Zoznam štátov podľa hrubého domáceho produktu

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Rozdelenie štátov sveta podľa HDP na základe údajov MMF z roku 2014

Zoznam štátov podľa hrubého domáceho produktu (HDP) obsahuje tabuľky z troch rôznych zdrojov:

Každá tabuľka obsahuje súhrnné údaje pre celý svet a pre Európsku úniu. Všetky údaje sú v miliónoch medzinárodných dolárov.

Údaje Medzinár. menového fondu (odhad 2016)[1] Údaje Svetovej banky (2015)[2] Údaje United Nations (2014)[3]
Por. Krajina HDP
(mil. US$)
Svet[4] 75 212 696
1 USA USA 18 561 930
EÚ 16 518 723
2 Čína Čína 11 391 619
3 Japonsko Japonsko 4 730 300
4 Nemecko Nemecko 3 494 900
5 Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo 2 649 890
6 Francúzsko Francúzsko 2 488 280
7 India India 2 250 990
8 Taliansko Taliansko 1 852 500
9 Brazília Brazília 1 769 600
10 Kanada Kanada 1 532 340
11 Južná Kórea Južná Kórea 1 404 380
12 Rusko Rusko 1 267 750
13 Austrália Austrália 1 256 640
14 Španielsko Španielsko 1 252 160
15 Mexiko Mexiko 1 063 610
16 Indonézia Indonézia 940 953
17 Holandsko Holandsko 769 930
18 Turecko Turecko 735 716
19 Švajčiarsko Švajčiarsko 662 483
20 Saudská Arábia Saudská Arábia 637 785
21 Argentína Argentína 541 748
22 Taiwan Taiwan 519 149
23 Švédsko Švédsko 517 440
24 Belgicko Belgicko 470 179
25 Poľsko Poľsko 467 350
26 Nigéria Nigéria 415 080
27 Irán Irán 412 304
28 Thajsko Thajsko 390 592
29 Rakúsko Rakúsko 387 299
30 Nórsko Nórsko 376 268
31 Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty 375 022
32 Venezuela Venezuela 333 715
33 Egypt Egypt 330 159
34 Hongkong Hongkong 316 070
35 Izrael Izrael 311 739
36 Filipíny Filipíny 311 687
37 Írsko Írsko 307 917
38 Malajzia Malajzia 302 748
39 Dánsko Dánsko 302 571
40 Singapur Singapur 296 642
41 Juhoafrická republika Juhoafrická republika 280 367
42 Kolumbia Kolumbia 274 135
43 Pakistan Pakistan 271 050
44 Fínsko Fínsko 239 186
45 Čile Čile 234 903
46 Bangladéš Bangladéš 226 760
47 Portugalsko Portugalsko 205 860
48 Vietnam Vietnam 200 493
49 Grécko Grécko 195 878
50 Česko Česko 193 535
51 Rumunsko Rumunsko 186 514
52 Peru Peru 180 291
53 Nový Zéland Nový Zéland 179 359
54 Alžírsko Alžírsko 168 318
55 Katar Katar 156 595
56 Irak Irak 156 323
57 Kazachstan Kazachstan 128 109
58 Maďarsko Maďarsko 117 065
59 Kuvajt Kuvajt 110 455
60 Maroko Maroko 104 908
61 Portoriko Portoriko 100 852
62 Ekvádor Ekvádor 99 118
63 Sudán Sudán 94 297
64 Angola Angola 91 939
65 Slovensko Slovensko 90 263
66 Ukrajina Ukrajina 87 198
67 Srí Lanka Srí Lanka 82 239
68 Sýria Sýria 77 460
69 Dominikánska republika Dominikánska republika 71 457
70 Etiópia Etiópia 69 218
71 Keňa Keňa 69 170
72 Guatemala Guatemala 68 389
73 Myanmar Myanmar 68 277
74 Uzbekistan Uzbekistan 66 797
75 Luxembursko Luxembursko 60 984
76 Omán Omán 59 675
77 Kostarika Kostarika 57 689
78 Panama Panama 55 227
79 Uruguaj Uruguaj 54 374
80 Libanon Libanon 51 815
81 Bulharsko Bulharsko 50 446
82 Chorvátsko Chorvátsko 49 855
83 Bielorusko Bielorusko 48 126
84 Tanzánia Tanzánia 46 695
85 Slovinsko Slovinsko 44 122
86 Macao Macao 44 066
87 Litva Litva 42 776
88 Ghana Ghana 42 761
89 Tunisko 42 388
90 Demokratická republika Kongo Demokratická republika Kongo 39 820
91 Jordánsko Jordánsko 39 453
92 Líbya Líbya 39 389
93 Srbsko Srbsko 37 755
94 Turkmenistan Turkmenistan 36 573
95 Bolívia Bolívia 35 699
96 Azerbajdžan Azerbajdžan 35 686
97 Pobrežie Slonoviny Pobrežie Slonoviny 34 649
98 Bahrajn Bahrajn 31 823
99 Jemen Jemen 31 326
100 Kamerun Kamerun 30 870
101 Lotyšsko Lotyšsko 27 945
102 Paraguaj Paraguaj 27 323
103 Salvádor Salvádor 26 610
104 Uganda Uganda 25 613
105 Estónsko Estónsko 23 476
106 Trinidad a Tobago Trinidad a Tobago 22 809
107 Nepál Nepál 21 154
108 Honduras Honduras 20 930
109 Zambia Zambia 20 574
110 Cyprus Cyprus 19 931
111 Papua-Nová Guinea Papua-Nová Guinea 19 915
112 Island Island 19 444
113 Kambodža Kambodža 19 476
114 Afganistan Afganistan 18 395
115 Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina 16 532
116 Senegal Senegal 14 870
117 Gabon Gabon 14 563
118 Gruzínsko Gruzínsko 14 463
119 Zimbabwe Zimbabwe 14 193
120 Mali Mali 14 103
121 Jamajka Jamajka 13 779
122 Laos Laos 13 761
123 Nikaragua Nikaragua 13 413
124 Albánsko Albánsko 12 144
125 Mozambik Mozambik 12 045
126 Burkina Faso Burkina Faso 12 006
127 Maurícius Maurícius 11 740
128 Rovníková Guinea Rovníková Guinea 11 638
129 Mongolsko Mongolsko 11 164
130 Botswana Botswana 10 948
131 Arménsko Arménsko 10 754
132 Macedónsko Macedónsko 10 492
133 Malta Malta 10 463
134 Brunej Brunej 10 458
135 Čad Čad 10 441
136 Namíbia Namíbia 10 183
137 Madagaskar Madagaskar 9 740
138 Bahamy Bahamy 9 047
139 Benin Benin 8 930
140 Kongo Kongo 8 834
141 Rwanda Rwanda 8 341
142 Haiti Haiti 8 259
143 Niger Niger 7 566
144 Guinea Guinea 6 754
145 Moldavsko Moldavsko 6 650
146 Tadžikistan Tadžikistan 6 612
147 Kosovo Kosovo 6 560
148 Kirgizsko Kirgizsko 5 794
149 Malawi Malawi 5 474
150 Eritrea Eritrea 5 352
151 Mauritánia Mauritánia 4 718
152 Fidži Fidži 4 556
153 Togo Togo 4 520
154 Barbados Barbados 4 473
155 Sierra Leone Sierra Leone 4 289
156 Čierna Hora Čierna Hora 4 242
157 Surinam Surinam 4 137
158 Guyana Guyana 3 456
159 Svazijsko Svazijsko 3 430
160 Maldivy Maldivy 3 270
161 Burundi Burundi 2 742
162 Južný Sudán Južný Sudán 2 628
163 Východný Timor Východný Timor 2 501
164 Libéria Libéria 2 168
165 Bhután Bhután 2 085
166 Džibutsko Džibutsko 1 894
167 Lesotho Lesotho 1 806
168 Stredoafrická republika Stredoafrická republika 1 782
169 Belize Belize 1 770
170 Kapverdy Kapverdy 1 684
171 San Maríno San Maríno 1 556
172 Svätá Lucia Svätá Lucia 1 439
173 Seychely Seychely 1 419
174 Antigua a Barbuda Antigua a Barbuda 1 303
175 Šalamúnove ostrovy Šalamúnove ostrovy 1 218
176 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 1 168
177 Grenada Grenada 1 028
178 Svätý Krištof a Nevis Svätý Krištof a Nevis 955
179 Gambia Gambia 886
