Zoznam psích plemien

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam uznaných a predbežne uznaných plemien psov medzinárodnou organizáciou FCI, neuznaných a vymretých plemien.

Tabuľka sa skladá z názvu plemena v slovenčine, názvu plemena v krajine pôvodu, krajiny pôvodu, patronátnej krajiny a zaradenia do systému označovania FCI. Príklad: Slovenský hrubosrstý stavač, označenie 7/1/320, kde 7 označuje skupinu, 1 sekciu a 320 číslo štandardu.

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

A[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát Obrázok
Afganský chrt Afghan hound 10/1/228 Afganistan Spojené kráľovstvo Afghan Hound.jpg
Agassin vymreté plemeno -
Aidi (Horský pes AIDI z Atlasu) Chien de l'Atlas (Aidi) 2/2/247 Maroko Aidi.jpg
Airedalský teriér Airedal Terrier 3/1/7 Spojené kráľovstvo Airedale Terrier.jpg
Akita Inu Akita Inu 5/5/255 Japonsko Akita inu.jpeg
Alans vymreté plemeno -
Alano pozri Kanárska doga Perro-de-Presa-Canario.jpg
Alapažský čistokrvný buldog Alapaha Blue Blood Bulldog neuznané plemeno v FCI, uznané v UKC Spojené štáty -
Aljašský malamut Alaskan Malamute 5/1/243 Aljaška Alaskanmalamute0b.jpg
Americká Akita American Akita 5/5/344 Japonsko Spojené štáty Great japanese dog00.jpg
American Eskimo Dog American Eskimo Dog neuznané plemeno v v FCI, uznané v AKC Spojené štáty American Eskimo Dog.jpg
Americko - kanadský biely ovčiak pozri Biely švajčiarsky ovčiak Kerstinsit 5-18-03.jpg
Americký líščí pes American Foxhound 6/1/303 Spojené štáty AmericanFoxhound2.jpg
Americký bezsrstý teriér American Hairless Terrier neuznané plemeno v FCI, uznané v UKC Spojené štáty
Americký pit bull teriér American Pit Bull Terrier neuznané plemeno v FCI, uznané v UKC, ADBA Spojené štáty American Pit Bull Terrier (Bubu).jpg
Americký stafordšírsky teriér American Staffordshire terrier 3/3/286 Spojené štáty
Americký toy foxteriér American Toy Fox Terrier neuznané plemeno v FCI, uznané v AKC Spojené štáty Amarican Toy terrier.jpg
Americký vodný španiel American Water Spaniel 8/3/301 Spojené štáty American water spaniel 01.jpg
Americký kokeršpaniel American cocker Spaniel 8/2/167 Spojené štáty AmericanCockerSpaniel wb.jpg
Andalúzsky podenko Podenco Andalúz plemeno neuznané v FCI Španielsko -
Andalúzsky potkaniarik Ratonero Andalúz neuznané plemeno v FCI Španielsko Ratonero Bodeguero Andaluz.jpg
Anatolský pastiersky pes Çoban Köpeği 2/2/331 Anatólia Kangal-welpen-de 003.jpg
Anglický buldog Buldog -
Anglický buldog starého typu Olde English Bulldogge plemeno neuznané v FCI Spojené štáty Olde English Bulldogge Duke.jpg
Anglický bulteriér pozri Bulteriér -
Anglický chrt Greyhound 10/3/158 Spojené kráľovstvo Greyhound 894.jpg
Anglický foxhound English Foxhound 6/1/159 Spojené kráľovstvo English Foxhound portrait.jpg
Anglický kokeršpaniel English Cocker Spaniel 8/2/5 Spojené kráľovstvo EnglishCockerSpaniel wb.jpg
Anglický pointer pozri Pointer English pointer.jpg
Anglický seter English Setter 7/2.2/2 Spojené kráľovstvo English setter.jpg
Anglický špringeršpaniel English Springer Spaniel 8/2/125 Spojené kráľovstvo English-Springer-Spaniel.jpg
Anglický trpasličí teriér English Toy Terrier 3/4/13 Spojené kráľovstvo English Toy Terrier 600 01.jpg
Anglofrancúzsky durič pozri Stredne veľký anglofrancúzsky durič -
Appenzellský salašnícky pes Appenzeller Sennenhund 2/3/46 Švajčiarsko Appenz.jpg
Arabský chrt pozri Sloughi Sloughi.jpg
Ardénsky buviér Bouvier des Ardennes 1/2/171 Ardény, Belgicko -
Argentínska doga Dogo argentino 2/2/389 Argentína Dogo Argentino.jpg
Ariégeois Ariégois 6/1/20 Francúzsko Gończy 059.jpg
Artésko-normandský baset Basset artésien normand 6/1.3/34 Francúzsko -
Artoiský durič Chien d'Artois 6/1/28 Francúzsko -
Austrálsky hodvábny teriér Australian Silky Terrier 3/4/236 Austrália Australian Silky Terrier.jpg
Austrálsky dobytkársky pes Australian Cattle Dog 1/2/287 Austrália Australian Cattle Dog Naava.jpg
Australien Stumpy Tail Cattle Dog Australien Stumpy Tail Cattle Dog predbežne 1/2/351 Austrália -
Austrálska kelpia Australian Kelpie 1/1/293 Austrália Australien Kelpie.jpg
Austrálsky ovčiak Australian Shepherd 1/1/342 Austrália
Austrálsky teriér Australian Terrier 3/2/8 Austrália Australian Terrier2.jpg
Azavak Azawakh 10/3/307 Mali Francúzsko Chart afrykański azawakh 31.jpg

