Zoznam geografických článkov/D

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jump to navigation Jump to search

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 759 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

d?[upraviť | upraviť zdroj]

Dąbie · Dąbrowa Białostocka · Dąbrowa Górnicza · Dąbrowa Tarnowska · D’Urvillovo more

da[upraviť | upraviť zdroj]

Dabaš · Dabbahu · Dabbajra · Dačice · Dačov Lom · Dagestan · Dahrán · Dachau · Dachstein · Daichi · Daikoku · Daisecu · Dakar · Dalaas · Dalaffilla · Dalap-Uliga-Darrit · Dalarna (provincia) · Daleszyce · Daletice · Dalhart · Daliboř · Dallas · Dallol (sopka) · Dalmácia · Dalvík · Daman (mesto) · Damask · Dambořice · Damme · Damüls · Danbidú · Danbury · Dandara · Dangeti · Danišovce · Dankácky potok · Danville (Virgínia) · Dar es Salaam · Daranbúdú · Daravandú · Dardanely · Darfield (Nový Zéland) · Dargov (okres Trebišov) · Dariba · Darlington (Anglicko) · Darłowo · Darmstadt (vládny obvod) · Darreh-je Bámján · Darwin (Austrália) · Dařenec · Dašice · Daugavpils · Dauha · David Livingstone · Davidov · Davisov prieliv · Davos · Dawson (Yukon) · Dayton

[upraviť | upraviť zdroj]

Dácia · Dálu · Dándú · Dánska kolónia · Dánsko · Dánsky prieliv · Dávid (Michelangelo) · Dávid Fröhlich

[upraviť | upraviť zdroj]

Dâmbovița (župa)

[upraviť | upraviť zdroj]

Däma’ali Tärara · Dättlikon

de[upraviť | upraviť zdroj]

De Wallen · Debaidú · Debernícky potok · Debraď · Debrecín · Debrzno · Decatur (Georgia) · Dedačov · Dedina (Japonsko) · Dedina (všeobecne) · Dedina Mládeže · Dedinky · Dedinský potok (prítok Ketského potoka) · Dedinský potok (prítok Teplice) · Dedošová dolina · Dedovský potok · Deep South · Deflačná dlažba · Deggendorf · Dechantskirchen · Dechtársky potok · Dechtice · Deinze · Dejiny geografie · Dejiny Lučenca · Dejiny Moskvy · Dejiny Pitcairnových ostrovov · Dekanská plošina · Dekýš · Del Rio · Delaware (štát USA) · Delémont · Delft · Delfy · Dellach · Dellach im Drautal · Delnice · Delňa (kúpalisko) · Delňa (potok) · Delta (rieka) · Delta Dunaja · Delta Leny · Delta Nílu · Delta Okavanga · Delvinë (mesto) · Delvinë (okres) · Demandice · Demänovka (riečka) · Demänovská Dolina · Demänovská dolina · Demänovská jaskyňa mieru · Demänovská jaskyňa slobody · Demänovská ľadová jaskyňa · Demänovská slatina · Demänovské jaskyne · Demänovský potok · Demecser · Demerara · Demianka · Demjata · Dempo · Demre · Denali · Dendermonde · Dendeš · Denison · Denudácia (geológia) · Denver · Departement (Francúzsko) · Depresia (geomorfológia) · Deravá skala · Derbent · Derby (Derbyshire) · Derbyshire · Derecske · Dereše · Derňa · Derwent (Derbyshire) · Des Moines · Descabezado Grande · Deseado (department) · Desna (prítok Dnepra) · Desna (Vinnycká oblasť) · Desná (okres Jablonec nad Nisou) · Desná (prítok Moravy) · Dessau · Dessau-Roßlau · Desselbrunn · Dešná (Lysá pod Makytou) · Dešná (okres Jindřichův Hradec) · Dešná (okres Zlín) · Dešnianka · Deštná (okres Jindřichův Hradec) · Detrík · Detroit · Detská linka záchrany v Bratislave · Dettifoss · Detva · Detva (okres) · Detvianska Huta · Detviansky potok · Deutsch Goritz · Deutsch Jahrndorf · Deutsch Kaltenbrunn · Deutsch Schützen-Eisenberg · Deutsch-Griffen · Deutsch-Wagram · Deutschfeistritz · Deutschkreutz · Deutschlandsberg · Deutschlandsberg (okres) · Deux-Sèvres · Devecser · Deviácia kompasu · Devičany · Devičiansky potok (prítok Krupinice) · Devičiansky potok (prítok Sikenice) · Devičie · Devils Lake (Severná Dakota) · Devínska brána · Devínska hradná skala · Devínske Jazero · Devínske jazero · Devínske Karpaty · Devoll (okres) · Devon (Anglicko) · Devvadú · Dezertifikácia · Dežerice

