Zoznam vrcholov v Slovenskom raji

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Havrania skala (1156 m )
Barbolica od Vernára

Zoznam vrcholov v Slovenskom raji zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 1000 m. K zostaveniu zoznamu boli použité mapy, dostupné na stránkach hiking.sk.[1] Za hranice pohoria boli považované hranice rovnomenného geomorfologického podcelku.

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Ondrejisko (Borovniak) 1272 48°51′35″S 20°15′31″V / 48,85972°S 20,25861°V / 48.85972; 20.25861 (Ondrejisko) červená turistická značka
2. Javorina 1186 48°53′28″S 20°15′59″V / 48,89111°S 20,26639°V / 48.89111; 20.26639 (Javorina) neoznačený
3. Honzovské 1172 48°51′30″S 20°17′37″V / 48,85833°S 20,29361°V / 48.85833; 20.29361 (Honzovské) neoznačený
4. Gregová 1168 48°51′55″S 20°12′12″V / 48,86528°S 20,20333°V / 48.86528; 20.20333 (Gregová) neoznačený
5. Remiaška 1168 48°53′03″S 20°19′54″V / 48,88417°S 20,33167°V / 48.88417; 20.33167 (Remiaška) neoznačený
6. Havrania skala 1156 48°53′25″S 20°20′40″V / 48,89028°S 20,34444°V / 48.89028; 20.34444 (Havrania skala) žltá turistická značka
7. Duča 1142 48°52′04″S 20°19′02″V / 48,86778°S 20,31722°V / 48.86778; 20.31722 (Duča) neoznačený
8. Vahan 1139 48°54′18″S 20°18′54″V / 48,90500°S 20,31500°V / 48.90500; 20.31500 (Vahan) neoznačený
9. Cigánka 1137 48°53′57″S 20°20′47″V / 48,89917°S 20,34639°V / 48.89917; 20.34639 (Cigánka) neoznačený
10. Kopanec 1132 48°54′09″S 20°17′24″V / 48,90250°S 20,29000°V / 48.90250; 20.29000 (Kopanec) neoznačený
11. Kopa 1128 48°52′43″S 20°16′12″V / 48,87861°S 20,27000°V / 48.87861; 20.27000 (Kopa) neoznačený
12. Suchý vrch 1122 48°53′24″S 20°23′34″V / 48,89000°S 20,39278°V / 48.89000; 20.39278 (Suchý vrch) neoznačený
13. Gačovská skala 1113 48°52′31″S 20°22′45″V / 48,87528°S 20,37917°V / 48.87528; 20.37917 (Gačovská skala) neoznačený
14. Lipovec 1112 48°54′10″S 20°20′13″V / 48,90278°S 20,33694°V / 48.90278; 20.33694 (Lipovec) neoznačený
15. Doštianky 1110 48°52′54″S 20°17′33″V / 48,88167°S 20,29250°V / 48.88167; 20.29250 (Doštianky) neoznačený
16. Červená skala 1109 48°53′44″S 20°24′50″V / 48,89556°S 20,41389°V / 48.89556; 20.41389 (Červená skala) neoznačený
17. Holý kameň 1107 48°53′48″S 20°25′49″V / 48,89667°S 20,43028°V / 48.89667; 20.43028 (Holý kameň) neoznačený
18. Marčeková 1101 48°52′35″S 20°20′46″V / 48,87639°S 20,34611°V / 48.87639; 20.34611 (Marčeková) neoznačený
19. Popová 1099 48°53′53″S 20°14′25″V / 48,89806°S 20,24028°V / 48.89806; 20.24028 (Popová) neoznačený
20. Štrbáková 1078 48°53′44″S 20°19′31″V / 48,89556°S 20,32528°V / 48.89556; 20.32528 (Štrbáková) neoznačený
21. Rakytovec 1068 48°52′02″S 20°14′14″V / 48,86722°S 20,23722°V / 48.86722; 20.23722 (Rakytovec) neoznačený
22. Bykárka 1058 48°54′48″S 20°24′02″V / 48,91333°S 20,40056°V / 48.91333; 20.40056 (Bykárka) neoznačený
23. Koč 1057 48°54′56″S 20°19′39″V / 48,91556°S 20,32750°V / 48.91556; 20.32750 (Koč) neoznačený
24. Tri kopce 1056 48°56′10″S 20°18′10″V / 48,93611°S 20,30278°V / 48.93611; 20.30278 (Tri kopce) neoznačený
25. Vysoká 1036 48°56′52″S 20°18′01″V / 48,94778°S 20,30028°V / 48.94778; 20.30028 (Vysoká) neoznačený
26. Zbojnícka 1036 48°52′34″S 20°12′29″V / 48,87611°S 20,20806°V / 48.87611; 20.20806 (Zbojnícka) neoznačený
27. Skala 1035 48°51′59″S 20°21′36″V / 48,86639°S 20,36000°V / 48.86639; 20.36000 (Skala) neoznačený
28. Prostredný vŕšok 1020 48°53′08″S 20°13′17″V / 48,88556°S 20,22139°V / 48.88556; 20.22139 (Prostredný vŕšok) neoznačený
29. Barbolica 1013 48°55′08″S 20°15′16″V / 48,91889°S 20,25444°V / 48.91889; 20.25444 (Barbolica) neoznačený
30. Baba 1000 48°57′38″S 20°18′27″V / 48,96056°S 20,30750°V / 48.96056; 20.30750 (Baba) neoznačený

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]