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

B[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát Obrázok
Barbet Barbet 8/3/105 Francúzsko Barbet.jpg
Bardino Bardino, Perro de Ganado Majorero, Verdino plemeno neuznané v FCI Španielsko Bardina-Donna-1.jpg
Barzoj Russkaja psovaja borzaja 10/1/193 Rusko Borzoi 600.jpg
Basendži Basenji 5/4/43 Kongo Basenji pair edit.jpg
Baset Basset hound 6/1/163 Spojené kráľovstvo Basset Hound 600.jpg
Baskický pastiersky pes Pastor Vasco, Perro Pastor Vasco, Euskal Artzain Txakurra plemeno neuznané v FCI Španielsko Pastor vasco m 14months loby 3018.jpg
Bavlnka Coton de Tuléar 9/1/283 Madagaskar Francúzsko Coton de Tular 2.jpg
Bavorský farbiar Bayerischer Gebirgsschweisshund 6/2/217 Nemecko 2005-09 Zoran 3.jpg
Bedlingtonský teriér Bedlington Terrier 3/1/9 Spojené kráľovstvo Bedlington Terriers.jpg
Belgický grifon Griffon Belge 9/3/81 Belgicko Gryfonik22.jpg
Belgický ovčiak Chien de Berger Belge 1/1/15 Belgicko Female Malinois 2005-01-29.jpg
Bergamský ovčiak Cane da pastore Bergamasco 1/1/194 Taliansko -
Bernardín Bernhardiner 2/2.2/61 Švajčiarsko Benedykt 2.jpg
Bernský durič Berner Laufhund 6/1.2/59 Švajčiarsko Gończy berneński LM.jpg
Bernský malý durič Berner Niederlaufhund 6/1.2/60 Švajčiarsko
Bernský salašnícky pes Berner Sennenhund 2/3/45 Švajčiarsko Bouviers Bernois Ganjo.jpg
Biely švajčiarsky ovčiak Berger Blanc Suisse predbežne 1/1/347 Švajčiarsko Kerstinsit 5-18-03.jpg
Bígl Beagle 6/1/161 Spojené kráľovstvo Beagle 600.jpg
Bígl-harier Beagle-Harrier 6/1.2/290 Francúzsko -
Bígl z Kerry Kerry Beagle plemeno neuznané v FCI Írsko -
Bišon Bichon a poil frisé 9/1.1/215 Francúzsko/Belgicko Bichon Frise red background.jpg
Bily Billy 6/1/25 Francúzsko -
Bladhaund Chien de Saint Hubert 6/1/84 Belgicko Bloodhound-Female.jpg
Bobtail pozri Staroanglický ovčiarsky pes Oldenglishsheepdog0b.jpg
Boloňský psík Bolognese 9/1.1/196 Taliansko Bolończyk 5e3.jpg
Bordeauxská doga pozri Doga z Bordeaux Dogue de Bordeaux standing.jpg
Borderská kólia Border Collie 1/1/297 Spojené kráľovstvo Border Collie 600.jpg
Borderský teriér Border Terrier 3/1/10 Spojené kráľovstvo Border Terrier Jekku.jpg
Beauceron Berger de Beuce 1/1/44 Francúzsko Beauceron Mouton2.jpg
Bosniansky ostrosrstý durič - Barak Bosnianski ostrodlaky gonič - barak 6/1/155 Bosna -
Bostonský teriér Boston Terrier 9/11/140 Spojené štáty BostonTerrierBrindleStand w.jpg
Boxer Deutscher Boxer 2/2/144 Nemecko Boxer female brown.jpg
Bradatá kólia Bearded Collie 1/1/271 Spojené kráľovstvo Bearded Collie 600.jpg
Bradáč Schnauzer 2/1/181, 182, 183 Nemecko -
Brazílska fila Fila brasileiro 2/2/225 Brazília Mastif brazylijski g56.jpg
Brazílsky teriér Terrier brasileiro 3/1/341 Brazília Brazilian terrier.JPG
Bretónsky španiel Epagneul Breton 7/1/95 Francúzsko Epagneul Breton.jpg
Briard Berger de Brie 1/1/113 Francúzsko 41-27Monate1.JPG
Broholm pozri Starodánska doga Broholm Broholmer.JPG
Bruselský grifon Griffon bruxelois 9/3/80 Belgicko Gryfonik 144.jpg
Buldog Bulldog 2/2/149 Spojené kráľovstvo Racibórz 2007 082.jpg
Bulmastif Bullmastiff 2/2/157 Spojené kráľovstvo Dog Bullmastiff 600.jpg
Bulteriér Bull Terrier 3/3/11 Spojené kráľovstvo Bull terrier 2.jpg
Burbonský stavač Braque du Bourbonnais 7/1.1/179 Španielsko Braque du bourbonnais 113.jpg
Burgoský stavač Perdigueiro de Burgos 7/1.1/90 Portugalsko -
Búrsky buldog Boerboel plemeno neuznané v FCI Južná Afrika Boerboel.jpg

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

C[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát Obrázok
Cane Corso Cane Corso Italiano, Cane Di Maccelaio 2/2/343 Taliansko Nicoletta stand 1.JPG
Carpatin pozri Rumunský pastiersky pes Carpatin Carpathian Sheepdog-1.jpg
Clumberský španiel Clumber Spaniel 8/2/109 Spojené kráľovstvo Clumber spaniel 767.jpg

