Zoznam vrcholov v Muránskej planine

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Výhľad z Kľaku (1 409 m)
Veľká Stožka (1 297 m)
Šiance (1 042 m)

Zoznam vrcholov v Muránskej planine zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ako hranica pohoria bola uvažovaná hranica rovnomenného geomorfologického podcelku[2].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť kód]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Kľak 1 409 48°46′45″S 19°57′57″V / 48,77917°S 19,96583°V / 48.77917; 19.96583 (Kľak) neznačkovaný
2. Veľká Stožka 1 297 48°46′36″S 19°56′50″V / 48,77667°S 19,94722°V / 48.77667; 19.94722 (Veľká Stožka) neznačkovaný
3. Veľký Cigán 1 235 48°47′12″S 20°01′24″V / 48,78667°S 20,02333°V / 48.78667; 20.02333 (Veľký Cigán) neznačkovaný
4. Ostrica 1 223 48°44′22″S 19°58′06″V / 48,73944°S 19,96833°V / 48.73944; 19.96833 (Ostrica) neznačkovaný
5. Malá Stožka 1 204 48°46′30″S 19°55′29″V / 48,77500°S 19,92472°V / 48.77500; 19.92472 (Malá Stožka) neznačkovaný
6. Šarkanica 1 151 48°42′47″S 19°57′56″V / 48,71306°S 19,96556°V / 48.71306; 19.96556 (Šarkanica) zelená turistická značka
7. Pavelková 1 144 48°45′29″S 20°00′06″V / 48,75806°S 20,00167°V / 48.75806; 20.00167 (Pavelková) neznačkovaný
8. Lopušná 1 125 48°48′16″S 20°04′57″V / 48,80444°S 20,08250°V / 48.80444; 20.08250 (Lopušná) neznačkovaný
9. Macov vrch 1 096 48°43′28″S 19°59′07″V / 48,72444°S 19,98528°V / 48.72444; 19.98528 (Macov vrch) neznačkovaný
10. Dlhý vrch 1 095 48°49′21″S 20°10′21″V / 48,82250°S 20,17250°V / 48.82250; 20.17250 (Dlhý vrch) neznačkovaný
11. Homoľa 1 083 48°49′48″S 20°11′32″V / 48,83000°S 20,19222°V / 48.83000; 20.19222 (Homoľa) neznačkovaný
12. Viecha 1 073 48°48′54″S 20°05′59″V / 48,81500°S 20,09972°V / 48.81500; 20.09972 (Viecha) neznačkovaný
13. Magura 1 071 48°48′38″S 20°10′04″V / 48,81056°S 20,16778°V / 48.81056; 20.16778 (Magura) neznačkovaný
14. Šiance 1 042 48°46′17″S 20°04′19″V / 48,77139°S 20,07194°V / 48.77139; 20.07194 (Šiance) neznačkovaný
15. Ploštiny 1 028 48°47′33″S 20°07′16″V / 48,79250°S 20,12111°V / 48.79250; 20.12111 (Ploštiny) neznačkovaný
16. Hajnáš 1 019 48°43′37″S 19°56′36″V / 48,72694°S 19,94333°V / 48.72694; 19.94333 (Hajnáš) neznačkovaný
17. Grúň 1 011 48°49′42″S 20°08′06″V / 48,82833°S 20,13500°V / 48.82833; 20.13500 (Grúň) neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. http://mapy.hiking.sk/
  2. http://194.160.66.6:8088/esprit2/mapviewer.jsf?width=1288&height=725

Zdroj[upraviť | upraviť kód]