Zoznam politických článkov/V

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 209 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

v?[upraviť | upraviť kód]

Vălko Červenkov

v[upraviť | upraviť kód]

V mene zákona (formula)

va[upraviť | upraviť kód]

Vaira Vīķisová-Freibergsová · Valdajský medzinárodný diskusný klub · Valdas Adamkus · Valentin Grigorievič Rasputin · Valentina Ivanovna Matvijenková · Valentina Vladimirovna Tereškovová · Valentín Matrka · Valéry Giscard d'Estaing · Valgaš · Vannius · Vasa Pelagić · Vasil Biľak · Vasil Kolarov · Vasil Levski · Vasiľ I. (Polacké kniežatstvo) · Vavro Šrobár · Vazul

[upraviť | upraviť kód]

Václav Havel · Václav I. (Čechy, knieža) · Václav II. (Čechy, knieža) · Václav II. (Čechy, kráľ) · Václav IV. · Václav Klaus · Václav Mika · Václav Rabas (organista) · Václav Riedlbauch

[upraviť | upraviť kód]

Väčšinový volebný systém · Väzeň svedomia

ve[upraviť | upraviť kód]

Vedecko-technická revolúcia · Vedecký komunizmus · Vedecký socializmus · Veľká francúzska revolúcia · Veľká proletárska kultúrna revolúcia · Veľké národné zhromaždenie · Veľkopiatková dohoda · Veľmoc · Veľvyslanci Štátu Izrael v Slovenskej republike · Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Bangkoku · Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Tirane · Venancio Flores · Vercingetorix · Verejná správa · Verejná správa (odvetvie) · Verejnosť proti násiliu · Verejný činiteľ · Verchovna rada Ukrajiny · Versaillská sústava · Versaillský mier (1783) · Vestfálsky mier · Veto

vi[upraviť | upraviť kód]

Viačeslav Michajlovič Molotov · Vianočná dohoda · Vicente López y Planes · Victor Adler · Victor Ciorbea · Victor Hugo · Victor Ponta · Victorino de la Plaza · Vidkun Quisling · Viedenský dohovor o diplomatických stykoch · Viedenský kongres (1515) · Vienna International Centre · Viera Mrázová · Viera Tomanová · Viktor Andrijovyč Juščenko · Viktor Béreš · Viktor Dvorčák · Viktor Emanuel II. · Viktor Emanuel III. · Viktor Fedorovyč Janukovyč · Viktor Georgijevič Kulikov · Viktor Grigorievič Afanasiev · Viktor I. · Viktor IV. (1138) · Viktor IV. (1159 – 1164) · Viktor Ivanovyč Baloha · Viktor Magic · Viktor Orbán · Viliam Hornáček · Viliam I. (Holandsko) · Viliam I. (Nemecko) · Viliam II. (Holandsko) · Viliam Novotný · Viliam Oberhauser · Viliam Pauliny · Viliam Pauliny-Tóth · Viliam Soboňa · Viliam Šalgovič · Viliam Široký · Viliam Turský · Viliam Veteška · Viliam Záhorčák · Vincent Auriol · Vincent Kováč · Vision Vancouver · Vitalian · Viviane Redingová

[upraviť | upraviť kód]

Vítězslav Nezval · Vízový režim Európskej únie

vl[upraviť | upraviť kód]

Vlad I. · Vlad II. · Vlad III. · Vlad IV. · Vladimir Iľjič Lenin · Vladimir Nazor · Vladimir Vladimirovič Putin · Vladimir Voľfovič Žirinovskij · Vladimír Bajan · Vladimír Bilčík · Vladimír Clementis · Vladimír Ďaďo · Vladimír Faič · Vladimír Fajnor · Vladimír Hajko · Vladimír Homola · Vladimír Horák · Vladimír I. (Polacké kniežatstvo) · Vladimír Kostilník · Vladimír Makovický · Vladimír Maňka · Vladimír Matula (politik) · Vladimír Mečiar · Vladimír Medlen · Vladimír Mináč · Vladimír Moravčík (1908) · Vladimír Ondruš (politik) · Vladimír Palko · Vladimír Pavelka (slovenský politik) · Vladimír Špidla · Vladislav I. (Čechy) · Vladislav I. (Valašsko) · Vladislav II. (Čechy) · Vladislav II. (Poľsko, 1138) · Vladislav II. (Poľsko, 1386) · Vladislav II. (Valašsko) · Vladislav Jindřich · Vlastimil Ludvík · Vlastimil Ondrejka · Vlastimil Tusar · VLASŤ · Vláda · Vláda Českej republiky · Vláda národnej jednoty (Maďarsko) · Vláda Rakúskej republiky od 18. decembra 2017 do 3. júna 2019 · Vláda Rakúskej republiky od 3. júna 2019 · Vláda Slovenskej republiky od 14. marca 1939 do 27. októbra 1939 · Vláda Slovenskej republiky od 30. októbra 1998 do 15. októbra 2002

vo[upraviť | upraviť kód]

Vojenská demokracia · Vojenská diktatúra · Vojenská okupácia · Vojna · Vojnové hospodárstvo · Vojtech Hatala · Vojtech Mihálik · Vojtech Plechlo · Vojtech Tkáč · Vojtech Tuka · Volebná komisia · Volebná účasť na Slovensku · Volebné kvórum · Volebný systém · Volebný systém v Maďarsku · Volen Siderov · Volodar (Polacké kniežatstvo) · Volodymyr Borysovyč Hrojsman · Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj · Vologaises V. · Vologaises VI. · Voľba prezidenta Slovenskej republiky · Voľby · Voľby do Európskeho parlamentu v roku 2019 · Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky · Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2006 · Voľby do orgánov samosprávnych krajov na Slovensku v roku 2001 · Voľby do orgánov samosprávy obcí na Slovensku · Voľby do orgánov samosprávy obcí na Slovensku v roku 1990 · Voľby do orgánov samosprávy obcí na Slovensku v roku 1994 · Voľby do orgánov samosprávy obcí na Slovensku v roku 1998 · Voľby do orgánov samosprávy obcí na Slovensku v roku 2010 · Voľby do Slovenskej národnej rady v roku 1990 · Voľby do Snemu Slovenskej krajiny v roku 1938 · Voľby do zastupiteľstiev obcí v Česku 1994 · Voľné informácie · Voľný mandát

vr[upraviť | upraviť kód]

Vratislav I. · Vratislav II.

vs[upraviť | upraviť kód]

Vseslav I. (Polacké kniežatstvo) · Vseslav II. (Polacké kniežatstvo)

[upraviť | upraviť kód]

Všeľudová strana · Všeobecná deklarácia ľudských práv · Všeobecne záväzné nariadenie · Všeobecný súd Európskej únie · Všepoľská mládež

vy[upraviť | upraviť kód]

Vyhláška (ministerstvo) · Vyšehradská skupina · Vytautas

[upraviť | upraviť kód]

Výbor na obranu nespravodlivo stíhaných · Výbor regiónov · Výbuchy v Londýne 21. júla 2005 · Výbuchy v Londýne 7. júla 2005 · Východné partnerstvo · Výkonné direktórium · Výmena obyvateľstva medzi Česko-Slovenskom a Maďarskom · Výnimočný stav · Výnos (ministerstvo)

vz[upraviť | upraviť kód]

VZDOR – strana práce · Vzťah štátu a cirkví