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

Č[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát Obrázok
Čau-Čau Chow-Chow 5/5/205 Čína Spojené kráľovstvo Chowchow.jpg
Československý vlčiak Československý vlčiak 1/1/332 Česko-Slovensko Slovensko Czw-merrybell.jpg
Český fousek Český fousek 7/1/245 Česko-Slovensko Česko Czeski fousek 777.jpg
Český teriér Český teriér 3/2/246 Česko Cesky-Terier.jpg
Čierny teriér Čornyj terier 2/1.4/327 Rusko
Čierno-trieslový coonhaund Black and Tan Coonhound 6/1/300 Spojené štáty Black and Tan Coonhound.jpg
Čínsky chocholatý pes (Čínsky naháč) Chinese Crested Dog 9/4/288 Čína Spojené kráľovstvo TiaFront.jpg
Čirneko dell’Etna Cirneco dell’Etna 5/7/199 Taliansko Cirneco dell Etna 611.jpg
Čivava Chihuahua 9/6/218 Mexiko Can047eue.jpg

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

D[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát Obrázok
Dakel pozri Jazvečík Short-haired-Dachshund.jpg
Dalmatínsky pes Dalmatinac 6/3/153 Chorvátska republika FCI
Dandie Dinmont teriér Dandie Dinmont Terrier 3/2/168 Spojené kráľovstvo Dandie Dinmont Terrier 600.jpg
Dansk-Svensk Gårdshund Dansk-Svensk Gårdshund plemeno neuznané v FCI Spojené kráľovstvo DanishFarmDog.jpg
Deerhound pozri Škótsky jelení pes Deerhound 305.jpg
Dingo Austrália Dingo3.jpg
Dlhosrstý vipet Silken Windsprite, Longhaired Whippet, Silken Windhound plemeno neuznané v FCI Spojené štáty Silken Windhound Nobble Stack F.jpg
Dogo argentino pozri Argentínska doga Dogo Argentino.jpg
Dogo canario pozri Kanárska doga Perro-de-Presa-Canario.jpg
Doga z Bordeaux Dogue de Bordeaux 2/2/116 Francúzsko Dogue de Bordeaux standing.jpg
Doberman Dobermann 2/1/143 Nemecko Dobermann.jpg
Drentský prepeličiar Drentsche Patrijshond 7/1/224 Holandsko Drentse Patrijshond.jpg
Drsnosrstý maďarský stavač Drotszörü Magyar Vizsla 7/1/239 Maďarsko Drahthaarvizsla.jpg
Drever pozri Švédsky jazvečíkovitý durič Drever NUCh Tanjo.jpg
Drsnosrstý foxteriér Fox Terrier Wire 3/1/169 Spojené kráľovstvo Elias1červen2006.jpg
Dunker Dunker 6/1/203 Nórsko Dunker.jpg

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

Ď[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

E[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Elo Elo neuznané plemeno v FCI Nemecko
Entlebušský salašnícky pes Entlebucher Sennenhund 2/3/47 Švajčiarsko
Estrelský pastiersky pes Cão da Serra da Estrela 2/2/173 Portugalsko
Eurázier Eurasier 5/5/291 Nemecko
Európsky saňový pes German Trailhound, Scandinavian Hound neuznané plemeno v FCI Škandinávia

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

F[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Faraónsky pes Pharaoh Hound 5/6/248 Malta Spojené kráľovstvo
Fila sv. Michala Cão Fila de Sao Miguel predbežne 1/2/340 Portugalsko
Fínsky stavač Suomenajokoira 6/1/51 Fínsko
Fínsky špic Suomenpystykorva 5/2/49 Fínsko
Fladnerský buviér Bouvier des Flandres 1/2/191 Belgicko/Francúzsko
Flat Coated Retriever pozri Hladkosrstý retríver
Foxhound pozri Anglický foxhound
Foxteriér pozri Hladkosrstý foxteriér alebo Drsnosrstý foxteriér
Francúzsky bielo-čierny durič Chien Français blac et noir 6/1/220 Francúzsko
Francúzsky bielo-oranžový durič Chien Français blac et orange 6/1/316 Francúzsko
Francúzsky buldoček Bouledouge Français 9/1/101 Francúzsko
Francúzsky drsnosrstý stavač Griffon d'arrêt á poil dur - Korthals 7/1/107 Francúzsko
Francúzsky trojfarebný durič Chien Français Tricolore 6/1/219 Francúzsko
Francúzsky stavač, typ Gaskoň Braque Français, type Gascogne (grande taille) 7/1/133 Francúzsko
Francúzsky stavač pyrenejského typu Braque Français, type Pyrénées (petite taille) 7/1/134 Francúzsko
Francúzsky španiel Epagneul Français 7/1/175 Francúzsko
Frízsky vodný pes Wetterhoun 8/3/221 Holandsko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

G[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Galgo Galgo español 10/3/285 Španielsko
Garafianský pastiersky pes Pastro Garafiano plemeno neuznané v FCI Španielsko
Golden retriever pozriZlatý retríver
Gordonský seter Gordon Setter 7/2/6 Spojené kráľovstvo
Grand Anglo-Français blanc et noir pozri Veľký anglo-francúzsky bielo-čierny durič
Grand Anglo-Français blanc et orange pozri Veľký anglo-francúzsky bielo-oranžový durič
Grand Anglo-Français Tricolore pozri Veľký anglo-francúzsky trojfarebný durič
Grand Bleu de Gascogne pozri Veľký modrý gaskoňský durič
Grand Gascon Saintongeois pozri Veľký gaskon saintongeois
Grand Griffon Nivernais pozri Nivernský grifon
Grand Griffon Vendéen Veľký vendénsky grifon
Grécky durič Hellinikos Ichnilatis 6/1/214 Grécko
Greyhound pozri Anglický chrt
Grifon Belge pozri Belgický grifon
Grifon Bruxellois pozri Bruselský grifon
Grónsky pes Gronlandshund 5/1/274 Grónsko Škandinávia

