Zoznam ciest I. triedy na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam ciest I. triedy na Slovensku obsahuje prehľad všetkých komunikácií, ktoré sú kategorizované ako cesty I. triedy.

Značka Označenie Trasa Celková dĺžka [km]
Cesta I. triedy číslo 2.svg
I/2 HolíčMalackyBratislavaRusovce, št. hr. Maďarsko 102
Cesta I. triedy číslo 9.svg
I/9 Česko Drietoma, št. hrTrenčínPrievidzaŽiar nad Hronom 114
Cesta I. triedy číslo 10.svg
I/10 Česko Makov, št. hrBytča 30
Cesta I. triedy číslo 11.svg
I/11 Česko Svrčinovec, št. hr.ČadcaŽilina 37
Cesta I. triedy číslo 11A.svg
I/11A Obchvat Čadce 5
Cesta I. triedy číslo 12.svg
I/12 SvrčinovecSkalité, št. hr. Poľsko 15
Cesta I. triedy číslo 13.svg
I/13 Veľký MederMedveďov, št. hr. Maďarsko 12
Cesta I. triedy číslo 14.svg
I/14 Banská BystricaTurčianske Teplice 22
Cesta I. triedy číslo 15.svg
I/15 Vranov nad TopľouStropkov 49
Cesta I. triedy číslo 16.svg
I/16 ZvolenLučenecRožňavaKošice 197
Cesta I. triedy číslo 17.svg
I/17 Maďarsko Milhosť, št. hr.Košice 18
Cesta I. triedy číslo 18.svg
I/18 ŽilinaVrútkyRužomberokPopradPrešovVranov nad TopľouMichalovce 304
Cesta I. triedy číslo 19.svg
I/19 KošiceMichalovceVyšné Nemecké, št. hr. Ukrajina 90
Cesta I. triedy číslo 20.svg
I/20 KošicePrešov 24
Cesta I. triedy číslo 21.svg
I/21 LipníkySvidníkVyšný Komárnik, št. hr Poľsko 59
Cesta I. triedy číslo 35.svg
I/35 GalantaSereď 8
Cesta I. triedy číslo 49.svg
I/49 Česko Lysá pod Makytou, št. hr.PúchovBeluša 27
Cesta I. triedy číslo 49A.svg
I/49A Dolné KočkovcePúchov 5
Cesta I. triedy číslo 51.svg
I/51 Česko Holíč, št. hr.Trnava ; NitraHontianske NemceBanská ŠtiavnicaHronská Breznica 200
Cesta I. triedy číslo 54.svg
I/54 Česko Moravské Lieskové, št. hr.Nové Mesto nad Váhom 16
Cesta I. triedy číslo 57.svg
I/57 Česko Horné Srnie, št. hr.Dubnica nad Váhom 12
Cesta I. triedy číslo 59.svg
I/59 Banská BystricaRužomberokDolný KubínTrstená, št. hr. Poľsko 114
Cesta I. triedy číslo 60.svg
I/60 Mestský okruh Žilina 6,5
Cesta I. triedy číslo 61.svg
I/61 Rakúsko Petržalka, št. hr.BratislavaSenecTrnavaPiešťanyNové Mesto nad VáhomTrenčínPovažská BystricaŽilina 191
Cesta I. triedy číslo 61A.svg
I/61A Beluša 2
Cesta I. triedy číslo 62.svg
I/62 SenecSereďŠoporňa 37
Cesta I. triedy číslo 63.svg
I/63 BratislavaDunajská StredaKomárnoŠtúrovo – hraničný priechod Maďarsko 148
Cesta I. triedy číslo 64.svg
I/64 Maďarsko hraničný priechod – KomárnoNové ZámkyNitraPrievidzaŽilina 213
Cesta I. triedy číslo 64A.svg
I/64A obchvat Rajeckých Teplíc 1
Cesta I. triedy číslo 65.svg
I/65 NitraZlaté MoravceČaradice ; Hronský BeňadikNová Baňa; ŽarnovicaŽiar nad HronomTurčianske TepliceMartinVrútky 125
Cesta I. triedy číslo 65D.svg
I/65D obchvat Martina 7
Cesta I. triedy číslo 66.svg
I/66 Maďarsko Šahy, št. hr.ZvolenBanská BystricaBreznoVernárPopradSpišská BeláTatranská Javorina, št. hr. Poľsko 247
Cesta I. triedy číslo 66A.svg
I/66A obchvat Popradu 3,64
Cesta I. triedy číslo 67.svg
I/67 Maďarsko Kráľ, št. hr.Tornaľa ; RožňavaPusté Pole 61
Cesta I. triedy číslo 68.svg
I/68 Poľsko Mníšek nad Popradom, št. hr.Stará ĽubovňaPrešov 80
Cesta I. triedy číslo 69.svg
I/69 KováčováBanská Bystrica 13
Cesta I. triedy číslo 70.svg
I/70 PárnicaDolný Kubín 18
Cesta I. triedy číslo 71.svg
I/71 LučenecŠiatorská Bukovinka, št. hr. Maďarsko 26
Cesta I. triedy číslo 72.svg
I/72 Rimavská SobotaBrezno ; PodbrezováLiptovský Hrádok 105
Cesta I. triedy číslo 74.svg
I/74 StrážskeHumennéUbľa, št. hr. Ukrajina 60
Cesta I. triedy číslo 74A.svg
I/74A preložka cesty I/74 v Humennom 3
Cesta I. triedy číslo 74B.svg
I/74B preložka cesty I/74 v Humennom 0,1
Cesta I. triedy číslo 75.svg
I/75 SládkovičovoGalantaŠaľaNové ZámkyVeľký KrtíšLučenec 200
Cesta I. triedy číslo 75A.svg
I/75A obchvat Galanty 9
Cesta I. triedy číslo 76.svg
I/76 ŠtúrovoHronský Beňadik 75
Cesta I. triedy číslo 77.svg
I/77 Spišská BeláStará ĽubovňaBardejovSvidník 115
Cesta I. triedy číslo 77A.svg
I/77A Čirč – hraničný priechod Poľsko 0,1
Cesta I. triedy číslo 78.svg
I/78 Oravský PodzámokNámestovoOravská Polhora, št. hr. Poľsko 44
Cesta I. triedy číslo 79.svg
I/79 Vranov nad TopľouTrebišovSlovenské Nové MestoČierna 90
Cesta I. triedy číslo 79A.svg
I/79A Slovenské Nové Mesto – hraničný priechod Maďarsko 0,4
Cesta I. triedy číslo 80.svg
I/80 privádzač Prešov-Juh 2

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]