Zoznam železničných tunelov na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam železničných tunelov na Slovensku:

Názov Trať Dĺžka Výstavba
Lamačský I Bratislava – Břeclav 000000000000703.6000000000703,6 m 1844 – 1848
Lamačský II Bratislava – Břeclav 000000000000595.6100000000595,61 m 1900 – 1902
Jablonický Kúty – Trnava 000000000000900.0000000000900 m 1897 – 1898
Turecký vrch Bratislava – Žilina 000000000001775.00000000001 775 m 2010 – 2013
Diel Bratislava – Žilina 000000000001082.00000000001 082 m
Milochov Bratislava – Žilina 000000000001861.00000000001 861 m
Čachtický Nové Mesto n/Váhom – Veselí nad Moravou 000000000000249.0000000000249 m 1927
Poriadsky Nové Mesto n/Váhom – Veselí nad Moravou 000000000000486.0000000000486 m 1926 – 1928
Tunel M. R. Štefánika Nové Mesto n/Váhom – Veselí nad Moravou 000000000002422.90000000002 422,9 m 1923 – 1927
Handlovský Prievidza – Horná Štubňa 000000000000132.6000000000132,6 m 1911 – 1913
Pstruhársky Prievidza – Horná Štubňa 000000000000380.0000000000380 m 1929 – 1931
Hájnický Prievidza – Horná Štubňa 000000000000102.0000000000102 m 1930
Pekelský Prievidza – Horná Štubňa 000000000000304.0000000000304 m 1931
Bralský Prievidza – Horná Štubňa 000000000003011.60000000003 011,6 m 1927 – 1931
Štubniansky Prievidza – Horná Štubňa 000000000000646.0000000000646 m 1929 – 1930
Neresnický Zvolen – Čata 000000000000230.0000000000230 m 1924
Pod Vlčokom Zvolen – Čata 000000000000129.0000000000129 m 1924
Banskoštiavnický Hronská Dúbrava – Banská Štiavnica 000000000001194.50000000001 194,5 m 1943 – 1949
Jablonovský Zvolen – Košice 000000000003148.00000000003 148 m 1951 – 1954
Zlatniansky Lučenec – Utekáč 000000000000500.0000000000500 m 1908
Banskobystrický (Kačický) Zvolen – Vrútky 000000000000349.8000000000349,8 m 1938
Dolinský I Zvolen – Vrútky 000000000000120.0000000000120 m 1939
Dolinský II Zvolen – Vrútky 000000000000576.0000000000576 m 1939
Polkanovský I Zvolen – Vrútky 000000000000900.0000000000900 m 1938
Polkanovský II Zvolen – Vrútky 000000000000116.0000000000116 m 1939
Ulmanský I Zvolen – Vrútky 000000000000525.0000000000525 m 1939
Ulmanský II Zvolen – Vrútky 000000000000041.040000000041,04 m 1940
Ulmanský III Zvolen – Vrútky 000000000000067.100000000067,1 m 1940
Ulmanský IV Zvolen – Vrútky 000000000000050.000000000050 m 1940
Ulmanský V Zvolen – Vrútky 000000000000064.280000000064,28 m 1940
Čabraďský I Zvolen – Vrútky 000000000000280.0000000000280 m 1938
Čabraďský II Zvolen – Vrútky 000000000000144.0000000000144 m 1939
Harmanecký I Zvolen – Vrútky 000000000000200.0000000000200 m 1938
Harmanecký II Zvolen – Vrútky 000000000000294.0000000000294 m 1938
Japeňský I Zvolen – Vrútky 000000000001133.00000000001 133 m 1937 – 1939
Japeňský II Zvolen – Vrútky 000000000000756.0000000000756 m 1937 – 1939
Grehelský I Zvolen – Vrútky 000000000001300.00000000001 300 m 1938
Grehelský II Zvolen – Vrútky 000000000000280.0000000000280 m 1938
Kosienský Zvolen – Vrútky 000000000000070.000000000070 m 1938
Rábkynský Zvolen – Vrútky 000000000000197.0000000000197 m 1938
Túfenský Zvolen – Vrútky 000000000000050.000000000050 m 1939
Čremošniansky Zvolen – Vrútky 000000000004697.15000000004 697,15 m 1936 – 1940
Pitelová Zvolen – Diviaky 000000000000374.5000000000374,5 m 1870 – 1872
Veľká Skalka Zvolen – Diviaky 000000000000213.0000000000213 m 1870 – 1872
Malá Skalka Zvolen – Diviaky 000000000000079.500000000079,5 m 1870 – 1872
Skalica Zvolen – Diviaky 000000000000067.300000000067,3 m 1870 – 1872
