Zoznam letísk na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam letísk na Slovensku, zoskupených podľa typu a zoradených podľa polohy.

Letiská[upraviť | upraviť zdroj]

Tučne zobrazené názvy letísk označujú letiská s pravidelnými leteckými linkami.

Mesto Okres Kraj ICAO IATA Názov letiska Súradnice
Verejné letiská
Bratislava Bratislava II Bratislava LZIB BTS Letisko M. R. Štefánika (Letisko Bratislava) 48°10′12″S 17°12′45″V / 48.17000°S 17.21250°V / 48.17000; 17.21250 (Letisko M. R. Štefánika (Bratislava))
Košice Košice IV Košice LZKZ KSC Letisko Košice (verejné / vojenské) 48°39′47″S 21°14′28″V / 48.66306°S 21.24111°V / 48.66306; 21.24111 (Letisko Košice)
Martin Martin Žilina LZMA Letisko Martin 49°03′55″S 18°57′03″V / 49.06528°S 18.95083°V / 49.06528; 18.95083 (Letisko Martin)
Nitra Nitra Nitra LZNI Letisko Nitra 48°16′46″S 18°07′58″V / 48.27944°S 18.13278°V / 48.27944; 18.13278 (Letisko Nitra)
Piešťany Piešťany Trnava LZPP PZY Letisko Piešťany 48°37′30″S 17°49′42″V / 48.62500°S 17.82833°V / 48.62500; 17.82833 (Letisko Piešťany)
Poprad Poprad Prešov LZTT TAT Letisko Poprad-Tatry 49°04′24″S 20°14′28″V / 49.07333°S 20.24111°V / 49.07333; 20.24111 (Letisko Poprad-Tatry)
Prievidza Prievidza Trenčín LZPE Letisko Prievidza 48°45′58″S 18°35′12″V / 48.76611°S 18.58667°V / 48.76611; 18.58667 (Letisko Prievidza)
Partizánske Partizánske Trenčín LZPT Letisko Malé Bielice - Partizánske 48°37′13″S 18°20′00″V / 48.62028°S 18.33333°V / 48.62028; 18.33333 (Letisko Malé Bielice)
Dubnica n/Váhom Ilava Trenčín LZDB Letisko Slavnica - Dubnica n/Váhom 48°59′49″S 18°11′32″V / 48.99694°S 18.19222°V / 48.99694; 18.19222 (Letisko Slavnica)
Sliač Zvolen Banská Bystrica LZSL SLD Letisko Sliač (verejné / vojenské) 48°38′16″S 19°08′02″V / 48.63778°S 19.13389°V / 48.63778; 19.13389 (Letisko Sliač)
Spišská Nová Ves Spišská Nová Ves Košice LZSV Letisko Spišská Nová Ves 48°56′27″S 20°32′02″V / 48.94083°S 20.53389°V / 48.94083; 20.53389 (Letisko Spišská Nová Ves)
Svidník Svidník Prešov LZSK Letisko Svidník 49°20′03″S 21°34′13″V / 49.33417°S 21.57028°V / 49.33417; 21.57028 (Letisko Svidník)
Žilina Žilina Žilina LZZI ILZ Letisko Žilina 49°14′00″S 18°36′49″V / 49.23333°S 18.61361°V / 49.23333; 18.61361 (Letisko Žilina)
Neverejné letiská
Bidovce Košice-okolie Košice ZZZZ Letisko Bidovce 48°44′35″S 21°26′55″V / 48.74306°S 21.44861°V / 48.74306; 21.44861 (Letisko Bidovce)
Boleráz Trnava Trnava LZTR Letisko Boleráz - Trnava 48°27′05″S 17°31′53″V / 48.45139°S 17.53139°V / 48.45139; 17.53139 (Letisko Boleráz - Trnava)
Dubová Pezinok Bratislava LZDV Letisko Dubová 48°20′49″S 17°21′24″V / 48.34694°S 17.35667°V / 48.34694; 17.35667 (Letisko Dubová)
Holíč Skalica Trnava LZHL Letisko Holíč 48°48′38″S 17°08′04″V / 48.81056°S 17.13444°V / 48.81056; 17.13444 (Letisko Holíč)