180 Samoa Samoa 876
181 Vanuatu Vanuatu 773
182 Svätý Vincent a Grenadíny Svätý Vincent a Grenadíny 766
183 Komory Komory 622
184 Dominika Dominika 524
185 Tonga Tonga 430
186 Svätý Tomáš a Princov ostrov Svätý Tomáš a Princov ostrov 351
187 Mikronézia Mikronézia 325
188 Palau Palau 296
189 Marshallove ostrovy Marshallove ostrovy 188
190 Kiribati Kiribati 166
191 Tuvalu Tuvalu 32
Por. Krajina HDP
(mil. US$)
Svet 000000073433644.000000000073 433 644
1 USA USA 000000017946996.000000000017 946 996
Európska únia Európska únia 000000016229464.000000000016 229 464
2 Čína Čína 000000010866444.000000000010 866 444
3 Japonsko Japonsko 000000004123258.00000000004 123 258
4 Nemecko Nemecko 000000003355772.00000000003 355 772
5 Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo 000000002848755.00000000002 848 755
6 Francúzsko Francúzsko 000000002421682.00000000002 421 682
7 India India 000000002073543.00000000002 073 543
8 Taliansko Taliansko 000000001814763.00000000001 814 763
9 Brazília Brazília 000000001774725.00000000001 774 725
10 Kanada Kanada 000000001550537.00000000001 550 537
11 Južná Kórea Južná Kórea 000000001377873.00000000001 377 873
12 Austrália Austrália 000000001339539.00000000001 339 539
13 Rusko Rusko 000000001326015.00000000001 326 015
14 Španielsko Španielsko 000000001199057.00000000001 199 057
15 Mexiko Mexiko 000000001144331.00000000001 144 331
16 Indonézia Indonézia 000000000861934.0000000000861 934
17 Holandsko Holandsko 000000000752547.0000000000752 547
18 Turecko Turecko 000000000718221.0000000000718 221
19 Švajčiarsko Švajčiarsko 000000000664738.0000000000664 738
20 Saudská Arábia Saudská Arábia 000000000646002.0000000000646 002
21 Argentína Argentína 000000000548055.0000000000548 055
22 Švédsko Švédsko 000000000492618.0000000000492 618
23 Nigéria Nigéria 000000000481066.0000000000481 066
24 Poľsko Poľsko 000000000474783.0000000000474 783
25 Belgicko Belgicko 000000000454039.0000000000454 039
26 Irán Irán 000000000425326.0000000000425 326
27 Thajsko Thajsko 000000000395282.0000000000395 282
28 Nórsko Nórsko 000000000388315.0000000000388 315
29 Rakúsko Rakúsko 000000000374056.0000000000374 056
30 Venezuela Venezuela 000000000371337.0000000000371 337
31 Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty 000000000370293.0000000000370 293
32 Egypt Egypt 000000000330779.0000000000330 779
33 Juhoafrická republika Juhoafrická republika 000000000312798.0000000000312 798
34 Hongkong Hongkong 000000000309929.0000000000309 929
35 Malajzia Malajzia 000000000296218.0000000000296 218
36 Izrael Izrael 000000000296075.0000000000296 075
37 Dánsko Dánsko 000000000295164.0000000000295 164
38 Singapur Singapur 000000000292739.0000000000292 739
39 Kolumbia Kolumbia 000000000292080.0000000000292 080
40 Filipíny Filipíny 000000000291965.0000000000291 965
41 Pakistan Pakistan 000000000269971.0000000000269 971
42 Čile Čile 000000000240216.0000000000240 216
43 Írsko Írsko 000000000238020.0000000000238 020
44 Fínsko Fínsko 000000000229810.0000000000229 810
45 Portugalsko Portugalsko 000000000198931.0000000000198 931
46 Grécko Grécko 000000000195212.0000000000195 212
47 Bangladéš Bangladéš 000000000195079.0000000000195 079
48 Vietnam Vietnam 000000000193599.0000000000193 599
49 Peru Peru 000000000192084.0000000000192 084
50 Kazachstan Kazachstan 000000000184361.0000000000184 361
51 Česko Česko 000000000181811.0000000000181 811
52 Rumunsko Rumunsko 000000000177954.0000000000177 954
53 Nový Zéland Nový Zéland 000000000173754.0000000000173 754
54 Irak Irak 000000000168607.0000000000168 607
55 Katar Katar 000000000166908.0000000000166 908
56 Alžírsko Alžírsko 000000000166839.0000000000166 839
57 Maďarsko Maďarsko 000000000120687.0000000000120 687
58 Kuvajt Kuvajt 000000000112812.0000000000112 812
59 Portoriko Portoriko 000000000103135.0000000000103 135
60 Angola Angola 000000000102643.0000000000102 643
61 Ekvádor Ekvádor 000000000100872.0000000000100 872
62 Maroko Maroko 000000000100360.0000000000100 360
63 Ukrajina Ukrajina 000000000090615.000000000090 615
65 Slovensko Slovensko 000000000086582.000000000086 582
66 Sudán Sudán 000000000084067.000000000084 067
66 Srí Lanka Srí Lanka 000000000082316.000000000082 316
67 Kuba Kuba (2013) 000000000077150.000000000077 150
68 Omán Omán 000000000070255.000000000070 255
69 Dominikánska republika Dominikánska republika 000000000067103.000000000067 103
70 Uzbekistan Uzbekistan 000000000066733.000000000066 733
71 Myanmar Myanmar 000000000064866.000000000064 866
72 Guatemala Guatemala 000000000063794.000000000063 794
73 Keňa Keňa 000000000063398.000000000063 398
74 Etiópia Etiópia 000000000061537.000000000061 537
75 Luxembursko Luxembursko 000000000057794.000000000057 794
76 Bielorusko Bielorusko 000000000054609.000000000054 609
77 Uruguaj Uruguaj 000000000053443.000000000053 443
78 Azerbajdžan Azerbajdžan 000000000053047.000000000053 047
79 Panama Panama 000000000052132.000000000052 132
80 Kostarika Kostarika 000000000051107.000000000051 107
81 Bulharsko Bulharsko 000000000048953.000000000048 953
82 Chorvátsko Chorvátsko 000000000048732.000000000048 732
83 Libanon Libanon 000000000047103.000000000047 103
84 Macao Macao 000000000046178.000000000046 178
85 Tanzánia Tanzánia 000000000044895.000000000044 895
86 Tunisko Tunisko 000000000043015.000000000043 015
87 Slovinsko Slovinsko 000000000042747.000000000042 747
88 Litva Litva 000000000041244.000000000041 244
89 Ghana Ghana 000000000037864.000000000037 864
90 Jordánsko Jordánsko 000000000037517.000000000037 517
91 Turkménsko Turkménsko 000000000037334.000000000037 334
92 Srbsko Srbsko 000000000036513.000000000036 513
93 Jemen Jemen 000000000035955.000000000035 955
94 Demokratická republika Kongo Demokratická republika Kongo 000000000035238.000000000035 238
95 Bolívia Bolívia 000000000033197.000000000033 197
96 Bahrajn Bahrajn 000000000032221.000000000032 221
97 Pobrežie Slonoviny Pobrežie Slonoviny 000000000031753.000000000031 753
