Zoznam štátov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam štátov.

A[upraviť | upraviť zdroj]

Afganistan Afganistan – Albánsko Albánsko – Alžírsko Alžírsko – Andorra Andorra – Angola Angola – Antigua a Barbuda Antigua a Barbuda – Argentína Argentína – Arménsko Arménsko – Austrália Austrália – Azerbajdžan Azerbajdžan

B[upraviť | upraviť zdroj]

Bahamy Bahamy – Bahrajn Bahrajn – Bangladéš Bangladéš – Barbados Barbados – Belgicko Belgicko – Belize Belize – Benin Benin – Bhután Bhután – Bielorusko Bielorusko – Bolívia Bolívia – Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina – Botswana Botswana – Brazília Brazília – Brunej Brunej – Bulharsko Bulharsko – Burkina Burkina – Burundi Burundi

C[upraviť | upraviť zdroj]

Čad Čad – Česko Česko – Čierna Hora Čierna Hora – Čile Čile – Čína Čína – Cyprus Cyprus

D[upraviť | upraviť zdroj]

Dánsko Dánsko – Dominika Dominika –  Dominikánska republika Dominikánska republika – Džibutsko Džibutsko

E[upraviť | upraviť zdroj]

Egypt Egypt – Ekvádor Ekvádor – Eritrea Eritrea – Estónsko Estónsko – Etiópia Etiópia

F[upraviť | upraviť zdroj]

Fidži Fidži – Filipíny Filipíny – Fínsko Fínsko – Francúzsko Francúzsko

G[upraviť | upraviť zdroj]

Gabon Gabon – Gambia Gambia – Ghana Ghana – Grécko Grécko – Grenada Grenada – Gruzínsko Gruzínsko – Guatemala Guatemala – Guinea Guinea – Guinea-Bissau Guinea-Bissau – Guyana Guyana

H[upraviť | upraviť zdroj]

Haiti Haiti – Holandsko Holandsko – Honduras Honduras

Ch[upraviť | upraviť zdroj]

Chorvátsko Chorvátsko

I[upraviť | upraviť zdroj]

India India – Indonézia Indonézia – Irak Irak – Irán Irán – Írsko Írsko – Island Island – Izrael Izrael

J[upraviť | upraviť zdroj]

Jamajka Jamajka – Japonsko Japonsko – Jemen Jemen – Jordánsko Jordánsko – Južná Afrika Južná AfrikaJužný Sudán Južný Sudán

K[upraviť | upraviť zdroj]

Kambodža Kambodža – Kamerun Kamerun – Kanada Kanada – Kapverdy Kapverdy – Katar Katar – Kazachstan Kazachstan – Keňa Keňa – Kirgizsko Kirgizsko – Kiribati Kiribati – Kolumbia Kolumbia – Komory Komory – Kongo Kongo – Kongo (býv. Zair) Kongo (býv. Zair) – Kórejská ľudovodemokratická republika Kórejská ľudovodemokratická republika – Kórejská republika Kórejská republika – Kostarika Kostarika – Kuba Kuba – Kuvajt Kuvajt – Kokosové ostrovy Kokosové ostrovy

L[upraviť | upraviť zdroj]

Laos Laos – Lesotho Lesotho – Libanon Libanon – Libéria Libéria – Líbya Líbya – LichtenštajnskoLichtenštajnsko – Litva Litva – Lotyšsko Lotyšsko – Luxembursko Luxembursko

M[upraviť | upraviť zdroj]

Macedónsko Macedónsko – Madagaskar Madagaskar – Maďarsko Maďarsko – Malajzia Malajzia – Malawi Malawi – Maldivy Maldivy – Mali Mali – Malta Malta – Maroko Maroko – Marshallove ostrovy Marshallove ostrovy – Maurícius Maurícius – Mauritánia Mauritánia – Mexiko Mexiko – Mikronézia Mikronézia – Mjanmarsko Mjanmarsko – Moldavsko Moldavsko – Monako Monako – Mongolsko Mongolsko – Mozambik Mozambik

N[upraviť | upraviť zdroj]

Namíbia Namíbia – Nauru Nauru – Nemecko Nemecko – Nepál Nepál – Niger Niger – Nigéria Nigéria – Nikaragua Nikaragua – Nórsko Nórsko – Nový Zéland Nový Zéland

O[upraviť | upraviť zdroj]

Omán Omán

P[upraviť | upraviť zdroj]

Pakistan Pakistan – Palau Palau – Panama Panama – Papua-Nová Guinea Papua-Nová Guinea – Paraguaj Paraguaj – Peru Peru – Pobrežie Slonoviny Pobrežie Slonoviny – Poľsko Poľsko – Portugalsko Portugalsko

R[upraviť | upraviť zdroj]

Rakúsko Rakúsko – Rovníková Guinea Rovníková Guinea – Rumunsko Rumunsko – Rusko Rusko – Rwanda Rwanda

S[upraviť | upraviť zdroj]

Šalamúnove ostrovy Šalamúnove ostrovy – Salvádor Salvádor – Samoa Samoa – San Maríno San Maríno – Saudská Arábia Saudská Arábia – Senegal Senegal – Seychely Seychely – Sierra Leone Sierra Leone – Singapur Singapur – Slovensko Slovensko – Slovinsko Slovinsko – Somálsko Somálsko – Španielsko Španielsko – Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty – Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo – Spojené štáty Spojené štáty – Srbsko Srbsko – Srí Lanka Srí Lanka – Stredoafrická republika Stredoafrická republika – Sudán Sudán – Surinam Surinam – Švajčiarsko Švajčiarsko – Svätý Krištof a Nevis Svätý Krištof – Svätá Lucia Svätá Lucia – Svätý Tomáš a Princov ostrov Svätý Tomáš – Svätý Vincent a Grenadíny Svätý Vincent – Svazijsko Svazijsko – Švédsko Švédsko – Sýria Sýria

T[upraviť | upraviť zdroj]

Tadžikistan Tadžikistan – Taiwan Taiwan – Taliansko Taliansko – Tanzánia Tanzánia – Thajsko Thajsko – Togo Togo – Tonga Tonga – Trinidad a Tobago Trinidad a Tobago – Tunisko Tunisko – Turecko Turecko – Turkménsko Turkménsko – Tuvalu Tuvalu

U[upraviť | upraviť zdroj]

Uganda Uganda – Ukrajina Ukrajina – Uruguaj Uruguaj – Uzbekistan Uzbekistan

V[upraviť | upraviť zdroj]

Vanuatu Vanuatu – Vatikán Vatikán – Venezuela Venezuela – Vietnam Vietnam – Východný Timor Východný Timor

Z[upraviť | upraviť zdroj]

Zambia Zambia – Zimbabwe Zimbabwe

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]