Zoznam štátov podľa hrubého domáceho produktu

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Rozdelenie štátov sveta podľa HDP na základe údajov Medzinárodného menového fondu (hore) a Svetovej banky z roku 2004

Zoznam štátov podľa hrubého domáceho produktu (HDP) obsahuje tabuľky z troch rôznych zdrojov:

  • V prvej tabuľke sú údaje o 1]] z roku 2008.
  • Tretia tabuľka je zostavená na základe publikácie CIA World Factbook aktualizovanej v apríli 2006, ktorú vydáva americká tajná služba CIA. Údaje sú platné pre roky 19932005, pričom väčšina z nich je z roku 2005.

Každá tabuľka obsahuje súhrnné údaje pre celý svet a pre Európsku úniu. Všetky údaje sú v miliónoch medzinárodných dolárov.

Zoznam podľa Medzinárodného menového fondu (2008) Zoznam podľa Svetovej banky (2004) Zoznam podľa CIA World Factbook (2005)
Por. Štát HDP
 –  Svet 68 996 849
 –  Európska únia 15 247 163
1 Spojené štáty 14 264 600
2 Čína 7 916 429
3 Japonsko 4 354 368
4 India 3 288 345
5 Nemecko 2 910 490
6 Rusko 2 260 907
7 Spojené kráľovstvo 2 230 549
8 Francúzsko 2 130 383
9 Brazília 1 981 207
10 Taliansko 1 814 557
11 Mexiko 1 548 007
12 Španielsko 1 396 881
13 Kórejská republika 1 342 338
14 Kanada 1 303 234
15 Turecko 915 184
16 Indonézia 908 242
17 Irán 819 799
18 Austrália 795 305
19 Taiwan 711 418
20 Holandsko 675 375
21 Poľsko 666 052
22 Saudská Arábia 593 385
23 Argentína 572 860
24 Thajsko 546 095
25 Južná Afrika 492 684
26 Egypt 442 640
27 Pakistan 439 558
28 Kolumbia 396 579
29 Belgicko 389 518
30 Malajzia 384 119
31 Venezuela 358 623
32 Švédsko 341 869
33 Grécko 341 688
34 Ukrajina 336 851
35 Rakúsko 328 571
36 Filipíny 320 384
37 Nigéria 315 401
38 Švajčiarsko 312 753
 –  Hongkong 307 065
39 Rumunsko 270 330
40 Česko 262 169
41 Nórsko 256 523
42 Peru 245 883
43 Čile 243 044
44 Vietnam 240 364
45 Singapur 238 755
46 Portugalsko 235 904
47 Alžírsko 233 098
48 Bangladéš 224 889
49 Dánsko 204 060
50 Izrael 200 630
51 Maďarsko 196 074
52 Fínsko 190 862
53 Írsko 188 112
54 Spojené arabské emiráty 184 984
55 Kazachstan 177 545
56 Kuvajt 137 190
57 Maroko 136 728
58 Slovensko 119 268
59 Bielorusko 118 875
60 Nový Zéland 115 709
61 Ekvádor 106 993
62 Angola 106 410
63 Irak 105 814
64 Sýria 94 408
65 Katar 94 249
66 Bulharsko 93 569
67 Srí Lanka 92 018
68 Líbya 90 251
69 Sudán 87 885
70 Chorvátsko 82 272
71 Tunisko 82 226
72 Srbsko 79 662
73 Dominikánska republika 76 304
74 Azerbajdžan 74 734
75 Uzbekistan 71 501
76 Etiópia 70 995
77 Guatemala 67 007
78 Mjanmarsko 68 203
79 Omán 66 889
80 Litva 63 625
