath · Ratsch an der Weinstraße · Ratschendorf · Ratten · Ratvaj · Raudoja · Rauchwart · Raung · Rausu (sopka) · Ravahere · Ravča · Ravne na Koroškem · Rawa Mazowiecka · Rawson (department, Chubut) · Rawson (department, San Juan) · Razgrad (mesto) · Razgrad (oblasť) · Ražňany

[upraviť | upraviť kód]

Rá (atol) · Rácalmás · Ráckeve · Rádio Piešťany · Rájec-Jestřebí · Rákociho dub · Rákoš (okres Košice-okolie) · Rákoš (okres Revúca) · Rákóczifalva · Rás al-Chajmá (mesto) · Ráztočno · Ráztoka (okres Brezno)

re[upraviť | upraviť kód]

Reșița · Reading · Realicó (department) · Reao · Rebra · Reca · Recanati · Recife · Recipient (prijímač vody) · Recklinghausen · Reclus · Recreo (Catamarca) · Regent Street · Regetovka · Reggio Emilia · Regina (Saskatchewan) · Region Poprad · Regionalizácia · Regionálna geografia · Regionálny rozvoj · Región (Japonsko) · Región (tradičný, Slovensko) · Región Brusel-hlavné mesto · Región cestovného ruchu · Regnitz · Reichendorf · Reith bei Kitzbühel · Reith bei Seefeld · Reitoru · Rejdová · Rejkovo · Rejowiec Fabryczny · Rejštejn · Rekareka · Reliéf (geomorfológia) · Reľov · Remetské Hámre · Remich · Remscheid · Renčišov · René Matlovič · René-Robert Cavelier de La Salle · Rennell · Rennes · Reno (Nevada) · Repejov · Repiská (Malopoľské vojvodstvo) · Repište · Reporoa · Republika oboch národov · Republika siedmich spojených provincií · Resago · Resistencia · Rešica · Rešov (okres Bardejov) · Rethymno · Rettenegg · Retznei · Reutlingen (mesto) · Reutte (okres) · Reventador · Revúca (mesto) · Revúca (okres) · Revúca (prítok Váhu) · Revúcka Lehota · Revúcka vrchovina · Revúcke podolie · Reykjavík · Rezidencie kráľovského rodu Savojských

[upraviť | upraviť kód]

Répcelak · Rétság · Réunion · Révaiovci

rh[upraviť | upraviť kód]

Rhode Island · Rhôna (rieka) · Rhône (departement) · Rhône-Alpes

ri[upraviť | upraviť kód]

Riadenie letovej prevádzky · Riazaň · Ribe · Ribnica · Ribnica (rieka v Čiernej Hore) · Ridnitšohkka · Riečka (okres Banská Bystrica) · Riečka (okres Rimavská Sobota) · Riečna ulica (Liptovský Mikuláš) · Riečne rameno · Riečne údolie · Riečnica · Riečny kilometer · Riečny systém · Ried im Innkreis (okres) · Riegersberg · Riegersburg · Riehen · Rieka · Rieka (prítok Dunajca) · Rieka Orava · Rieka svätého Vavrinca · Rietz · Riga · Richmond · Richnava (okres Gelnica) · Richnavské jazerá · Richvald · Rijád · Rijeka · Rimava (rieka) · Rimavica · Rimavská Baňa · Rimavská kotlina · Rimavská Píla · Rimavská Seč · Rimavská Sobota · Rimavská Sobota (okres) · Rimavské Brezovo · Rimavské Janovce · Rimavské Zalužany · Rimini · Rinbudú · Rincón de la Vieja · Rinegg · Ringsted · Rinjani · Rinn · Rio Branco (Acre) · Rio de Janeiro · Rio Grande · Rio Verde · Riobamba · Risco Plateado · Riširi (sopka) · Rišňovce · Riva del Garda · Rivadavia (department, San Juan) · Rivadavia (department, Santiago del Estero) · Rivera (department) · Rivera (Uruguaj) · Riverside (Kalifornia) · Rize

[upraviť | upraviť kód]

Rímac · Rímska vojenská stanica Stupava · Río Cuarto (mesto) · Río Grande (mesto v Argentíne) · Río Hondo (department) · Río Chico (department) · Río Murta · Río Negro (department) · Río Senguer (department) · Río Turbio (Santa Cruz) · Ríša Ujgurov

rj[upraviť | upraviť kód]

Rjúkju

ro[upraviť | upraviť kód]