[upraviť | upraviť zdroj]

Dévaványa

[upraviť | upraviť zdroj]

Děčín · Děčínská vrchovina · Dědek u Slavonic · Děhylov · Dětřichov nad Bystřicí

[upraviť | upraviť zdroj]

Dębica · Dęblin · Dębniki · Dębno

dh[upraviť | upraviť zdroj]

Dharmšála · Dhaulágirí · Dháka · Dhehasanulunboihuraa · Dhiddhoofinolhu · Dhiffushi (Alif Dál) · Dhiggaru (Alif Dál)

di[upraviť | upraviť zdroj]

Dia (ostrov) · Diablovina · Diagenéza · Diaková (obec) · Diakovce · Diaľnica A90 (Grécko) · Diamantina (mesto) · Diapirizmus · Dibër (kraj) · Dibër (okres) · Dickinson (Severná Dakota) · Diddú (Alif Dál) · Diddú (Há Alif) · Diego Velázquez de Cuéllar · Diekirch · Dielcový potok · Dielnica (prítok Štrbského potoka) · Dielo Majstra Pavla z Levoče · Dielový potok (prítok Chlebnického potoka) · Dienersdorf · Dieng · Dienten am Hochkönig · Dieppe (Seine-Maritime) · Diersbach · Diest · Dietach · Dietersdorf am Gnasbach · Dietikon · Dietmanns · Diex · Differdange · Diffusi · Diggaru · Digufinolu · Digurah · Dijadú · Dijamingili · Dikij Grebeň · Diksmuide · Dikula (dolina) · Dikula (potok) · Dili · Dillí · Dilongova ulica · Dilos · Dilsen-Stokkem · Dimbach · Dimitrovgrad (Bulharsko) · Dimitsana · Dimmitt · Dinant · Dináre · Dinosaur Provincial Park · Dionysos (mesto) · Dionýz Ignác Staneti · Diö · Dištrikt Brčko · Divá veža · Diviacka Nová Ves (okres Prievidza) · Diviacke kruhy · Diviacky potok (prítok Turca) · Diviaky (Turčianske Teplice) · Diviaky nad Nitricou · Divina (obec) · Divina (potok) · Divinka · Divín (hrad) · Divín (okres Lučenec) · Divočiaca rieka · Divočina plukovníka Boba · Divoká Orlice

[upraviť | upraviť zdroj]

Dívčí Hrad

dj[upraviť | upraviť zdroj]

Djenné · Djeravica

dl[upraviť | upraviť zdroj]

Dlhá (okres Trnava) · Dlhá nad Kysucou · Dlhá nad Oravou · Dlhá nad Váhom · Dlhá Ves · Dlhá voda · Dlhé nad Cirochou · Dlhé Pole · Dlhé Stráže · Dlhoňa · Dlhopoľka · Dlhý kanál · Dlhý potok (prítok Ladianky) · Dlhý potok (prítok Sverepca) · Dlhý potok (prítok Vríce) · Dlouhá Stráň · Dlžiansky Cickov · Dlžiansky potok · Dlžín

dn[upraviť | upraviť zdroj]

Dneper · Dnester · Dnipro

do[upraviť | upraviť zdroj]