98 Kamerun Kamerun 000000000029198.000000000029 198
99 Líbya Líbya 000000000029153.000000000029 153
100 Trinidad a Tobago Trinidad a Tobago 000000000027806.000000000027 806
101 Paraguaj Paraguaj 000000000027623.000000000027 623
102 Lotyšsko Lotyšsko 000000000027035.000000000027 035
103 Uganda Uganda 000000000026369.000000000026 369
104 Salvádor Salvádor 000000000025850.000000000025 850
105 Estónsko Estónsko 000000000022691.000000000022 691
106 Zambia Zambia 000000000021202.000000000021 202
107 Nepál Nepál 000000000020881.000000000020 881
108 Honduras Honduras 000000000020152.000000000020 152
109 Cyprus Cyprus 000000000019320.000000000019 320
110 Afganistan Afganistan 000000000019199.000000000019 199
111 Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina 000000000018521.000000000018 521
112 Gabon Gabon 000000000018180.000000000018 180
113 Brunej Brunej 000000000017105.000000000017 105
114 Island Island 000000000017036.000000000017 036
115 Papua-Nová Guinea Papua-Nová Guinea 000000000016929.000000000016 929
116 Kambodža Kambodža 000000000016778.000000000016 778
117 Gruzínsko Gruzínsko 000000000016530.000000000016 530
118 Mozambik Mozambik 000000000015938.000000000015 938
119 Botswana Botswana 000000000015813.000000000015 813
120 Senegal Senegal 000000000015658.000000000015 658
121 Rovníková Guinea Rovníková Guinea 000000000015530.000000000015 530
122 Zimbabwe Zimbabwe 000000000014197.000000000014 197
123 Kongo Kongo 000000000014177.000000000014 177
124 Čad Čad 000000000013922.000000000013 922
125 Jamajka Jamajka 000000000013891.000000000013 891
126 Južný Sudán Južný Sudán 000000000013282.000000000013 282
127 Albánsko Albánsko 000000000013212.000000000013 212
128 Namíbia Namíbia 000000000012995.000000000012 995
129 Maurícius Maurícius 000000000012630.000000000012 630
130 Burkina Faso Burkina Faso 000000000012542.000000000012 542
131 Mali Mali 000000000012037.000000000012 037
132 Mongolsko Mongolsko 000000000012016.000000000012 016
133 Laos Laos 000000000011997.000000000011 997
134 Nikaragua Nikaragua 000000000011806.000000000011 806
135 Arménsko Arménsko 000000000011644.000000000011 644
136 Macedónsko Macedónsko 000000000011324.000000000011 324
137 Madagaskar Madagaskar 000000000010593.000000000010 593
138 Malta Malta 000000000009643.00000000009 643
139 Benin Benin 000000000009575.00000000009 575
140 Tadžikistan Tadžikistan 000000000009242.00000000009 242
141 Haiti Haiti 000000000008713.00000000008 713
142 Bahamy Bahamy 000000000008511.00000000008 511
143 Niger Niger 000000000008169.00000000008 169
144 Moldavsko Moldavsko 000000000007962.00000000007 962
145 Rwanda Rwanda 000000000007890.00000000007 890
146 Kirgizsko Kirgizsko 000000000007404.00000000007 404
147 Kosovo Kosovo 000000000007387.00000000007 387
148 Guinea Guinea 000000000006624.00000000006 624
149 Somálsko Somálsko 000000000005707.00000000005 707
150 Bermudy Bermudy 000000000005574.00000000005 574
151 Lichtenštajnsko Lichtenštajnsko 000000000005488.00000000005 488
152 Surinam Surinam 000000000005210.00000000005 210
153 Mauritánia Mauritánia 000000000005061.00000000005 061
154 Sierra Leone Sierra Leone 000000000004838.00000000004 838
155 Čierna Hora Čierna Hora 000000000004588.00000000004 588
156 Fidži Fidži 000000000004532.00000000004 532
157 Togo Togo 000000000004518.00000000004 518
158 Svazijsko Svazijsko 000000000004413.00000000004 413
159 Barbados Barbados 000000000004355.00000000004 355
160 Malawi Malawi 000000000004258.00000000004 258
161 Andorra Andorra 000000000003249.00000000003 249
162 Guyana Guyana 000000000003097.00000000003 097
163 Burundi Burundi 000000000003094.00000000003 094
164 Maldivy Maldivy 000000000003062.00000000003 062
165 Faerské ostrovy Faerské ostrovy 000000000002613.00000000002 613
166 Grónsko Grónsko 000000000002441.00000000002 441
167 Lesotho Lesotho 000000000002181.00000000002 181
168 Libéria Libéria 000000000002013.00000000002 013
169 Bhután Bhután 000000000001959.00000000001 959
170 Kapverdy Kapverdy 000000000001871.00000000001 871
171 Stredoafrická republika Stredoafrická republika 000000000001723.00000000001 723
172 Belize Belize 000000000001699.00000000001 699
173 Džibutsko Džibutsko 000000000001589.00000000001 589
174 Seychely Seychely 000000000001423.00000000001 423
175 Východný Timor Východný Timor 000000000001417.00000000001 417
176 Svätá Lucia Svätá Lucia 000000000001404.00000000001 404
177 Antigua a Barbuda Antigua a Barbuda 000000000001221.00000000001 221
178 Šalamúnove ostrovy Šalamúnove ostrovy 000000000001158.00000000001 158
179 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 000000000001209.00000000001 209
180 Gambia Gambia 000000000000851.0000000000851
181 Grenada Grenada 000000000000884.0000000000884
182 Svätý Krištof a Nevis Svätý Krištof a Nevis 000000000000852.0000000000852
183 Vanuatu Vanuatu 000000000000815.0000000000815
184 Samoa Samoa 000000000000800.0000000000800
185 Svätý Vincent a Grenadíny Svätý Vincent a Grenadíny 000000000000729.0000000000729
186 Komory Komory 000000000000624.0000000000624
187 Dominika Dominika 000000000000524.0000000000524
188 Tonga Tonga 000000000000434.0000000000434
189 Svätý Tomáš a Princov ostrov Svätý Tomáš a Princov ostrov 000000000000337.0000000000337
190 Mikronézia Mikronézia 000000000000318.0000000000318
191 Palau Palau 000000000000251.0000000000251
192 Marshallove ostrovy Marshallove ostrovy 000000000000187.0000000000187
193 Kiribati Kiribati 000000000000167.0000000000167
194 Tuvalu Tuvalu 000000000000038.000000000038
Por. Krajina HDP
(mil. US$)
Svet[5] 000000078037089.000000000078 037 089
Európska únia Európska únia[6] 000000018518430.000000000018 518 430
1 USA USA 000000017348072.000000000017 348 072
2 Čína Čína 000000010430590.000000000010 430 590
3 Japonsko Japonsko 000000004602419.00000000004 602 419
4 Nemecko Nemecko 000000003868291.00000000003 868 291
5 Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo 000000002988893.00000000002 988 893
6 Francúzsko Francúzsko 000000002829192.00000000002 829 192
7 Brazília Brazília 000000002346523.00000000002 346 523
8 Taliansko Taliansko 000000002141161.00000000002 141 161
9 India India 000000002054941.00000000002 054 941
10 Rusko Rusko 000000001849940.00000000001 849 940
11 Kanada Kanada 000000001785387.00000000001 785 387
12 Austrália Austrália 000000001471439.00000000001 471 439
13 Južná Kórea Južná Kórea 000000001410383.00000000001 410 383
14 Španielsko Španielsko 000000001381342.00000000001 381 342
15 Mexiko Mexiko 000000001294695.00000000001 294 695
16 Indonézia Indonézia 000000000888538.0000000000888 538
17 Holandsko Holandsko 000000000879319.0000000000879 319
18 Turecko Turecko 000000000798414.0000000000798 414
19 Saudská Arábia Saudská Arábia 000000000752460.0000000000752 460
20 Švajčiarsko Švajčiarsko 000000000701037.0000000000701 037
21 Švédsko Švédsko 000000000571090.0000000000571 090
22 Nigéria Nigéria 000000000568499.0000000000568 499
23 Poľsko Poľsko 000000000544959.0000000000544 959
24 Argentína Argentína 000000000543490.0000000000543 490
25 Belgicko Belgicko 000000000531547.0000000000531 547
26 Venezuela Venezuela 000000000509968.0000000000509 968
27 Nórsko Nórsko 000000000500519.0000000000500 519
28 Rakúsko Rakúsko 000000000436888.0000000000436 888
29 Irán Irán 000000000425326.0000000000425 326
30 Thajsko Thajsko 000000000404824.0000000000404 824
31 Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty 000000000399451.0000000000399 451
32 Kolumbia Kolumbia 000000000377740.0000000000377 740
33 Juhoafrická republika Juhoafrická republika 000000000349819.0000000000349 819
34 Dánsko Dánsko 000000000346119.0000000000346 119
35 Malajzia Malajzia 000000000326933.0000000000326 933
36 Singapur Singapur 000000000307872.0000000000307 872
37 Izrael Izrael 000000000305673.0000000000305 673
38 Filipíny Filipíny 000000000290896.0000000000290 896
39 Egypt Egypt 000000000282242.0000000000282 242
40 Hongkong Hongkong 000000000274027.0000000000274 027
41 Fínsko Fínsko 000000000272217.0000000000272 217
42 Čile Čile 000000000258062.0000000000258 062
43 Pakistan Pakistan 000000000251255.0000000000251 255
44 Írsko Írsko 000000000250814.0000000000250 814
45 Grécko Grécko 000000000235574.0000000000235 574
46 Portugalsko Portugalsko 000000000230117.0000000000230 117
47 Irak Irak 000000000225422.0000000000225 422
48 Kazachstan Kazachstan 000000000216036.0000000000216 036
49 Alžírsko Alžírsko 000000000213518.0000000000213 518
50 Katar Katar 000000000211817.0000000000211 817
51 Česko Česko 000000000205270.0000000000205 270
52 Peru Peru 000000000201809.0000000000201 809
53 Rumunsko Rumunsko 000000000199045.0000000000199 045
54 Nový Zéland Nový Zéland 000000000198652.0000000000198 652
55 Vietnam Vietnam 000000000186205.0000000000186 205
56 Bangladéš Bangladéš 000000000173062.0000000000173 062
57 Kuvajt Kuvajt 000000000163637.0000000000163 637
58 Angola Angola 000000000146676.0000000000146 676
59 Maďarsko Maďarsko 000000000138347.0000000000138 347
60 Ukrajina Ukrajina 000000000131806.0000000000131 806
61 Maroko Maroko 000000000110009.0000000000110 009
62 Portoriko Portoriko 000000000103676.0000000000103 676
63 Ekvádor Ekvádor 000000000100917.0000000000100 917
64 Slovensko Slovensko 000000000100249.0000000000100 249
65 Kuba Kuba 000000000082775.000000000082 775
66 Sudán Sudán 000000000081894.000000000081 894
67 Omán Omán 000000000081797.000000000081 797
68 Bielorusko Bielorusko 000000000076139.000000000076 139
69 Azerbajdžan Azerbajdžan 000000000075193.000000000075 193
70 Srí Lanka Srí Lanka 000000000074941.000000000074 941
71 Myanmar Myanmar 000000000066478.000000000066 478
72 Luxembursko Luxembursko 000000000064874.000000000064 874
73 Dominikánska republika Dominikánska republika 000000000063969.000000000063 969
74 Uzbekistan Uzbekistan 000000000063030.000000000063 030
75 Keňa Keňa 000000000060936.000000000060 936
76 Guatemala Guatemala 000000000058827.000000000058 827
77 Uruguaj Uruguaj 000000000057471.000000000057 471
78 Chorvátsko Chorvátsko 000000000057137.000000000057 137
79 Bulharsko Bulharsko 000000000056718.000000000056 718
80 Macao Macao 000000000055502.000000000055 502
81 Etiópia Etiópia 000000000053638.000000000053 638
82 Libanon Libanon 000000000049631.000000000049 631
83 Kostarika Kostarika 000000000049553.000000000049 553
84 Slovinsko Slovinsko 000000000049491.000000000049 491
85 Panama Panama 000000000049166.000000000049 166
86 Litva Litva 000000000048392.000000000048 392
87 Tanzánia Tanzánia 000000000048030.000000000048 030
88 Turkménsko Turkménsko 000000000047932.000000000047 932
89 Tunisko Tunisko 000000000047423.000000000047 423
90 Srbsko Srbsko 000000000043866.000000000043 866
91 Líbya Líbya 000000000041319.000000000041 319
92 Ghana Ghana 000000000037177.000000000037 177
93 Jemen Jemen 000000000037131.000000000037 131
94 Demokratická republika Kongo Demokratická republika Kongo 000000000035909.000000000035 909
95 Jordánsko Jordánsko 000000000035827.000000000035 827
96 Pobrežie Slonoviny Pobrežie Slonoviny 000000000034254.000000000034 254
97 Bahrajn Bahrajn 000000000033850.000000000033 850
98 Bolívia Bolívia 000000000032996.000000000032 996
99 Kamerun Kamerun 000000000032051.000000000032 051
100 Lotyšsko Lotyšsko 000000000031286.000000000031 286
101 Paraguaj Paraguaj 000000000030985.000000000030 985
102 Trinidad a Tobago Trinidad a Tobago 000000000028069.000000000028 069
103 Uganda Uganda 000000000027465.000000000027 465
104 Zambia Zambia 000000000026963.000000000026 963
105 Estónsko Estónsko 000000000026485.000000000026 485
106 Salvádor Salvádor 000000000025164.000000000025 164
107 Cyprus Cyprus 000000000023077.000000000023 077
108 Afganistan Afganistan 000000000021122.000000000021 122
109 Honduras Honduras 000000000019497.000000000019 497
110 Nepál Nepál 000000000019489.000000000019 489
111 Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina 000000000018491.000000000018 491
112 Gabon Gabon 000000000017412.000000000017 412
113 Severná Kórea Severná Kórea 000000000017396.000000000017 396
114 Brunej Brunej 000000000017104.000000000017 104
115 Mozambik Mozambik 000000000017081.000000000017 081
116 Island Island 000000000017036.000000000017 036
117 Kambodža Kambodža 000000000016778.000000000016 778
118 Rovníková Guinea Rovníková Guinea 000000000016731.000000000016 731
119 Papua-Nová Guinea Papua-Nová Guinea 000000000016576.000000000016 576
120 Gruzínsko Gruzínsko 000000000016530.000000000016 530
121 Botswana Botswana 000000000015813.000000000015 813
122 Senegal Senegal 000000000015658.000000000015 658
123 Zimbabwe Zimbabwe 000000000014719.000000000014 719
124 Kongo Kongo 000000000014077.000000000014 077
125 Jamajka Jamajka 000000000013927.000000000013 927
126 Namíbia Namíbia 000000000013429.000000000013 429
127 Albánsko Albánsko 000000000013413.000000000013 413
128 Čad Čad 000000000012791.000000000012 791
129 Palestína Palestína 000000000012766.000000000012 766
130 Burkina Faso Burkina Faso 000000000012756.000000000012 756
131 Maurícius Maurícius 000000000012616.000000000012 616
132 Mongolsko Mongolsko 000000000012067.000000000012 067
133 Mali Mali 000000000011979.000000000011 979
134 Nikaragua Nikaragua 000000000011806.000000000011 806
135 Laos Laos 000000000011749.000000000011 749
136 Macedónsko Macedónsko 000000000011319.000000000011 319
137 Južný Sudán Južný Sudán 000000000011007.000000000011 007
138 Arménsko Arménsko 000000000010889.000000000010 889
139 Madagaskar Madagaskar 000000000010674.000000000010 674
140 Malta Malta 000000000010536.000000000010 536
141 Nová Kaledónia Nová Kaledónia 000000000010234.000000000010 234
142 Benin Benin 000000000009575.00000000009 575
143 Tadžikistan Tadžikistan 000000000009242.00000000009 242
144 Haiti Haiti 000000000008599.00000000008 599
145 Bahamy Bahamy 000000000008510.00000000008 510
146 Niger Niger 000000000008169.00000000008 169
147 Moldavsko Moldavsko 000000000007944.00000000007 944
148 Rwanda Rwanda 000000000007903.00000000007 903
149 Kirgizsko Kirgizsko 000000000007404.00000000007 404
150 Kosovo Kosovo 000000000007387.00000000007 387
151 Monako Monako 000000000007060.00000000007 060
152 Guinea Guinea 000000000006579.00000000006 579
153 Lichtenštajnsko Lichtenštajnsko 000000000005855.00000000005 855
154 Malawi Malawi 000000000005720.00000000005 720
155 Francúzska Polynézia Francúzska Polynézia 000000000005623.00000000005 623
156 Bermudy Bermudy 000000000005601.00000000005 601
157 Surinam Surinam 000000000005210.00000000005 210
158 Mauritánia Mauritánia 000000000005092.00000000005 092
159 Východný Timor Východný Timor 000000000004970.00000000004 970
160 Sierra Leone Sierra Leone 000000000004893.00000000004 893
161 Čierna Hora Čierna Hora 000000000004588.00000000004 588
162 Togo Togo 000000000004576.00000000004 576
163 Fidži Fidži 000000000004532.00000000004 532
164 Svazijsko Svazijsko 000000000004482.00000000004 482
165 Barbados Barbados 000000000004353.00000000004 353
166 Eritrea Eritrea 000000000003858.00000000003 858
167 Kajmanské ostrovy Kajmanské ostrovy 000000000003480.00000000003 480
168 Andorra Andorra 000000000003278.00000000003 278
169 Curaçao Curaçao 000000000003159.00000000003 159
170 Guyana Guyana 000000000003086.00000000003 086
171 Maldivy Maldivy 000000000003032.00000000003 032
172 Burundi Burundi 000000000002869.00000000002 869
173 Aruba Aruba 000000000002664.00000000002 664
174 Grónsko Grónsko 000000000002441.00000000002 441
175 Libéria Libéria 000000000002122.00000000002 122
176 Lesotho Lesotho 000000000002081.00000000002 081
177 Bhután Bhután 000000000001965.00000000001 965
178 Kapverdy Kapverdy 000000000001855.00000000001 855
179 San Maríno San Maríno 000000000001845.00000000001 845
180 Stredoafrická republika Stredoafrická republika 000000000001838.00000000001 838
181 Belize Belize 000000000001699.00000000001 699
182 Džibutsko Džibutsko 000000000001589.00000000001 589
183 Seychely Seychely 000000000001511.00000000001 511
184 Svätá Lucia Svätá Lucia 000000000001406.00000000001 406
185 Somálsko Somálsko 000000000001375.00000000001 375
186 Zanzibar Zanzibar 000000000001289.00000000001 289
187 Antigua a Barbuda Antigua a Barbuda 000000000001248.00000000001 248
188 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 000000000001209.00000000001 209
189 Šalamúnove ostrovy Šalamúnove ostrovy 000000000001103.00000000001 103
190 Sint Maarten Sint Maarten 000000000001059.00000000001 059
191 Britské Panenské ostrovy Britské Panenské ostrovy 000000000000902.0000000000902
192 Grenada Grenada 000000000000884.0000000000884
193 Svätý Krištof a Nevis Svätý Krištof a Nevis 000000000000852.0000000000852
194 Gambia Gambia 000000000000851.0000000000851
195 Samoa Samoa 000000000000824.0000000000824
196 Vanuatu Vanuatu 000000000000812.0000000000812
197 Turks a Caicos Turks a Caicos 000000000000797.0000000000797
198 Svätý Vincent a Grenadíny Svätý Vincent a Grenadíny 000000000000729.0000000000729
199 Komory Komory 000000000000648.0000000000648
200 Dominika Dominika 000000000000533.0000000000533
201 Tonga Tonga 000000000000435.0000000000435
202 Svätý Tomáš a Princov ostrov Svätý Tomáš a Princov ostrov 000000000000337.0000000000337
203 Mikronézia Mikronézia 000000000000308.0000000000308
204 Cookove ostrovy Cookove ostrovy 000000000000311.0000000000311
205 Anguilla Anguilla 000000000000311.0000000000311
206 Palau Palau 000000000000234.0000000000234
207 Marshallove ostrovy Marshallove ostrovy 000000000000209.0000000000209
208 Nauru Nauru 000000000000182.0000000000182
209 Kiribati Kiribati 000000000000180.0000000000180
210 Montserrat Montserrat 000000000000063.000000000063
211 Tuvalu Tuvalu 000000000000038.000000000038

Staršie údaje[upraviť | upraviť zdroj]

Rozdelenie štátov sveta podľa HDP na základe údajov Medzinárodného menového fondu (hore) a Svetovej banky z roku 2004
  • V prvej tabuľke sú údaje z roku 2008.
  • Základom druhej tabuľky sú údaje Svetovej banky z roku 2004.
  • Tretia tabuľka je zostavená na základe publikácie CIA World Factbook, aktualizovanej v apríli 2006, ktorú vydáva americká tajná služba CIA. Údaje sú platné pre roky 19932005, pričom väčšina z nich je z roku 2005.

Každá tabuľka obsahuje súhrnné údaje pre celý svet a pre Európsku úniu. Všetky údaje sú v miliónoch medzinárodných dolárov.

Zoznam podľa Medzinárodného menového fondu (2008) Zoznam podľa Svetovej banky (2004) Zoznam podľa CIA World Factbook (2005)
Por. Štát HDP
 –  Svet 68 996 849
 –  Európska únia 15 247 163
1 Spojené štáty 14 264 600
2 Čína 7 916 429
3 Japonsko 4 354 368
4 India 3 288 345
5 Nemecko 2 910 490
6 Rusko 2 260 907
7 Spojené kráľovstvo 2 230 549
8 Francúzsko 2 130 383
9 Brazília 1 981 207
10 Taliansko 1 814 557
11 Mexiko 1 548 007
12 Španielsko 1 396 881
13 Kórejská republika 1 342 338
14 Kanada 1 303 234
15 Turecko 915 184
16 Indonézia 908 242
17 Irán 819 799
18 Austrália 795 305
19 Taiwan 711 418
20 Holandsko 675 375
21 Poľsko 666 052
22 Saudská Arábia 593 385
23 Argentína 572 860
24 Thajsko 546 095
25 Južná Afrika 492 684
26 Egypt 442 640
27 Pakistan 439 558
28 Kolumbia 396 579
29 Belgicko 389 518
30 Malajzia 384 119
31 Venezuela 358 623
32 Švédsko 341 869
33 Grécko 341 688
34 Ukrajina 336 851
35 Rakúsko 328 571
36 Filipíny 320 384
37 Nigéria 315 401
38 Švajčiarsko 312 753
 –  Hongkong 307 065
39 Rumunsko 270 330
40 Česko 262 169
41 Nórsko 256 523
42 Peru 245 883
43 Čile 243 044
44 Vietnam 240 364
45 Singapur 238 755
46 Portugalsko 235 904
47 Alžírsko 233 098
48 Bangladéš 224 889
49 Dánsko 204 060
50 Izrael 200 630
51 Maďarsko 196 074
52 Fínsko 190 862
53 Írsko 188 112
54 Spojené arabské emiráty 184 984
55 Kazachstan 177 545
56 Kuvajt 137 190
57 Maroko 136 728
58 Slovensko 119 268
59 Bielorusko 118 875
60 Nový Zéland 115 709
61 Ekvádor 106 993
62 Angola 106 410
63 Irak 105 814
64 Sýria 94 408
65 Katar 94 249
66 Bulharsko 93 569
67 Srí Lanka 92 018
68 Líbya 90 251
69 Sudán 87 885
70 Chorvátsko 82 272
71 Tunisko 82 226
72 Srbsko 79 662
73 Dominikánska republika 76 304
74 Azerbajdžan 74 734
75 Uzbekistan 71 501
76 Etiópia 70 995
77 Guatemala 67 007
78 Mjanmarsko 68 203
79 Omán 66 889
80 Litva 63 625
81 Keňa 60 410
82 Slovinsko 59 316
83 Jemen 55 433
84 Tanzánia 53 716
85 Libanon 49 514
86 Kostarika 48 741
87 Salvádor 43 676
88 Bolívia 43 424
89 Uruguaj 42 543
90 Kamerun 41 723
91 Luxembursko 40 025
92 Lotyšsko 38 764
93 Panama 38 604
94 Uganda 36 910
95 Ghana 34 259
96 Pobrežie Slonoviny 34 048
97 Honduras 32 725
98 Nepál 31 582
99 Jordánsko 31 112
100 Bosna a Hercegovina 30 389
101 Turkménsko 30 091
102 Paraguaj 29 403
103 Kambodža 28 239
104 Estónsko 27 207
105 Trinidad a Tobago 27 038
106 Bahrajn 26 970
107 Botswana 26 520
108 Cyprus 22 703
109 Rovníková Guinea 22 353
110 Albánsko 21 828
111 Senegal 21 738
112 Gruzínsko 21 397
113 Afganistan 21 340
114 Gabon 21 049
115 Jamajka 20 958
116 Kongo (býv. Zair) 20 639
117 Madagaskar 19 722
118 Brunej 19 683
119 Macedónsko 18 818
120 Arménsko 18 715
121 Mozambik 18 600
122 Burkina 17 773
123 Zambia 17 423
124 Nikaragua 16 649
125 Čad 16 119
126 Maurícius 15 248
127 Mali 15 045
128 Kongo 14 282
129 Laos 13 792
130 Namíbia 13 450
131 Papua-Nová Guinea 13 042
132 Tadžikistan 13 041
133 Benin 13 014
134 Island 12 664
135 Haiti 11 562
136 Kirgizsko 11 580
137 Malawi 11 394
138 Moldavsko 10 746
139 Guinea 10 308
140 Niger 10 164
141 Rwanda 9 988
142 Malta 9 806
143 Mongolsko 9 399
144 Bahamy 9 228
145 Čierna Hora 6 944
146 Mauritánia 6 221
147 Svazijsko 5 761
148 Togo 5 368
149 Barbados 5 244
150 Surinam 4 436
151 Sierra Leone 4 266
152 Eritrea 3 739
153 Fidži 3 668
154 Bhután 3 442
155 Stredoafrická republika 3 217
156 Lesotho 3 192
157 Burundi 3 094
158 Guyana 3 082
159 Belize 2 525
160 Východný Timor 2 518
161 Gambia 2 264
162 Džibutsko 1 877
163 Svätá Lucia 1 839
164 Seychely 1 807
165 Kapverdy 1 762
166 Maldivy 1 708
167 Antigua a Barbuda 1 646
168 Libéria 1 469
169 Grenada 1 153
170 Samoa 1 100
171 Svätý Vincent a Grenadíny 1 086
172 Šalamúnove ostrovy 1 070
173 Vanuatu 996
174 Guinea-Bissau 847
175 Komory 753