Jasná Liptovský Mikuláš Žilina LZJS Aerodrome Jasna 49°02′53″S 19°30′25″V / 49.04806°S 19.50694°V / 49.04806; 19.50694 (Aerodrome Jasna)
Kamenica n/Cirochou Humenné Prešov LZKC Letisko Kamenica n/Cirochou 48°56′13″S 21°59′41″V / 48.93694°S 21.99472°V / 48.93694; 21.99472 (Letisko Kamenica nad Cirochou)
Kráľová pri Senci Senec Bratislava LZKS Letisko Kráľová 48°12′06″S 17°28′30″V / 48.20167°S 17.47500°V / 48.20167; 17.47500 (Letisko Kráľová)
Lučenec Lučenec Banská Bystrica LZLU LUE Letisko Boľkovce 48°20′22″S 19°44′09″V / 48.33944°S 19.73583°V / 48.33944; 19.73583 (Letisko Boľkovce (Lučenec))
Nové Zámky Nové Zámky Nitra LZNZ Letisko Nové Zámky 47°57′39″S 18°11′10″V / 47.96083°S 18.18611°V / 47.96083; 18.18611 (Letisko Nové Zámky)
Ražňany Sabinov Prešov LZRY Letisko Ražňany 49°04′41″S 21°05′59″V / 49.07806°S 21.09972°V / 49.07806; 21.09972 (Letisko Ražňany)
Očová Zvolen Banská Bystrica LZOC Letisko Očová 48°35′44″S 19°15′57″V / 48.59556°S 19.26583°V / 48.59556; 19.26583 (Letisko Očová)
Ružomberok Ružomberok Žilina LZRU Letisko Ružomberok 49°05′09″S 19°22′13″V / 49.08583°S 19.37028°V / 49.08583; 19.37028 (Letisko Ružomberok)
Senica Senica Trnava LZSE Letisko Senica 48°39′28″S 17°19′47″V / 48.65778°S 17.32972°V / 48.65778; 17.32972 (Letisko Senica)
Šurany Nové Zámky Nitra LZSY Letisko Šurany 48°04′34″S 18°06′49″V / 48.07611°S 18.11361°V / 48.07611; 18.11361 (Letisko Šurany)
Trenčín Trenčín Trenčín LZTN Letisko Trenčín (verejné / vojenské) 48°51′54″S 17°59′32″V / 48.86500°S 17.99222°V / 48.86500; 17.99222 (Letisko Trenčín)
Vojenské letiská
Malacky / Kuchyňa Malacky Bratislava LZMC Letecká základňa Malacky (Letecká základňa Kuchyňa) 48°24′07″S 17°07′06″V / 48.40194°S 17.11833°V / 48.40194; 17.11833 (Letecká základňa Malacky)
Prešov Prešov Prešov LZPW POV Letecká základňa Prešov 49°01′37″S 21°18′39″V / 49.02694°S 21.31083°V / 49.02694; 21.31083 (Letecká základňa Prešov)
Letiská na letecké práce
Ožďany Rimavská Sobota Banskobystrický Letisko Babin Most 48°22′41″S 19°55′53″V / 48.37806°S 19.93139°V / 48.37806; 19.93139 (Letisko Babin Most)
Bátka Rimavská Sobota Banskobystrický Letisko Bátka 48°22′18″S 20°09′12″V / 48.37167°S 20.15333°V / 48.37167; 20.15333 (Letisko Bátka)
Blesovce Topoľčany Nitriansky Letisko Bojná 48°32′38″S 18°03′16″V / 48.54389°S 18.05444°V / 48.54389; 18.05444 (Letisko Bojná)
Bojničky Malacky Bratislavský Letisko Bojničky 48°23′50″S 17°48′50″V / 48.39722°S 17.81389°V / 48.39722; 17.81389 (Letisko Bojničky)
Buzica Košice-okolie Košický Letisko Buzica 48°33′03″S 21°05′36″V / 48.55083°S 21.09333°V / 48.55083; 21.09333 (Letisko Buzica)
Bystričany Prievidza Trenčiansky Letisko Bystričany 48°39′31″S 18°32′38″V / 48.65861°S 18.54389°V / 48.65861; 18.54389 (Letisko Bystričany)