Dobczyce · Dobersberg · Dobiegniew · Dobl · Dobl-Zwaring · Dobra (powiat łobeski) · Dobra Kolata · Dobrá (okres Trebišov) · Dobrá Niva (hrad) · Dobrá Niva (obec) · Dobrá studně · Dobrá Voda (okres Trnava) · Dobrčice (okres Přerov) · Dobre Miasto · Dobrič (mesto) · Dobrič (oblasť) · Dobrkovice · Dobroč · Dobročský potok · Dobrodzień · Dobrohošť (okres Dunajská Streda) · Dobroslava (obec) · Dobroslavice · Dobrovice · Dobruška · Dobrzany · Dobrzyń nad Wisłą · Dobřany (okres Plzeň-juh) · Dobřečov · Dobřichovice · Dobříš · Dobšiná · Dobšinská ľadová jaskyňa · Dobšinský potok · Dodder · Dodekanisa · Dodoma · Dodžó · Dofän Tärara · Dohniansky potok · Dohňany · Dojč · Dojčiansky potok · Doksy (okres Česká Lípa) · Dol (Postira) · Dolavon · Doli · Dolina · Dolina (Plevník-Drienové) · Dolina Bystrička · Dolina Hoskora · Dolina Kúr · Dolina smrti · Dolinka (okres Veľký Krtíš) · Dolinka (prítok Turca) · Dolinský potok (prítok Obradznovského potoka) · Dolj · Dolmeny v Antequere · Dolná Breznica · Dolná Krupá · Dolná Lehota (okres Brezno) · Dolná Mariková · Dolná Mičiná (kaštieľ) · Dolná Mičiná (okres Banská Bystrica) · Dolná Normandia · Dolná Poruba · Dolná Seč · Dolná Streda · Dolná Strehová · Dolná Súča · Dolná Štubňa · Dolná Tižina · Dolná Trnávka · Dolná ulica (Banská Bystrica) · Dolná Ves · Dolná Ždaňa · Dolné Bavorsko · Dolné Dubové · Dolné Kočkovce · Dolné Lefantovce · Dolné Lovčice · Dolné Mladonice · Dolné Naštice · Dolné Obdokovce · Dolné Orešany · Dolné Otrokovce · Dolné Plachtince · Dolné Považie · Dolné Rakúsko · Dolné Saliby · Dolné Sasko · Dolné Semerovce · Dolné Srnie · Dolné Strháre · Dolné Štajersko · Dolné Trhovište · Dolné Vestenice · Dolné Zahorany · Dolné Záhorie · Dolné Zelenice · Dolniacky potok · Dolní a Prostřední Svrčov · Dolní Bečva · Dolní Benešov · Dolní Bousov · Dolní Heršpice · Dolní Kounice · Dolní Lhota (okres Ostrava-mesto) · Dolní Lhota (okres Zlín) · Dolní Marklovice (Petrovice u Karviné) · Dolní Marklovice (prírodná pamiatka) · Dolní Moravice · Dolní mušovský luh · Dolní Němčí · Dolní Nětčice · Dolní Poustevna · Dolní Těšice · Dolní Újezd (okres Přerov) · Dolní vinohrádky · Dolní Životice · Dolnodunavska nizina · Dolnoperecký kanál · Dolnosliezske vojvodstvo · Dolný Badín · Dolný Bar · Dolný Harmanec · Dolný Hričov · Dolný Chotár · Dolný Kalník · Dolný Kubín · Dolný Kubín (okres) · Dolný Lieskov · Dolný Lopašov · Dolný Ohaj · Dolný Pial · Dolný Štál · Dolný Vadičov · Dolný vrch · Dolný Zemplín · Dolomity · Dolores (Uruguaj) · Dolsk · Doľany (okres Levoča) · Doľany (okres Pezinok) · Dom (vrch) · Dom ľubovnianskeho mešťana · Domadice · Domagnano · Domamil · Domamyslice · Domaniža · Domanižanka · Domanižská kotlina · Domanižská Lehota · Domaníky · Domaňovce · Domaželice · Domažlice · Dombóvár · Dombrád · Domica · Dominika (štát) · Dominikánska republika · Dominikánske námestie · Domoradovice · Domorazské louky · Domuyo · Domžale · Don · Don João de Castro · Dona · Donabate · Donau City · Donaueschingen · Donauwörth · Doncaster · Donec · Doneck · Donecká pahorkatina · Donfanu · Donji Humac · Donji Vakuf · Donnersbach · Donnersbachwald · Donnerskirchen · Donostia-San Sebastián · Donovaly · Doña Juana (sopka) · Dordogne (departement) · Dordogne (rieka) · Dordrecht · Doren · Dorf an der Pram · Dorfbeuern · Dorfgastein · Dorfstetten · Dornbirn · Dornbirn (okres) · Dorog · Dorset (grófstvo) · Dortmund-Aplerbeck · Douala · Doubek (prírodná rezervácia) · Doubrava (rieka) · Doubravice (Moravičany) · Doubravy · Doubs (departement) · Doubs (rieka) · Douro (rieka) · Dovalovec · Dover (Anglicko) · Dover (Delaware) · Downers Grove (dedina) · Downing Street · Downpatrick · Downtown (Vancouver) · Downtown Eastside (Vancouver)

[upraviť | upraviť zdroj]

Dózsa György út

[upraviť | upraviť zdroj]

Döbling · Dölsach

dr[upraviť | upraviť zdroj]