Kečka Zvolen – Diviaky 000000000000338.0000000000338 m 1870 – 1872
Bartoška (Lehôtka) Zvolen – Diviaky 000000000000105.8000000000105,8 m 1870 – 1872
Hrenca I Zvolen – Diviaky 000000000000481.7000000000481,7 m 1870 – 1872
Hrenca II Zvolen – Diviaky 000000000000129.0000000000129 m 1934 – 1940
Sohler (Sohlengrund) Zvolen – Diviaky 000000000000658.2000000000658,2 m + 000000000000048.600000000048,6 m 1934 – 1940
Kremnický Zvolen – Diviaky 000000000000121.0000000000121 m 1936 – 1938
Blaufuss Zvolen – Diviaky 000000000000531.0000000000531 m 1870 – 1872
Turček Zvolen – Diviaky 000000000000037.700000000037,7 m 1870 – 1872
Telgártsky Červená Skala – Margecany 000000000001239.40000000001 239,4 m 1931 – 1933
Hronský Červená Skala – Margecany 000000000000250.0000000000250 m 1931 – 1933
Besnický Červená Skala – Margecany 000000000000848.5000000000848,5 m 1934
Jarabský I (Krivaňský) Červená Skala – Margecany 000000000000326.0000000000326 m 1935
Jarabský II Červená Skala – Margecany 000000000000372.2000000000372,2 m 1935
Stratenský Červená Skala – Margecany 000000000000105.0000000000105 m 1935
Hamrický Červená Skala – Margecany 000000000000300.0000000000300 m 1935
Mlynecký Červená Skala – Margecany 000000000000140.0000000000140 m 1935
Gelnický Červená Skala – Margecany 000000000000220.0000000000220 m 1935
Tisovecký Brezno – Jesenské 000000000000770.0000000000770 m 1940 – 1944
Ťahanovský II Žilina – Košice 000000000000320.0000000000320 m 1951 – 1954
Ružínsky Žilina – Košice 000000000000130.0000000000130 m 1951 – 1955
Bujanovský Žilina – Košice 000000000003410.00000000003 410 m 1951 – 1955
Štiavnický Žilina – Košice 000000000000158.0000000000158 m 1940 – 1943
Kraľovanský II Žilina – Košice 000000000000498.0000000000498 m 1942 – 1948
Strečniansky I Žilina – Košice 000000000000318.0000000000318 m 1937 – 1939
Strečniansky II Žilina – Košice 000000000000593.0000000000593 m 1937 – 1939
Strečniansky III Žilina – Košice 000000000000524.0000000000524 m 1937
Thurzovský (Oravský) Kraľovany – Trstená 000000000000098.000000000098 m 1898
Miľavský Poprad – Plaveč 000000000000703.0000000000703 m 1943 – 1966
Ružbašský Poprad – Plaveč 000000000000453.0000000000453 m 1943 – 1966
Lupkovský Michaľany – Łupków 000000000000416.0000000000416 m 1871 – 1874
Nemcovský (Pod Petičom) Prešov – Humenné 000000000000450.0000000000450 m 1939 – 1943
Strážčanský Prešov – Humenné 000000000000304.5000000000304,5 m 1939 – 1942
Neprevádzkované (nedokončené/opustené)
Pod Homôľkou Gemerské spojky 000000000002401.00000000002 401 m 1941 – 1949
Pod Dielikom Gemerské spojky 000000000002002.00000000002 002 m 1941 – 1944
Koprášsky Gemerské spojky 000000000000245.0000000000245 m 1941 – 1944
Kriváňsky Zvolen – Košice 000000000000321.0000000000321 m 1863 – 1871
Píliansky Zvolen – Košice 000000000000121.0000000000121 m 1863 – 1871
Ožďanský Rimavská Sobota – Poltár (zrušená) 000000000000160.0000000000160 m 1912
Kraľovanský I Žilina – Košice 000000000000401.0000000000401 m 1871
Ťahanovský I Žilina – Košice 000000000000277.0000000000277 m 1870
Margecanský Žilina – Košice 000000000000431.0000000000431 m 1872
Hágy TEŽ 000000000000170.0000000000170 m 1934 – 35
Chvatimech Železiarenská dráha Hronec – Podbrezová 000000000000100.0000000000100 m 1879

Mapa[upraviť | upraviť zdroj]

Električkový tunel[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Trať Dĺžka Výstavba
Bratislavský 1,5,9 000000000000792.2000000000792,2 m 1943 – 1948

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]