Čab Nitra Nitriansky Letisko Čab 48°23′20″S 18°00′15″V / 48.38889°S 18.00417°V / 48.38889; 18.00417 (Letisko Čab)
Čečejovce Košice-okolie Košický Letisko Čečejovce-Seleška 48°37′16″S 21°04′59″V / 48.62111°S 21.08306°V / 48.62111; 21.08306 (Letisko Čečejovce-Seleška)
Vranov n/Topľou Vranov n/Topľou Prešovský Letisko Čemerné 48°52′50″S 21°38′40″V / 48.88056°S 21.64444°V / 48.88056; 21.64444 (Letisko Čemerné)
Čerín Banská Bystrica Banskobystrický Letisko Čerín-Čačín 48°40′29″S 19°14′43″V / 48.67472°S 19.24528°V / 48.67472; 19.24528 (Letisko Čerín-Čačín)
Dobrá Niva Zvolen Banskobystrický LZNIVA Letisko Dobrá Niva 48°29′18″S 19°06′05″V / 48.48833°S 19.10139°V / 48.48833; 19.10139 (Letisko Dobrá Niva)
Dolná Strehová Veľký Krtíš Banskobystrický Letisko Dolná Strehová 48°15′22″S 19°30′17″V / 48.25611°S 19.50472°V / 48.25611; 19.50472 (Letisko Dolná Strehová)
Turčianske Teplice Turčianske Teplice Žilinský Letisko Dolná Štubňa 48°50′05″S 18°50′36″V / 48.83472°S 18.84333°V / 48.83472; 18.84333 (Letisko Dolná Štubňa)
Ďačov Sabinov Prešovský Letisko Ďačov 49°08′50″S 20°56′45″V / 49.14722°S 20.94583°V / 49.14722; 20.94583 (Letisko Ďačov)
Dlžín Prievidza Trenčiansky Letisko Dlžín 48°48′15″S 18°30′25″V / 48.80417°S 18.50694°V / 48.80417; 18.50694 (Letisko Dlžín)
Dolná Krupá Trnava Trnavský Letisko Dolná_Krupá 48°29′33″S 17°32′27″V / 48.49250°S 17.54083°V / 48.49250; 17.54083 (Letisko Dolná_Krupá)
Dolné Otrokovce Malacky Bratislavský Letisko Dolné Otrokovce 48°28′20″S 17°54′40″V / 48.47222°S 17.91111°V / 48.47222; 17.91111 (Letisko Dolné Otrokovce)
Domaniža Považská Bystrica Trenčiansky Letisko Domaniža 49°03′05″S 18°33′13″V / 49.05139°S 18.55361°V / 49.05139; 18.55361 (Letisko Domaniža)
Drienovec Košice-okolie Košický Letisko Drienovec 48°36′28″S 20°56′19″V / 48.60778°S 20.93861°V / 48.60778; 20.93861 (Letisko Drienovec)
Dunajská Streda Dunajská Streda Trnavský LZDUNA Letisko Dunajská Streda 48°01′14″S 17°36′47″V / 48.02056°S 17.61306°V / 48.02056; 17.61306 (Letisko Dunajská Streda)
Dunajský Klátov Dunajská Streda Trnavský Letisko Dunajský Klátov 48°03′12″S 17°40′06″V / 48.05333°S 17.66833°V / 48.05333; 17.66833 (Letisko Dunajský Klátov)
Dvory n/Žitavou Nové Zámky Nitriansky Letisko Dvory n/Žitavou 47°59′12″S 18°17′41″V / 47.98667°S 18.29472°V / 47.98667; 18.29472 (Letisko Dvory n/Žitavou)
Gajary Malacky Bratislavský Letisko Gajary 48°26′55″S 16°56′22″V / 48.44861°S 16.93944°V / 48.44861; 16.93944 (Letisko Gajary)
Haniska Košice-okolie Košický Letisko Haniska 48°36′35″S 21°14′55″V / 48.60972°S 21.24861°V / 48.60972; 21.24861 (Letisko Haniska)
Hatalov Michalovce Košický Letisko Hatalov 48°39′06″S 21°52′27″V / 48.65167°S 21.87417°V / 48.65167; 21.87417 (Letisko Hatalov)
