Zoznam historických článkov/R

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 260 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

ra[upraviť | upraviť kód]

Rada Národov Najvyššieho sovietu Zväzu sovietskych socialistických republík · Rada piatich starších · Rada slobodného Česko-Slovenska · Rada Zväzu Najvyššieho sovietu Zväzu sovietskych socialistických republík · Radegast (mytológia) · Radio Islam · Radola Gajda · Radomír Malý · Radu I. · Radu II. · Radu III. · Radu IV. · Radul Čierny · Radžedef · Radžedefova pyramída · Rafael del Riego · Rafael Reisz · Raffelstettenský colný štatút · Ragnvald I. (Polacké kniežatstvo) · Ragnvald II. (Polacké kniežatstvo) · Ragnvald III. (Polacké kniežatstvo) · Rahotep · Rachefova pyramída · Rainier III. · Rajecký hrad · Rakovskí · Rakúska mierová služba · Rakúske korunovačné klenoty · Rakúsko-pruská vojna · Rakúsko-Uhorsko · Rakúsky štát · Ramesse II. · Ramon Llull · Ramón Castillo · Ramón Puerta · Raneferefova pyramída · Rané kresťanstvo · Ranobyzantská ríša · Ranobyzantské obdobie · Raný moderný človek · Raoul I. · Rastislav (Polacké kniežatstvo) · Rastislav (Veľká Morava) · Rastislav Kožiak · Ratio educationis (1777) · Raúl Alberto Lastiri · Raúl Alfonsín · Raúl Castro · Raymond Poincaré

[upraviť | upraviť kód]

Rád Božieho hrobu · Rád mečových bratov · Rád nemeckých rytierov · Rád sekery · Rád templárov · Rád Zlatého rúna · Rádiová stanica vo Varbergu · Ráma · Rášidský kalifát

re[upraviť | upraviť kód]

Re (božstvo) · Rea Silvia · Reaganova doktrína · Recepčný zákon (1918) · Reconquista · Referendum o nezávislosti Čiernej Hory · Referendum o nezávislosti Škótska · Referendum v Bielorusku v roku 1995 · Reformačné umenie · Reformácia · Reformizmus · Regalianus · Regent · Regest · Regino z Prümu · Rechabeám · Rechtuniq · Reinhard Heydrich · Religionistika · Remešský evanjeliár · Remmius Flavianus · Renesancia · Renesančná hudba · René Coty · René Huyghe · René Pleven · Reposianus · Republika oboch národov · Republika siedmich spojených provincií · Republika Srbská Krajina · Requerimiento · Reslovakizácia · Resolutio Carolina · Rešep · Reštaurácia (Francúzsko) · Revište · Revizionistický sionizmus · Revolučné bunky · Revolučné hnutie Túpaca Amarua · Revoluční demokrati · Revolúcia · Revolúcie v rokoch 1848 – 1849 · Reynaldo Bignone · Rezső Peéry

[upraviť | upraviť kód]

Rémus · Résistance · Révaiovci

ri[upraviť | upraviť kód]

Richard Cromwell · Richard Feynman · Richard Hamming · Richard I. (Anglicko) · Richard II. (Anglicko) · Richard III. (Anglicko) · Richard Leakey · Richard Marcinko · Richard Marsina · Richard Nixon · Richard van Dülmen · Richard von Weizsäcker · Richtár · Rijksmuseum · Riot Act · Ris · Risorgimento · Risto Heikki Ryti · Rita Klímová

[upraviť | upraviť kód]

Rímska analistická škola · Rímska doba · Rímska doba na Slovensku · Rímska kultúra · Rímska mytológia · Rímska vojenská stanica Stupava · Rímske cesty · Rímske cisárstvo · Rímske katakomby · Rímske právo · Rímske umenie · Rímsko-nemecká ríša · Rímsky cisár (staroveký Rím) · Rímsky nápis v Trenčíne · Rímsky vojenský tábor v Iži · Ríša Ujgurov · Ríša zla · Ríšski Nemci · Ríšsky komisariát Ukrajina

ro[upraviť | upraviť kód]

Robert C. Tucker · Robert Fico · Robert J. Büchler · Robert Oppenheimer · Robert Sedraki Kočarjan · Robert William Seton-Watson · Roberto Eduardo Viola · Roberto Marcelo Levingston · Roberto María Ortiz · Robin George Collingwood · Rod (mytológia) · Rodézia a Ňasko · Rodézsky front · Rodion Jakovlevič Malinovskij · Rodoský kolos · Rodová aristokracia · Rodová spoločnosť · Roger Garaudy · Rojiska sotňa · Roksolana · Roky olova v Taliansku · Roman (pápež) · Roman Herzog · Roman Holec · Roman I. · Roman II. · Roman III. · Roman IV. · Roman Kaliský · Romanizácia (dejiny) · Romantizmus · Romeu Sescomes · Romulus · Romulus Augustus · Ronald Reagan · Rongyos gárda · Roque Sáenz Peña · Roquepertuse · Rosa Luxemburgová · Rostovská operácia (1941) · Rotunda svätého Juraja (Nitrianska Blatnica) · Roy Jay Glauber · Royal Observatory, Greenwich · Rozdelenie Česko-Slovenska · Rozhovory z Jen-anu o literatúre a umení · Rozpad Kyjevskej Rusi · Rozprávanie o dávnych časoch · Rozvojová krajina

[upraviť | upraviť kód]

Róbert I. (Francúzsko) · Róbert I. (Škótsko) · Róbert II. (Francúzsko) · Róbert Letz · Róbertovci · Rómaioi

ru[upraviť | upraviť kód]

Ruanda-Urundi · Rudolf Beran · Rudolf Božik · Rudolf Cisarík · Rudolf Habsburský · Rudolf Hažlinský · Rudolf Höß · Rudolf Chmel · Rudolf I. (Svätá rímska ríša) · Rudolf II. (Rakúsko) · Rudolf II. (Svätá rímska ríša) · Rudolf II. Habsburský (1232) · Rudolf IV. (Rakúsko) · Rudolf Kirchschläger · Rudolf Králik · Rudolf Kučera (politológ) · Rudolf Markovič · Rudolf Masný · Rudolf Pálfi · Rudolf Scholz · Rudolf Schuster · Rudolf Strechaj · Rudolf Viest · Rudolf von Laban · Rufius Festus · Rujana · Rujevít · Rukojemnícka kríza v Buďonnovsku · Rukopis (starý dokument) · Rumburská vzbura · Rumčerod · Rumský sultanát · Rumunská ľudová republika · Rumunská revolúcia v roku 1989 · Rumunská socialistická republika · Rumunské kniežatstvo · Rumunské kráľovstvo · Rumunský front · Rupert Gunnis · Rurik I. (Kyjevská Rus) · Rusalka · Rusínska národná republika Lemkov · Ruská občianska vojna · Ruská republika · Ruská revolúcia (1917) · Ruská ríša · Ruská sociálnodemokratická robotnícka strana · Ruská sovietska federatívna socialistická republika · Ruské cárstvo · Rusko-japonská vojna · Rusko-turecká vojna (1877 – 1878) · Ruský chanát · Rustikál · Rutherford B. Hayes · Rutilius Taurus Aemilianus Palladius

[upraviť | upraviť kód]

Rúrska kríza

rw[upraviť | upraviť kód]

Rwandská genocída

ry[upraviť | upraviť kód]

Rybárska brána · Rytier (stredovek) · Rytiersky rád · Rytiersky rád krížovníkov s červenou hviezdou

[upraviť | upraviť kód]

Rýnsky spolok

[upraviť | upraviť kód]

Rževsko-viazemská operácia