Zoznam štátov podľa hrubého domáceho produktu v prepočte na jedného obyvateľa v parite kúpnej sily

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Krajiny podľa HDP na hlavu (v USD) v roku 2015, MMF.[1]

Tento článok obsahuje zoznam štátov a závislých území zoradených podľa hrubého domáceho produktu na jedného obyvateľa v parite kúpnej sily (pozri hrubý domáci produkt v prepočte na jedného obyvateľa a hrubý domáci produkt v parite kúpnej sily). Toto číslo je jediné ako-tak objektívne bežné meradlo relatívneho ekonomického bohatstva tej-ktorej krajiny. Pre porovnanie sú použité údaje z viacerých zdrojov.

Všetky sumy sú v súčasných Geary-Khamis dolároch.

Medzinárodný menový fond (2015)[1] Svetová banka (2011–2015)[2] Central Intelligence Agency (1993–2015)[3]
Poradie Krajina $
1 Qatar Qatar 132 099
2 Luxembursko Luxembursko 98 987
3 Singapur Singapur 85 253
4 Brunej Brunej 79 587
5 Kuvajt Kuvajt 70 166
6 Nórsko Nórsko 68 430
7 Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty 67 617
8 San Maríno San Maríno 63 104
9 Švajčiarsko Švajčiarsko 58 551
Hongkong Hongkong 56 701
10 USA USA 55 805
11 Írsko Írsko 55 533
12 Saudská Arábia Saudská Arábia 53 624
13 Bahrajn Bahrajn 50 095
14 Holandsko Holandsko 49 166
15 Švédsko Švédsko 47 922
16 Austrália Austrália 47 389
17 Rakúsko Rakúsko 47 250
18 Nemecko Nemecko 46 893
Taiwan Taiwan 46 783
19 Island Island 46 097
20 Dánsko Dánsko 45 709
21 Kanada Kanada 45 553
22 Omán Omán 44 628
23 Belgicko Belgicko 43 585
24 Francúzsko Francúzsko 41 181
25 Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo 41 159
26 Fínsko Fínsko 41 120
27 Japonsko Japonsko 38 054
28 Južná Kórea Južná Kórea 36 511
29 Nový Zéland Nový Zéland 36 172
30 Malta Malta 35 826
31 Taliansko Taliansko 35 708
32 Španielsko Španielsko 34 819
33 Izrael Izrael 33 656
34 Cyprus Cyprus 32 785
35 Trinidad a Tobago Trinidad a Tobago 32 635
36 Rovníková Guinea Rovníková Guinea 31 758
37 Česká republika Česká republika 31 549
38 Slovinsko Slovinsko 31 007
39 Slovensko Slovensko 29 720
40 Estónsko Estónsko 28 592
41 Litva Litva 28 359
42 Portugalsko Portugalsko 27 835
43 Poľsko Poľsko 26 455
44 Grécko Grécko 26 449
45 Malajzia Malajzia 26 315
46 Seychely Seychely 26 277
47 Maďarsko Maďarsko 26 222
48 Rusko Rusko 25 411
49 Bahamy Bahamy 25 167
50 Svätý Krištof a Nevis Svätý Krištof a Nevis 24 808
51 Lotyšsko Lotyšsko 24 712
52 Kazachstan Kazachstan 24 268
53 Antigua a Barbuda Antigua a Barbuda 23 476
54 Čile Čile 23 460
55 Argentína Argentína 22 554
56 Panama Panama 21 765
57 Chorvátsko Chorvátsko 21 581
58 Uruguaj Uruguaj 21 507
59 Rumunsko Rumunsko 20 787
60 Turecko Turecko 20 438
61 Maurícius Maurícius 19 509
62 Bulharsko Bulharsko 19 097
63 Gabon Gabon 18 639
64 Libanon Libanon 18 240
65 Azerbajdžan Azerbajdžan 17 993
66 Bielorusko Bielorusko 17 654
67 Mexiko Mexiko 17 534
68 Irán Irán 17 251
69 Venezuela Venezuela 16 673
70 Barbados Barbados 16 575
71 Turkmenistan Turkmenistan 16 445
72 Botswana Botswana 16 368
73 Surinam Surinam 16 292
74 Čierna Hora Čierna Hora 16 123
75 Thajsko Thajsko 16 097
Svet[4][5] 15 638
76 Brazília Brazília 15 615
77 Kostarika Kostarika 15 482
78 Irak Irak 15 474
79 Palau Palau 15 182
80 Dominikánska republika Dominikánska republika 14 984
81 Maldivy Maldivy 14 923
82 Líbya Líbya 14 650
83 Alžírsko Alžírsko 14 504
84 Čína Čína 14 107
85 Macedónsko Macedónsko 14 009
86 Kolumbia Kolumbia 13 847
87 Srbsko Srbsko 13 671
88 Juhoafrická republika Juhoafrická republika 13 165
89 Grenada Grenada 13 128
90 Peru Peru 12 195
91 Mongolsko Mongolsko 12 147
92 Jordánsko Jordánsko 12 123
93 Egypt Egypt 11 850
94 Svätá Lucia Svätá Lucia 11 739
95 Tunisko Tunisko 11 428
96 Namíbia Namíbia 11 408
97 Albánsko Albánsko 11 301
98 Ekvádor Ekvádor 11 264
99 Indonézia Indonézia 11 126
100 Svätý Vincent a Grenadíny Svätý Vincent a Grenadíny 10 956
101 Dominika Dominika 10 788
102 Srí Lanka Srí Lanka 10 566
103 Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina 10 492
104 Gruzínsko Gruzínsko 9 630
Kosovo Kosovo[6][7] 9 540
105 Fidži Fidži 9 044
106 Jamajka Jamajka 8 759
107 Paraguaj Paraguaj 8 708
108 Arménsko Arménsko 8 468