Hertník Bardejov Prešovský Letisko Hertník 49°12′39″S 21°15′52″V / 49.21083°S 21.26444°V / 49.21083; 21.26444 (Letisko Hertník)
Hontianske Nemce Krupina Banskobystrický Letisko Hontianske Nemce 48°15′45″S 19°00′35″V / 48.26250°S 19.00972°V / 48.26250; 19.00972 (Letisko Hontianske Nemce)
Horné Obdokovce Topoľčany Nitriansky Letisko Horné Obdokovce 48°30′13″S 18°02′42″V / 48.50361°S 18.04500°V / 48.50361; 18.04500 (Letisko Horné Obdokovce)
Horné Orešany Trnava Trnavský Letisko Horné Orešany 48°27′16″S 17°26′50″V / 48.45444°S 17.44722°V / 48.45444; 17.44722 (Letisko Horné Orešany)
Horné Trhovište Malacky Bratislavský Letisko Horné Trhovište 48°27′50″S 17°52′50″V / 48.46389°S 17.88056°V / 48.46389; 17.88056 (Letisko Horné Trhovište)
Trnovec n/Váhom Šaľa Nitriansky Letisko Horný Jatov 48°09′48″S 17°57′27″V / 48.16333°S 17.95750°V / 48.16333; 17.95750 (Letisko Horný Jatov)
Hucín Revúca Banskobystrický Letisko Hucín 48°34′28″S 20°17′30″V / 48.57444°S 20.29167°V / 48.57444; 20.29167 (Letisko Hucín)
Choča Zlaté Moravce Nitriansky Letisko Choča 48°21′28″S 18°20′33″V / 48.35778°S 18.34250°V / 48.35778; 18.34250 (Letisko Choča)
Chotín Komárno Nitriansky Letisko Chotín 47°48′51″S 18°11′39″V / 47.81417°S 18.19417°V / 47.81417; 18.19417 (Letisko Chotín)
Janova Lehota Žiar n/Hronom Banskobystrický Letisko Janova Lehota 48°38′15″S 18°47′50″V / 48.63750°S 18.79722°V / 48.63750; 18.79722 (Letisko Janova Lehota)
Jasenov Sobrance Košický Letisko Jasenov 48°47′31″S 22°10′48″V / 48.79194°S 22.18000°V / 48.79194; 22.18000 (Letisko Jasenov)
Jasová Nové Zámky Nitriansky Letisko Jasová 47°59′15″S 18°22′55″V / 47.98750°S 18.38194°V / 47.98750; 18.38194 (Letisko Jasová)
Kačanov Michalovce Košický Letisko Kačanov 48°36′55″S 21°50′07″V / 48.61528°S 21.83528°V / 48.61528; 21.83528 (Letisko Kačanov)
Kalša Košice-okolie Košický Letisko Kalša 48°37′29″S 21°30′23″V / 48.62472°S 21.50639°V / 48.62472; 21.50639 (Letisko Kalša)
Kamenný Most Nové Zámky Nitriansky LZKMOS Letisko Kamenný Most 47°51′50″S 18°39′00″V / 47.86389°S 18.65000°V / 47.86389; 18.65000 (Letisko Kamenný Most)
Hniezdne Stará Ľubovňa Prešovský Letisko Kamienka Hniezdne 49°19′12″S 20°38′05″V / 49.32000°S 20.63472°V / 49.32000; 20.63472 (Letisko Kamienka-Hniezdne)
Kecerovce Košice-okolie Košický Letisko Kecerovce 48°50′02″S 21°24′17″V / 48.83389°S 21.40472°V / 48.83389; 21.40472 (Letisko Kecerovce)
Klátova Nová Ves Partizánske Trenčiansky Letisko Klátova Nová Ves 48°34′43″S 18°17′09″V / 48.57861°S 18.28583°V / 48.57861; 18.28583 (Letisko Klátova Nová Ves)
Klčov Levoča Prešovský Letisko Klčov 48°59′40″S 20°39′54″V / 48.99444°S 20.66500°V / 48.99444; 20.66500 (Letisko Klčov)
