Zoznam štátov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam štátov.

A[upraviť | upraviť zdroj]

Afganistan AfganistanAlbánsko AlbánskoAlžírsko AlžírskoAndorra AndorraAngola AngolaAntigua a Barbuda Antigua a BarbudaArgentína ArgentínaArménsko ArménskoAustrália AustráliaAzerbajdžan Azerbajdžan

B[upraviť | upraviť zdroj]

Bahamy BahamyBahrajn BahrajnBangladéš BangladéšBarbados BarbadosBelgicko BelgickoBelize BelizeBenin BeninBhután BhutánBielorusko BieloruskoBolívia BolíviaBosna a Hercegovina Bosna a HercegovinaBotswana BotswanaBrazília BrazíliaBrunej BrunejBulharsko BulharskoBurkina BurkinaBurundi Burundi

C[upraviť | upraviť zdroj]

Cyprus Cyprus

Č[upraviť | upraviť zdroj]

Čad ČadČesko ČeskoČierna Hora Čierna HoraČile ČileČína Čína

D[upraviť | upraviť zdroj]

Dánsko DánskoDominika DominikaDominikánska republika Dominikánska republikaDžibutsko Džibutsko

E[upraviť | upraviť zdroj]

Egypt EgyptEkvádor EkvádorEritrea EritreaEstónsko EstónskoEtiópia Etiópia

F[upraviť | upraviť zdroj]

Fidži FidžiFilipíny FilipínyFínsko FínskoFrancúzsko Francúzsko

G[upraviť | upraviť zdroj]

Gabon GabonGambia GambiaGhana GhanaGrécko GréckoGrenada GrenadaGruzínsko GruzínskoGuatemala GuatemalaGuinea GuineaGuinea-Bissau Guinea-BissauGuyana Guyana

H[upraviť | upraviť zdroj]

Haiti HaitiHolandsko HolandskoHonduras Honduras

Ch[upraviť | upraviť zdroj]

Chorvátsko Chorvátsko

I[upraviť | upraviť zdroj]

India IndiaIndonézia IndonéziaIrak IrakIrán IránÍrsko ÍrskoIsland IslandIzrael Izrael

J[upraviť | upraviť zdroj]

Jamajka JamajkaJaponsko JaponskoJemen JemenJordánsko JordánskoJužná Afrika Južná AfrikaJužný Sudán Južný Sudán

K[upraviť | upraviť zdroj]

Kambodža KambodžaKamerun KamerunKanada KanadaKapverdy KapverdyKatar KatarKazachstan KazachstanKeňa KeňaKirgizsko KirgizskoKiribati KiribatiKolumbia KolumbiaKomory KomoryKongo KongoKonžská demokratická republika Konžská demokratická republikaKórejská ľudovodemokratická republika Kórejská ľudovodemokratická republikaKórejská republika Kórejská republikaKostarika KostarikaKuba KubaKuvajt KuvajtKokosové ostrovy Kokosové ostrovy

L[upraviť | upraviť zdroj]

Laos LaosLesotho LesothoLibanon LibanonLibéria LibériaLíbya LíbyaLichtenštajnsko LichtenštajnskoLitva LitvaLotyšsko LotyšskoLuxembursko Luxembursko

M[upraviť | upraviť zdroj]

Macedónsko MacedónskoMadagaskar MadagaskarMaďarsko MaďarskoMalajzia MalajziaMalawi MalawiMaldivy MaldivyMali MaliMalta MaltaMaroko MarokoMarshallove ostrovy Marshallove ostrovyMaurícius MauríciusMauritánia MauritániaMexiko MexikoMikronézia MikronéziaMjanmarsko MjanmarskoMoldavsko MoldavskoMonako MonakoMongolsko MongolskoMozambik Mozambik

N[upraviť | upraviť zdroj]

Namíbia NamíbiaNauru NauruNemecko NemeckoNepál NepálNiger NigerNigéria NigériaNikaragua NikaraguaNórsko NórskoNový Zéland Nový Zéland

O[upraviť | upraviť zdroj]

Omán Omán

P[upraviť | upraviť zdroj]

Pakistan PakistanPalau PalauPanama PanamaPapua-Nová Guinea Papua-Nová GuineaParaguaj ParaguajPeru PeruPobrežie Slonoviny Pobrežie SlonovinyPoľsko PoľskoPortugalsko Portugalsko

R[upraviť | upraviť zdroj]

Rakúsko RakúskoRovníková Guinea Rovníková GuineaRumunsko RumunskoRusko RuskoRwanda Rwanda

S[upraviť | upraviť zdroj]

Salvádor SalvádorSamoa SamoaSan Maríno San MarínoSaudská Arábia Saudská ArábiaSenegal SenegalSeychely SeychelySierra Leone Sierra LeoneSingapur SingapurSlovensko SlovenskoSlovinsko SlovinskoSomálsko SomálskoSpojené arabské emiráty Spojené arabské emirátySpojené kráľovstvo Spojené kráľovstvoSpojené štáty Spojené štátySrbsko SrbskoSrí Lanka Srí LankaStredoafrická republika Stredoafrická republikaSudán SudánSurinam SurinamSvätý Krištof a Nevis Svätý Krištof a NevisSvätá Lucia Svätá LuciaSvätý Tomáš a Princov ostrov Svätý Tomáš a Princov ostrovSvätý Vincent a Grenadíny Svätý Vincent a GrenadínySvazijsko SvazijskoSýria Sýria

Š[upraviť | upraviť zdroj]

Šalamúnove ostrovy Šalamúnove ostrovyŠpanielsko ŠpanielskoŠvajčiarsko ŠvajčiarskoŠvédsko Švédsko

T[upraviť | upraviť zdroj]

Tadžikistan TadžikistanTaiwan TaiwanTaliansko TalianskoTanzánia TanzániaThajsko ThajskoTogo TogoTonga TongaTrinidad a Tobago Trinidad a TobagoTunisko TuniskoTurecko TureckoTurkménsko TurkménskoTuvalu Tuvalu

U[upraviť | upraviť zdroj]

Uganda UgandaUkrajina UkrajinaUruguaj UruguajUzbekistan Uzbekistan

V[upraviť | upraviť zdroj]

Vanuatu VanuatuVatikán VatikánVenezuela VenezuelaVietnam VietnamVýchodný Timor Východný Timor

Z[upraviť | upraviť zdroj]

Zambia ZambiaZimbabwe Zimbabwe

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]