Zoznam geografických článkov/L

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 748 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

l?[upraviť | upraviť zdroj]

L’Abergement-de-Varey · L’Angelo Grande · L’Anse aux Meadows · L’Aquila · L’Haÿ-les-Roses

la[upraviť | upraviť zdroj]

Laßnitz bei Murau · Laßnitzhöhe · Laßnitzthal · La Banda · La Courneuve · La Défense · La Garenne-Colombes · La Gloria (sopka) · La Gomera · La Chaux-de-Fonds · La Louvière · La Malinche (sopka) · La Meije · La Negrillar · La Pampa (argentínska provincia) · La Paz (Baja California Sur) · La Paz (Bolívia) · La Paz (department, Catamarca) · La Paz (Uruguaj) · La Pérousov prieliv · La Plata (mesto) · La Poma (department) · La Rioja (argentínska provincia) · La Rioja (mesto) · La Roche-en-Ardenne · La Spezia · Labbezanga · Labe · Labé (mesto) · Labin · Laborec · Laborecká vrchovina · Laborecko · Labrador (región) · Labradorské more · Labuch · Lac du Bourget · Lackov · Lacková (okres Stará Ľubovňa) · Lackovce · Lačnov · Laç · Ladce · Ladenburg · Ladice · Ladislav Bohuslav Bartholomeides · Ladmovce · Ladomerská Vieska · Ladomirka · Ladomirov · Ladomirová · Ladožské jazero · Ladzany · Lae · Lafnitz (Štajersko) · Laganas · Lagaň · Lages · Lago Argentino (department) · Lago Buenos Aires (department) · Lago Maggiore · Lago Viedma · Lagos · Laguna Beach (Kalifornia) · Laguna de Bay · Laguna del Maule · Laguna e Karavastasë · Laguna Mariñaqui · Laguna Verde (sopka) · Lagúna (voda) · Lahaina · Lahne · Lahti · Laimagu · Laishi (department) · Laitila · Lajosmizse · Lakadivy · Lake Champlain · Lake Placid · Lakšárska Nová Ves · Lalibäla · Lamačská brána · Lamanšský prieliv · Lambaréné · Lamego (mesto) · Lamezia Terme · Lamia · Lamongan (sopka) · Lancashire · Lancaster (Pensylvánia) · Lancy · Landeck (okres) · Landen · Landes (departement) · Landl · Landshut · Landskrona · Landú · Lang (Rakúsko) · Langegg bei Graz · Langenwang · Langudi · Languedoc · Languedoc-Roussillon · Languiñeo · Lanín · Lankanfinolu · Lankanfusi · Lannach · Lanovka Tatranská Lomnica – Lomnický štít · Lans · Lansing · Lanškroun · Lanús · Lanzarote (sopka) · Lanžhot · Laon · Laos · Lapikus (prírodná pamiatka) · Laponsko (Švédsko) · Lappajärvi (jazero) · Lappeenranta · Lapšanka · Laranjeiras · Larderello · Laredo (Texas) · Larisa (mesto v Grécku) · Larnaka · Las Cumbres (sopka) · Las Lajas (sopka) · Las Palmas de Gran Canaria · Las Piedras (Uruguaj) · Las Pilas (sopka) · Las Plumas · Las Vegas · Lascov · Lasithi · Laskár (okres Martin) · Lassen Peak · Lassing · Lastarria · Lastomír · Lastovce · Lastovo (ostrov) · Laško · Laškovce · Lašva · Latacunga · Latina (mesto) · Latinské cisárstvo · Latium · Latorica · Laureana di Borrello · Laurel (Delaware) · Laurel (Maryland) · Laurel (Mississippi) · Laurel (Montana) · Laurel (Virgínia) · Lausanne · Lautaro (sopka) · Lavalle (department, Corrientes) · Lavalleja · Lavaux · Lavijani · Lavínová veža · Lavínový štít · Lawangan (jazyk) · Lawu · Laya (Bhután) · Laytown-Bettystown-Mornington · Lazany (okres Prievidza) · Lazarňa · Lazce (Olomouc) · Lazio · Lazisko · Lazníčky · Lazníky · Lazy pod Makytou

[upraviť | upraviť zdroj]

Láb · Lábatlan · Lácar (department) · Lácar (jazero) · Láhaur · Lámu · Lány (Považská Bystrica) · Láscar · Látaná dolina · Látky · Láva · Lávový proud u Meziny · Lázně Bělohrad · Lázně Bohdaneč · Lázně Kynžvart

[upraviť | upraviť zdroj]

Längenfeld

le[upraviť | upraviť zdroj]

Le Blanc-Mesnil · Le Chesnay (mesto) · Le Mont-Saint-Michel · Le Puy-en-Velay (obec) · Le Rœulx · Lebring-Sankt Margarethen · Lecce · Lecco · Lecco (provincia) · Ledeč nad Sázavou · Lednica (obec) · Lednické Rovne · Ledvice · Lee (rieka v Írsku) · Leeds · Leesburg (Virgínia) · Leeuwarden · Lefkada (ostrov) · Legnava · Lehnice · Lehota (okres Nitra) · Lehota nad Rimavicou · Lehota pod Vtáčnikom · Lehôtka · Lehôtka pod Brehmi · Lehtmetsa (Anija) · Lech (rieka) · Lechnica · Leibnitz · Leibnitz (okres) · Leicester · Leicester Square · Leicestershire · Leiden · Leie · Leif Eriksson · Leiria (mesto) · Leitersdorf im Raabtal · Leithaprodersdorf · Leixlip · Lekárovce · Leles · Lelystad · Lemesos · Lena (rieka) · Lenartov · Lenartovce · Lendak · Lendava · Lengyeltóti · Lenka (okres Rimavská Sobota) · Lenskije stolby · Lenti · Lentvora · Lenzerheide · Leoben · Leoben (okres) · Leonding · Leopoldov · León (mesto v Španielsku) · León (Nikaragua) · León (provincia) · Leónske kráľovstvo · Leroboleng · Lerwick · Les Lilas · Les mierneho pásma · Lesbos · Lesenice · Leskovac · Lesné · Lesnica · Lesopark Brezina · Lesotho · Lessines · Leštiny · Lešť (vojenský obvod) · Letanovce · Letecká telekomunikačná sieť · Letecká základňa Malacky · Letecké fotografovanie · Letenye · Letisko Alghero · Letisko Boľkovce · Letisko Ioannisa Daskalogiannisa Chania · Letisko Martin · Letisko Nikosa Kazantzakisa Iraklio · Letisko Ružomberok · Letisko Sitia · Letné kúpalisko a hotel Laura · Letničie · Letohrad (Česko) · Letovice · Leutasch · Leutongej · Leutschach · Leuven · Leuze-en-Hainaut · Levallois-Perret · Levanta · Levantské more · Leváre · Leverkusen · Levice (okres) · Levice (Slovensko) · Levické rybníky · Levický hrad · Levický park · Levkuška · Levoča · Levoča (okres) · Levoča, Spišský hrad a pamiatky okolia · Levočská Dolina · Levočská kotlina · Levočské vrchy · Lewes (Delaware) · Lewistown (Illinois) · Lewistown (Maryland) · Lewistown (Missouri) · Lewistown (Montana) · Lewistown (Ohio) · Lewistown (Pensylvánia) · Lewotobi · Lewotolo · Lexington (Kentucky) · Lezhë (kraj) · Lezhë (mesto) · Lezhë (okres) · Ležiachov

[upraviť | upraviť zdroj]

Létavértes

lh[upraviť | upraviť zdroj]

Lhasa · Lhoce · Lhuntse (Bhután)

li[upraviť | upraviť zdroj]

Li’ado Hajk · Liège · Li-ťiang · Libanon · Libáň · Libčice nad Vltavou · Liberec · Liberty Island · Libéria · Liběchov · Libichava · Libochovice · Librazhd (mesto) · Librazhd (okres) · Libreville · Libušín · Licancabur · Licince · Licto (sopka) · Ličko Lešće · Lieboch · Lienz (okres) · Liepāja · Lier · Liesek · Lieskovany · Lieskovec (okres Humenné) · Lieskovec (okres Zvolen) · Liestal · Liešno · Liešťany · Lietava · Lietavská Lúčka · Lietavská Svinná-Babkov · Liezen · Liezen (okres) · Lifford · Liga za vylúčenie Ázijcov · Ligist · Lignano Sabbiadoro · Ligúria · Ligúrske more · Lihuel Calel (department) · Lichtenštajnsko · Lika · Likavka · Likavka (potok) · Lilienfeld (okres) · Lillehammer · Lilli (Anija) · Lilongwe · Lima · Liman (geografia) · Limay Mahuida (department) · Limbach · Limbach bei Neudau · Limbašská cesta · Limbourg · Limbová ulica (Žilina) · Limbursko (belgická provincia) · Limbursko (holandská provincia) · Limenas Thasou · Limnológia · Limoges · Limský záliv · Limuzínsko (región) · Lincoln (Nebraska) · Lincoln City (Oregon) · Lincolnshire (grófstvo) · Lindau · Linden (Texas) · Lindos · Linhares · Linköping · Linnakse · Linz-vidiek · Linzor · Lipa kráľa Mateja · Lipany · Lipari (mesto) · Lipari (ostrov) · Liparské ostrovy · Lipeck · Lipice (Chorvátsko) · Lipik · Lipina (prírodná pamiatka) · Lipník (okres Prievidza) · Lipník nad Bečvou · Lipovany · Lipová (okres Bardejov) · Lipová ulica (Liptovský Mikuláš) · Lipovec (okres Martin) · Lipovec (okres Rimavská Sobota) · Lipové · Lipovník (okres Rožňava) · Lipovník (okres Topoľčany) · Liptov (región) · Liptovská Anna · Liptovská Kokava · Liptovská kotlina · Liptovská Lúžna · Liptovská Mara (priehrada) · Liptovská Osada · Liptovská Porúbka · Liptovská Sielnica · Liptovská Štiavnica · Liptovská Teplá · Liptovská Teplička · Liptovská župa (Uhorsko) · Liptovské Beharovce · Liptovské Kľačany · Liptovské kopy · Liptovské Matiašovce · Liptovské Revúce · Liptovské Sliače · Liptovské Tatry · Liptovský hrad · Liptovský Hrádok · Liptovský Ján · Liptovský Michal · Liptovský Mikuláš · Liptovský Mikuláš (okres) · Liptovský Ondrej · Liptovský Peter · Liptovský Trnovec · Lisabon · Lisburn · Liska (prítok Žitavy) · Lisková · Liskovská jaskyňa · Lisnaskea · Listnatý les · Lišov (okres České Budějovice) · Lišov (okres Krupina) · Litava (okres Krupina) · Litava (prítok Krupinice) · Litava (rieka v Česku) · Litava (rieka v Rakúsku) · Litija · Litmanová · Litmanovský potok · Litogeografia · Litochoro · Litoměřice · Litomyšl · Litosféra · Litovel · Litovské kráľovstvo (1918) · Little Germany · Little Italy (Manhattan) · Little Italy (Vancouver) · Little Rock · Little Slaney · Litva · Litvínov · Litvorový štít · Livada (mesto) · Livadia · Liverpool · Livina (obec) · Livina (prítok Bebravy) · Livingston (Montana) · Livingston (New Jersey) · Livinské Opatovce · Livorno · Livorno (provincia) · Livov · Livovská Huta · Livónsko · Livry-Gargan · Liwá

[upraviť | upraviť zdroj]

Líbya · Lítání · Lítla Dímun

lj[upraviť | upraviť zdroj]

Ljutomer

ll[upraviť | upraviť zdroj]

Llaima · Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch · Llano Estacado · Llantwit Major · Lleida · Llullaillaco

lo[upraviť | upraviť zdroj]

Lo-Reninge · Lobamba · Lobito · Lobos · Locarno · Lod · Lodi · Lodi (provincia) · Lodno · Lodžské vojvodstvo · Lofoty · Logatec · Loggia dei Lanzi · Logograf (história) · Logroño · Lohi · Lohi (Dálu) · Lohifusi · Loch Ness · Loimaa · Loipersdorf bei Fürstenfeld · Loir-et-Cher · Loira (rieka) · Loire (departement) · Loire-Atlantique · Loiret (departement) · Loja (Ekvádor) · Lok · Lokca · Lokeren · Loket (okres Sokolov) · Lokon-Empung · Lokoregión · Loksa · Loktibrada · Lom (Bulharsko) · Lom (okres Most) · Lom nad Rimavicou · Lomas Blancas · Lomas de Zamora · Lombard (Illinois) · Lombardiniho ulica (Bytča) · Lombardsko · Lomé · Lommel · Lomná · Lomné · Lomnice (prítok Smědej) · Lomnice nad Lužnicí · Lomnice nad Popelkou · Lomnický štít · Lomnička (okres Stará Ľubovňa) · Lomonosovo · London (Ontário) · London Borough of Hillingdon · Londonderry · Londrina · Londýn · Long Beach · Long Island · Longonot · Longview (Texas) · Lonquimay (sopka) · Lontov · Looküla · Lopar (Chorvátsko) · Lopašov · Lopejská kotlina · Lopud · Lopušné Pažite · Lopúchov · Loreto (department, Argentína) · Loretto (Rakúsko) · Los Alamos · Los Andes (department) · Los Angeles · Los Atlixcos · Los Azufres · Los Humeros · Los Toldos · Losangelské metro · Losfusi · Losí blato u Mirochova · Lošinj · Lošonec · Lošonská kotlina · Loštice · Lot (departement) · Lot-et-Garonne · Lotrinsko (historické územie) · Lotrinsko (región) · Lotyšsko · Loučná pod Klínovcem · Louga (región) · Lough Erne · Lough Neagh · Louis Antoine de Bougainville · Louisiana · Louisville (Kentucky) · Louny · Lovce · Lovča · Lovčica-Trubín · Loveč (mesto) · Loveč (oblasť) · Loventué (department) · Loviisa · Lovinac · Lovinobaňa · Lovosice · Lowell (Massachusetts) · Lower East Side · Lower Lough Erne · Loxodróma · Lozère (departement) · Lozorno · Ložišća · Ložín

[upraviť | upraviť zdroj]

Lödersdorf

[upraviť | upraviť zdroj]

Lőrinci

lu[upraviť | upraviť zdroj]

Luanda · Lubbock · Lubelské vojvodstvo · Lubeník · Lubina (okres Nové Mesto nad Váhom) · Lubukraya · Lubumbashi · Lubuské vojvodstvo · Luby · Lucayské súostrovie · Lucca · Lucca (provincia) · Lucija · Luck · Lučany nad Nisou · Lučatín · Lučenec · Lučenec (okres) · Lučenská kotlina · Lučensko-košická zníženina · Lučina (rieka) · Lučivná (Malá Fatra) · Lučivná (okres Poprad) · Lučko · Ludanice · Ludárova dolina · Ludersdorf-Wilfersdorf · Ludrová · Ludrovská dolina · Ludvíkov · Ludwigsburg (mesto) · Ludwigshafen am Rhein · Lufkin · Luga (mesto) · Lugano · Lugo · Luhačovice · Luhansk · Luhyňa · Luigi Amadeo d’Abruzzi · Luján (mesto) · Lukačovce · Lukavica (okres Bardejov) · Lukavica (okres Zvolen) · Lukáčovce · Lukánia · Lukov (okres Bardejov) · Lukovištia · Lukovit · Lula (okres Levice) · Luleå · Lund · Lunéville (obec) · Lung-kang · Lupoč · Lurus · Lusaka · Lushnjë (mesto) · Lushnjë (okres) · Lustenau · Lutherstadt Wittenberg · Lutila · Lutilský potok (prítok Hrona) · Lutiše · Luton · Lutyšsko (provincia) · Luxembourg (provincia) · Luxemburg (mesto) · Luxemburské záhrady · Luxembursko · Luxor (Egypt) · Luzern · Luziânia · Luzon · Lužany (okres Topoľčany) · Lužany pri Topli · Luže · Lužianky · Lužica · Lužická Nisa · Lužické hory · Luží u Lovětína · Lužnice (rieka)

[upraviť | upraviť zdroj]

Lúč na Ostrove · Lúčanská Fatra · Lúčanské jazierko · Lúčanské Veterné hole · Lúčinská kotlina · Lúčka (okres Levoča) · Lúčka (okres Rožňava) · Lúčka (okres Sabinov) · Lúčka (okres Svidník) · Lúčky (okres Michalovce) · Lúčky (okres Ružomberok) · Lúčky (okres Žiar nad Hronom) · Lúčky (prítok Zohorského kanála) · Lúčne sedlo · Lúčnica nad Žitavou · Lúčny kanál (prítok Zohorského kanála) · Lúka (obec) · Lúky (okres Púchov) · Lút · Lúžňanská kotlina

[upraviť | upraviť zdroj]

Lükati · Lünen

ly[upraviť | upraviť zdroj]

Lypovec · Lysá nad Labem · Lysá pod Makytou · Lysec (geomorfologický podcelok) · Lysica · Lyskamm · Lyský priesmyk

[upraviť | upraviť zdroj]

Lýdia (Malá Ázia) · Lýkia