109 Svazijsko Svazijsko 8 453
110 Belize Belize 8 373
111 Salvádor Salvádor 8 303
112 Bhután Bhután 8 201
113 Maroko Maroko 8 164
114 Guatemala Guatemala 7 738
115 Ukrajina Ukrajina 7 519
116 Guyana Guyana 7 509
117 Angola Angola 7 344
118 Filipíny Filipíny 7 254
119 Konžská republika Konžská republika 6 722
120 Kapverdy Kapverdy 6 522
121 Bolívia Bolívia 6 465
122 India India 6 162
123 Nigéria Nigéria 6 108
124 Uzbekistan Uzbekistan 6 068
125 Vietnam Vietnam 6 024
126 Východný Timor Východný Timor 5 628
127 Myanmar Myanmar 5 469
128 Laos Laos 5 309
129 Samoa Samoa 5 174
130 Tonga Tonga 5 045
131 Moldavsko Moldavsko 5 006
132 Pakistan Pakistan 5 000
133 Nikaragua Nikaragua 4 997
134 Honduras Honduras 4 869
135 Mauritánia Mauritánia 4 395
136 Sudán Sudán 4 344
137 Ghana Ghana 4 266
138 Zambia Zambia 3 868
139 Bangladéš Bangladéš 3 607
140 Kambodža Kambodža 3 487
141 Tuvalu Tuvalu 3 393
142 Kirgizsko Kirgizsko 3 363
143 Pobrežie Slonoviny Pobrežie Slonoviny 3 316
144 Svätý Tomáš a Princov ostrov Svätý Tomáš a Princov ostrov 3 244
145 Marshallove ostrovy Marshallove ostrovy 3 211
146 Keňa Keňa 3 208
147 Džibutsko Džibutsko 3 204
148 Kamerun Kamerun 3 144
149 Lesotho Lesotho 2 987
150 Mikronézia Mikronézia 2 955
151 Tanzánia Tanzánia 2 904
152 Tadžikistan Tadžikistan 2 749
153 Jemen Jemen 2 671
154 Papua-Nová Guinea Papua-Nová Guinea 2 652
155 Čad Čad 2 634
156 Vanuatu Vanuatu 2 550
157 Nepál Nepál 2 465
158 Senegal Senegal 2 451
159 Mali Mali 2 199
160 Benin Benin 2 113
161 Zimbabwe Zimbabwe 2 096
162 Uganda Uganda 2 003
163 Južný Sudán Južný Sudán 1 992
164 Šalamúnove ostrovy Šalamúnove ostrovy 1 950
165 Afganistan Afganistan 1 947
166 Rwanda Rwanda 1 807
167 Etiópia Etiópia 1 801
168 Kiribati Kiribati 1 787
169 Haiti Haiti 1 750
170 Burkina Faso Burkina Faso 1 724
171 Gambia Gambia 1 646
172 Sierra Leone Sierra Leone 1 577
173 Komory Komory 1 519
174 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 1 508
175 Togo Togo 1 483
176 Madagaskar Madagaskar 1 462
177 Eritrea Eritrea 1 297
178 Guinea Guinea 1 214
179 Mozambik Mozambik 1 186
180 Malawi Malawi 1 124
181 Niger Niger 1 080
182 Libéria Libéria 873
183 Burundi Burundi 818
184 Konžská demokratická republika Konžská demokratická republika 770
185 Stredoafrická republika Stredoafrická republika 630
Poradie Krajina $ Rok
1 Qatar Qatar 143 788 2015
Macau Macau 111 270 2015
2 Luxembursko Luxembursko 101 926 2015
3 Singapur Singapur 85 209 2015
4 Kuvajt Kuvajt 71 312 2015
5 Brunej Brunej 70 817 2015
6 Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty 70 238 2015
7 Nórsko Nórsko 61 472 2015
8 Švajčiarsko Švajčiarsko 60 535 2015
Hongkong Hongkong 56 720 2015
9 USA USA 55 837 2015
10 Írsko Írsko 54 654 2015
11 Saudská Arábia Saudská Arábia 53 430 2015
12 Holandsko Holandsko 48 459 2015
13 Rakúsko Rakúsko 47 824 2015
14 Nemecko Nemecko 47 268 2015
15 Bahrajn Bahrajn 46 946 2015
16 Dánsko Dánsko 46 635 2015
17 Island Island 46 547 2015
18 Švédsko Švédsko 46 420 2015
19 Austrália Austrália 45 514 2015
20 Kanada Kanada 44 310 2015
21 Belgicko Belgicko 43 992 2015
22 Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo 41 325 2015
23 Fínsko Fínsko 40 601 2015
24 Francúzsko Francúzsko 39 678 2015
25 Omán Omán 38 234 2015
26 Japonsko Japonsko 37 322 2015
27 Nový Zéland Nový Zéland 36 982 2015
28 Taliansko Taliansko 35 897 2015
29 Izrael Izrael 35 431 2015
30 Južná Kórea Južná Kórea 34 549 2015
31 Španielsko Španielsko 34 527 2015
32 Trinidad a Tobago Trinidad a Tobago 32 597 2015
34 Česká republika Česká republika 32 167 2015
35 Slovinsko Slovinsko 31 122 2015
36 Cyprus Cyprus 30 734 2015
37 Rovníková Guinea Rovníková Guinea 30 041 2015
38 Portugalsko Portugalsko 29 214 2015
39 Slovensko Slovensko 28 877 2015
40 Estónsko Estónsko 28 095 2015
41 Litva Litva 27 730 2015
42 Seychely Seychely 27 274 2015
43 Malajzia Malajzia 26 891 2015
44 Grécko Grécko 26 680 2015
45 Poľsko Poľsko 26 135 2015
46 Kazachstan Kazachstan 25 877 2015
47 Maďarsko Maďarsko 25 582 2015
48 Lotyšsko Lotyšsko 24 286 2015
49 Rusko Rusko 24 451 2015
50 Svätý Krištof a Nevis Svätý Krištof a Nevis 24 369 2015
52 Bahamy Bahamy 23 795 2015