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

H[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Haldenský durič Haldenstøvare 6/1/267 Nórsko
Hamiltonský durič Hamiltonøvare 6/1/132 Nórsko
Hanoverský farbiar Hannoverscher Schweisshund 6/2/213 Nemecko
Harrier (pes) Harrier 6/1/295 Spojené kráľovstvo
Havanský psík Bichon havanais 9/1/250 Kuba FCI
Hladkosrstý foxteriér Fox Terrier Smooth 3/1/12 Spojené kráľovstvo
Hladkosrstý retríver Flat-coated Retriever, Flat Coated Retriever 8/1/121 Spojené kráľovstvo
Hokkaido(pes) Hokkaido 5/5/261 Japonsko
Holandský ovčiak Hollandse Herdershond 1/1/223 Holandsko
Holandský pastiersky pes Nederlandse Schapendoes 1/1/313 Holandsko
Holandský pinč Hollandse Smoushond 2/1/308 Holandsko
Holandský vábič kačiek Kooikerhondje 8/2/314 Holandsko
Horský pes AIDI z Atlasu pozri Aidi
Hovavart Hovawart 2/2/190 Nemecko
Husky pozri Sibírsky hasky
Hygenov durič Hygenhund 6/1/266 Nórsko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

CH[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Chesapeake Bay Retriever pozri Retríver zo zálivu Chesapeake
Chodský pes Chodský pes plemeno zatiaľ neuznané v FCI Česká republika
Chorvátsky ovčiak Hrvatski ovčar 1/1/277 Chorvátsko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

I[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Ibizský podenko Podenco Ibicenco 5/7/89 Španielsko
Irish Glen of Imaal Terrier pozri Teriér Glen of Imaal
Írsky červenobiely seter Irish Red and White Setter 7/2/330 Írsko
Írsky seter Irish Red Setter 7/2/120 Írsko
Írsky teriér Irish Terrier 3/1/139 Írsko
Írsky vlkodav Irish wolfhound 10/2/160 Írsko
Írsky vodný španiel Irish Water Spaniel 8/3/124 Írsko
Islandský ovčiak Islenskur Fjárhundur 5/3/289 Island
Istrijský krátskosrstý durič Istarski kratkosrsti gonič 6/1/151 Chorvátsko
Istrijský drsnosrstý durič Istarski kratkosrsti gonič 6/1/152 Chorvátsko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

J[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Jazvečíkovitý durič Alpenländische Dachsbracke 6/2/254 Rakúsko
Jack Russell teriér pozri Teriér Jacka Russella
Japonský španiel Japan Chin 9/8/206 Japonsko
Japonský špic Nihon Supittsu 5/5/262 Japonsko
Japonský teriér Nihon teria 3/2/259 Japonsko
Jazvečík Dackel 4/1/148 Nemecko
Jemnosrstý pšeničný teriér Soft Coated Wheaten Terrier 3/4/40 Írsko
Jorkšírsky teriér Yorkshire Terrier 8/1/86 Spojené kráľovstvo
Juhoslovanský planinský durič Crnogorski planinski gonič 6/1.2/279 Srbsko a Čierna Hora
Juhoruský ovčiak Južnoruskaja ovčarka, Loujnoruousskaja ovtcharka 1/1/326 Rusko
Jurský durič Jura Laufhund 6/1.2/59 Švajčiarsko
Jurský malý durič Jura Niederlaufhund 6/1.2/60 Švajčiarsko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

K[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Kai Kai 5/5/317 Japonsko
Kanaánsky pes Canaan Dog 5/6/273 Izrael
Kanárska doga Dogo canario predbežne 2/2/346 Španielsko
Kanársky podenko Podenco Canario 5/7/329 Španielsko
Kangal pozri Anatolský pastiersky pes
Karelský medvedí pes Karjalankarhukoira 5/5/48 Fínsko
Kavalier king Charles Španiel Cavalier King Charles Spaniel 9/7/136 Spojené kráľovstvo
Katalánsky ovčiak Gos d'Atura catalán 1/1/87 Španielsko
Kaukazský ovčiak Kavkazskaja ovčarka 2/2/328 Rusko
Kelpia pozri Austrálska kelpia
Kern teriér Cairn Terrier 3/3/4 Spojené kráľovstvo
Kerry Blue Terrier pozri Modrý teriér z Kerry
King Charles španiel King Charles Spaniel 9/7/128 Spojené kráľovstvo
Kišu Kishu 5/5/318 Japonsko
Kooikerhondje pozri Holandský vábič kačiek
Kólia dlhosrstá Collie rough 1/1/156 Spojené kráľovstvo
Kólia krátkosrstá Collie smooth 1/1/296 Spojené kráľovstvo
Komondor Komondor 1/1/53 Maďarsko
Kontinentálny trpasličí španiel Epagneul nain continental 9/10/77 Belgicko a Francúzsko
Kopov pozri Slovenský kopov
Kórejský džindo Korean Jindo Dog predbežne 5/5/334 Kórea
Krašský ovčiak Kraški ovčar 2/2.2/278 Slovinsko
Krátkosrstý maďarský stavač Rövidszörü Magyar Vizsla 7/1/57 Maďarsko
Kritikos Lagonikos Kritikos Lagonikos plemeno neuznané v FCI Kréta
Kromforlandský pes Kromfohrländer 9/10/192 Nemecko
Kučeravý retríver Curly Coated Retriever 8/1/110 Spojené kráľovstvo
Kuvas Kuvasz 1/1/54 Maďarsko
Kyi Leo Kyi Leo plemeno neuznané v FCI Spojené štáty

