Zoznam ciest I. triedy na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam ciest I. triedy na Slovensku obsahuje prehľad všetkých komunikácií, ktoré sú kategorizované ako cesty I. triedy.

Značka Označenie Trasa Celková dĺžka [km]
I2-SVK-2020.svg
I/2 HolíčMalackyBratislavaRusovce, št. hr. Maďarsko 102
I9-SVK-2020.svg
I/9 Česko Drietoma, št. hr.TrenčínPrievidzaŽiar nad Hronom 114
I10-SVK-2020.svg
I/10 Česko Makov, št. hr.Bytča 30
I11-SVK-2020.svg
I/11 Česko Svrčinovec, št. hr.ČadcaŽilina 37
I11A-SVK-2020.svg
I/11A Obchvat Čadce 5
I12-SVK-2020.svg
I/12 SvrčinovecSkalité, št. hr. Poľsko 15
I13-SVK-2020.svg
I/13 Veľký MederMedveďov, št. hr. Maďarsko 12
I14-SVK-2020.svg
I/14 Banská BystricaTurčianske Teplice 22
I15-SVK-2020.svg
I/15 Vranov nad TopľouStropkov 49
I16-SVK-2020.svg
I/16 ZvolenLučenecRožňavaKošice 197
I17-SVK-2020.svg
I/17 Maďarsko Milhosť, št. hr.Košice 18
I18-SVK-2020.svg
I/18 ŽilinaVrútkyRužomberokPopradPrešovVranov nad TopľouMichalovce 304
I19-SVK-2020.svg
I/19 KošiceMichalovceVyšné Nemecké, št. hr. Ukrajina 90
I20-SVK-2020.svg
I/20 KošicePrešov 24
I21-SVK-2020.svg
I/21 LipníkySvidníkVyšný Komárnik, št. hr. Poľsko 59
I35-SVK-2020.svg
I/35 GalantaSereď 8
I49-SVK-2020.svg
I/49 Česko Lysá pod Makytou, št. hr.PúchovBeluša 27
I49A-SVK-2020.svg
I/49A Dolné KočkovcePúchov 5
I51-SVK-2020.svg
I/51 Česko Holíč, št. hr.Trnava ; NitraHontianske NemceBanská ŠtiavnicaHronská Breznica 200
I54-SVK-2020.svg
I/54 Česko Moravské Lieskové, št. hr.Nové Mesto nad Váhom 16
I57-SVK-2020.svg
I/57 Česko Horné Srnie, št. hr.Dubnica nad Váhom 12
I59-SVK-2020.svg
I/59 Banská BystricaRužomberokDolný KubínTrstená, št. hr. Poľsko 114
I60-SVK-2020.svg
I/60 Mestský okruh Žilina 6,5
I61-SVK-2020.svg
I/61 Rakúsko Petržalka, št. hr.BratislavaSenecTrnavaPiešťanyNové Mesto nad VáhomTrenčínPovažská BystricaŽilina 191
I61A-SVK-2020.svg
I/61A Beluša 2
I62-SVK-2020.svg
I/62 SenecSereďŠoporňa 37
I63-SVK-2020.svg
I/63 BratislavaDunajská StredaKomárnoŠtúrovo – hraničný priechod Maďarsko 148
I64-SVK-2020.svg
I/64 Maďarsko hraničný priechod – KomárnoNové ZámkyNitraPrievidzaŽilina 213
I64A-SVK-2020.svg
I/64A obchvat Rajeckých Teplíc 1
I65-SVK-2020.svg
I/65 NitraZlaté MoravceČaradice ; Hronský BeňadikNová Baňa; ŽarnovicaŽiar nad HronomTurčianske TepliceMartinVrútky 125
I65D-SVK-2020.svg
I/65D obchvat Martina 7
I66-SVK-2020.svg
I/66 Maďarsko Šahy, št. hr.ZvolenBanská BystricaBreznoVernárPopradSpišská BeláTatranská Javorina, št. hr. Poľsko 244
I66A-SVK-2020.svg
I/66A obchvat Popradu 3,64
I67-SVK-2020.svg
I/67 Maďarsko Kráľ, št. hr.Tornaľa ; RožňavaPusté Pole 61
I68-SVK-2020.svg
I/68 Poľsko Mníšek nad Popradom, št. hr.Stará ĽubovňaPrešov 80
I69-SVK-2020.svg
I/69 KováčováBanská Bystrica 13
I70-SVK-2020.svg
I/70 PárnicaDolný Kubín 18
I71-SVK-2020.svg
I/71 LučenecŠiatorská Bukovinka, št. hr. Maďarsko 26
I72-SVK-2020.svg
I/72 Rimavská SobotaBrezno ; PodbrezováLiptovský Hrádok 105
I74-SVK-2020.svg
I/74 StrážskeHumennéUbľa, št. hr. Ukrajina 60
I74A-SVK-2020.svg
I/74A preložka cesty I/74 v Humennom 3
I74B-SVK-2020.svg
I/74B preložka cesty I/74 v Humennom 0,1
I75-SVK-2020.svg
I/75 SládkovičovoGalantaŠaľaNové ZámkyVeľký KrtíšLučenec 200
I75A-SVK-2020.svg
I/75A obchvat Galanty 9
I76-SVK-2020.svg
I/76 ŠtúrovoHronský Beňadik 75
I77-SVK-2020.svg
I/77 Spišská BeláStará ĽubovňaBardejovSvidník 115
I77A-SVK-2020.svg
I/77A Čirč – hraničný priechod Poľsko 0,1
I78-SVK-2020.svg
I/78 Oravský PodzámokNámestovoOravská Polhora, št. hr. Poľsko 44
I79-SVK-2020.svg
I/79 Vranov nad TopľouTrebišovSlovenské Nové MestoČierna 90
I79A-SVK-2020.svg
I/79A Slovenské Nové Mesto – hraničný priechod Maďarsko 0,4
I80-SVK-2020.svg
I/80 privádzač Prešov-Juh 2

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]