Zoznam architektonických článkov/M

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 286 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

m1[upraviť | upraviť zdroj]

M1 (linka metra vo Varšave)

ma[upraviť | upraviť zdroj]

Madame de La Fayette · Madison Square Garden · Madona Benois · Madona Litta · Madona v skalách · Madridská ulica · Maďarská ulica (Košice) · Maďarský pavilón na Svetovej výstave 1992 · Maginotova línia · Mahagón · Maidenhead Railway Bridge · Maintower · Maiselova synagóga · Maison de la Radio · Maison européenne de la photographie · Maják · Majkop (letisko) · Makovického dom · Malaja sportivnaja arena Lužniki · Malá Domaša (vodná nádrž) · Malá Lodina (vodná nádrž) · Malá pevnosť Terezín · Malá Prašivá · Malá scéna Slovenského národného divadla · Malá ulica (Trnava) · Maldeghemov palác · Malé satirické divadlo Mandragora · Malia (archeologické nálezisko) · Malobytčianska cesta · Malokarpatské múzeum v Pezinku · Malokarpatské námestie · Malostranská (stanica pražského metra) · Malostranská vodárenská věž · Malostranské mostné veže · Malý evanjelický kostol (Bratislava) · Malý Fürstenberský palác · Malý kaštieľ (Cífer) · Malý Trianon · Man Ray · Manckovičova ulica · Manhattan (Bratislava) · Manhattan Bridge · Manhattan Life Insurance Building · Maniansky park · Mannerheimova línia · Manor House (stanica metra) · Manufaktúra (história) · Marcel Breuer · Marcell Komor · Marcus Vitruvius Pollio · Marek Sobola · Marguerite Yourcenar · Marhát · Marian Drugda · Mariánska ulica (Prievidza) · Mariánske námestie (Žilina) · Mariánsky stĺp (Nitra) · Mario Botta · Markgrófsky operný dom · Markíza (strieška) · Marmorhaus · Martin Drahovský · Martin Kusý · Martin Kvasnica · Martinický palác · Martinská ulica (Žilina) · Mařský vrch · Masarykova kolónia bankových úradníkov · Masarykova ulica (Košice) · Maslenički most (cestný) · Maslenički most (diaľničný) · Massimiliano Fuksas · Mastaba · Matador (lokalita) · Matej z Arrasu · Matěj Rejsek · Mathematical Bridge · Matthäus Daniel Pöppelmann · Matúš Dulla · Matúš Vallo · Matúšova ulica (Trenčín) · Mauna Kea Observatories · Maurice Yvon · Maurits Post · Mauritshuis · Mauzóleum · Mauzóleum Andreja Hlinku · Mauzóleum Chatama Sofera · Mauzóleum Rakovských · Mauzóleum rodiny Migazziovcov · Mauzóleum v Halikarnasse · Mauzóleum v Krásnohorskom Podhradí · Mauzóleum Vladimira Iľjiča Lenina · Max Frisch · Max-Morlock-Stadion · Maximiliánova fontána · Mažučiai (Darbėnai)

[upraviť | upraviť zdroj]

Málinec (vodná nádrž) · Márius Žitňanský

[upraviť | upraviť zdroj]

Mäsiarska ulica (Košice)

me[upraviť | upraviť zdroj]

Meander (ornament) · Medaila Alvara Alta · Medina (urbanizmus) · Medzinárodná federácia krajinných architektov · Medzinárodná rada letísk · Medzinárodné letisko Domodedovo · Medzinárodné letisko Gibraltár · Medzinárodné letisko Glasgow · Medzinárodné letisko Kazaň · Medzinárodné letisko Phú Quốc · Medzinárodné letisko Sabihy Gökçenovej · Medzinárodné letisko Šeremetievo · Medzinárodné letisko Vnukovo · Medzinárodný železničný terminál Waterloo · Megatall · Menai Suspension Bridge · Menkaureho pyramída · Mercedes-Benz Arena (Berlín) · Mercedes-Benz Arena (Stuttgart) · Merenreho pyramída · Merkurova kašna · Messeturm (Frankfurt) · Mestská elektráreň v Banskej Bystrici · Mestská hala Nitra · Mestská radnica (Ružomberok) · Mestská radnica (Žilina) · Mestská sporiteľňa na Námestí SNP v Bratislave · Mestská športová hala Topoľčany · Mestská veža (Trnava) · Mestské divadlo Levoča · Mestské divadlo Pavla Országha Hviezdoslava · Mestské divadlo Žilina · Mestské múzeum Karola Točíka v Turzovke · Mestské múzeum v Pezinku · Mestské opevnenia (Bratislava) · Mestský futbalový štadión Bardejov · Mestský futbalový štadión Michalovce · Mestský hrad v Banskej Bystrici · Mestský štadión Žiar nad Hronom · Mešita · Mešita al-Aksá · Mešita Hasana II. · Mešita Selimiye (Edirne) · Mešita v Maltepe · Meštiansky dom · Metabolizmus (architektúra) · Metaxasova línia · Meteorologická stanica v Jaslovských Bohuniciach · MetLife Building · Metropolitan Life Insurance Company Building · Metropolitan Museum of Art · Metropolitan Opera · Metropolitan Tower