52 Antigua a Barbuda Antigua a Barbuda 22 968 2015
53 Čile Čile 22 316 2015
55 Panama Panama 22 192 2015
54 Chorvátsko Chorvátsko 21 881 2015
56 Uruguaj Uruguaj 21 201 2015
57 Rumunsko Rumunsko 21 403 2015
58 Kuba Kuba 20 649 2013
59 Gabon Gabon 20 010 2015
60 Turecko Turecko 19 618 2015
61 Maurícius Maurícius 19 481 2015
62 Venezuela Venezuela 18 276 2013
63 Azerbajdžan Azerbajdžan 17 740 2015
64 Bielorusko Bielorusko 17 661 2015
65 Bulharsko Bulharsko 17 512 2015
66 Irán Irán 17 303 2014
67 Mexiko Mexiko 17 277 2015
68 Surinam Surinam 16 970 2015
69 Turkménsko Turkménsko 16 499 2015
70 Barbados Barbados 16 391 2015
71 Thajsko Thajsko 16 306 2015
72 Botswana Botswana 15 807 2015
73 Čierna Hora Čierna Hora 15 486 2015
74 Kostarika Kostarika 15 377 2015
75 Brazília Brazília 15 359 2015
76 Palau Palau 15 286 2015
Svet[8][5] 14 971 2014
77 Irak Irak 14 895 2015
78 Alžírsko Alžírsko 14 687 2015
79 Čína Čína 14 239 2015
80 Dominikánska republika Dominikánska republika 14 212 2015
81 Líbya Líbya 14 154 2015
82 Libanon Libanon 13 938 2015
83 Macedónsko Macedónsko 13 908 2015
84 Kolumbia Kolumbia 13 801 2015
85 Srbsko Srbsko 13 482 2015
86 Juhoafrická republika Juhoafrická republika 13 165 2015
87 Grenada Grenada 12 967 2015
88 Maldivy Maldivy 12 637 2015
89 Peru Peru 12 402 2015
90 Mongolsko Mongolsko 12 189 2015
91 Srí Lanka Srí Lanka 11 739 2015
92 Tunisko Tunisko 11 397 2015
93 Ekvádor Ekvádor 11 388 2015
94 Albánsko Albánsko 11 305 2015
95 Dominika Dominika 11 278 2015
96 Indonézia Indonézia 11 035 2015
97 Svätý Vincent a Grenadíny Svätý Vincent a Grenadíny 11 029 2015
98 Svätá Lucia Svätá Lucia 10 991 2015
99 Egypt Egypt 10 891 2015
100 Jordánsko Jordánsko 10 880 2015
101 Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina 10 427 2014
102 Namíbia Namíbia 9 956 2014
103 Gruzínsko Gruzínsko 9 163 2014
Kosovo Kosovo[9][7] 9 115 2014
104 Paraguaj Paraguaj 8 911 2014
105 Jamajka Jamajka 8 878 2014
106 Fidži Fidži 8 792 2014
107 Ukrajina Ukrajina 8 666 2014
108 Belize Belize 8 417 2014
109 Salvádor Salvádor 8 351 2014
110 Svazijsko Svazijsko 8 292 2014
111 Arménsko Arménsko 8 070 2014
112 Bhután Bhután 7 816 2014
113 Maroko Maroko 7 491 2014
114 Guatemala Guatemala 7 454 2014
115 Filipíny Filipíny 6 969 2014
116 Angola Angola 6 949 2011
117 Guyana Guyana 6 878 2013
118 Bolívia Bolívia 6 630 2014
119 Kapverdy Kapverdy 6 520 2014
120 Konžská republika Konžská republika 6 277 2014
121 Nigéria Nigéria 5 911 2014
122 Samoa Samoa 5 789 2014
123 India India 6 020 2015
124 Vietnam Vietnam 5 629 2014
125 Uzbekistan Uzbekistan 5 573 2014
126 Laos Laos 5 321 2014
127 Tonga Tonga 5 211 2014
128 Moldavsko Moldavsko 4 983 2014
129 Nikaragua Nikaragua 4 918 2014
130 Honduras Honduras 4 909 2014
131 Pakistan Pakistan 4 811 2014
Palestína Palestína 4 509 2014
132 Ghana Ghana 4 082 2014
133 Sudán Sudán 4 069 2014
134 Mauritánia Mauritánia 3 912 2014
135 Zambia Zambia 3 904 2014
136 Marshallove ostrovy Marshallove ostrovy 3 803 2014
137 Jemen Jemen 3 785 2013
138 Tuvalu Tuvalu 3 765 2014
139 Mikronézia Mikronézia 3 331 2014
140 Kirgizsko Kirgizsko 3 322 2014
141 Džibutsko Džibutsko 3 270 2014
142 Kambodža Kambodža 3 263 2014
143 Pobrežie Slonoviny Pobrežie Slonoviny 3 258 2014
144 Svätý Tomáš a Princov ostrov Svätý Tomáš a Princov ostrov 3 176 2014
145 Bangladéš Bangladéš 3 123 2014
146 Vanuatu Vanuatu 3 031 2014
147 Kamerun Kamerun 2972 2014
148 Keňa Keňa 2 954 2014
149 Papua-Nová Guinea Papua-Nová Guinea 2 855 2014
150 Tadžikistan Tadžikistan 2 691 2014
151 Lesotho Lesotho 2 638 2014
152 Tanzánia Tanzánia 2 538 2014
153 Nepál Nepál 2 374 2014
154 Senegal Senegal 2 333 2014
155 Východný Timor Východný Timor 2 227 2014
156 Čad Čad 2 182 2014
157 Šalamúnove ostrovy Šalamúnove ostrovy 2 130 2014
158 Benin Benin 2 030 2014
159 Južný Sudán Južný Sudán 2 019 2014
160 Sierra Leone Sierra Leone 1 966 2014
161 Afganistan Afganistan 1 933 2014
162 Kiribati Kiribati 1 809 2014
163 Zimbabwe Zimbabwe 1 792 2014
164 Uganda Uganda 1 771 2014
165 Haiti Haiti 1 732 2014
166 Rwanda Rwanda 1 661 2014
167 Gambia Gambia 1 631 2014
168 Burkina Faso Burkina Faso 1 620 2014
169 Mali Mali 1 599 2014
170 Etiópia Etiópia 1 500 2014