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

L[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Labradorský retríver Labrador Retriever 8/1/122 Spojené kráľovstvo
Labradoodle Labradoodle plemeno neuznané v FCI Austrália
Laekenois pozri Belgický ovčiak
Lagotto Romagnolo Lagotto Romagnolo predbežne 8/3/298 Taliansko
Lakelandský teriér Lakeland Terrier 3/1/70 Spojené kráľovstvo
Lancashire Heeler Lancashire Heeler plemeno neuznané v FCI Spojené kráľovstvo
Landseer (kontinentálny typ) Landseer 2/2/226 Nemecko
Laponský pes Suomenlapinkoira 5/3/189 Fínsko
Laponský pastiersky pes Lapinporokoira 5/3/284 Fínsko
Leonberger Leonberger 2/2/145 Nemecko
Levíček Petit chien lion 9/1/233 Francúzsko
Lhasa apso Lhasa Apso 9/5/227 Tibet Spojené kráľovstvo
Luzernský durič Luzerner Laufhund 6/1.2/59 Švajčiarsko
Lurcher Lurcher plemeno neuznané v FCI Spojené kráľovstvo a Írsko
Luzernský malý durič Luzerner Niederlaufhund 6/1.2/60 Švajčiarsko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

Ľ[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

M[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Malinois pozri Belgický ovčiak
Maďarský chrt Magyar agár 10/3/240 Maďarsko
Maďarská vyžla pozri Maďarský stavač
Maďarský stavač Magyar Vizsla 7/1/57 Maďarsko
Malamut pozri Aljašský malamut
Mallorská doga Perro dogo mallorquín, Ca de Bou 2/2.1/249 Španielsko
Mallorský ovčiak Ca de Bestiar - Perro de pastor mallorquín 1/1/321 Španielsko
Mallorský potkaniarik Ca Rater Mallorquín, Ratero neuznané plemeno v FCI Španielsko
Maltézsky psík Maltese 9/1/65 Taliansko
Malý bradáč Zwergschnauzer 2/1/183 Nemecko
Malý münsterlandský stavač Kleiner Münsterländer Vorstehund 7/1/102 Nemecko
Manchesterský teriér Manchester Terrier 3/1/71 Spojené kráľovstvo
Maneto Podenco Andalúz Maneto neuznané plemeno v FCI Španielsko
Maremánsko-abruzský ovčiarsky pes Cane da Pastore Maremmano Abruzzese 1/1/201 Taliansko
Markiesje Mrkiesje, Hollandse Tulphond neuznané plemeno v FCI Holandsko
Mastif Mastiff 2/2/264 Spojené kráľovstvo
McNab McNab plemeno neuznané v FCI Spojené štáty
Mexický naháč Xoloitzcuintle 5/6/234 Mexiko
Mikawa Inu pozri Shikoku
Miniatúrny austrálsky ovčiak Miniature Australian Shepherd neuznané plemeno v FCI Spojené štáty
Mioritic pozri Rumunský pastiersky pes Mioritic
Modrý gaskoňský baset Basset bleu de Gascogne 6/1.3/35 Francúzsko
Modrý pikardský španiel Epagneul bleu de Picardie 7/1/106 Francúzsko
Modrý teriér z Kerry Kerry Blue Terrier 3/1/3 Írsko
Mops Pug 9/11/253 Čína Spojené kráľovstvo
Moskovský strážny pes Moskovskaja storoževaja sobaka neuznané plemeno v FCI Rusko
Mudi Mudi 1/1/238 Maďarsko
Munhol Hound Mudhol Dog, Caravan Hound, Karwani, Pashmi neuznané plemeno v FCI India

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

N[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Neapolský mastif Mastino napoletano 2/2/197 Taliansko
Nemecká doga Deutsche Dogge 2/2/235 Nemecko
Nemecký hrubosrstý stavač Deutsch Drahthaar 7/1/98 Nemecko
Nemecký krátkosrstý stavač Deutsch Kurzhaar 7/1/119 Nemecko
Nemecký dlhosrstý stavač Deutsch Langhaar 7/1/117 Nemecko
Nemecký ostrosrstý stavač Deutsch Stichelhaar 7/1/232 Nemecko
Nemecký durič Deutsche Bracke 6/1/299 Nemecko
Nemecký lovecký teriér Deutscher Jagdterrier 3/1/103 Nemecko
Nemecký ovčiak Deutscher Schäferhund 1/1/166 Nemecko
Nemecký pinč Deutscher Pinscher 2/1/184 Nemecko
Nemecký prepeličiar Deutscher Wachtel 8/2/104 Nemecko
Nemecký špic Deutscher Spitz 5/4/97 Nemecko
Nivernský grifon Grand Griffon Nivernais 6/1/17 Francúzsko
Nórsky buhund Norsk Buhund 5/3/237 Nórsko
Nórsky losí pes sivý Norsk Elghund Gra 5/2/242 Nórsko
Nórsky losí pes čierny Norsk Elghund Sort 5/2/268 Nórsko
Nórsky lundehund Norsk Lundehund 5/2/265 Nórsko
Nórwichský teriér Norwich Terrier 3/2/72 Spojené kráľovstvo
Novofunlandský pes Newfoundland 2/2/50 Kanada
Novoguinejský dingo Nová Guinea
Novozélandský ovčiak New Zealand Huntaway neuznané plemeno v FCI Nový Zéland
Novorbotský špic Norrbottenspets 5/2/276 Švédsko
Norfolkský španiel pozri Anglický špringeršpaniel
Norfolkský teriér Norfolk Terrier 3/2/272 Spojené kráľovstvo
Nova Scotia Duck Tolling Retriever pozri Retríver z Nového Škótska