81 Keňa 60 410
82 Slovinsko 59 316
83 Jemen 55 433
84 Tanzánia 53 716
85 Libanon 49 514
86 Kostarika 48 741
87 Salvádor 43 676
88 Bolívia 43 424
89 Uruguaj 42 543
90 Kamerun 41 723
91 Luxembursko 40 025
92 Lotyšsko 38 764
93 Panama 38 604
94 Uganda 36 910
95 Ghana 34 259
96 Pobrežie Slonoviny 34 048
97 Honduras 32 725
98 Nepál 31 582
99 Jordánsko 31 112
100 Bosna a Hercegovina 30 389
101 Turkménsko 30 091
102 Paraguaj 29 403
103 Kambodža 28 239
104 Estónsko 27 207
105 Trinidad a Tobago 27 038
106 Bahrajn 26 970
107 Botswana 26 520
108 Cyprus 22 703
109 Rovníková Guinea 22 353
110 Albánsko 21 828
111 Senegal 21 738
112 Gruzínsko 21 397
113 Afganistan 21 340
114 Gabon 21 049
115 Jamajka 20 958
116 Kongo (býv. Zair) 20 639
117 Madagaskar 19 722
118 Brunej 19 683
119 Macedónsko 18 818
120 Arménsko 18 715
121 Mozambik 18 600
122 Burkina 17 773
123 Zambia 17 423
124 Nikaragua 16 649
125 Čad 16 119
126 Maurícius 15 248
127 Mali 15 045
128 Kongo 14 282
129 Laos 13 792
130 Namíbia 13 450
131 Papua-Nová Guinea 13 042
132 Tadžikistan 13 041
133 Benin 13 014
134 Island 12 664
135 Haiti 11 562
136 Kirgizsko 11 580
137 Malawi 11 394
138 Moldavsko 10 746
139 Guinea 10 308
140 Niger 10 164
141 Rwanda 9 988
142 Malta 9 806
143 Mongolsko 9 399
144 Bahamy 9 228
145 Čierna Hora 6 944
146 Mauritánia 6 221
147 Svazijsko 5 761
148 Togo 5 368
149 Barbados 5 244
150 Surinam 4 436
151 Sierra Leone 4 266
152 Eritrea 3 739
153 Fidži 3 668
154 Bhután 3 442
155 Stredoafrická republika 3 217
156 Lesotho 3 192
157 Burundi 3 094
158 Guyana 3 082
159 Belize 2 525
160 Východný Timor 2 518
161 Gambia 2 264
162 Džibutsko 1 877
163 Svätá Lucia 1 839
164 Seychely 1 807
165 Kapverdy 1 762
166 Maldivy 1 708
167 Antigua a Barbuda 1 646
168 Libéria 1 469
169 Grenada 1 153
170 Samoa 1 100
171 Svätý Vincent a Grenadíny 1 086
172 Šalamúnove ostrovy 1 070
173 Vanuatu 996
174 Guinea-Bissau 847
175 Komory 753
176 Svätý Krištof a Nevis 750
177 Dominika 720
178 Kiribati 608
179 Tonga 553
180 Svätý Tomáš a Princov ostrov 280
Por. Štát HDP
 –  Svet 55 938 191
 –  Európska únia 12 020 939
1 Spojené štáty 11 651 110
2 Čína 7 642 283
3 Japonsko 3 737 289
4 India 3 389 670
5 Nemecko 2 335 494
6 Spojené kráľovstvo 1 845 169
7 Francúzsko 1 769 171
8 Taliansko 1 622 425
9 Brazília 1 507 106
10 Rusko 1 424 418
11 Španielsko 1 069 253
12 Mexiko 1 017 529
13 Kanada 999 608
14 Kórejská republika 985 649
15 Indonézia 785 169
16 Austrália 609 988
17 Turecko 556 074
18 Holandsko 517 587
19 Thajsko 515 268
20 Argentína 510 266
21 Južná Afrika 509 349