171 Madagaskar Madagaskar 1 439 2014
172 Komory Komory 1 429 2014
173 Togo Togo 1 429 2014
174 Eritrea Eritrea 1 411 2011
175 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 1 386 2014
176 Guinea Guinea 1 221 2014
177 Mozambik Mozambik 1 129 2014
178 Niger Niger 938 2014
179 Libéria Libéria 842 2014
180 Malawi Malawi 822 2014
181 Burundi Burundi 770 2014
182 Konžská demokratická republika Konžská demokratická republika 746 2014
183 Stredoafrická republika Stredoafrická republika 594 2014
Poradie Krajina $ Rok
1 Qatar Qatar 145 000 2015 odh.
2 Luxembursko Luxembursko 102 900 2015 odh.
3 Lichtenštajnsko Lichtenštajnsko 89 400 2009 odh.
- Macau Macau 88 700 2013 odh.
4 Singapur Singapur 85 700 2015 odh.
- Bermudy Bermudy 85 700 2013 odh.
- Man Man 83 100 2007 odh.
5 Brunej Brunej 79 700 2015 odh.
6 Monaco Monaco 78 700 2013 odh.
7 Kuvajt Kuvajt 72 200 2015 odh.
8 Nórsko Nórsko 68 400 2015 odh.
9 Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty 67 000 2015 odh.
- Sint Maarten Sint Maarten 66 800 2014 odh.
10 Austrália Austrália 65 400 2015 odh.
11 San Maríno San Maríno 62 100 2015 odh.
12 Švajčiarsko Švajčiarsko 59 300 2015 odh.
- Hongkong Hongkong 57 000 2015 odh.
- Jersey Jersey 57 000 2005 odh.
13 USA USA 56 300 2015 odh.
14 Saudská Arábia Saudská Arábia 55 400 2015 odh.
- Falklandy Falklandy 55 400 2002 odh.
15 Írsko Írsko 54 300 2015 odh.
- Guernsey Guernsey 52 300 2014 odh.
16 Bahrajn Bahrajn 51 200 2015 odh.
17 Holandsko Holandsko 49 300 2015 odh.
18 Švédsko Švédsko 48 000 2015 odh.
19 Rakúsko Rakúsko 47 500 2015 odh.
20 Taiwan Taiwan 47 500 2015 odh.
21 Nemecko Nemecko 47 400 2015 odh.
22 Island Island 46 600 2015 odh.
23 Omán Omán 46 200 2015 odh.
24 Kanada Kanada 45 900 2015 odh.
25 Dánsko Dánsko 45 800 2015 odh.
26 Belgicko Belgicko 44 100 2015 odh.
- Kajmanské ostrovy Kajmanské ostrovy 43 800 2004 odh.
- Gibraltár Gibraltár 43 000 2008 odh.
- Britské Panenské ostrovy Britské Panenské ostrovy 42 300 2010 odh.
27 Francúzsko Francúzsko 41 400 2015 odh.
28 Fínsko Fínsko 41 200 2015 odh.
29 Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo 41 200 2015 odh.
- Nová Kaledónia Nová Kaledónia 38 800 2012 odh.
30 Japonsko Japonsko 38 200 2015 odh.
- Grónsko Grónsko 37 900 2008 odh.
31 Andorra Andorra 37 200 2011 odh.
32 Južná Kórea Južná Kórea 36 700 2015 odh.
- Faerské ostrovy Faerské ostrovy 36 600 2014 odh.
33 Nový Zéland Nový Zéland 36 400 2015 odh.
- Americké Panenské ostrovy Americké Panenské ostrovy 36 100 2013 odh.
34 Taliansko Taliansko 35 800 2015 odh.
35 Španielsko Španielsko 35 200 2015 odh.
- Saint Pierre a Miquelon Saint Pierre a Miquelon 34 900 2006 odh.
36 Izrael Izrael 34 300 2015 odh.
37 Rovníková Guinea Rovníková Guinea 33 300 2015 odh.
38 Trinidad a Tobago Trinidad a Tobago 32 800 2015 odh.
39 Česká republika Česká republika 31 500 2015 odh.
40 Cyprus Cyprus 31 100 2015 odh.
41 Slovinsko Slovinsko 30 900 2015 odh.
- Guam Guam 30 500 2013 odh.
42 Slovensko Slovensko 29 500 2015 odh.
- Turks a Caicos Turks a Caicos 29 100 2007 odh.
43 Estónsko Estónsko 28 700 2015 odh.
- Portoriko Portoriko 28 500 2013 odh.
44 Litva Litva 28 000 2015 odh.
45 Malta Malta 27 800 2015 odh.
46 Portugalsko Portugalsko 27 800 2015 odh.
47 Seychely Seychely 27 000 2015 odh.
48 Malajzia Malajzia 26 600 2015 odh.
49 Poľsko Poľsko 26 400 2015 odh.
- Francúzska Polynézia Francúzska Polynézia 26 100 2012 odh.
50 Maďarsko Maďarsko 26 000 2015 odh.
51 Bahamy Bahamy 25 600 2015 odh.
- Aruba Aruba 25 300 2011 odh.
52 Grécko Grécko 25 200 2015 odh.
53 Kazachstan Kazachstan 24 700 2015 odh.
54 Lotyšsko Lotyšsko 24 500 2015 odh.
55 Čile Čile 23 800 2015 odh.
56 Antigua a Barbuda Antigua a Barbuda 23 700 2015 odh.
57 Rusko Rusko 23 700 2015 odh.
58 Svätý Krištof a Nevis Svätý Krištof a Nevis 22 800 2015 odh.
59 Argentína Argentína 22 400 2015 odh.
60 Rumunsko Rumunsko 22 100 2015 odh.
61 Uruguaj Uruguaj 21 800 2015 odh.
62 Gabon Gabon 21 700 2015 odh.
63 Chorvátsko Chorvátsko 21 300 2015 odh.
64 Panama Panama 20 900 2015 odh.
65 Turecko Turecko 20 500 2015 odh.
66 Maurícius Maurícius 19 500 2015 odh.
- Saint Martin Svätý Martin 19 300 2005 odh.