Ladomirov Snina Prešovský Letisko Kolonica 48°56′00″S 22°16′33″V / 48.93333°S 22.27583°V / 48.93333; 22.27583 (Letisko Kolonica)
Košťany n/Turcom Martin Žilinský Letisko Košťany 49°01′00″S 18°53′43″V / 49.01667°S 18.89528°V / 49.01667; 18.89528 (Letisko Košťany)
Krajné Myjava Trenčiansky Letisko Krajné 48°42′45″S 17°41′20″V / 48.71250°S 17.68889°V / 48.71250; 17.68889 (Letisko Krajné)
Krakovany Piešťany Trnavský Letisko Krakovany 48°38′02″S 17°43′56″V / 48.63389°S 17.73222°V / 48.63389; 17.73222 (Letisko Krakovany)
Kráľovský Chlmec Trebišov Košický Letisko Kráľovský Chlmec 48°24′49″S 22°00′11″V / 48.41361°S 22.00306°V / 48.41361; 22.00306 (Letisko Kráľovský Chlmec)
Kurima Bardejov Prešovský Letisko Kurima 49°13′00″S 21°27′04″V / 49.21667°S 21.45111°V / 49.21667; 21.45111 (Letisko Kurima)
Kurov Bardejov Prešovský Letisko Kurov 49°20′15″S 21°08′55″V / 49.33750°S 21.14861°V / 49.33750; 21.14861 (Letisko Kurov)
Dolné Lefantovce Nitra Nitriansky Letisko Lefantovce 48°24′37″S 18°06′30″V / 48.41028°S 18.10833°V / 48.41028; 18.10833 (Letisko Lefantovce)
Ludanice Topoľčany Nitriansky Letisko Ludanice 48°30′35″S 18°07′56″V / 48.50972°S 18.13222°V / 48.50972; 18.13222 (Letisko Ludanice)
Maňa Nové Zámky Nitriansky Letisko Maňa 48°08′25″S 18°18′50″V / 48.14028°S 18.31389°V / 48.14028; 18.31389 (Letisko Maňa)
Mirkovce Prešov Prešovský Letisko Mirkovce 48°53′29″S 21°19′03″V / 48.89139°S 21.31750°V / 48.89139; 21.31750 (Letisko Mirkovce)
Jamník Liptovský Mikuláš Žilinský Letisko Mokraď 49°05′46″S 19°44′04″V / 49.09611°S 19.73444°V / 49.09611; 19.73444 (Letisko Mokraď)
Handlová-Morovno Prievidza Trenčiansky Letisko Morovno 48°45′38″S 18°44′33″V / 48.76056°S 18.74250°V / 48.76056; 18.74250 (Letisko Morovno)
Nemčice Topoľčany Nitriansky Letisko Nemčice-Topoľčany 48°32′48″S 18°08′39″V / 48.54667°S 18.14417°V / 48.54667; 18.14417 (Letisko Nemčice-Topoľčany)
Novosad Trebišov Košický Letisko Novosad 48°31′54″S 21°43′45″V / 48.53167°S 21.72917°V / 48.53167; 21.72917 (Letisko Novosad)
Parchovany Trebišov Košický Letisko Parchovany 48°35′53″S 18°08′41″V / 48.59806°S 18.14472°V / 48.59806; 18.14472 (Letisko Parchovany)
Plášťovce Levice Nitriansky Letisko Plášťovce 48°07′47″S 19°00′03″V / 48.12972°S 19.00083°V / 48.12972; 19.00083 (Letisko Plášťovce)
Pliešovce Zvolen Banskobystrický Letisko Pliešovce 48°25′05″S 19°08′57″V / 48.41806°S 19.14917°V / 48.41806; 19.14917 (Letisko Pliešovce)
Hronovce Levice Nitriansky Letisko Pohronský Ruskov 47°59′45″S 18°40′22″V / 47.99583°S 18.67278°V / 47.99583; 18.67278 (Letisko Pohronský Ruskov)
Prša Lučenec Banskobystrický Letisko Prša 48°17′45″S 19°47′04″V / 48.29583°S 19.78444°V / 48.29583; 19.78444 (Letisko Prša)
Prusy Bánovce n/Bebravou Trenčiansky Letisko Prusy 48°44′53″S 18°15′48″V / 48.74806°S 18.26333°V / 48.74806; 18.26333 (Letisko Prusy)
