Zoznam chránených území v okrese Snina

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam chránených území v okrese Snina aktuálny k roku 2015, v ktorom sú uvedené chránené územia v oblasti okresu Snina.

Kód Obrázok Typ Názov Rozloha v ha Galéria Popis územia Súradnice
496 PR Bahno 000000000000002.78000000002,7800
851 PR Borsučiny 000000000000083.720000000083,7200
1233 Popis obrázka PR Borsukov vrch 000000000000146.7928000000146,7928
Kategória Prírodná rezervácia Borsukov vrch na Wikimedia Commons
49°05′24″S 22°29′00″V / 49,09007°S 22,48322°V / 49.09007; 22.48322
852 PR Bzaná 000000000000015.460000000015,4600
528 Popis obrázka PR Ďurova mláka 000000000000002.13750000002,1375
Kategória ??? na Wikimedia Commons
48°55′13″S 22°10′02″V / 48,9202778°S 22,1672222°V / 48.9202778; 22.1672222
855 PR Gazdoráň 000000000000017.300000000017,3000
557 PR Grúnik 000000000000004.60000000004,6000
540 Havešová NPR Havešová 000000000000171.3200000000171,3200
Kategória Havešová forest na Wikimedia Commons
Ochrana vzácne zachovalých porastov pralesovitého charakteru s výskytom unikátnych exemplárov listnatých stromov (javor, jaseň, brest) na vedecko-výskumné, náučné a kultúrno-výchovné ciele 49°00′35″S 22°20′10″V / 49,00969°S 22,33602°V / 49.00969; 22.33602
544 PR Hlboké 000000000000002.28000000002,2800
549 PR Hostovické lúky 000000000000004.68610000004,6861
563 PR Iľovnica 000000000000008.45000000008,4500
663 Jarabá skala NPR Jarabá skala 000000000000359.9400000000359,9400
Kategória Jarabá skala (národná prírodná rezervácia) na Wikimedia Commons
49°05′47″S 22°25′29″V / 49,0963889°S 22,4247222°V / 49.0963889; 22.4247222
620 Motrogon NPR Motrogon 000000000000060.630000000060,6300
Kategória Motrogon na Wikimedia Commons
48°54′43″S 22°09′42″V / 48,91198°S 22,1617414°V / 48.91198; 22.1617414
639 Pľaša z turistického chodníka NPR Pľaša 000000000000110.8000000000110,8000
Kategória Pľaša na Wikimedia Commons
Ochrana pôvodného zachovalého komplexu lesných porastov pralesovitého charakteru s výskytom buka a prímesou javora, bresta a jaseňa na vedeckovýskumné, náučné a kultúrno-výchovné ciele. Územie je pod vplyvom vlhkejšej klímy od severu 49°06′52″S 22°23′48″V / 49,114444°S 22,396667°V / 49.114444; 22.396667
645 NPR Pod Ruským 000000000000011.141200000011,1412
646 Národná prírodná rezervácia Postávka NPR Postávka 000000000000025.910000000025,9100
Kategória Postávka na Wikimedia Commons
Ochrana prirodzených rašelinných a lesných spoločenstiev s výskytom zriedkavých druhov rastlín na vedeckovýskumné a náučné ciele. Má význam pre poznanie vývoja flóry východného Slovenska v minulosti. Výskyt vzácnych druhov rastlín. 48°55′24″S 22°09′24″V / 48,9233333°S 22,1566667°V / 48.9233333; 22.1566667
664 PR Roztoky 000000000000001.02960000001,0296
665 Rožok NPR Rožok 000000000000067.130000000067,1300
Kategória Rožok forest na Wikimedia Commons
48°58′40″S 22°27′55″V / 48,97778°S 22,46541°V / 48.97778; 22.46541
666 PR Ruské 000000000000001.46140000001,4614
679 Malý Sninský kameň PP Sninský kameň 000000000000001.62000000001,6200
Kategória Sninský kameň na Wikimedia Commons
Ochrana kamenného útvaru vo forme plošinného lávového vrcholu s biocenózami xerotermnej flóry a s výskytom endemických druhov rastlín na vedeckovýskumné, náučné a kultúrno-výchovné ciele 48°55′46″S 22°11′06″V / 48,92937°S 22,18513°V / 48.92937; 22.18513
683 NPR Stinská 000000000000090.780000000090,7800
684 PR Stinská slatina 000000000000002.76000000002,7600
686 PR Stružnická dolina 000000000000002.24000000002,2400
687 Stužica NPR Stužica 000000000000761.4900000000761,4900
Kategória Stužica forest na Wikimedia Commons
49°05′00″S 22°32′00″V / 49,083333°S 22,533333°V / 49.083333; 22.533333
866 Šípková PR Šípková 000000000000156.3200000000156,3200
Kategória Šípková (nature reserve) na Wikimedia Commons
49°07′55″S 22°18′58″V / 49,1318717°S 22,3161694°V / 49.1318717; 22.3161694
699 Udava PR Udava 000000000000391.9800000000391,9800
Kategória Udava (nature reserve) na Wikimedia Commons
Ochrana prirodzených procesov a neobmedzeného vývoja rastlinných a živočíšnych spoločenstiev a lesných porastov bukového a jedľovo-bukového lesného vegetačného stupňa, nachádzajúcich sa na území Bukovských vrchov 49°10′40″S 22°13′21″V / 49,177778°S 22,2225°V / 49.177778; 22.2225
889 PP Ulička 000000000000007.24920000007,2492
868 PR Uličská Ostrá 000000000000025.240000000025,2400
  • Dáta v tabuľke boli prevzaté z databázy ŠOPSR.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam chráněných území v okrese Snina na českej Wikipédii.