67 Azerbajdžan Azerbajdžan 18 700 2015 odh.
68 Libanon Libanon 18 600 2015 odh.
69 Mexiko Mexiko 18 500 2015 odh.
70 Bulharsko Bulharsko 18 400 2015 odh.
71 Bielorusko Bielorusko 17 800 2015 odh.
72 Irán Irán 17 800 2015 odh.
73 Botswana Botswana 17 700 2015 odh.
74 Barbados Barbados 16 700 2015 odh.
75 Surinam Surinam 16 700 2015 odh.
76 Venezuela Venezuela 16 100 2015 odh.
77 Thajsko Thajsko 16 100 2015 odh.
78 Brazília Brazília 15 800 2015 odh.
79 Čierna Hora Čierna Hora 15 700 2015 odh.
80 Turkmenistan Turkmenistan 15 600 2015 odh.
81 Irak Irak 15 500 2015 odh.
82 Kostarika Kostarika 15 500 2015 odh.
83 Líbya Líbya 15 100 2015 odh.
- Curaçao Curaçao 15 000 2004 odh.
84 Dominikánska republika Dominikánska republika 14 900 2015 odh.
85 Palau Palau 14 800 2015 odh.
86 Nauru Nauru 14 800 2015 odh.
87 Alžírsko Alžírsko 14 400 2015 odh.
88 Čína Čína 14 300 2015 odh.
89 Kolumbia Kolumbia 14 000 2015 odh.
90 Macedónsko Macedónsko 14 000 2015 odh.
91 Srbsko Srbsko 13 600 2015 odh.
92 Juhoafrická republika Juhoafrická republika 13 400 2015 odh.
- Severné Mariány Severné Mariány 13 300 2013 odh.
- Americká Samoa Americká Samoa 13 000 2013 odh.
93 Grenada Grenada 13 000 2015 odh.
94 Mongolsko Mongolsko 12 500 2015 odh.
95 Jordánsko Jordánsko 12 400 2015 odh.
96 Cookove ostrovy Cookove ostrovy 12 300 2010 odh.
97 Peru Peru 12 300 2015 odh.
- Anguilla Anguilla 12 200 2008 odh.
98 Maldivy Maldivy 12 000 2014 odh.
99 Svätá Lucia Svätá Lucia 12 000 2015 odh.
100 Albánsko Albánsko 11 900 2015 odh.
101 Dominika Dominika 11 600 2015 odh.
102 Tunisko Tunisko 11 600 2015 odh.
103 Egypt Egypt 11 500 2015 odh.
104 Ekvádor Ekvádor 11 300 2015 odh.
105 Indonézia Indonézia 11 300 2015 odh.
106 Namíbia Namíbia 11 300 2015 odh.
107 Srí Lanka Srí Lanka 11 200 2015 odh.
108 Svätý Vincent a Grenadíny Svätý Vincent a Grenadíny 11 000 2015 odh.
109 Kuba Kuba 10 200 2010 odh.
110 Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina 10 200 2015 odh.
111 Svazijsko Svazijsko 9 800 2015 odh.
112 Gruzínsko Gruzínsko 9 500 2015 odh.
113 Paraguaj Paraguaj 8 800 2015 odh.
114 Jamajka Jamajka 8 800 2015 odh.
115 Fidži Fidži 8 800 2015 odh.
116 Belize Belize 8 600 2015 odh.
- Montserrat Montserrat 8 500 2006 odh.
117 Arménsko Arménsko 8 400 2015 odh.
118 Salvádor Salvádor 8 300 2015 odh.
119 Maroko Maroko 8 300 2015 odh.
120 Bhután Bhután 8 200 2015 odh.
121 Ukrajina Ukrajina 8 000 2015 odh.
122 Guatemala Guatemala 7 900 2015 odh.
- Svätá Helena Svätá Helena 7 800 2010odh.
123 Angola Angola 7 600 2015 odh.
124 Filipíny Filipíny 7 500 2015 odh.
125 Guyana Guyana 7 200 2015 odh.
126 Konžská republika Konžská republika 6 800 2015 odh.
127 Kapverdy Kapverdy 6 700 2015 odh.
128 Bolívia Bolívia 6 500 2015 odh.
129 Nigéria Nigéria 6 400 2015 odh.
130 India India 6 200 2015 odh.
131 Vietnam Vietnam 6 100 2015 odh.
132 Uzbekistan Uzbekistan 6 100 2015 odh.
133 Niue Niue 5 800 2003 odh.
134 Východný Timor Východný Timor 5 800 2015 odh.
135 Laos Laos 5 400 2015 odh.
136 Samoa Samoa 5 400 2015 odh.
137 Myanmar Myanmar 5 200 2015 odh.
138 Tonga Tonga 5 100 2015 odh.
139 Sýria Sýria 5 100 2011 odh.
140 Honduras Honduras 5 000 2015 odh.
141 Nikaragua Nikaragua 5 000 2015 odh.
142 Moldavsko Moldavsko 5 000 2015 odh.
143 Pakistan Pakistan 4 900 2015 odh.
144 Mauritánia Mauritánia 4 500 2015 odh.
145 Sudán Sudán 4 500 2015 odh.
146 Ghana Ghana 4 300 2015 odh.
147 Palestína Palestína 4 300 2014 odh.
148 Zambia Zambia 4 200 2015 odh.
- Wallis a Futuna Wallis a Futuna 3 800 2004 odh.
