Zoznam architektonických článkov/B

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 274 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

ba[upraviť | upraviť zdroj]

Babelsberg Observatorium · Babí lom (rozhľadňa) · Babka Tower · Bačkovský hrad · Bait-un-Nasr · Baiyoke I · Bajzova ulica (Žilina) · Baker Street · Baker Street (stanica metra) · Bakı Televiziya Qülləsi · Balašicha-Arena · Balašov palác · Baldachýn · Baldassare Longhena · Balet Slovenského národného divadla · Balkón (fasáda) · Ball chair · Balneologické múzeum Imricha Wintera · Balustráda · Bank a Monument · Bank of America Corporate Center · Bank of America Plaza (Atlanta) · Bank of America Plaza (Dallas) · Bank of America Tower (New York) · Bankový palác Tatra banky · Baptistérium · Barbakán · Barcelonský pavilón · Barnes Railway Bridge · Baroková architektúra · Baroková gotika · Baroková záhrada na Bratislavskom hrade · Bartłomiej Nataniel Wąsowski · Bartolomeo Ammanati · Barton Swing Aqueduct · Basilica maior · Basilica minor · Basilique du Sacré-Cœur de Bruxelles · Bastila · Bastión (hradby) · Bašňa na Naberežnoj · Bašta (hradby) · Battersea Bridge · Battersea Railway Bridge · Battery Park · Baťove závody (Partizánske) · Bauhaus-Archiv · Baumschlager & Eberle · Bazilika · Bazilika Panny Márie na oltári nebies · Bazilika Panny Márie nad Minervou · Bazilika Panny Márie v Trastevere · Bazilika Panny Márie Väčšej · Bazilika Saint-Denis · Bazilika Sedembolestnej Panny Márie · Bazilika Superga · Bazilika svätého Ambrózia · Bazilika svätého Emeráma · Bazilika svätého Eufrázia · Bazilika svätého Františka · Bazilika svätého Gotharda · Bazilika Svätého hrobu · Bazilika svätého Jakuba (Levoča) · Bazilika svätého Jána v Lateráne · Bazilika svätého Mikuláša · Bazilika svätého Mikuláša (Trnava) · Bazilika svätého Pavla za hradbami · Bazilika svätého Petra · Bazilika svätého Petra v reťaziach na vrchu Oppio · Bazilika svätého Prokopa · Bazilika svätého Trofima · Bazilika svätého Vavrinca (Vyšehrad) · Bazilika svätých Petra a Pavla · Bazilika Zosnutia presvätej Bohorodičky · Bazilika Zostúpenia Svätého Ducha

[upraviť | upraviť zdroj]

Bábkové divadlo Žilina · Bábsky park · Bágerhát · Bárczyovský kaštieľ

bc[upraviť | upraviť zdroj]

BC Place

be[upraviť | upraviť zdroj]

Bear Stearns World Headquarters · Beckovský hrad · Bedřich Feuerstein · Beemster · Beethovenova ulica (Piešťany) · Bechyňská brána · Belehradská ulica (Košice) · Beliansky tajch · Bell MTS Place · Belvedér (Viedeň) · Bencúrova ulica (Košice) · Benedikt Rejt · Benediktínske opátstvo Ettal · Benediktínske opátstvo Tyniec · Bengt Warne · Benjamin Thompson · Benjamin Woodward · Beograđanka · Berchtoldov palác · Berlageho burza v Amsterdame · Berlínska ulica (Košice) · Bernard Tschumi · Bernhardtova línia · Bernolákova ulica (Hlohovec) · Bernolákova ulica (Martin) · Betlehemská kaplnka · Bezhlavá pyramída · Bezozdobnosť · Bezpečnostný prepad

[upraviť | upraviť zdroj]

Béguinages

bi[upraviť | upraviť zdroj]

Biblioteka imeni Lenina (stanica moskovského metra) · Bid rent theory · Biedermeier · Biela pyramída (Egypt) · Biely dom · Biely Kameň · Big Bear Solar Observatory · Biprostal · Biskupický kanál · Biznis Centrum Kerametal

bj[upraviť | upraviť zdroj]

Bjarke Ingels

bl[upraviť | upraviť zdroj]

Black Mountain Tower · Blackfriars Bridge · Blackfriars Railway Bridge · Blackgang Chine · Blackpool Tower · Blaine Brownell · Blatnický hrad · Blatský dom · Blažej Bulla · Blenheim Palace · Blh (hrad) · Blob architecture · Bloomberg Tower

[upraviť | upraviť zdroj]