176 Svätý Krištof a Nevis 750
177 Dominika 720
178 Kiribati 608
179 Tonga 553
180 Svätý Tomáš a Princov ostrov 280
Por. Štát HDP
 –  Svet 55 938 191
 –  Európska únia 12 020 939
1 Spojené štáty 11 651 110
2 Čína 7 642 283
3 Japonsko 3 737 289
4 India 3 389 670
5 Nemecko 2 335 494
6 Spojené kráľovstvo 1 845 169
7 Francúzsko 1 769 171
8 Taliansko 1 622 425
9 Brazília 1 507 106
10 Rusko 1 424 418
11 Španielsko 1 069 253
12 Mexiko 1 017 529
13 Kanada 999 608
14 Kórejská republika 985 649
15 Indonézia 785 169
16 Austrália 609 988
17 Turecko 556 074
18 Holandsko 517 587
19 Thajsko 515 268
20 Argentína 510 266
21 Južná Afrika 509 349
22 Irán 504 209
23 Poľsko 495 386
24 Filipíny 376 586
25 Pakistan 338 399
26 Saudská Arábia 331 114
27 Kolumbia 325 915
28 Belgicko 324 053
29 Egypt 305 884
30 Ukrajina 303 409
31 Švédsko 265 630
32 Rakúsko 263 803
33 Bangladéš 260 370
34 Malajzia 255 818
35 Grécko 245 514
36 Švajčiarsko 244 149
37 Vietnam 225 517
38 Alžírsko 213 661
 –  Hongkong 212 136
39 Portugalsko 206 142
40 Česko 198 276
41 Rumunsko 183 878
42 Nórsko 176 543
43 Čile 175 324
44 Dánsko 172 478
45 Maďarsko 169 944
46 Izrael 165 738
47 Írsko 157 958
48 Venezuela 157 877
49 Fínsko 156 590
50 Peru 156 511
51 Nigéria 148 553
52 Maroko 128 523
53 Singapur 119 053
54 Kazachstan 111 559
55 Spojené arabské emiráty 103 921
56 Nový Zéland 95 080
57 Srí Lanka 85 242
58 Slovensko 78 705
59 Tunisko 77 151
60 Sudán 69 224
61 Bielorusko 68 475
62 Sýria 67 078
63 Dominikánska republika 65 315
64 Bulharsko 62 693
65 Chorvátsko 54 157
66 Guatemala 53 027
67 Etiópia 52 877
68 Ekvádor 51 681
69 Uzbekistan 48 993
70 Ghana 48 522
71 Kuvajt 47 675
72 Litva 45 030
73 Slovinsko 41 816
74 Uganda 41 131
75 Kostarika 40 325
76 Nepál 39 615
77 Kongo (býv. Zair) 39 351
78 Omán 38 664
79 Keňa 38 141
80 Kamerun 34 860
81 Azerbajdžan 34 496
82 Salvádor 34 088
83 Angola 33 774
84 Kambodža 33 431
85 Uruguaj 32 402
86 Luxembursko 31 713
87 Paraguaj 28 960
88 Pobrežie Slonoviny 27 719
89 Bosna a Hercegovina 27 492
90 Lotyšsko 26 952
91 Zimbabwe 26 716
92 Jordánsko 25 502
93 Tanzánia 25 375
94 Bolívia 24 501
95 Mozambik 24 020
96 Panama 23 110
97 Libanon 20 664
98 Honduras 20 273
99 Guinea 20 061
100 Čad 19 747
101 Estónsko 19 635
102 Nikaragua 19 538
103 Senegal 19 502
104 Cyprus 18 835
105 Jemen 17 860
106 Botswana 17 593
107 Trinidad a Tobago 15 852
108 Madagaskar 15 523
109 Albánsko 15 489
110 Haiti 15 280
111 Burkina 14 986
112 Namíbia 14 905
113 Bahrajn 14 859
114 Maurícius 14 844
115 Papua-Nová Guinea 14 681
116 Macedónsko 13 422
117 Mali 13 095
118 Gruzínsko 12 848
119 Arménsko 12 410
120 Laos 11 317
121 Rwanda 11 216
122 Jamajka 11 010
123 Zambia 10 827
124 Niger 10 517
125 Kirgizsko 9 856
126 Island 9 654
127 Togo 9 197
128 Gabon 9 023
129 Benin 8 921
130 Malawi 8 148
131 Tadžikistan 7 726
132 Malta 7 576
133 Moldavsko 7 292
134 Svazijsko 6 314
135 Mauritánia 5 783
136 Bahamy 5 294
137 Mongolsko 5 169
138 Fidži 5 100
139 Burundi 4 932
140 Lesotho 4 709
141 Stredoafrická republika 4 362
142 Eritrea 4 135
143 Kongo 3 798
144 Guyana 3 330
145 Sierra Leone 2 994
146 Gambia 2 942
147 Kapverdy 2 836
148 Belize 1 907
149 Džibutsko 1 553
150 Seychely 1 393
151 Komory 1 143
152 Guinea-Bissau 1 112
153 Svätá Lucia 1 035
154 Samoa 1 031
155 Antigua a Barbuda 1 008
156 Grenada 848
157 Šalamúnove ostrovy 845
158 Tonga 803
159 Svätý Vincent a Grenadíny 758
160 Vanuatu 633
161 Svätý Krištof a Nevis 578
162 Dominika 403
Por. Štát HDP
Svet 59 590 000
1 Spojené štáty 12 410 000
Európska únia 12 180 000
2 Čína 8 182 000
3 Japonsko 3 914 000
4 India 3 699 000
5 Nemecko 2 454 000
6 Spojené kráľovstvo 1 869 000
7 Francúzsko 1 822 000
8 Taliansko 1 651 000
9 Brazília 1 568 000
10 Rusko 1 539 000
11 Kanada 1 080 000
12 Mexiko 1 068 000
13 Španielsko 1 017 000
14 Kórejská republika 965 300
15 Indonézia 901 700
16 Austrália 642 100
17 Taiwan 611 500
18 Irán 552 800
19 Turecko 552 700
20 Thajsko 545 800
21 Argentína 542 800
22 Južná Afrika 534 600
23 Holandsko 501 600
24 Poľsko 489 800
25 Filipíny 451 300
26 Pakistan 384 900
27 Saudská Arábia 340 600
28 Egypt 339 200
29 Belgicko 330 600
30 Ukrajina 319 400
31 Kolumbia 303 700