149 Bangladéš Bangladéš 3 600 2015 odh.
150 Kambodža Kambodža 3 500 2015 odh.
151 Svätý Tomáš a Princov ostrov Svätý Tomáš a Princov ostrov 3 400 2015 odh.
152 Tuvalu Tuvalu 3 400 2015 odh.
153 Marshallove ostrovy Marshallove ostrovy 3 400 2015 odh.
154 Kirgizsko Kirgizsko 3 400 2015 odh.
155 Pobrežie Slonoviny Pobrežie Slonoviny 3 400 2015 odh.
157 Keňa Keňa 3 300 2015 odh.
158 Džibutsko Džibutsko 3 300 2015 odh.
159 Kamerun Kamerun 3 200 2015 odh.
160 Tanzánia Tanzánia 3 000 2015 odh.
161 Lesotho Lesotho 3 000 2015 odh.
162 Mikronézia Mikronézia 3 000 2015 odh.
163 Tadžikistan Tadžikistan 2 800 2015 odh.
164 Papua-Nová Guinea Papua-Nová Guinea 2 800 2015 odh.
165 Čad Čad 2 800 2015 odh.
166 Jemen Jemen 2 800 2015 odh.
167 Vanuatu Vanuatu 2 600 2015 odh.
168 Senegal Senegal 2 500 2015 odh.
169 Nepál Nepál 2 500 2015 odh.
- Západná Sahara Západná Sahara 2 500 2007 odh.
170 Kiribati Kiribati 2 200 2015 odh.
171 Zimbabwe Zimbabwe 2 100 2015 odh.
172 Uganda Uganda 2 100 2015 odh.
173 Afganistan Afganistan 2 000 2015 odh.
174 Južný Sudán Južný Sudán 2 000 2015 odh.
175 Šalamúnove ostrovy Šalamúnove ostrovy 2 000 2015 odh.
176 Benin Benin 2 000 2015 odh.
177 Rwanda Rwanda 1 800 2015 odh.
178 Burkina Faso Burkina Faso 1 800 2015 odh.
179 Mali Mali 1 800 2015 odh.
180 Severná Kórea Severná Kórea 1 800 2014 odh.
181 Haiti Haiti 1 800 2015 odh.
182 Gambia Gambia 1 700 2015 odh.
183 Etiópia Etiópia 1 700 2015 odh.
184 Komory Komory 1 600 2015 odh.
185 Sierra Leone Sierra Leone 1 600 2015 odh.
186 Togo Togo 1 500 2015 odh.
187 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 1 500 2015 odh.
188 Madagaskar Madagaskar 1 500 2015 odh.
189 Mozambik Mozambik 1 300 2015 odh.
190 Guinea Guinea 1 300 2015 odh.
191 Malawi Malawi 1 200 2015 odh.
192 Eritrea Eritrea 1 200 2015 odh.
193 Niger Niger 1 100 2015 odh.
- Tokelau Tokelau 1 000 1993 odh.
194 Libéria Libéria 900 2015 odh.
195 Burundi Burundi 900 2015 odh.
196 Konžská demokratická republika Konžská demokratická republika 800 2015 odh.
197 Stredoafrická republika Stredoafrická republika 600 2015 odh.
198 Somálsko Somálsko 400 2014 odh.

Údaje z roku 2005[upraviť | upraviť zdroj]

  • Druhá tabuľka je zostavená na základe publikácie CIA World Factbook aktualizovanej v apríli 2006, ktorú vydáva americká tajná služba CIA. Údaje sú platné pre roky 19932005, pričom väčšina z nich je z roku 2005.

Každá tabuľka obsahuje priemer pre celý svet a pre Európsku úniu. Všetky údaje sú v medzinárodných dolároch.

Zoznam podľa
Medzinárodného menového fondu (2005)
Zoznam podľa
CIA World Factbook (2005)
Por. Štát HDP
 –  Svet 9 448
1 Luxembursko 69 800
2 Nórsko 42 364
3 Spojené štáty 41 399
4 Írsko 40 610
5 Island 35 586
6 Dánsko 34 737
7 Kanada 34 273
8 Rakúsko 33 615
Hongkong 33 411
9 Švajčiarsko 32 571
10 Katar 31 397
11 Belgicko 31 244
12 Fínsko 31 208
13 Austrália 30 897
14 Holandsko 30 862
15 Japonsko 30 615
16 Nemecko 30 579
17 Spojené kráľovstvo 30 470
18 Švédsko 29 898
19 Francúzsko 29 316
20 Taliansko 28 760
21 Singapur 28 100
22 Spojené arabské emiráty 27 957
23 Taiwan 27 572
Európska únia 27 236
24 Španielsko 26 320
25 Brunej 24 826
26 Nový Zéland 24 769
27 Izrael 23 416
Holandské Antily 22 750
28 Grécko 22 392
29 Slovinsko 21 911
30 Cyprus 21 232
31 Kórejská republika 20 590
32 Bahamy 20 076
33 Bahrajn 19 799
34 Malta 19 739
35 Portugalsko 19 335
36 Česko 18 375
37 Barbados 17 610
38 Maďarsko 17 405
39 Omán 16 862
40 Rovníková Guinea 16 507
41 Estónsko 16 414
42 Kuvajt 16 301
43 Slovensko 16 041
44 Saudská Arábia 15 229
45 Svätý Krištof a Nevis 14 649
46 Trinidad a Tobago 14 258
47 Litva 14 158
48 Argentína 14 109
49 Poľsko 12 994
50 Maurícius 12 966
51 Lotyšsko 12 622
52 Južná Afrika 12 160
53 Chorvátsko 12 158
54 Čile 11 937
55 Seychely 11 818
56 Líbya 11 630
57 Antigua a Barbuda 11 523
58 Botswana 11 410
59 Malajzia 11 201
60 Rusko 11 041
61 Kostarika 10 434
62 Mexiko 10 186
63 Uruguaj 10 028
64 Bulharsko 9 223
65 Rumunsko 8 785
66 Brazília 8 584
67 Thajsko 8 319
68 Kazachstan 8 318
69 Tunisko 8 255
70 Grenada 8 198
71 Turkménsko 8 098
72 Irán 7 980
73 Turecko 7 950
74 Tonga 7 935
75 Belize 7 832
76 Bielorusko 7 711
77 Maldivy 7 675
78 Macedónsko 7 645
79 Kolumbia 7 565
80 Svätý Vincent a Grenadíny 7 493
81 Panama 7 283
82 Čína 7 204
83 Dominikánska republika 7 203
84 Alžírsko 7 189
85 Ukrajina 7 156
86 Namíbia 7 101
87 Gabon 7 055
88 Libanon 6 681
89 Dominika 6 520
90 Kapverdy 6 418
91 Fidži 6 375
92 Samoa 6 344
93 Venezuela 6 186
94 Bosna a Hercegovina 6 035
95 Peru 5 983
96 Svätá Lucia 5 950
97 Surinam 5 683
98 Srbsko a Čierna Hora 5 348
99 Svazijsko 5 245
100 Filipíny 4 923
101 Jordánsko 4 825
102 Albánsko 4 764
103 Guyana 4 612
104 Azerbajdžan 4 601
105 Paraguaj 4 555
106 Salvádor 4 511
107 Maroko 4 503
108 Indonézia 4 458
109 Srí Lanka 4 384
110 Egypt 4 317
111 Ekvádor 4 316
112 Jamajka 4 293
113 Arménsko 4 270
114 Guatemala 4 155
115 Bhután 3 921
116 Sýria 3 847
117 Nikaragua 3 636
118 Gruzínsko 3 616
119 Vanuatu 3 346
120 India 3 344
121 Vietnam 3 025
122 Honduras 3 009
123 Bolívia 2 817
124 Angola 2 813
125 Ghana 2 643
126 Pakistan 2 628
127 Zimbabwe 2 607
128 Kamerun 2 421
129 Papua-Nová Guinea 2 418
130 Mauritánia 2 402
131 Kambodža 2 399
132 Sudán 2 396
133 Moldavsko 2 374
134 Kiribati 2 358
135 Mongolsko 2 175
136 Laos 2 124
137 Lesotho 2 113
138 Kirgizsko 2 088
139 Džibutsko 2 070
140 Guinea 2 035
141 Bangladéš 2 011
142 Gambia 2 002
143 Uzbekistan 1 920
144 Šalamúnove ostrovy 1 894
145 Komory 1 877
146 Haiti 1 783
147 Senegal 1 759
148 Mjanmarsko 1 691
149 Togo 1 675
150 Nepál 1 675
151 Uganda 1 617
152 Svätý Tomáš a Princov ostrov 1 547
153 Čad 1 519
154 Keňa 1 445
155 Pobrežie Slonoviny 1 441
156 Mozambik 1 389
157 Tadžikistan 1 388
158 Rwanda 1 380
159 Kongo 1 369
160 Afganistan 1 310
161 Burkina 1 284
162 Nigéria 1 188
163 Benin 1 176
164 Mali 1 154
165 Stredoafrická republika 1 128
166 Zambia 931
167 Madagaskar 905
168 Sierra Leone 903
169 Niger 872
170 Eritrea 858
171 Etiópia 823
172 Kongo (býv. Zair) 774
173 Jemen 751
174 Burundi 739
175 Guinea-Bissau 736
176 Tanzánia 723
177 Malawi 596
Por. Štát HDP
Svet 9 300
Bermudy 69 9001
1 Luxembursko 55 600
2 Rovníková Guinea 50 200
3 Nórsko 42 400
4 Spojené štáty 42 000
Guernsey 40 0002
Jersey 40 0002
Britské Panenské ostrovy 38 5001
Hongkong 37 400
5 Švajčiarsko 35 300
6 Island 34 900
7 San Maríno 34 6004
8 Írsko 34 100
9 Dánsko 33 400
10 Rakúsko 32 900
11 Kanada 32 900
Kajmanie ostrovy 32 3001
12 Austrália 32 000
13 Belgicko 31 900
14 Spojené kráľovstvo 30 900
15 Japonsko 30 700
16 Fínsko 30 600
17 Holandsko 30 600
18 Francúzsko 30 000
19 Singapur 29 900
20 Nemecko 29 800
21 Švédsko 29 800
22 Spojené arabské emiráty 29 100
Man 28 5002
23 Taliansko 28 400
Európska únia 28 100
Gibraltár 27 9005
24 Monako 27 0005
25 Taiwan 26 700
26 Katar 26 100
27 Španielsko 25 200
Falklandy 25 0005
28 Lichtenštajnsko 25 0003
29 Nový Zéland 24 200
30 Andorra 24 0001
31 Brunej 23 6002
32 Grécko 22 800
33 Kuvajt 22 800
34 Izrael 22 300
Faerské ostrovy 22 0004
Macao 22 0001
Aruba 21 8001
35 Cyprus 21 600
36 Slovinsko 21 000
37 Bahrajn 20 500
38 Kórejská republika 20 400
Grónsko 20 0004
39 Malta 19 000
40 Bahamy 18 900
41 Portugalsko 18 600
Portoriko 18 500
42 Česko 18 100
Francúzska Polynézia 17 5002
43 Barbados 17 400
Americké Panenské ostrovy 17 2003
44 Estónsko 16 400
45 Maďarsko 16 100
Holandské Antily 16 0001
46 Uruguaj 16 000
47 Slovensko 15 800
Guam 15 000
Nová Kaledónia 15 0002
Martinik 14 4002
48 Litva 13 900
49 Argentína 13 700
50 Omán 13 400
51 Maurícius 13 200
52 Lotyšsko 13 000
53 Saudská Arábia 12 900
54 Trinidad a Tobago 12 900
55 Poľsko 12 700
Severné Mariány 12 5005
56 Južná Afrika 12 100
57 Chorvátsko 11 600
Turks a Caicos 11 5003
58 Čile 11 300
59 Antigua a Barbuda 11 0003
60 Rusko 10 700
61 Malajzia 10 400
62 Kostarika 10 100
63 Mexiko 10 100
64 Botswana 10 000
65 Bulharsko 9 000
66 Palau 9 0004
67 Kazachstan 8 800
68 Svätý Krištof a Nevis 8 8003
69 Brazília 8 400
70 Rumunsko 8 400
71 Líbya 8 400
Francúzska Guyana 8 3002
72 Thajsko 8 300
73 Namíbia 8 200
74 Irán 8 100
Americká Samoa 8 0005
Guadeloupe 7 9002
75 Turecko 7 900
76 Seychely 7 8003
77 Bielorusko 7 700
78 Macedónsko 7 600
79 Tunisko 7 600
Anguilla 7 5003
80 Alžírsko 7 200
81 Cyprus 7 135
82 Kolumbia 7 100
83 Panama 7 100
Saint Pierre a Miquelon 7 0004
84 Belize 6 800
85 Ukrajina 6 800
86 Bosna a Hercegovina 6 800
87 Dominikánska republika 6 600
88 Venezuela 6 500
89 Čile 6 300
90 Kapverdy 6 200
Réunion 6 200
91 Fidži 6 100
92 Peru 6 100
93 Turkménsko 6 100
94 Gabon 5 800
95 Samoa 5 6003
96 Dominika 5 5002
97 Svazijsko 5 500
98 Svätá Lucia 5 4003
99 Arménsko 5 300
100 Libanon 5 300
101 Guatemala 5 200
102 Salvádor 5 100
103 Filipíny 5 100
Cookove ostrovy 11 9204
104 Grenada 5 0003
105 Nauru 5 000
106 Albánsko 4 900
107 Paraguaj 4 900
108 Jordánsko 4 800
109 Azerbajdžan 4 700
110 Egypt 4 400
111 Srí Lanka 4 300
112 Maroko 4 300
113 Jamajka 4 200
114 Surinam 4 100
115 Ekvádor 3 900
116 Maldivy 3 9003
117 Guyana 3 800
Wallis a Futuna 3 8001
118 Indonézia 3 700
Niue 3 6005
119 India 3 400
120 Irak 3 400
121 Sýria 3 400
Montserrat 3 4003
122 Kuba 3 300
123 Gruzínsko 3 300
124 Angola 3 200
125 Lesotho 3 000
126 Vietnam 3 000
127 Vanuatu 2 9002
128 Svätý Vincent a Grenadíny 2 9003
129 Honduras 2 800
130 Bolívia 2 700
131 Srbsko a Čierna Hora 2 700
Mayotte 2 6002
Svätá Helena 2 5007
132 Ghana 2 400
133 Papua-Nová Guinea 2 400
134 Pakistan 2 400
135 Nikaragua 2 400
136 Tonga 2 3003
137 Kambodža 2 200
138 Mongolsko 2 200
139 Guinea 2 200
140 Bangladéš 2 100
141 Zimbabwe 2 100
142 Sudán 2 100
143 Moldavsko 2 100
144 Mikronézia 2 0003
145 Uzbekistan 2 000
146 Mauritánia 2 000
147 Kamerun 1 900
148 Laos 1 900
149 Čad 1 800
150 Kirgizsko 1 800
151 Kórejská ľudovodemokratická republika 1 800
152 Gambia 1 800
153 Šalamúnove ostrovy 1 7003
154 Uganda 1 700
155 Togo 1 700
156 Senegal 1 700
157 Mjanmarsko 1 600
158 Haiti 1 600
159 Marshallove ostrovy 1 6004
160 Pobrežie Slonoviny 1 500
161 Nepál 1 500
162 Bhután 1 4002
163 Džibutsko 1 3003
164 Mozambik 1 300
165 Rwanda 1 300
166 Keňa 1 200
167 Burkina 1 200
168 Tadžikistan 1 200
169 Svätý Tomáš a Princov ostrov 1 2002
170 Benin 1 100
171 Stredoafrická republika 1 100
 –  Západný Breh Jordánu 1 1002
172 Tuvalu 1 1005
173 Eritrea 1 000
174 Nigéria 1 000
175 Mali 1 000
Tokelau 1 0008
176 Libéria 900
177 Madagaskar 900
178 Zambia 900
179 Sierra Leone 900
180 Afganistan 8001
181 Jemen 800
182 Guinea-Bissau 800
183 Niger 800
184 Kongo (býv. Zair) 800
185 Kiribati 8004
186 Etiópia 800
187 Kongo 700
188 Tanzánia 700
189 Burundi 600
190 Komory 600
191 Somálsko 600
192 Malawi 600
 –  Pásmo Gazy 6002
193 Východný Timor 4001

Zdroj:

Zdroj:

Poznámky:
1 – Údaj je z roku 2004.
2 – Údaj je z roku 2003.
3 – Údaj je z roku 2002.
4 – Údaj je z roku 2001.
5 – Údaj je z roku 2000.
6 – Údaj je z roku 1999.
7 – Údaj je z roku 1998.
8 – Údaj je z roku 1993.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b World Economic Outlook Database, April 2016, International Monetary Fund. Database updated on 12 April 2016. Accessed on 14 April 2016.
  2. "GDP per capita, PPP (current international $)", World Development Indicators database, World Bank. Database updated on 11 April 2016. Accessed on 14 April 2016.
  3. GDP - per capita (PPP), The World Factbook, Central Intelligence Agency. Accessed on 7 March 2014.
  4. The World's total GDP (PPP) figure from the IMF's World Economic Outlook Database, April 2016. Database updated on 12 April 2016. Accessed on 14 April 2016.
  5. a b The World's population figure from the World Bank's World Development Indicators database. Database updated on 11 April 2016. Accessed on 14 April 2016.
  6. Kosovo's total GDP (PPP) figure from the IMF's World Economic Outlook Database, April 2016. Database updated on 12 April 2016. Accessed on 14 April 2016.
  7. a b Kosovo's population figure from the World Bank's World Development Indicators database. Accessed on 14 April 2016.
  8. The World's total GDP (PPP) figure from the World Bank's World Development Indicators database. Database updated on 11 April 2016. Accessed on 14 April 2016.
  9. Kosovo's total GDP (PPP) figure from the World Bank's World Development Indicators database. Database updated on 17 February 2016. Accessed on 4 March 2016.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]