22 Irán 504 209
23 Poľsko 495 386
24 Filipíny 376 586
25 Pakistan 338 399
26 Saudská Arábia 331 114
27 Kolumbia 325 915
28 Belgicko 324 053
29 Egypt 305 884
30 Ukrajina 303 409
31 Švédsko 265 630
32 Rakúsko 263 803
33 Bangladéš 260 370
34 Malajzia 255 818
35 Grécko 245 514
36 Švajčiarsko 244 149
37 Vietnam 225 517
38 Alžírsko 213 661
 –  Hongkong 212 136
39 Portugalsko 206 142
40 Česko 198 276
41 Rumunsko 183 878
42 Nórsko 176 543
43 Čile 175 324
44 Dánsko 172 478
45 Maďarsko 169 944
46 Izrael 165 738
47 Írsko 157 958
48 Venezuela 157 877
49 Fínsko 156 590
50 Peru 156 511
51 Nigéria 148 553
52 Maroko 128 523
53 Singapur 119 053
54 Kazachstan 111 559
55 Spojené arabské emiráty 103 921
56 Nový Zéland 95 080
57 Srí Lanka 85 242
58 Slovensko 78 705
59 Tunisko 77 151
60 Sudán 69 224
61 Bielorusko 68 475
62 Sýria 67 078
63 Dominikánska republika 65 315
64 Bulharsko 62 693
65 Chorvátsko 54 157
66 Guatemala 53 027
67 Etiópia 52 877
68 Ekvádor 51 681
69 Uzbekistan 48 993
70 Ghana 48 522
71 Kuvajt 47 675
72 Litva 45 030
73 Slovinsko 41 816
74 Uganda 41 131
75 Kostarika 40 325
76 Nepál 39 615
77 Kongo (býv. Zair) 39 351
78 Omán 38 664
79 Keňa 38 141
80 Kamerun 34 860
81 Azerbajdžan 34 496
82 Salvádor 34 088
83 Angola 33 774
84 Kambodža 33 431
85 Uruguaj 32 402
86 Luxembursko 31 713
87 Paraguaj 28 960
88 Pobrežie Slonoviny 27 719
89 Bosna a Hercegovina 27 492
90 Lotyšsko 26 952
91 Zimbabwe 26 716
92 Jordánsko 25 502
93 Tanzánia 25 375
94 Bolívia 24 501
95 Mozambik 24 020
96 Panama 23 110
97 Libanon 20 664
98 Honduras 20 273
99 Guinea 20 061
100 Čad 19 747
101 Estónsko 19 635
102 Nikaragua 19 538
103 Senegal 19 502
104 Cyprus 18 835
105 Jemen 17 860
106 Botswana 17 593
107 Trinidad a Tobago 15 852
108 Madagaskar 15 523
109 Albánsko 15 489
110 Haiti 15 280
111 Burkina 14 986
112 Namíbia 14 905
113 Bahrajn 14 859
114 Maurícius 14 844
115 Papua-Nová Guinea 14 681
116 Macedónsko 13 422
117 Mali 13 095
118 Gruzínsko 12 848
119 Arménsko 12 410
120 Laos 11 317
121 Rwanda 11 216
122 Jamajka 11 010
123 Zambia 10 827
124 Niger 10 517
125 Kirgizsko 9 856
126 Island 9 654
127 Togo 9 197
128 Gabon 9 023
129 Benin 8 921
130 Malawi 8 148
131 Tadžikistan 7 726
132 Malta 7 576
133 Moldavsko 7 292
134 Svazijsko 6 314
135 Mauritánia 5 783
136 Bahamy 5 294
137 Mongolsko 5 169
138 Fidži 5 100
139 Burundi 4 932
140 Lesotho 4 709
141 Stredoafrická republika 4 362
142 Eritrea 4 135
143 Kongo 3 798
144 Guyana 3 330
145 Sierra Leone 2 994
146 Gambia 2 942
147 Kapverdy 2 836
148 Belize 1 907
149 Džibutsko 1 553
150 Seychely 1 393