32 Bangladéš 301 400
33 Rakúsko 269 600
34 Švédsko 268 300
35 Švajčiarsko 264 100
 –  Hongkong 258 100
36 Vietnam 253 200
37 Malajzia 248 700
38 Grécko 243 300
39 Alžírsko 233 900
40 Portugalsko 196 300
41 Nórsko 194 700
42 Rumunsko 186 700
43 Česko 185 700
44 Čile 185 100
45 Dánsko 181 600
46 Peru 169 500
47 Venezuela 164 100
48 Maďarsko 161 000
49 Fínsko 159 700
50 Maroko 140 900
51 Izrael 140 100
52 Írsko 136 900
53 Kazachstan 133 200
54 Nigéria 132 900
55 Singapur 132 300
56 Nový Zéland 97 590
57 Irak 94 100
58 Srí Lanka 87 150
59 Slovensko 85 560
60 Sudán 84 930
61 Bielorusko 79 130
62 Tunisko 76 990
63 Mjanmarsko 76 360
64 Spojené arabské emiráty 74 670
 –  Portoriko 72 520
65 Bulharsko 67 290
66 Sýria 63 310
67 Guatemala 62 970
68 Etiópia 60 340
69 Dominikánska republika 60 000
70 Uruguaj 54 580
71 Chorvátsko 53 560
72 Kuvajt 53 310
73 Uzbekistan 53 010
74 Ekvádor 52 770
75 Ghana 51 900
76 Litva 50 120
77 Líbya 48 290
78 Kongo (býv. Zair) 46 370
79 Uganda 46 060
80 Angola 45 930
81 Nepál 42 260
82 Slovinsko 42 260
83 Kostarika 40 440
84 Omán 40 220
85 Kórejská ľudovodemokratická republika 40 000
86 Keňa 39 600
87 Kuba 37 240
88 Azerbajdžan 37 030
89 Salvádor 34 150
90 Paraguaj 31 790
91 Kamerun 31 770
92 Turkménsko 30 020
93 Kambodža 29 890
94 Lotyšsko 29 700
95 Luxembursko 29 430
96 Srbsko a Čierna Hora 28 700
97 Bosna a Hercegovina 28 590
98 Jordánsko 27 860
99 Tanzánia 26 850
100 Pobrežie Slonoviny 26 110
101 Rovníková Guinea 25 690
102 Mozambik 25 660
103 Zimbabwe 24 990
104 Bolívia 23 730
105 Katar 22 510
106 Panama 22 330
107 Estónsko 21 920
108 Afganistan 21 500
109 Guinea 20 780
110 Senegal 20 440
111 Libanon 20 420
112 Honduras 20 210
113 Albánsko 18 070
114 Čad 17 730
115 Jemen 17 230
116 Cyprus 16 850
117 Burkina 16 830
118 Namíbia 16 580
119 Botswana 16 480
120 Maurícius 16 280
121 Madagaskar 15 850
122 Arménsko 15 700
123 Gruzínsko 15 550
124 Macedónsko 15 550
125 Bahrajn 14 110
126 Trinidad a Tobago 13 920
127 Papua-Nová Guinea 13 350
128 Nikaragua 13 240
129 Haiti 12 850
130 Laos 11 920
131 Mali 11 860
132 Jamajka 11 560
133 Rwanda 11 260
134 Island 10 340
135 Zambia 10 230
136 Niger 10 220
 –  Macao 10 000
137 Moldavsko 9 519
138 Kirgizsko 9 033
139 Togo 8 948
140 Tadžikistan 8 826
141 Benin 8 669
142 Gabon 8 047
143 Malawi 7 645
144 Malta 7 568
145 Brunej 6 842
146 Svazijsko 6 222
147 Mauritánia 6 198
 –  Martinik 6 117
148 Lesotho 6 064
149 Mongolsko 6 022
150 Bahamy 5 696
151 Fidži 5 409
152 Sierra Leone 5 022
153 Barbados 4 841
154 Somálsko 4 835
 –  Réunion 4 811
 –  Francúzska Polynézia 4 580
155 Cyprus 4 540
 –  Bermudy 4 500
156 Stredoafrická republika 4 479
157 Eritrea 4 471
158 Burundi 4 399
 –  Jersey 3 600
 –  Guadeloupe 3 513
 –  Nová Kaledónia 3 158
159 Kapverdy 2 990
160 Gambia 2 946
161 Bhután 2 900
162 Guyana 2 895
 –  Holandské Antily 2 800
163 Kongo 2 616
164 Libéria 2 598
 –  Guernsey 2 590
 –  Guam 2 500
 –  Americké Panenské ostrovy 2 500
 –  Britské Panenské ostrovy 2 498
 –  Aruba 2 130
 –  Man 2 113
165 Surinam 2 081
166 Andorra 1 840
 –  Západný breh 1 800
167 Belize 1 778
 –  Francúzska Guyana 1 551
 –  Kajmanie ostrovy 1 391
168 Maldivy 1 250
169 Guinea-Bissau 1 103
 –  Grónsko 1 100
 –  Faerské ostrovy 1 000
170 Samoa 1 000
171 San Maríno 940
 –  Severné Mariány 900
172 Monako 870
173 Svätá Lucia 866
174 Lichtenštajnsko 825
175 Šalamúnove ostrovy 800
 –  Gibraltár 769
 –  Pásmo Gazy 768
176 Antigua a Barbuda 750
177 Seychely 626
178 Džibutsko 619
179 Vanuatu 580
 –  Americká Samoa 500
 –  Mayotte 466.8
180 Komory 441
181 Grenada 440
182 Dominika 384
183 Východný Timor 370
184 Svätý Vincent a Grenadíny 342
185 Svätý Krištof a Nevis 339
186 Mikronézia 277
187 Tonga 244
 –  Turks a Caicos 216
188 Svätý Tomáš a Princov ostrov 214
189 Palau 174
190 Marshallove ostrovy 115
 –  Anguilla 112
 –  Cookove ostrovy 105
191 Kiribati 79
 –  Falklandy 75
192 Nauru 60
 –  Wallis a Futuna 60
 –  Saint Pierre a Miquelon 48,3
 –  Montserrat 29
 –  Svätá Helena 18
193 Tuvalu 12,2
 –  Niue 7,6
 –  Tokelau 1,5

Zdroj:

Zdroj:

  • Svetová banka, 18. apríl 2006 [2]

Zdroj:

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]