[upraviť | upraviť zdroj]

Měnínská brána

mi[upraviť | upraviť zdroj]

Mierka mapy · Mierová ulica (Košice) · Miestodržiteľský palác (Bratislava) · Miestodržiteľský palác (Brno) · Mihráb · Mihulka · Michael Graves · Michael Ventris · Michael Wilford · Michail Grigorievič Zemcov · Michal Bogár · Michal Maximilián Scheer · Michalská brána · Michalská ulica (Hlohovec) · Michalská ulica (Žilina) · Michel de Klerk · Michelangelo Buonarroti · Michelozzo · Milan Michal Harminc · Milan Šavlík · Milánsky dóm · Millennium Bridge (Londýn) · Millennium Tower (Viedeň) · Millennium Tower I · Millennium Tower II · Millennium Tower III · Miloslav Mojžiš (architekt) · Miloš Chorvát · Mimoúrovňová križovatka · Minaret · Minbar · Mincovňa Kremnica · Mini Estadi · Miniskanzen drevených chrámov · Ministry of Sound · Minka · Minoritský kostol (Viedeň) · Minóov labyrint · Minšuku · Mirbachov palác

[upraviť | upraviť zdroj]

Mína (podkop)

ml[upraviť | upraviť zdroj]

Mladá garda (internát) · Mliečna ulica · Mlynská ulica (Košice)

mn[upraviť | upraviť zdroj]

Mnésikles · Mních · Mníška

mo[upraviť | upraviť zdroj]

Mo-kao kchu · Mobiliár (nábytok) · Mocenské strediská Longobardov v Taliansku · Močenský park · Moderná architektúra · Modrá mešita (Istanbul) · Modulor · Modulové domy · Mohyla generála Milana Rastislava Štefánika · Mohyla Milana Rastislava Štefánika (Bradlo) · Mohyla v Očkove · MOL Aréna · Moldavská klenba · Mona Líza · Monastier Zostúpenia Svätého Ducha · Mondi SCP · Monkwearmouth Railway Bridge · Montex · Montford Bridge · Moravské zemské muzeum · Moshe Safdie · Moskovská ulica (Banská Bystrica) · Moskovské umelecké akademické divadlo · Moskovskij gosudarstvennyj universitet imeni M. V. Lomonosova · Moskovskij Meždunarodnyj Delovoj Centr „Moskva-Siti“ · Most · Most Apollo · Most Cetina · Most Çanakkale 1915 · Most Karolíny Augusty · Most Lanfranconi · Most Milenijum · Most Míru · Most Pelješac · Most SNP · Most svätého Gottharda · Mostná ulica (Nitra) · Mostná ulica (Žilina) · Mošovský park · Motel · Moulin Rouge · Mount Rushmore · Moyzesova ulica (Košice)

[upraviť | upraviť zdroj]

Môťová (vodná nádrž)

[upraviť | upraviť zdroj]

Möbius House

mr[upraviť | upraviť zdroj]

Mrakodrap · Mrakodrap Pirelli

mu[upraviť | upraviť zdroj]

Mudejarská architektúra v Aragónsku · Mukdenský palác · Muráň (hrad) · Murgašova ulica (Trnava) · Musei Vaticani · Museum für Naturkunde · Museum Witt · Musée d’Orsay · Musée du Louvre · Muséum national d'histoire naturelle · Muzeálna slovenská spoločnosť · Muzeum (stanica pražského metra)

[upraviť | upraviť zdroj]

Múzeá na Slovensku · Múzejné námestie (Trnava) · Múzejník · Múzeum · Múzeum esperanta vo Svitavách · Múzeum Karola Plicku · Múzeum kysuckej dediny · Múzeum liptovskej dediny · Múzeum Londýna · Múzeum ľudovej architektúry v Bardejovských Kúpeľoch · Múzeum moderného umenia Andyho Warhola · Múzeum opevnení Hlučín · Múzeum oravskej dediny · Múzeum petržalského opevnenia · Múzeum slovenskej dediny · Múzeum Slovenského národného povstania · Múzeum školstva a pedagogiky · Múzeum špeciálneho školstva v Levoči · Múzeum Tatranského národného parku · Múzeum umeleckých remesiel · Múzeum včelárstva na Slovensku · Múzeum Vojtecha Löfflera

[upraviť | upraviť zdroj]

Můstek (stanica pražského metra)

[upraviť | upraviť zdroj]

Müpa Budapest

mv[upraviť | upraviť zdroj]

MVRDV