Błękitny Wieżowiec

bo[upraviť | upraviť zdroj]

Bob Klose · Bočná loď · Bogár Králik Urban, ateliér architektúry a designu · Bohatský park · Bohunický park · Bohuslav Fuchs · Bojnická cesta · Bologna University Observatory · Boľšoj teatr · Bonarka City Center · Bond Street · Bond Street (stanica metra) · Bordž-e ázádí · Bordž-e mílád · Borobudur · Borová ulica (Žilina) · Bory (Bratislava) · Bořek Šípek · Bořislavka (stanica pražského metra) · Bosáž (murivo) · Bosmalov gradski centar · Bosporský most · Bosscha Observatory · Botanická záhrada · Botanická záhrada (Brusel) · Bottova ulica (Bytča) · Bottova ulica (Žilina) · Boubín · Boulevard périphérique · Boulevards des Maréchaux · Bounds Green (stanica metra) · Božie muky

[upraviť | upraviť zdroj]

Böhmischer Prater

[upraviť | upraviť zdroj]

Bømlabrua

br[upraviť | upraviť zdroj]

Branč (hrad) · Brandenburská brána · Braníkov dom · Bratia Paul a André Vera · Bratislava · Bratislava – mestská časť Petržalka · Bratislava Business Center IV · Bratislava Business Center V · Bratislava hlavná stanica · Bratislava I (okres) · Bratislava II (okres) · Bratislava III (okres) · Bratislava IV (okres) · Bratislava V (okres) · Bratislavskaja (stanica moskovského metra) · Bratislavské luhy · Bratislavský hrad · Bratislavský lesný park · Bratislavský poludník · Brauneckerov palác · Brána (hlavný vstup) · Brána nebeského pokoja · Brekovský hrad · BREN Tower · Brennerský tajch · Brestov (hrad) · Brestská pevnosť · Bretfeldovský palác · Breznický hrad · Bridgestone Arena · Brig o' Doon · Britannia Bridge · British Museum · Britské veľvyslanectvo v Berlíne · Brixton (stanica metra) · Brixton Academy · Brnenská kostnica · Brnianska mešita · Brockton Point · Brodziansky park · Broeltoorns · Bromley-by-Bow (stanica metra) · Brookfield Place · Brooklyn Bridge · Bruno Taut · Bruno Zevi · Bruselská ulica · Brutalizmus · Brzotín (hrad)

bu[upraviť | upraviť zdroj]

Buckminster Fuller · Budapeštianska ulica · Budatínsky hrad · Budějovická (stanica pražského metra) · Budínsky hrad · Budova · Budova Bauhausu v Dessau · Budova bývalej notárskej ubytovne v Banskej Bystrici · Budova bývalej Okresnej sociálnej poisťovne v Bratislave · Budova bývalej radnice v Devínskej Novej Vsi · Budova Detskej psychiatrickej liečebne, n.o. Hraň · Budova Hlavnej pošty v Bratislave · Budova hlavnej pošty v Košiciach · Budova Chirana – Dental · Budova I.G. Farben · Budova Matice slovenskej (Martin) · Budova Národnej banky česko-slovenskej v Bratislave · Budova orgánov štátnej bezpečnosti na Lubianke · Budova Ríšskeho snemu (Berlín) · Budova Selfridges Birmingham · Budova Slovenskej televízie · Budova Slovenského národného múzea (Martin) · Budova Slovenského rozhlasu · Budova Sony (New York) · Budova stredoslovenskej energetiky · Budova Strojníckej fakulty STU v Bratislave · Budova UNESCO v Paríži · Budova výskumného ústavu ekonomiky a organizácie stavebníctva · Budvar Aréna · Buková (vodná nádrž) · Bukureštská ulica (Košice) · Bulvár · Bunker · Burdž al-Arab · Burdž al-Káhira · Burdž Bagdád · Burdž Safíta · Burgtheater · Burswood Entertainment Complex · Bushy Park · Business Center Moldavská · Business Centre Košice · Business Centrum BCT-1 · Business Centrum BCT-2 · Business centrum Wallenrod · Business Garden Štefánikova · Butterfly House

by[upraviť | upraviť zdroj]

Bytčianska ulica (Žilina) · Bytová budova · Bytová otázka · Bytové domy Unitas · Bytový dom · Bytový dom na Paltramplatz · Byzantská architektúra

[upraviť | upraviť zdroj]

Bývalý Hotel Palace (Košice)

bz[upraviť | upraviť zdroj]

Bzovík (opevnený kláštor)