151 Komory 1 143
152 Guinea-Bissau 1 112
153 Svätá Lucia 1 035
154 Samoa 1 031
155 Antigua a Barbuda 1 008
156 Grenada 848
157 Šalamúnove ostrovy 845
158 Tonga 803
159 Svätý Vincent a Grenadíny 758
160 Vanuatu 633
161 Svätý Krištof a Nevis 578
162 Dominika 403
Por. Štát HDP
Svet 59 590 000
1 Spojené štáty 12 410 000
Európska únia 12 180 000
2 Čína 8 182 000
3 Japonsko 3 914 000
4 India 3 699 000
5 Nemecko 2 454 000
6 Spojené kráľovstvo 1 869 000
7 Francúzsko 1 822 000
8 Taliansko 1 651 000
9 Brazília 1 568 000
10 Rusko 1 539 000
11 Kanada 1 080 000
12 Mexiko 1 068 000
13 Španielsko 1 017 000
14 Kórejská republika 965 300
15 Indonézia 901 700
16 Austrália 642 100
17 Taiwan 611 500
18 Irán 552 800
19 Turecko 552 700
20 Thajsko 545 800
21 Argentína 542 800
22 Južná Afrika 534 600
23 Holandsko 501 600
24 Poľsko 489 800
25 Filipíny 451 300
26 Pakistan 384 900
27 Saudská Arábia 340 600
28 Egypt 339 200
29 Belgicko 330 600
30 Ukrajina 319 400
31 Kolumbia 303 700
32 Bangladéš 301 400
33 Rakúsko 269 600
34 Švédsko 268 300
35 Švajčiarsko 264 100
 –  Hongkong 258 100
36 Vietnam 253 200
37 Malajzia 248 700
38 Grécko 243 300
39 Alžírsko 233 900
40 Portugalsko 196 300
41 Nórsko 194 700
42 Rumunsko 186 700
43 Česko 185 700
44 Čile 185 100
45 Dánsko 181 600
46 Peru 169 500
47 Venezuela 164 100
48 Maďarsko 161 000
49 Fínsko 159 700
50 Maroko 140 900
51 Izrael 140 100
52 Írsko 136 900
53 Kazachstan 133 200
54 Nigéria 132 900
55 Singapur 132 300
56 Nový Zéland 97 590
57 Irak 94 100
58 Srí Lanka 87 150
59 Slovensko 85 560
60 Sudán 84 930
61 Bielorusko 79 130
62 Tunisko 76 990
63 Mjanmarsko 76 360
64 Spojené arabské emiráty 74 670
 –  Portoriko 72 520
65 Bulharsko 67 290
66 Sýria 63 310
67 Guatemala 62 970
68 Etiópia 60 340
69 Dominikánska republika 60 000
70 Uruguaj 54 580
71 Chorvátsko 53 560
72 Kuvajt 53 310
73 Uzbekistan 53 010
74 Ekvádor 52 770
75 Ghana 51 900
76 Litva 50 120
77 Líbya 48 290
78 Kongo (býv. Zair) 46 370
79 Uganda 46 060
80 Angola 45 930
81 Nepál 42 260
82 Slovinsko 42 260
83 Kostarika 40 440
84 Omán 40 220
85 Kórejská ľudovodemokratická republika 40 000
86 Keňa 39 600
87 Kuba 37 240
88 Azerbajdžan 37 030
89 Salvádor 34 150
90 Paraguaj 31 790
91 Kamerun 31 770
92 Turkménsko 30 020
93 Kambodža 29 890
94 Lotyšsko 29 700
95 Luxembursko 29 430
96 Srbsko a Čierna Hora 28 700
97 Bosna a Hercegovina 28 590
98 Jordánsko 27 860
99 Tanzánia 26 850
100 Pobrežie Slonoviny 26 110
101 Rovníková Guinea 25 690
102 Mozambik 25 660
103 Zimbabwe 24 990
104 Bolívia 23 730
105 Katar 22 510