Draßburg · Draßmarkt · Drač (kraj) · Drač (mesto) · Drač (okres) · Dračevica · Dračia hlava · Dračice (prírodná rezervácia) · Dračí štít · Drahňov · Drahošanka · Drahotín (potok) · Drahovce · Drahožica · Drajna (obec) · Drakov prieliv · Drancy · Drasenhofen · Dravce (okres Levoča) · Draveil · Dravograd · Drawno · Drawsko Pomorskie · Dražice (okres Rimavská Sobota) · Dražický potok · Dražkovce · Dražovice (okres Vyškov) · Dražůvky · Drábsko · Drásovský kopeček · Dráva · Drážďany · Drážovce · Drdákovský potok · Drenthe (provincia) · Drevenica (potok) · Drezdenko · Drgoňova Dolina · Driečna (prítok Ipoltice) · Driečna dolina · Driekyňa · Drienčany · Drienica · Drienický potok · Drienok (potok) · Drienovec · Drienovo · Drienovská jaskyňa · Drienovské kúpele · Drieň (prírodná rezervácia) · Drieňová (prítok Bystrého potoka) · Drietoma · Drietomica · Drina · Driny · Drnava · Drndava · Drnovice (okres Zlín) · Drňa · Droß · Drobin · Drogheda · Drohiczyn · Drohobyč · Drosendorf-Zissersdorf · Drôme (departement) · Drslavice (okres Uherské Hradiště) · Dršňa · Druhá maldivská republika · Druhá poľská republika · Druhý Mních · Druhý svet · Drumlin · Drumshanbo · Druskininkai · Družba (Trnava) · Družicová geodézia · Družstevná pri Hornáde · Družstevná ulica (Hlohovec) · Drzewica · Drženice · Držková (obec) · Držkovce · Držkovo · Držovice (okres Prostějov)

[upraviť | upraviť zdroj]

Dřevnice · Dřevohostice · Dřínová

du[upraviť | upraviť zdroj]

Dubawnt (rieka) · Dubá · Dubinné · Dubí · Dubki · Dubková · Dubna · Dubnica nad Váhom · Dubnička (obec) · Dubnička (prítok Bebravy) · Dubnícky potok (prítok Hornej Blavy) · Dubník (Červenica) · Dubno (okres Rimavská Sobota) · Dubňany · Dubodiel · Dubova · Dubovany · Dubová (okres Pezinok) · Dubová (okres Svidník) · Dubová (prítok Váhu) · Dubová stráň · Dubová ulica (Žilina) · Dubovce · Dubovec · Dubové (okres Turčianske Teplice) · Dubové (okres Zvolen) · Dubovica · Dubovický potok · Dubovský potok (prítok Hornej Blavy) · Dubový potok (prítok Oravy) · Dubový potok (prítok Selčianskeho potoka) · Dubový vŕšok · Dubrovník · Ducie · Ducové · Dudelange · Dudince · Dudlavá · Dudváh · Dufourspitze · Dugi otok · Dugopolje · Duchcov · Duisburg · Dukana (sopka) · Dukka · Dukla (mesto v Poľsku) · Dukono · Dukovanský mlýn · Dukovany · Dukovce · Dulov · Dulova Ves · Dulovce · Dulovo (okres Rimavská Sobota) · Duluth (Minnesota) · Dumját (mesto) · Dumont d’Urville · Dunaföldvár · Dunaharaszti · Dunaj · Dunaj (folklórny súbor) · Dunajec · Dunajov · Dunajská Lužná · Dunajská Streda · Dunajská Streda (okres) · Dunajský Klátov · Dunakeszi · Dunaújváros · Dunavarsány · Dunavecse · Dunbar-Southlands · Dunboyne · Dundalk · Dundee (Škótsko) · Dungannon · Dunkelsteinerwald · Dunkerque · Dunleer · Dunmanus Bay · Dunshaughlin · Duplín · Dupnica · Duque de Caxias · Durandova línia · Durango (sopka) · Durazno · Durazno (department) · Durban · Durbuy · Durham · Durham (grófstvo) · Durham (Severná Karolína) · Durínsko · Durštín · Duszniki-Zdrój · Duša (vodný tok) · Dušanbe

[upraviť | upraviť zdroj]

Dúbrava (geomorfologický podcelok) · Dúbrava (okres Levoča) · Dúbrava (okres Liptovský Mikuláš) · Dúbrava (okres Snina) · Dúbravica · Dúbravka (okres Michalovce) · Dúbravka (prítok Váhu) · Dúbravský potok (prítok Hradnej) · Dúbravy · Dúnidú · Dúres

[upraviť | upraviť zdroj]

Dübendorf · Düns · Dünserberg · Dürnstein · Dürnstein in der Steiermark · Düsseldorf

dv[upraviť | upraviť zdroj]

Dve vody · Dvojmestie · Dvorany nad Nitrou · Dvorce (okres Bruntál) · Dvorce (zaniknutá obec) · Dvorčák · Dvorec (okres Bánovce nad Bebravou) · Dvorianky · Dvorníky · Dvorníky-Včeláre · Dvorska · Dvory (Bratislava) · Dvory nad Žitavou · Dvořisko (Kravaře) · Dvůr Králové nad Labem

dy[upraviť | upraviť zdroj]

Dyje · Dyjské svahy · Dynów