Road Town · Roald Amundsen · Roatán (ostrov) · Robben Island · Robledo (sopka) · Robles (department) · Rockall · Rockefellerovo centrum · Rockport (Texas) · Ročné obdobie · Rodez · Rodézia a Ňasko · Rodos (mesto) · Rodos (ostrov) · Rodoský kolos · Roeselare · Rogaška Slatina · Roháče · Roháčska dolina · Roháčske plesá · Rohov (okres Senica) · Rohovce · Rohozná (Brezno) · Rohozná (prítok Hrona) · Rohoznianska jelšina · Rohožník (okres Humenné) · Rohožník (okres Malacky) · Rohr bei Hartberg · Rohr im Burgenland · Rohrbach (okres) · Rohrbach an der Lafnitz · Rohrbach-Steinberg · Rocha (department) · Rocha (mesto) · Rochefort (Belgicko) · Rochester (Minnesota) · Rochester (New York) · Rochovce · Rochovica (prírodná rezervácia) · Rokoš (geomorfologická časť) · Rokoš (národná prírodná rezervácia) · Rokošské predhorie · Rokycany (Česko) · Rokytnice nad Jizerou · Rokytnice v Orlických horách · Rokytov · Rokytov pri Humennom · Rokytovce · Romainville · Romanovka · Romeral (sopka) · Rometta · Rondel (Žilina) · Ronov nad Doubravou · Ronse · Roňava · Rooküla · Roosevelt Island · Roosteren · Ropotamo · Roppen · Rosario · Roseau · Rosegg · Rosenheim · Rosental an der Kainach · Rosiarka · Rosice (okres Brno-venkov) · Rosina · Rosinská cesta · Roskilde · Roskovec · Rosny-sous-Bois · Rossova ľadová bariéra · Rostov · Rostov nad Donom · Roswell (Nové Mexiko) · Roškovce · Roštár · Roštún · Rotava · Rotherham · Rotorua (sopka) · Rottenmann · Rotterdam · Rottweil (mesto) · Rotunda svätého Juraja (Nitrianska Blatnica) · Roudnice nad Labem · Round Rock (Texas) · Rousínov · Rovaniemi · Rovensko · Rovensko pod Troskami · Rovienková veža · Rovigo · Rovina (geomorfológia) · Rovinj · Rovinka · Rovné (okres Humenné) · Rovné (okres Rimavská Sobota) · Rovné (okres Svidník) · Rovník · Rovníková Guinea · Rovnobežka (geografia) · Rovňany · Royal Exhibition Building · Rozhanovce · Rozchádzanie oceánskeho dna · Rozkvet (Považská Bystrica) · Rozloha · Rozložná · Rozpad Kyjevskej Rusi · Rozsutce · Roztoky (okres Praha-západ) · Roztoky (okres Svidník) · Rozvodie · Rozvodnica · Rozvodnica na Slovensku · Rozvojová krajina · Rožďalovice · Rožkovany · Rožkovianske rybníky · Rožmberk nad Vltavou · Rožmitál pod Třemšínem · Rožnov pod Radhoštěm · Rožnovská Bečva · Rožňava · Rožňava (okres) · Rožňavská kotlina · Rožňavské Bystré · Rožňavské kúpele

[upraviť | upraviť kód]

Röthelstein

[upraviť | upraviť kód]

Røros

rr[upraviť | upraviť kód]

Rrëshen · Rrogozhinë

rt[upraviť | upraviť kód]

RTV · Rtyně v Podkrkonoší

ru[upraviť | upraviť kód]

Ruang · Ruapehu · Rubikon · Rudava (rieka) · Rudersdorf (Burgenland) · Rudina · Rudinka · Rudinská · Rudná (okres Praha-západ) · Rudná (okres Rožňava) · Rudnianska kotlina · Rudnianska Lehota · Rudník (okres Košice-okolie) · Rudník (okres Myjava) · Rudno · Rudno nad Hronom · Rudnycia · Rudňany · Rudolfov · Rudolfov ostrov · Rue Militaire · Rueil-Malmaison · Ruen · Rugby (Warwickshire) · Rujana · Rukwa · Rum (Tirolsko) · Rumanov štít · Rumble II · Rumble III · Rumble IV · Rumble V · Rumburk · Rumelange · Rumenka · Rumince · Rumšiškės · Rumunská ľudová republika · Rumunská socialistická republika · Rumunské kniežatstvo · Rumunské kráľovstvo · Rumunsko · Rungwe · Runina · Runinská kotlina · Ruse (mesto) · Ruse (oblasť) · Rush · Ruská · Ruská Bystrá · Ruská Kajňa · Ruská kotlina · Ruská Poruba · Ruská ríša · Ruská sovietska federatívna socialistická republika · Ruská Volová · Ruská Voľa nad Popradom · Rusko · Ruskov · Ruskovce (okres Bánovce nad Bebravou) · Ruskovce (okres Sobrance) · Ruský Hrabovec · Ruský chanát · Ruský Potok · Rusnė (ostrov) · Russell Square · Rust (Burgenland) · Rustavi · Ruše · Rutland (Anglicko) · Ruzizi · Ružiná · Ružiná (vodná nádrž) · Ružindol · Ružinovské jazero · Ružín · Ružomberok · Ružomberok (okres)

rw[upraviť | upraviť kód]

Rwanda

ry[upraviť | upraviť kód]

Rybany · Rybky · Rybník (okres Levice) · Rybník (okres Revúca) · Rybník (vodná plocha) · Rye Water · Rychlebské hory · Rychnov nad Kněžnou · Rychnov u Jablonce nad Nisou · Rychvald · Rykynčice · Rysy (vrch)

[upraviť | upraviť kód]

Rýmařov · Rýn · Rýnsky spolok

[upraviť | upraviť kód]

Ržev