Zádor Rimavská Sobota Banskobystrický Letisko Rimavská Seč 48°19′07″S 20°15′02″V / 48.31861°S 20.25056°V / 48.31861; 20.25056 (Letisko Rimavská Seč)
Rosina Žilina Žilinský Letisko Rosina-Višňové 49°10′17″S 18°46′43″V / 49.17139°S 18.77861°V / 49.17139; 18.77861 (Letisko Rosina-Višňové)
Rozhanovce Košice-okolie Košický Letisko Rozhanovce 48°45′06″S 21°19′43″V / 48.75167°S 21.32861°V / 48.75167; 21.32861 (Letisko Rozhanovce)
Bratislava-Rusovce Bratislava V Bratislavský Letisko Rusovce 48°03′13″S 17°08′00″V / 48.05361°S 17.13333°V / 48.05361; 17.13333 (Letisko Rusovce)
Pečeňany Bánovce n/Bebravou Trenčiansky Letisko Rybany 48°39′54″S 18°13′46″V / 48.66500°S 18.22944°V / 48.66500; 18.22944 (Letisko Rybany)
Trebišov Trebišov Košický Letisko Sady 48°38′12″S 21°45′34″V / 48.63667°S 21.75944°V / 48.63667; 21.75944 (Letisko Sady)
Senné Michalovce Košický Letisko Senné 48°39′36″S 22°00′53″V / 48.66000°S 22.01472°V / 48.66000; 22.01472 (Letisko Senné)
Košúty Galanta Trnavský Letisko Sládkovičovo-Košúty 48°11′20″S 17°38′02″V / 48.18889°S 17.63389°V / 48.18889; 17.63389 (Letisko Sládkovičovo-Košúty)
Šalgovce Topoľčany Nitriansky Letisko Šalgovce-Orešany 48°30′31″S 17°55′20″V / 48.50861°S 17.92222°V / 48.50861; 17.92222 (Letisko Šalgovce-Orešany)
Šarišské Michaľany Sabinov Prešovský Letisko Šarišské Michaľany 49°04′33″S 21°09′05″V / 49.07583°S 21.15139°V / 49.07583; 21.15139 (Letisko Šarišské Michaľany)
Zbrojníky Levice Nitriansky Letisko Šarovce 48°06′50″S 18°40′20″V / 48.11389°S 18.67222°V / 48.11389; 18.67222 (Letisko Šarovce)
Širkovce Rimavská Sobota Banskobystrický Letisko Širkovce 48°16′29″S 20°05′31″V / 48.27472°S 20.09194°V / 48.27472; 20.09194 (Letisko Širkovce)
Sklabiná Veľký Krtíš Banskobystrický Letisko Sklabiná 48°09′07″S 19°21′48″V / 48.15194°S 19.36333°V / 48.15194; 19.36333 (Letisko Sklabiná)
Slanec Košice Košický Letisko Slanec-Kalša 48°37′29″S 21°30′23″V / 48.62472°S 21.50639°V / 48.62472; 21.50639 (Letisko Slanec-Kalša)
Streda n/Bodrogom Trebišov Košický Letisko Streda n/Bodrogom 48°21′43″S 21°44′47″V / 48.36194°S 21.74639°V / 48.36194; 21.74639 (Letisko Streda n/Bodrogom)
Tekovský Hrádok Levice Nitriansky LZTEKO Letisko Tekovský Hrádok 48°10′17″S 18°32′30″V / 48.17139°S 18.54167°V / 48.17139; 18.54167 (Letisko Tekovský Hrádok)
Tomášovce Lučenec Banskobystrický Letisko Tomášovce 48°21′36″S 19°38′33″V / 48.36000°S 19.64250°V / 48.36000; 19.64250 (Letisko Tomášovce)
Tornaľa Revúca Banskobystrický Letisko Tornaľa 48°25′10″S 20°20′16″V / 48.41944°S 20.33778°V / 48.41944; 20.33778 (Letisko Tornaľa)
Trnava Trnava Trnavský LZTRNA Letisko Trnava-Kopánka 48°24′00″S 17°36′42″V / 48.40000°S 17.61167°V / 48.40000; 17.61167 (Letisko Trnava-Kopánka)