106 Panama 22 330
107 Estónsko 21 920
108 Afganistan 21 500
109 Guinea 20 780
110 Senegal 20 440
111 Libanon 20 420
112 Honduras 20 210
113 Albánsko 18 070
114 Čad 17 730
115 Jemen 17 230
116 Cyprus 16 850
117 Burkina 16 830
118 Namíbia 16 580
119 Botswana 16 480
120 Maurícius 16 280
121 Madagaskar 15 850
122 Arménsko 15 700
123 Gruzínsko 15 550
124 Macedónsko 15 550
125 Bahrajn 14 110
126 Trinidad a Tobago 13 920
127 Papua-Nová Guinea 13 350
128 Nikaragua 13 240
129 Haiti 12 850
130 Laos 11 920
131 Mali 11 860
132 Jamajka 11 560
133 Rwanda 11 260
134 Island 10 340
135 Zambia 10 230
136 Niger 10 220
 –  Macao 10 000
137 Moldavsko 9 519
138 Kirgizsko 9 033
139 Togo 8 948
140 Tadžikistan 8 826
141 Benin 8 669
142 Gabon 8 047
143 Malawi 7 645
144 Malta 7 568
145 Brunej 6 842
146 Svazijsko 6 222
147 Mauritánia 6 198
 –  Martinik 6 117
148 Lesotho 6 064
149 Mongolsko 6 022
150 Bahamy 5 696
151 Fidži 5 409
152 Sierra Leone 5 022
153 Barbados 4 841
154 Somálsko 4 835
 –  Réunion 4 811
 –  Francúzska Polynézia 4 580
155 Cyprus 4 540
 –  Bermudy 4 500
156 Stredoafrická republika 4 479
157 Eritrea 4 471
158 Burundi 4 399
 –  Jersey 3 600
 –  Guadeloupe 3 513
 –  Nová Kaledónia 3 158
159 Kapverdy 2 990
160 Gambia 2 946
161 Bhután 2 900
162 Guyana 2 895
 –  Holandské Antily 2 800
163 Kongo 2 616
164 Libéria 2 598
 –  Guernsey 2 590
 –  Guam 2 500
 –  Americké Panenské ostrovy 2 500
 –  Britské Panenské ostrovy 2 498
 –  Aruba 2 130
 –  Man 2 113
165 Surinam 2 081
166 Andorra 1 840
 –  Západný breh 1 800
167 Belize 1 778
 –  Francúzska Guyana 1 551
 –  Kajmanie ostrovy 1 391
168 Maldivy 1 250
169 Guinea-Bissau 1 103
 –  Grónsko 1 100
 –  Faerské ostrovy 1 000
170 Samoa 1 000
171 San Maríno 940
 –  Severné Mariány 900
172 Monako 870
173 Svätá Lucia 866
174 Lichtenštajnsko 825
175 Šalamúnove ostrovy 800
 –  Gibraltár 769
 –  Pásmo Gazy 768
176 Antigua a Barbuda 750
177 Seychely 626
178 Džibutsko 619
179 Vanuatu 580
 –  Americká Samoa 500
 –  Mayotte 466.8
180 Komory 441
181 Grenada 440
182 Dominika 384
183 Východný Timor 370
184 Svätý Vincent a Grenadíny 342
185 Svätý Krištof a Nevis 339
186 Mikronézia 277
187 Tonga 244
 –  Turks a Caicos 216
188 Svätý Tomáš a Princov ostrov 214
189 Palau 174
190 Marshallove ostrovy 115
 –  Anguilla 112
 –  Cookove ostrovy 105
191 Kiribati 79
 –  Falklandy 75
192 Nauru 60
 –  Wallis a Futuna 60
 –  Saint Pierre a Miquelon 48,3
 –  Montserrat 29
 –  Svätá Helena 18
193 Tuvalu 12,2
 –  Niue 7,6
 –  Tokelau 1,5

Zdroj:

Zdroj:

  • Svetová banka, 18. apríl 2006 [2]

Zdroj: