Zoznam ulíc a námestí v Košiciach

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam ulíc a námestí v Košiciach.

Ulice[upraviť | upraviť kód]

Názov ulice Pomenovaná po PSČ Mestská časť
Abovská Abov 040 17 Barca
Adamova Michal Adam, správca miestnej farnosti, zaslúžil sa o postavenie Kostola sv. Cyrila a Metoda[1] 040 18 Krásna
Adlerova Karol Adler 040 22 Dargovských hrdinov
Agátová agát 040 14 Košická Nová Ves
Alejová aleja 040 11 Juh
Alešovo nábrežie Mikoláš Aleš 040 01 Sever
Alšavská 040 01 Vyšné Opátske
Alvinczyho Peter Alvinczy, protestantský kazateľ, duchovným vodca protihabsburskej uhorskej šľachty v 17. storočí 040 01 Sever
Alvinczyho Peter Alvinczy, protestantský kazateľ, duchovným vodca protihabsburskej uhorskej šľachty v 17. storočí[2] 040 01 Staré Mesto
Alžbetina Svätá Alžbeta 040 01 Staré Mesto
Americká trieda Amerika 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Amurská Amur 040 12 Nad Jazerom
Andraščíkova Ján Andraščík, katolícky kňaz, spisovateľ a národný buditeľ[3] 040 17 Barca
Aničkin park 040 11 Západ
Aténska Atény 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Atletická atletika 040 01 Sever
Austrálska trieda Austrália 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Ázijská trieda Ázia 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Azovská Azovské more 040 12 Nad Jazerom
Bačíkova Ján Bačík, študentský komunistický vodca, umučený v koncetračnom tábore Mauthausen[4] 040 01 Staré Mesto
Bahýľova Ján Bahýľ, letecký konštruktér, autor mnohých patentov a vynálezca[5] 040 17 Barca
Bajzova Jozef Ignác Bajza 040 01 Staré Mesto
Baltická Baltské more 040 12 Nad Jazerom
Banícka baník 040 01 Sever
Baničova Štefan Banič 040 18 Krásna
Bankov vrch Bankov 040 01 Sever
Barčianska Barca 040 17 Barca
Barčianska Barca 040 01 Juh
Bardejovská Bardejov 040 11 Západ
Baštová bašta 040 01 Staré Mesto
Bašťovanského Štefan Bašťovanský, od roku 1945 ústredný tajomník ÚV KSČ 040 22 Dargovských hrdinov
Bauerova Konštantín Bauer, maliar 040 23 Sídlisko KVP
Bazalková bazalka 040 17 Šebastovce
Bazová baza 040 01 Vyšné Opátske
Bažantia bažant 040 01 Vyšné Opátske
Bedľová[6] bedľa 040 11 Lorinčík
Belanská 040 01 Staré Mesto
Belehradská Belehrad 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Bellova Ján Levoslav Bella, hudobný skladateľ[7] 040 01 Staré Mesto
Benadova Ľudovít Benada, komunistický politik 040 22 Dargovských hrdinov
Bencúrova Július Bencúr 040 01 Staré Mesto
Benediktínska benediktíni 040 18 Krásna
Beniakova Valentín Beniak, básnik[8] 040 18 Krásna
Benekova Benek 040 18 Krásna
Berlínska Berlín 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Bernatovská Bernátovce, zaniknutá obec, dnes súčasť Valalík 040 18 Krásna
Bernolákova Anton Bernolák 040 11 Západ
Berzeviczyho Berzeviczy 040 17 Barca
Beskydská Beskydy 040 11 Lorinčík
Betliarska Betliar 040 11 Pereš
Bezručova Petr Bezruč 040 18 Krásna
Bežecká bežec 040 01 Sever
Biela biela farba 040 01 Staré Mesto
Bielocerkevská Biela Cerkev – ukrajinské bojisko 1.česko-slovenskej samostatnej brigády v ZSSR 040 22 Dargovských hrdinov
Bielych albatrosov Biele albatrosy[9] 040 17 Barca
Blatná blato 040 11 Západ
Blesková blesk 040 01 Juh
Bocatiova Ján Bocatius 040 01 Staré Mesto
Bočiarska Bočiar 040 15 Šaca
Bočná bok 040 01 Staré Mesto
Borievková borievka 040 22 Vyšné Opátske
Borodáčova Janko Borodáč 040 17 Barca
Borovicová borovica[10] 040 15 Šaca
Bosákova Michal Bosák, americký bankár a filantrop slovenského pôvodu[11] 040 01 Staré Mesto
Bottova Ján Botto 040 01 Staré Mesto
Branisková Branisko 040 01 Staré Mesto
Bratislavská Bratislava 040 11 Západ
Brečtanová brečtan[10] 040 11 Západ
Brestová brest[10] 040 14 Košická Nová Ves
Breznianska mesto Brezno[12] 040 11 Západ
Brezová breza 040 01 Juh
Brigádnická brigáda 040 11 Západ
Brnenská Brno 040 11 Západ
Brodná brody cez Hornád[13] 040 01 Džungľa
Bronzová bronz, nálezisko z doby bronzovej[14] 040 17 Barca
Bruselská Brusel 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Brusnicová brusnica 040 13 Ťahanovce
Budanová miestna lokalita Budanov[15] 040 01 Kavečany
Budapeštianska Budapešť 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Budovateľská budovatelia 040 15 Šaca
Buková buk 040 14 Košická Nová Ves
Bukovecká Bukovec 040 12 Nad Jazerom
Bukureštská Bukurešť 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Bulharská Bulharsko 040 01 Juh
Buzinská Buzica 040 15 Šaca
Bystrická Banská Bystrica 040 11 Pereš
Buzulucká Buzuluk, mesto, kde sa sformoval 1. čsl. poľný prápor 040 22 Dargovských hrdinov
Cesta do Hanisky Haniska 040 15 Šaca
Cesta na Jahodnú Jahodná 040 01 Sever
Cesta pod Hradovou Hradová 040 01 Sever
Cezmínová cezmína 040 01 Vyšné Opátske
Cimborková Cimborka, historický názov lokality[16] 040 01 Sever
Cínová cín[14] 040 17 Barca
Cintorínska cintorín 040 01 Juh
Cirbusovej Jolana Cirbusová 040 17 Barca
Clementisova Vladimír Clementis 040 22 Dargovských hrdinov
Cottbuská Cottbus, partnerské mesto v Nemecku 040 23 Sídlisko KVP
Cyklistická cyklistika 040 01 Sever
Cyprusová Cyprus 040 01 Sever
Czambelova Samuel Czambel 040 01 Staré Mesto
Čajakova J. Čajak 040 01 Staré Mesto
Čajkovského P. I. Čajkovskij 040 01 Staré Mesto
Čapajevova V. I. Čapajev 040 11 Západ
Čárskeho Jozef Čársky 040 01 Sever
Čechovova A. P. Čechov 040 18 Krásna
Čerešňová čerešňa 040 14 Košická Nová Ves
Čergovská Čergov 040 11 Lorinčík
Čermeľská cesta Čermeľ 040 01 Sever
Čermeľské prielohy Čermeľ 040 01 Sever
Čermeľské údolie Čermeľ 040 01 Sever
Červený breh kopec Červený breh, súčasť masívu Bankov[17] 040 01 Sever
Červený rak Červený rak, historický názov lokality[18] 040 01 Juh
Česká Česko 040 01 Sever
Československého odboja Česko-slovenský odboj počas druhej svetovej vojny[19] 040 11 Západ
Československej armády Česko-slovenská armáda[19] 040 01 Staré Mesto
Čičky-majer historický majer Čičky, ktorý sa nachádzal v Myslave[20] 040 11 Západ
Čiernomorská Čierne more 040 12 Nad Jazerom
Čingovská Čingov 040 12 Nad Jazerom
Čínska Čína 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Čkalovova V. P. Čkalov 040 17 Barca
Člnková preprava tovarov na člnoch po Hornáde[13] 040 01 Ďzungľa
Čordákova Ľudovít Čordák, košický maliar[21] 040 23 Sídlisko KVP
Dargovská Dargov 040 01 Staré Mesto
Detvianska Detva 040 01 Sever
Dénešova Déneš, komunistický funkcionár[22] 040 23 Sídlisko KVP
Diamantová diamant[14] 040 11 Západ
Dneperská Dneper 040 12 Nad Jazerom
Dobšinského Pavol Dobšinský 040 01 Sever
Domčeková 040 01 Juh
Donská Don 040 12 Nad Jazerom
Dopravná 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Dr. Kostlivého prof. MUDr. Stanislav Kostlivý[23] 040 01 Staré Mesto
Drabova Pál Drab, protifašistický bojovník 040 23 KVP
Drevný trh historické miesto obchodovania s drevom[24] 040 01 Staré Mesto
Drieňová drieň[10] 040 01 Dargovských hrdinov
Drocárov park Pavol Drocár, bývalý starostamesta (predseda mestského národného výboru)[25] 040 23 KVP
Drozdia 040 01 Vyšné Opátske
Družicová družica 040 12 Nad Jazerom
Družstevná 040 01 Sever
Dubová dub 040 01 Vyšné Opátske
Dunajská Dunaj 040 01 Juh
Dúbravská dúbrava, dubový porast[10] 040 15 Šaca
Dúhová dúha, farebný výzor ulice 040 01 Juh
Dvorkinova V. Z. Dvorkin, podplukovník Červenej armády, vojenský veliteľ mesta v roku 1945[26] 040 22 Dargovských hrdinov
Ďatelinová ďatelina 040 17 Šebastovce
Ďumbierska 040 01 Sever
Edisonova T. A. Edison 040 18 Krásna
Európska trieda Európa 040 13 Sídlisko Ťahanovce
Exnárova Ladislav Exnár 040 22 Dargovských hrdinov
Fakľová 040 01 Sever
Fatranská pohorie Fatra[12] 040 11 Západ
Fábryho František Fábry, slovenský partizán 040 22 Dargovských hrdinov
Fándlyho Juraj Fándly 040 17 Barca
Fejova Dávid Feja, košický richtár v 17. storočí, popravený pre účasť v Tököliho protihabsburskom povstaní[27] 040 01 Juh
Feketeova pažiť 040 18 Krásna
Feldov park 040 01 Staré Mesto
Fialková fialka 040 11 Západ
Fibichova Zdeněk Fibich, český hudobný skladateľ 040 01 Juh
Fiľakovská mesto Fiľakovo[12] 040 11 Západ
Floriánska svätý Florián[28] 040 01 Staré Mesto
Franckova veľkotovárnik Heinrich Franck, zakladateľ už neexistujúcej košickej továrne na kávovinu[29] 040 01 Juh
Františkánska kostol františkánskeho rádu 040 01 Staré Mesto
Furčianska kopec Furča 040 14 Košická Nová Ves
Galaktická galaxia 040 12 Nad Jazerom
Galgovecká 040 11 Juh
Garbiarska garbiari 040 01 Staré Mesto
Gaštanová gaštan 040 01 Juh
Gavlovičova Hugolín Gavlovič[30] 040 17 Barca
Gazdovská bývali tu miestni gazdovia[15] 040 01 Kavečany
Gelnická mesto Gelnica 040 11 Pereš
Gemerská región Gemer 040 11 Juh
Gerlachovská Gerlachovský štít 040 11 Sever
Goetheho Johan Wolfgang Goethe 040 18 Krásna
Gogoľova N. V. Gogoľ 040 01 Sever
Golianova generál Ján Golian 040 18 Krásna
Goldírova 040 18 Krásna
Gorkého Maxim Gorkij 040 01 Staré Mesto
Gorovecká pomenovanie miestnej lokality Gurovec[15] 040 01 Kavečany
Grešákova Jozef Grešák, hudobný skladateľ[31] 040 01 Staré Mesto
Gudernova Ladislav Guderna, maliar[32] 040 11 Západ
Hanojská Hanoj 040 13
Havanská Havana 040 13
Helsinská Helsinki 040 13
Hemerkova Oldřich Hemerka 040 23
Hlavná 040 01
Hrebendova Matej Hrebenda, knihkupec a národný buditeľ 040 11
Hríbová ulica[6] 040 11 Lorinčík
Huskova Anton Huska, slovenský skladateľ pôsobiaci v meste 1862 – 1882 040 23
Chalupkova Samo Chalupka[33] 040 01 Sever
Charkovská Charkov 040 22 Dargovských hrdinov
Chmeľníky pestovanie chmeľu v lokalite[10] 040 16 Myslava
Chrastie 040 01 Sever
Chrómová chróm[14] 040 17 Barca
Irkutská Irkutsk 040 12
Jahodová jahoda[10] 040 01 Sever
Jakobyho Július Jakoby, maliar 040 01
Jaltská Jaltská konferencia 040 22
Janigova Ján Janig, hudobný skladateľ 040 23
Jantárová jantár[14] 040 01 Juh
Jasuschova Anton Jasusch, maliar 040 23
Jenisejská Jenisej 040 12
Juhoslovanská Juhoslávia 040 13
Jána Pavla II. Ján Pavol II. 040 23
K ihrisku 040 01 Kavečany
Kadlubská miestne nárečové pomenovanie studne "kadlub"[15] 040 01 Kavečany
Kalinovská Kalinov (okres Medzilaborce), prvá slovenská oslobodená obec v roku 1945 040 22
kapitána Jaroša Otakar Jaroš, účastník protifašistického odboja 040 22
Kaspická Kaspické more 040 12
Klimkovičova Vojtech Klimkovič, zakladateľ súkromnej maliarskej školy v meste 040 23
Komenského Jan Amos Komenský 040 01
Kozáková ulica[6] kozák 040 11 Lorinčík
Krčméryho Štefan Krčméry 040 11
Krosnianska operácia na pomoc SNP z mesta Krosno 040 22
Kukučínova Martin Kukučín 040 01
Kupeckého Ján Kupecký 040 01
Kurská Bitka v Kurskom oblúku 040 22
Kuzmányho Karol Kuzmány 040 01
Ladožská Ladožské jazero 040 12
Levická mesto Levice[12] 040 11 Západ
Levočská Levoča 040 12
Liesková lieska[10] 040 01 Vyšné Opátske
Lovecká poľovníci[15] 040 01 Kavečany
Lupkovská Lupkovský priesmyk 040 22
Lúčnicová ulica[6] 040 11 Lorinčík
Lyžiarska lyžiarske stredisko Kavečany[15] 040 01 Kavečany
Madridská Madrid 040 13
Maďarská Maďarsko 040 13
Malinová malina[10] 040 01 Sever
maršala Koneva Ivan Stepanovič Konev 040 22
Maurerova Július Maurer, prvý predseda Mestského národného výboru v roku 1945 040 22
Medená meď[14] 040 17 Barca
Meteorová meteorit 040 12
Mierová mier 040 15
Mosadzná mosadz[14] 040 17 Barca
Moskovská trieda Moskva 040 23
Na Rožku 040 01 Kavečany
Napájadlá
Nešporova Mirko Nešpor, účastník SNP 040 11
Niklová nikel[14] 040 17 Barca
Nivky 040 01 Kavečany
Novobanská mesto Nová Baňa[12] 040 11 Západ
Oblá 040 01 Kavečany
Opálová opál[14] 040 11 Západ
Ovručská Ovruč, ukrajinské mesto, kde padol kapitán Ján Nálepka 040 22
Park Angelinum svätá Angela Merici, zakladateľka rádu uršulínok, ktorý spravoval miestnu školu[25] 040 01 Staré Mesto
Pekinská Peking 040 13
Perlová perla[14] 040 01 Juh
Plávková ulica[6] plávka 040 11 Lorinčík
Podjavorinskej Ľudmila Podjavorinská 040 11
Podkamenná 040 01 Kavečany
Polárna polárna oblasť 040 12
Postupimská Postupimská konferencia 040 22
Povstania českého ľudu Májové povstanie českého ľudu 040 22
Prievidzská mesto Prievidza[12] 040 11 Západ
Púchovská mesto Púchov[12] 040 11 Západ
Raketová raketa 040 12
Rešov majer historický Rešov majer na území mestskej časti Krásna[20]
Rokycká miestna lokalita Rokytka[15] 040 01 Kavečany
Rovníková rovník 040 12
Rubínová rubín[14] 040 11 Západ
Ružínska vodná nádrž Ružín[13]
Slanecká Slanec 040 12
Sliačska Sliač 040 11
Smaragdová smaragd[14] 040 11 Západ
Sofijská Sofia 040 13
Sputniková kozmický program Sputnik 040 12
Stálicová 040 12
Starozagorská Stará Zagora, bývalé partnerské mesto 040 23
Stierova Vojtech Stier, robotnícky aktivista 040 23
Strážna lokalita Strážny vrch[15] 040 01 Kavečany
Strieborná striebro[14] 040 17 Barca
Strmá 040 01 Kavečany
Šamborská miestna lokalita Šambor[15] 040 01 Kavečany
Široká 040 01 Kavečany
Šípková šípka[10] 040 01 Vyšné Opátske
Talinská Tallinn 040 12
Titogradská Titograd (do roku 1990 názov mesta Podgorica), bývalé partnerské mesto 040 23
Tokajícka tragédia obyvateľov obce Tokajík počas SNP 040 22
Topoľčianska mesto Topoľčany[12] 040 11 Západ
Trnková trnka[10] 040 14 Košická Nová Ves
Trolejbusová cesta do depa trolejbusov 040 01
Trieda armádneho generála Ludvíka Svobodu Ludvík Svoboda (prezident) 040 22
Trieda Košického vládneho programu Košický vládny program 040 23
Tŕňová tŕň 040 01 Sever
Tvrdošínska mesto Tvrdošín[12] 040 11 Západ
Ulica 1. mája 1. máj 040 18
Ulica Alexandra Dubčeka Alexander Dubček, vznikla od 1.1.2018[34] 040 18 Krásna
Ulica na Grunte[35] 040 16, 040 23 Myslava, Sídlisko KVP
Ulica na Košarisku[6] 040 11 Lorinčík, Pereš
Ulica pod Hájmi[6] 040 11 Lorinčík
Ulica pri plavárni Mestská krytá plaváreň[36] 040 01 Staré Mesto
Uralská Ural 040 12
Varšavská Varšava 040 13
Važecká Važec 040 12
Viedenská Viedeň 040 13
Viničná na okolitých kopcoch benediktínskeho opátstva boli vinice 040 01 Vyšné Opátske
Vyhoňská "výhoň" - miestne pomenovanie poľnej cesty, ktorou sa vyháňal dobytok na pašu[15] 040 01 Kavečany
Vyšná na vyšnom konci Kavečian[15] 040 01 Kavečany
Wuppertalská Wuppertal, partnerské mesto 040 23
Wurmova Mikuláš Wurm, komunistický politik 040 23
Zeleninárska veľkoobchod so zeleninou, ktorý sa tam naachádzal v časoch socializmu[10] 040 12 Juh
Zinková zinok[14] 040 17 Barca
Zlatá zlato[14] 040 01 Juh
Zupkova František Zupka, komunistický politik 040 22
Žarnovická mesto Žarnovica[12] 040 11 Západ
Ždiarska Ždiar 040 12

Námestia[upraviť | upraviť kód]

Názov námestia Pomenované po PSČ Mestská časť
Dominikánske námestie dominikánsky Kostol nanebovzatia Panny Márie 040 01 Staré mesto
Festivalové námestie košické festivaly 040 01 Sever

Staré Mesto

Gagarinovo námestie Jurij Alexejevič Gagarin 040 12 Nad Jazerom
Hlavné námestie Hlavná ulica 040 01 Staré mesto
Jantárové námestie Jantár 040 11 Západ
Jegorovovo námestie Alexej Semionivič Jegorov, sovietsky partizánsky veliteľ pôsobiaci v SNP[37] 040 22 Dargovských hrdinov
Kasárenské námestie mestské kasárne 040 01 Staré mesto
Lidické námestie Lidice 040 22 Dargovských hrdinov
Námestie košických mučeníkov Košický mučeníci 040 12 Nad jazerom
Námestie kozmonautov Kozmonaut 040 12 Nad jazerom
Námestie Ladislava Novomeského Ladislav Novomeský 040 01 Staré mesto
Námestie Maratónu mieru Medzinárodný maratón mieru 040 01 Staré mesto
Námestie mladých poľnohospodárov Mladý poľnohospodári 040 17 Barca
Námestie Jána Mathého Ján Mathé 040 01 Sever
Námestie oceliarov VSŽ 040 15 Šaca
Námestie osloboditeľov osloboditelia Košíc na konci 2. svetovej vojny (vojskami 4. ukrajinského frontu)[19] 040 01 Staré mesto Juh
Námestie Sándora Máraiho Sándor Márai 040 01 Staré mesto
Námestie sv. Cyrila a Metoda Cyril a Metod 040 18 Krásna
Námestie slobody Sloboda 040 01 Staré mesto
Národné námestie Slovenský národ 040 01 Staré mesto
Pasteurovo námestie Louis Pasteur 040 01 Juh
Spišské námestie Spiš 040 12 Nad jazerom
Staničné námestie Železničná stanica Košice 040 01 Staré mesto

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. Prečo sa vaša ulica volá - Adamova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 10.01.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  2. Prečo sa vaša ulica volá - Alvinczyho [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 17.01.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  3. Prečo sa vaša ulica volá - Andraščíkova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 22.01.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  4. Prečo sa vaša ulica volá - Bačíkova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 29.01.2007, [cit. 2015-08-24]. Dostupné online.
  5. Mier sa už nevolá Námestie Nádeje [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 17.12.2012, [cit. 2012-12-19]. Dostupné online.
  6. a b c d e f g Všeobecne záväzné nariadenie mesta Košice č. 187/2017 Určenie názvu ulíc „ulica na Košarisku“, „Hríbová ulica“, „Kozáková ulica“, „ulica pod Hájmi“, „Lúčnicová ulica“, „Plávková ulica“, „Bedľová ulica“ [online]. mesto Košice, 25.09.2017, [cit. 2018-02-25]. Dostupné online.
  7. Prečo sa vaša ulica volá - Bellova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 13.02.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  8. Prečo sa vaša ulica volá - Beniakova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 17.02.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  9. Všeobecne záväzné nariadenie mesta Košice č. 140 o určení názvu ulice „Bielych albatrosov“ [online]. mesto Košice, 25.06.2013, [cit. 2018-02-25]. Dostupné online.
  10. a b c d e f g h i j k l Prečo sa vaša ulica volá - po rastlinách a drevinách [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), [cit. 2018-02-28]. Dostupné online.
  11. Prečo sa vaša ulica volá - Bosákova [online]. Petit Press (www.krozar.sme.sk), 27.02.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  12. a b c d e f g h i j Terasa dostane nové ulice [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 19.12.2012, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  13. a b c Prečo sa vaša ulica volá [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 12.03.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  14. a b c d e f g h i j k l m n o Prečo sa vaša ulica volá - ako kovy a drahokamy [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 06.03.2007, [cit. 2018-02-28]. Dostupné online.
  15. a b c d e f g h i j k Prečo sa vaša ulica volá [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 11.05.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  16. NÉMETHOVÁ, Renáta. Prečo sa vaša ulica volá - Cimborková [online]. korzar.sk, 12.03.2007, [cit. 2018-02-25]. Dostupné online.
  17. Prečo sa vaša ulica volá - Červený breh a Červený rak [online]. Košice : PetitPress (www.korzar.sme.sk), 26.03.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  18. HAJDUKOVÁ, Michaela. Na mape mesta pribudnú nové názvy ulíc [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 23.10.2010, [cit. 2018-02-26]. Dostupné online.
  19. a b c Prečo sa vaša ulica volá - podľa osloboditeľov [online]. PetitPress (www.korzar.sme.sk), 27.03.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  20. a b Prečo sa vaša ulica volá po majeroch [online]. PetitPress (www.korzar.sme.sk), 28.03.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  21. Prečo sa vaša ulica volá - Čordákova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 30.03.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  22. FERKO, Ľubomír. Hitlerova ulica v Košiciach - aj také boli dejiny mesta [online]. KOŠICE: DNES PUBLISHING, družstvo (www.kosicednes.sk), 28.02.2017, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  23. Prečo sa vaša ulica volá - Dr. Kostlivého [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 05.04.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  24. Prečo sa vaša ulica volá - Drevný trh [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 10.04.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  25. a b Prečo sa vaša ulica volá - park [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 23.01.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  26. Prečo sa vaša ulica volá Dvorkinova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 14.04.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  27. Prečo sa vaša ulica volá - Fejova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 20.04.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  28. Prečo sa vaša ulica volá - Floriánska [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 25.04.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  29. Prečo sa vaša ulica volá - Franckova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 26.04.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  30. Prečo sa vaša ulica volá - Gavlovičova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 02.05.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  31. Prečo sa vaša ulica volá - Grešákova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 12.05.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  32. Prečo sa vaša ulica volá - Gudernova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 14.05.2007, [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.
  33. Prečo sa vaša ulica volá - Chalupkova [online]. Petit Press (www.korzar.sme.sk), 11.06.2007, [cit. 2018-02-28]. Dostupné online.
  34. Všeobecne záväzné nariadenie mesta Košice č. 192/2017 Určenie názvu ulice „Ulica Alexandra Dubčeka“ [online]. mesto Košice, 15.12.2017, [cit. 2018-02-25]. Dostupné online.
  35. Všeobecne záväzné nariadenie mesta Košice č. 188/2017 Určenie názvu ulice „Ulica na Grunte“ [online]. mesto Košice, 25.09.2017, [cit. 2018-02-25]. Dostupné online.
  36. Všeobecne záväzné nariadenie mesta Košice č. 189/2017 Určenie názvu ulice „Ulica pri plavárni“ a verejných priestranstiev „Feldov park“, „Račkov park“ [online]. mesto Košice, 25.09.2017, [cit. 2018-02-25]. Dostupné online.
  37. Prečo sa vaša ulica volá [online]. Petit Press (www.korzár.sme.sk), 21.06.2007, [cit. 2018-02-25]. Dostupné online.

Zdroj[upraviť | upraviť kód]