Tužina Prievidza Trenčiansky Letisko Tužina 48°53′36″S 18°37′30″V / 48.89333°S 18.62500°V / 48.89333; 18.62500 (Letisko Tužina)
Udavské Humenné Prešovský Letisko Udavské 48°58′44″S 21°56′53″V / 48.97889°S 21.94806°V / 48.97889; 21.94806 (Letisko Udavské)
Myjava Myjava Trenčiansky Letisko Vankovia 48°45′51″S 17°31′35″V / 48.76417°S 17.52639°V / 48.76417; 17.52639 (Letisko Vankovia)
Veľká Ida Košice-okolie Košický Letisko Veľká Ida 48°35′49″S 21°09′31″V / 48.59694°S 21.15861°V / 48.59694; 21.15861 (Letisko Veľká Ida)
Veľká Lomnica Kežmarok Prešovský Letisko Veľká Lomnica 49°06′22″S 20°20′38″V / 49.10611°S 20.34389°V / 49.10611; 20.34389 (Letisko Veľká Lomnica)
Veľké Kapušany Michalovce Košický Letisko Veľké Kapušany 48°32′24″S 22°03′45″V / 48.54000°S 22.06250°V / 48.54000; 22.06250 (Letisko Veľké Kapušany)
Veľké Ripňany Topoľčany Nitriansky Letisko Veľké Ripňany 48°30′37″S 17°57′34″V / 48.51028°S 17.95944°V / 48.51028; 17.95944 (Letisko Veľké Ripňany)
Viničné Pezinok Bratislavský Letisko Viničné 48°15′32″S 17°19′17″V / 48.25889°S 17.32139°V / 48.25889; 17.32139 (Letisko Viničné)
Volica Medzilaborce Prešovský Letisko Volica 49°09′50″S 21°54′45″V / 49.16389°S 21.91250°V / 49.16389; 21.91250 (Letisko Volica)
Vozokany Topoľčany Nitriansky Letisko Vozokany 48°32′51″S 18°00′04″V / 48.54750°S 18.00111°V / 48.54750; 18.00111 (Letisko Vozokany)
Vráble Nitra Nitriansky Letisko Vráble 48°13′18″S 18°18′23″V / 48.22167°S 18.30639°V / 48.22167; 18.30639 (Letisko Vráble)
Vyšná Myšľa Košice-okolie Košický Letisko Vyšná Myšľa 48°38′41″S 21°22′32″V / 48.64472°S 21.37556°V / 48.64472; 21.37556 (Letisko Vyšná Myšľa)
Závadka n/Hronom Brezno Banskobystrický Letisko Závadka n/Hronom 48°52′09″S 19°54′24″V / 48.86917°S 19.90667°V / 48.86917; 19.90667 (Letisko Závadka n/Hronom)
Zborov Bardejov Prešovský Letisko Zborov 49°22′29″S 21°17′17″V / 49.37472°S 21.28806°V / 49.37472; 21.28806 (Letisko Zborov)
Zemné Nové Zámky Nitriansky Letisko Zemné 47°58′15″S 18°02′25″V / 47.97083°S 18.04028°V / 47.97083; 18.04028 (Letisko Zemné)
Zemplínska Teplica Trebišov Košický Letisko Zemplínska Teplica 48°38′04″S 21°34′37″V / 48.63444°S 21.57694°V / 48.63444; 21.57694 (Letisko Zemplínska Teplica)
Želiezovce Levice Nitriansky Letisko Želiezovce 48°02′49″S 18°35′46″V / 48.04694°S 18.59611°V / 48.04694; 18.59611 (Letisko Želiezovce)
Želovce Veľký Krtíš Banskobystrický Letisko Želovce 48°08′28″S 19°19′31″V / 48.14111°S 19.32528°V / 48.14111; 19.32528 (Letisko Želovce)
Zrušené letiská
Vajnory Bratislava III Bratislava LZVB Letisko Vajnory (zatvorené v jan. 2007)
Georeferenzierung Mapa so všetkými súradnicami: OSM, Google alebo Bing

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  • [1] - ICAO kódy a súradnice