Zoznam železničných tratí na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam železničných tratí a spojok na Slovensku.

Bežné železničné trate[upraviť | upraviť zdroj]

Mapa železničných tratí na Slovensku
  • Trať 100 Bratislava – Marchegg – Gänserndorf/Wien
  • Trať 101 Bratislava – Kittsee – Wien
  • Trať 110 Bratislava – Kúty – Břeclav
  • Trať 112 Zohor – Plavecký Mikuláš (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 113 Zohor – Záhorská Ves
  • Trať 114 Kúty – Sudoměřice nad Moravou
  • Trať 115 Holíč nad Moravou – Hodonín (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 116 Kúty – Trnava
  • Trať 117 Brezová pod Bradlom – Jablonica (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 120 Bratislava – Žilina
  • Trať 121 Nové Mesto nad Váhom – Vrbovce
  • Trať 122 Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 123 Trenčianska Teplá – Vlársky průsmyk
  • Trať 124 Trenčianska Teplá – Lednické Rovne (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 125 Púchov – Strelenka – Horní Lideč
  • Trať 126 Žilina – Rajec
  • Trať 127 Žilina – Mosty u Jablunkova
  • Trať 128 Čadca – Makov
  • Trať 129 Čadca – Zwardoń
  • Trať 130 Bratislava – Štúrovo; Palárikovo – Šurany
  • Trať 131 Bratislava – Komárno
  • Trať 132 Bratislava – Rajka (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 133 Leopoldov – Galanta; Trnava – Sereď
  • Trať 134 Šaľa – Neded (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 135 Nové Zámky – Komárom
  • Trať 136 Komárno – Kolárovo (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 140 Nové Zámky – Prievidza
  • Trať 141 Leopoldov – Kozárovce
  • Trať 142 Zbehy – Radošina (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 143 Trenčín – Chynorany
  • Trať 144 Prievidza – Nitrianske Pravno
  • Trať 145 Prievidza – Horná Štubňa
  • Trať 150 Nové Zámky – Zvolen
  • Trať 151 Nové Zámky – Zlaté Moravce
  • Trať 152 Štúrovo – Levice
  • Trať 153 Zvolen – Čata
  • Trať 154 Hronská Dúbrava – Banská Štiavnica
  • Trať 160 Zvolen – Košice
  • Trať 161 Lučenec – Kalonda (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 162 Lučenec – Utekáč
  • Trať 163 Katarínska Huta – Breznička (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 164 Fiľakovo – Somoskőújfalu (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 165 Plešivec – Muráň (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 166 Plešivec – Slavošovce (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 167 Dobšiná – Rožňava (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 168 Moldava nad Bodvou – Medzev (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 169 Košice – Hidasnémeti
  • Trať 170 Zvolen – Vrútky
  • Trať 171 Zvolen – Diviaky
  • Trať 172 Banská Bystrica – Červená Skala
  • Trať 173 Červená Skala – Margecany
  • Trať 174 Brezno – Jesenské
  • Trať 180 Žilina – Košice
  • Trať 181 Kraľovany – Trstená
  • Trať 182 Štrba – Štrbské Pleso (Ozubnicová železnica)
  • Trať 183 Poprad-Tatry – Štrbské Pleso (Tatranské elektrické železnice)
  • Trať 184 Starý Smokovec – Tatranská Lomnica (Tatranské elektrické železnice)
  • Trať 185 Poprad-Tatry – Plaveč; Studený Potok – Tatranská Lomnica
  • Trať 186 Spišská Nová Ves – Levoča (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 187 Spišské Vlachy – Spišské Podhradie
  • Trať 188 Košice – Muszyna
  • Trať 190 Košice – Čierna nad Tisou; Kalša – Trebišov; Sátoraljaújhely – Slovenské Nové Mesto
  • Trať 191 Michaľany – Łupków
  • Trať 192 Trebišov – Vranov nad Topľou (pravidelná osobná prevádzka prerušená)
  • Trať 193 Prešov – Humenné
  • Trať 194 Prešov – Bardejov
  • Trať 195 Bánovce nad Ondavou – Veľké Kapušany
  • Trať 196 Humenné – Stakčín

Širokorozchodné trate[upraviť | upraviť zdroj]

Lanové a pozemné dráhy[upraviť | upraviť zdroj]

  • Trať 200 Skalnaté Pleso – Lomnický štít (Lanovka Skalnaté pleso – Lomnický štít)
  • Trať 201 Skalnaté Pleso – Lomnické sedlo (Lanovka Skalnaté pleso – Lomnické sedlo)
  • Trať 202 Tatranská Lomnica lanovka – Skalnaté Pleso (Lanovka Tatranská Lomnica – Skalnaté Pleso)
  • Trať 203 Starý Smokovec lanovka – Hrebienok (Pozemná lanová dráha Starý Smokovec – Hrebienok)

Historické a múzejné trate[upraviť | upraviť zdroj]

Zrušené trate[upraviť | upraviť zdroj]

Koridorové trate[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. GULÍK, Jozef. Zbohom trati Rimavská Sobota – Poltár [online]. Vlaky.net, rev. 2009-06-07, [cit. 2010-03-08]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]