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

Ň[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

O[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Opičí pinč Affenpinscher 2/1/186 Nemecko
Ovčiak z krasu Kraški ovčar 2/2.2/278 Slovinsko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

P[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Pachón Navarro pozri Starý španielsky pointer
Papillon Kontinentálny trpasličí španiel
Pastiersky pes z Castro Laboreiro Cão de Castro Laboreiro 2/2/170 Portugalsko
Pastor Garafiano Španielsko
Patterdale teriér Patterdale Terrier neuznané plemeno v FCI Spojené kráľovstvo
Peruánsky naháč Perro sin pello del Perú 5/6/310 Peru
Pekinský palácový psík Pekinese 9/8/207 Čína Spojené kráľovstvo
Pes svätého Bernarda pozri Bernardín
Phalène pozri Kontinentálny trpasličí španiel
Pinč pozri Doberman
Nemecký pinč
Rakúsky krátkosrstý pinč
Opičí pinč
Trpasličí pinč
Pikardský ovčiarsky pes Berger de Picardie 1/1/176 Francúzsko
Pikardský španiel Epagneul Picard 7/1/108 Francúzsko
Plavý bretónsky baset Basset Fauve de Bretagne 6/1.3/36 Francúzsko
Plavý bretónsky grifon Griffon Fauve de Bretagne 6/1/66 Francúzsko
Plott hound Plott Hound neuznané plemeno v FCI Spojené štáty
Podenko pozri Andalúzsky podenko
Ibizský podenko
Maneto
Malgueno
Kanársky podenko
Portugalský podenko
Trpasličí podenko
Pointer English Pointer 7/2/1 Spojené kráľovstvo
Poitevin Poitevin 6/1/24 Francúzsko
Poľný španiel Field Spaniel 8/2/123 Spojené kráľovstvo
Poľský chrt Chart polski 10/3/333 Poľsko
Poľský nížinný ovčiak Polski owczarek nizinny 1/1/251 Poľsko
Poľský ogar Ogar polski 6/1/52 Poľsko
Poľský podhalanský ovčiak Polski owczarek podhalanski 1/1/252 Poľsko
Porcelaine Porcelaine 6/1.2/30 Francúzsko
Portugalský ovčiarsky pes Cão da Serra de Aires 1/1/93 Portugalsko
Portugalský stavač Perdigueiro Português 7/1.1/187 Portugalsko
Portugalský vodný pes Cão de Agua Portugues 8/3/37 Portugalsko
Portugalský podenko Podengo Português 5/7/94 Portugalsko
Posávsky durič Posavski gonič 6/1/154 Chorvátsko
Pražský krysařík Pražský krysařík neuznané plemeno v FCI Česká republika
Pudel Caniche 9/2/172 Francúzsko
Pudelpointer Pudelpointer 7/1.1/216 Nemecko
Pug pozri Mops
Puli Puli 1/1/55 Maďarsko
Pumi Pumi 1/1/56 Maďarsko
Pyrenejský mastif Mastín del Pirineo 2/2/92 Španielsko
Pyrenejský horský pes Chien de Montagne des Pyrénées, Patou 2/2/137 Francúzsko
Pyrenejský ovčiak dlhosrstý Berger des Pyrénées à poil long 2/2/141 Francúzsko
Pyrenejský ovčiak s krátkosrstou tvárou Berger des Pyrénées à face rase 2/2/138 Francúzsko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

Q[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

R[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Rafeiro z Alenteja Rafeiro do Alentejo 2/2/96 Portugalsko
Rakúsky krátkosrstý durič Brandlbracke ("Vieräugel", "Kärntner Bracke") 6/1/64 Rakúsko
Rakúsky krátkosrstý pinč Österreichischer kurzhaariger Pincher 2/1/63 Rakúsko
Redbonov Coonhound Redbone Coonhound neuznané plemeno v FCI Spojené štáty
Retríver pozri Hladkosrstý retríver
Kučeravý retríver
Labradorský retríver
Retríver zo zálivu Chesapeake
Retríver z Nového Škótska
Zlatý retríver
Retríver z Nového Škótska Nova Scotia Duck Tolling Retriever 8/1/312 Kanada
Retríver zo zálivu Chesapeake Chesapeake Bay Retriever 8/1/263 Spojené štáty
Rodézsky ridžbek Rhodesian Ridgeback 6/3/146 Južná Afrika a Zimbabwe
Rotvajler Rottweiler 2/2/147 Nemecko
Rumunský pastiersky pes Carpatin Ciine de turme romanesc Carpatin, Ciobanescul romanesc Carpatin predbežne 1/1/350 Rumunsko
Rumunský pastiersky pes Mioritic Ciine de turme romanesc Mioritic, Ciobanescul romanesc Mioritic predbežne 1/1/349 Rumunsko
Rusko-Európska lajka Rossijskojevropejskaja laïka 5/2/304 Rusko
Ruský chrt pozri Barzoj
Ruský toy Russkiy Toy 9/9/352 Rusko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

S[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Saarloosov vlčiak Saarlooswolfhond 1/1/311 Holandsko
Saluka Saluki 10/1/269 Stredný východ
Saint-Germainský stavač Braque Saint-Germain 7/1/115 Francúzsko
Samojed Samoiedskaïa sobaka, samoyede 5/1/212 Rusko
Sealyhamský teriér Sealyham Terrier 3/2/74 Spojené kráľovstvo
Sedmohradský kopov Erdélyi Kopó 6/1/241 Maďarsko
Sibírsky husky pozri Sibírsky hasky
Silken Windsprite pozri Dlhosrstý vipet
Schapendoes pozri Holandský pastiersky pes
Schillerský durič Schillerstövare 6/1/131 Švédsko
Schwyzský durič Schwyzer Laufhund 6/1.2/59 Švajčiarsko
Schwyzský malý durič Schwyzer Niederlaufhund 6/1.2/60 Švajčiarsko
Sibírsky hasky Siberian Husky 5/1/270 Spojené štáty
Skye teriér Skye Terrier 3/2/75 Spojené kráľovstvo
Slovenský čuvač Slovenský čuvač 1/1/142 Slovensko
Slovenský hrubosrstý stavač Slovenský hrubosrstý stavač 7/1/320 Slovensko
Slovenský kopov Slovenský kopov 6/1/244 Slovensko
Sluga Sloughi 10/3/188 Maroko
Smalandský durič Smålandstövare 6/1.2/129 Švédsko
Spinone Spinone italiano 7/1/165 Taliansko
Srbský durič Balkanski gonič 6/1/150 Juhoslávia Srbsko a Čierna Hora
Srbský trojfarebný durič Srpski trojbojni gonič 6/1/229 Srbsko a Čierna Hora
Stabyhoun stabyhoun 7/1/222 Holandsko
Stafordširský teriér Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier 3/3/76 Spojené kráľovstvo
Stavač z Ariége Braque de l' Ariége 7/1/177 Francúzsko
Stavač z d'Auvergne Braque d'Auvergne 7/1/180 Francúzsko
Staroanglický ovčiarsky pesl Old English Sheepdog 1/1/16 Spojené kráľovstvo
Starodánska doga Broholm Broholmer 2/2/315 Dánsko
Starodánsky stavač Gammel - Dansk Honsehond 7/1/381 Dánsko
Staronemecký ovčiak Altdeutscher Schäferhund neuznané plemeno v FCI FCI]] Nemecko
Starý španielsky pointer Pachón Navarro plemeno neuznané v FCI Španielsko
Stredne veľký anglofrancúzsky durič Anglo-Français de petite vénerie 6/1/325 Francúzsko
Stredný bradáč Schnauzer 2/1/182 Nemecko
Stredný vendéenský durič Briquet Griffon Vendéen 6/1/19 Francúzsko
Stredoázijský chrt Tazi neuznané plemeno v FCI Kazachstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Kirgistan, Tadžikistan
Stredoázijský ovčiak Sredneasiatskaja Ovtcharka 2/2/335 Rusko
Suomenajokoira pozri Fínsky stavač
Suomenlapinkoira pozri Laponský pes
Suomenpystykorva pozri Fínsky špic
Susesexský španiel Sussex Spaniel 8/2/127 Spojené kráľovstvo

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

Š[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Šar pej Shar Pei 2/2/309 Čína Hong Kong
Šarplaninac Jugoslovenski Ovcarski Pas - Sarplaninac 2/2/41 Srbsko a Čierna Hora a Macedónsko
Šeltia Shetland Sheepdog 1/1/88 Spojené kráľovstvo
Šiba Shiba-Inu 5/5/257 Japonsko
Ši-cu Shih-tzu 9/5/208 Tibet Spojené kráľovstvo
Šikoku Shkoku 5/5/319 Japonsko
Šiperka Schipperke 1/1/83 Begicko
Škótsky jelení pes Deerhound 10/2/164 Spojené kráľovstvo
Škótsky teriér Scottish Terrier 10/2/164 Spojené kráľovstvo
Španiel z Pont-Auder Epagneul de Pont-Audemer 7/1/114 Francúzsko
Španielsky durič Sabueso español 6/1/204 Španielsko
Španielsky mastif Mastín español 2/2.2/91 Španielsko
Španielsky vodný pes Perro de agua español 8/3/336 Španielsko
Štajerský durič Steierische Rauhaarbracke 6/1.2/62 Rakúsko
Švajčiarsky durič Schweizer Laufhund/Chien Courant Suisse 6/1.2/59 Švajčiarsko
Švajčiarsky malý durič Schweizer Niederlaufhund/Pett chien courant suisse 6/1.2/60 Švajčiarsko
Švédsky jazvečíkovitý durič Drever 6/1/130 Švédsko
Švédsky laponský pes Lapphund 5/3/135 Švédsko
Švédsky losí pes Jämthund 5/2/42 Švédsko
Švédsky špic Västgötaspets 5/3/14 Švédsko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

T[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Taliansky drsnosrstý durič Segugio Italiano a pelo forte 6/1.2/198 Taliansko
Taliansky krátkosrstý durič Segugio Italiano 6/1.2/337 Taliansko
Taliansky chrtík Piccolo levriero italiano 10/3/200 Taliansko
Taliansky stavač Bracco italiano 7/1/202 Taliansko
Taliansky vlčiak Lupo Italiano plemeno neuznané v FCI Taliansko
Teriér Glen of Imaal Irish Glen of Imaal Terrier 6/1/130 Írsko
Teriér Jacka Russella Jack Russell Terrier 3/2/345 Spojené kráľovstvo a vývoj Austrália
Thajský ridžbek Thai Ridgeback Dog 5/7/338 Thajsko Japonsko
Tibetská doga Do-Khyi 2/2.2/230 Tibet FCI
Tibetský španiel Tibetan Spaniel 9/5/231 Tibet Spojené kráľovstvo
Tibetský teriér Tibetan Terrier 9/5/209 Tibet Spojené kráľovstvo
Tornjak Tornjak 2/2.2/355 Bosna a Hercegovina a Chorvátsko
Tosa Tosa 2/2.1/260 Tibet Spojené kráľovstvo

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

Ť[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

U[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

V[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Veľký anglo-francúzsky bielo-čierny durič Grand Anglo-Français blanc et noir 6/1/323 Francúzsko
Veľký anglo-francúzsky bielo-oranžový durič Grand Anglo-Français blanc et orange 6/1/324 Francúzsko
Veľký anglo-francúzsky trojfarebný durič Grand Anglo-Français Tricolore 6/1/322 Francúzsko
Veľký bradáč Riesenschnauzer 2/1/181 Nemecko
Veľký gaskon saintongeois Grand Gascon Saintongeois 6/1/21 Francúzsko
Veľký modrý gaskoňský durič Grand Bleu de Gascogne 6/1/22 Francúzsko
Veľký münsterlandský stavač Großer Münsterländer Vorstehund 7/1/118 Nemecko
Veľký švajčiarsky salašnícky pes Grosser schweizer Sennenhund 2/2.3/58 Švajčiarsko
Veľký vendénsky grifon Grand Griffon Vendéen 6/1/282 Francúzsko
Volpino Volpino Italiano 5/4/195 Taliansko
Vydrí pes Otterhound 6/1/294 Spojené kráľovstvo
Východosibírska lajka Vostočnosibirskaja laïka 5/2/305 Rusko
Vyžla pozri Maďarský stavač

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

W[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Waleský korgi kardigan Welsh Corgi Cardigan 1/1/38 Spojené kráľovstvo
Waleský korgi pembroke Welsh Corgi Pembroke 1/1/39 Spojené kráľovstvo
Waleský špringer španiel Welsh Springer Spaniel 8/2/126 Spojené kráľovstvo
Waleský teriér Welsh Terrier 3/2/85 Spojené kráľovstvo
Weimaranský stavač Weimaraner 7/1.1/99 Nemecko
Westhajlandský biely teriér West Highland White Terrier 3/1/78 Spojené kráľovstvo
Westfálsky jazvečíkovitý durič Westfälische Dachsbracke 6/1.3/100 Nemecko

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

X[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Xoloitzcuintle pozri Mexický naháč

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

Y[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Yorkshire Terrier pozri Jorkšírsky teriér

Obsah: A B C Č D Ď Dz E F G H Ch I J K L Ľ M N Ň O P Q R S Š T Ť U V W X Y Z Ž

Z[upraviť | upraviť zdroj]

Názov plemena po slovensky Názov plemena v krajine pôvodu Kód FCI Krajina Pôvodu Patronát
Západosibírska lajka Zapadnosibirskaja laïka 5/2/306 Rusko
Zlatý retríver Golden retriever 8/1/111 Spojené kráľovstvo

Systematika FCI[upraviť | upraviť zdroj]

Skupina 1: Salašné a pastierske psy (bez švajčiarskych salašných psov)

Sekcia 1: Ovčiarske psy
Sekcia 2: Pastierske psy (bez švajčiarskych salašných psov)

Skupina 2: Pinče, bradáče, molosoidné a švajčiarske salašné psy

Sekcia 1: Pinče a bradáče
Sekcia 2: Molosoidné psy
Sekcia 3: Švajčiarske salašné psy
Sekcia 4: Ostatné plemená

Skupina 3: Teriéry

Sekcia 1: Vysokonohé teriéry
Sekcia 2: Nízkonohé teriéry
Sekcia 3: Teriéry typu bull
Sekcia 4: Trpasličie teriéry

Skupina 4: Jazvečíky

Sekcia 1: Jazvečíky

Skupina 5: Špice a pôvodné plemená

Sekcia 1: Severské saňové psy
Sekcia 2: Severské poľovné psy
Sekcia 3: Severské strážne a pastierske psy
Sekcia 4: Európske špice
Sekcia 5: Ázijské špice a príbuzné plemená
Sekcia 6: Pratyp
Sekcia 7: Pratyp – psy pre poľovné využitie
Sekcia 8: Poľovné psy – pratyp s ridžom na chrbte

Skupina 6: Duriče, farbiare a príbuzné plemená

Sekcia 1: Duriče
Sekcia 2: Farbiare
Sekcia 3: Príbuzné plemená

Skupina 7: Stavače

Sekcia 1: Kontinentálne stavače
Sekcia 2: Britské a írske stavače

Skupina 8: Retrievre, sliediče a vodné psy

Sekcia 1: Retrievre
Sekcia 2: Sliediče
Sekcia 3: Vodné psy

Skupina 9: Spoločenské a sprievodné psy

Sekcia 1: Bišony a podobné plemená
Sekcia 2: Pudle
Sekcia 3: Malé belgické plemená
Sekcia 4: Naháče
Sekcia 5: Tibetské plemená
Sekcia 6: Čivavy
Sekcia 7: Anglické spoločenské španiele
Sekcia 8: Japonský španiel a pekinéz
Sekcia 9: Kontinentálne trpasličie španiele
Sekcia 10: Kromforlender
Sekcia 11: Malé dogovité plemená

Skupina 10: Chrty

Sekcia 1: Dlhosrsté chrty
Sekcia 2: Drsnosrsté chrty
Sekcia 3: Krátkosrsté chrty