Zoznam chránených území v okrese Nové Zámky

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam chránených území v okrese Nové Zámky aktuálny k roku 2017, v ktorom sú uvedené chránené územia v oblasti okresu Nové Zámky.

Kód Obrázok Typ Názov Rozloha v ha Galéria Popis územia Súradnice
1 CHA Alúvium Paríža 000000000000103.0941000000103,0941
1077 PR Bíňanský rybník 000000000000035.134300000035,1343
11 PP Bíňanský sprašový profil 000000000000000.36000000000,3600
80 NPR Burdov 000000000000364.1400000000364,1400
21 NPR Čenkovská lesostep 000000000000079.600000000079,6000
22 NPR Čenkovská step 000000000000003.57000000003,5700
28 PR Čierna voda 000000000000006.31760000006,3176
1103 PR Čistiny 000000000000017.847700000017,8477
37 PR Drieňová hora 000000000000000.97000000000,9700
806 PR Jurský Chlm 000000000000005.80030000005,8003
70 PP Kamenický sprašový profil 000000000000000.15000000000,1500
71 NPR Kamenínske slanisko 000000000000034.888500000034,8885
941 CHA Komjatický park 000000000000006.49290000006,4929
79 NPR Leliansky les 000000000000198.7400000000198,7400
951 CHA Lipovský park 000000000000003.43200000003,4320
952 CHA Maniansky park 000000000000007.69010000007,6901
105 PP Meander Chrenovky 000000000000000.96070000000,9607
1102 CHA Moľvy 000000000000008.52600000008,5260
912 PP Mužliansky potok 000000000000030.954200000030,9542
1194 PR Palárikovské lúky 000000000000016.931300000016,9313
967 CHA Palárikovský park 000000000000050.877600000050,8776
126 Parížske močiare NPR Parížsky močiar 000000000000184.0464000000184,0464 47°51′54″S 18°29′45″V / 47,865°S 18,495833°V / 47.865; 18.495833
137 PP Potok Chrenovka 000000000000025.884500000025,8845
999 PP Rieka Žitava 000000000000001.82210000001,8221
969 CHA Rúbaniansky park 000000000000005.76740000005,7674
817 PR Sovie vinohrady 000000000000004.86000000004,8600
1217 CHA Šurianske slaniská 000000000000169.4038000000169,4038
173 Torozlín PR Torozlín 000000000000005.40080000005,4008
Kategória Torozlín na Wikimedia Commons
Vodný biotop s výskytom chránených a zriedkavých druhov rastlín a živočíchov na vedecko-výskumné, náučné a kultúrno-výchovné ciele 48°08′56″S 18°12′03″V / 48,1488889°S 18,2008333°V / 48.1488889; 18.2008333
822 PR Veľký les 000000000000021.090000000021,0900
190 PR Vŕšok 000000000000001.45250000001,4525
200 PR Žitavský luh 000000000000074.688400000074,6884
  • Dáta v tabuľke boli prevzaté z databázy ŠOPSR.

Referencie[upraviť | upraviť kód]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam chráněných území v okrese Nové Zámky na českej Wikipédii.