Zoznam partnerských miest na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam partnerských miest slovenských miest.

Obsah

Banská Bystrica[1][upraviť | upraviť zdroj]

Banská Štiavnica[4][upraviť | upraviť zdroj]

Bardejov[5][upraviť | upraviť zdroj]

Bojnice[7][upraviť | upraviť zdroj]

Bratislava[8][upraviť | upraviť zdroj]

Brezno[9][upraviť | upraviť zdroj]

Brezová pod Bradlom[10][upraviť | upraviť zdroj]

Bystričany[upraviť | upraviť zdroj]

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Miestna časť Bystričian, Vieska, je členom Viesok na Slovensku.

Bytča[11][upraviť | upraviť zdroj]

Cífer[upraviť | upraviť zdroj]

Čadca[13][upraviť | upraviť zdroj]

Červený Kameň[upraviť | upraviť zdroj]

Čierna nad Tisou[upraviť | upraviť zdroj]

Dobšiná[14][upraviť | upraviť zdroj]

Dolný Kubín[15][upraviť | upraviť zdroj]

Domaniža[upraviť | upraviť zdroj]

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Miestna časť Domaniže, Kardošova Vieska, je členom Viesok na Slovensku.

Družstevná pri Hornáde[upraviť | upraviť zdroj]

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Miestna časť Družstevnej pri Hornáde, Malá Vieska, je členom Viesok na Slovensku.

Dubnica nad Váhom[upraviť | upraviť zdroj]

Dudince[upraviť | upraviť zdroj]

Dunajská Streda[upraviť | upraviť zdroj]

Fiľakovo[16][upraviť | upraviť zdroj]

Galanta[17][upraviť | upraviť zdroj]

Gbely[18][upraviť | upraviť zdroj]

Gelnica[19][upraviť | upraviť zdroj]

Gregorova Vieska[upraviť | upraviť zdroj]

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Gregorova Vieska je členom Viesok na Slovensku.

Handlová[upraviť | upraviť zdroj]

Hanušovce nad Topľou[upraviť | upraviť zdroj]

Hlohovec[21][upraviť | upraviť zdroj]

Holíč[22][upraviť | upraviť zdroj]

Humenné[25][upraviť | upraviť zdroj]

Ilava[upraviť | upraviť zdroj]

Jasov[upraviť | upraviť zdroj]

Jelšava[upraviť | upraviť zdroj]

Kočovce[26][upraviť | upraviť zdroj]

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Miestna časť Kočoviec, Beckovská Vieska, je členom Viesok na Slovensku.

Kolárovo[27][upraviť | upraviť zdroj]

Košice[29][upraviť | upraviť zdroj]

Kremnica[30][upraviť | upraviť zdroj]

Krompachy[31][upraviť | upraviť zdroj]

Krupina[32][upraviť | upraviť zdroj]

Krásno nad Kysucou[33][upraviť | upraviť zdroj]

Kráľovský Chlmec[35][upraviť | upraviť zdroj]

Kysucké Nové Mesto[36][upraviť | upraviť zdroj]

Ladomerská Vieska[upraviť | upraviť zdroj]

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Ladomerská Vieska je členom Viesok na Slovensku.

Leopoldov[upraviť | upraviť zdroj]

Levice[37][upraviť | upraviť zdroj]

Liptovský Hrádok[39][upraviť | upraviť zdroj]

Liptovský Mikuláš[40][upraviť | upraviť zdroj]

Lučenec[42][upraviť | upraviť zdroj]

Martin[43][upraviť | upraviť zdroj]

Malacky[44][upraviť | upraviť zdroj]

Medzev[45][upraviť | upraviť zdroj]

Medzilaborce[upraviť | upraviť zdroj]

Michalovce[46][upraviť | upraviť zdroj]

Modra[47][upraviť | upraviť zdroj]

Moldava nad Bodvou[48][upraviť | upraviť zdroj]

Myjava[upraviť | upraviť zdroj]

Nitra[50][upraviť | upraviť zdroj]

Nová Baňa[upraviť | upraviť zdroj]

Nová Dubnica[51][upraviť | upraviť zdroj]

Nová Vieska[upraviť | upraviť zdroj]

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Nová Vieska je členom Viesok na Slovensku.

Nové Mesto nad Váhom[52][upraviť | upraviť zdroj]

Mestá, ktoré sú členmi Nových miest Európy

Nové mestá Európy[53][upraviť | upraviť zdroj]

Nové Mesto nad Váhom je členom Nových miest Európy, ktorých členom sa môžu stať len mestá, ktoré majú v Názve Nové Mesto, Nové Město, Nowe Miasto, Neustadt alebo Újvaros. Tu je ich zoznam:

Nové Zámky[upraviť | upraviť zdroj]

Palárikovo[upraviť | upraviť zdroj]

Pezinok[56][upraviť | upraviť zdroj]

Piešťany[57][upraviť | upraviť zdroj]

Podolínec[58][upraviť | upraviť zdroj]

Poprad[59][upraviť | upraviť zdroj]

Považany[upraviť | upraviť zdroj]

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Miestna časť Považán, Vieska, je členom Viesok na Slovensku.

Považská Bystrica[60][upraviť | upraviť zdroj]

Prešov[61][upraviť | upraviť zdroj]

Prievidza[62][upraviť | upraviť zdroj]

Pred rokom 1989[upraviť | upraviť zdroj]

Prievidza pred rokom 1989 mala vzťahy ešte s dvomi mestami. Po zmene politických systémov sa vzťahy rozpadli.

Pruské[63][upraviť | upraviť zdroj]

Púchov[64][upraviť | upraviť zdroj]

Radošovce[65][upraviť | upraviť zdroj]

Mapa viesok na Slovensku

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Miestna časť Radošoviec, Vieska, patrí do spoločenstva Viesky na Slovensku.

Rajec[66][upraviť | upraviť zdroj]

Rajecké Teplice[upraviť | upraviť zdroj]

Revúca[upraviť | upraviť zdroj]

Rimavská Sobota[67][upraviť | upraviť zdroj]

Rožňava[upraviť | upraviť zdroj]

Ružomberok[68][upraviť | upraviť zdroj]

Sabinov[69][upraviť | upraviť zdroj]

Senec[70][upraviť | upraviť zdroj]

Senica[71][upraviť | upraviť zdroj]

Sereď[72][upraviť | upraviť zdroj]

Skalica[73][upraviť | upraviť zdroj]

Sládkovičovo[upraviť | upraviť zdroj]

Snina[upraviť | upraviť zdroj]

Sobrance[upraviť | upraviť zdroj]

Somotor[upraviť | upraviť zdroj]

Viesky na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Miestna časť Somotora, Nová Vieska pri Bodrogu, patrí do spoločenstva Viesky na Slovensku.

Spišská Belá[74][upraviť | upraviť zdroj]

Spišská Nová Ves[75][upraviť | upraviť zdroj]

Spišské Podhradie[76][upraviť | upraviť zdroj]

Spišské Vlachy[77][upraviť | upraviť zdroj]

Stará Turá[upraviť | upraviť zdroj]

Stará Ľubovňa[upraviť | upraviť zdroj]

Strážske[78][upraviť | upraviť zdroj]

Mikroregión Drahanská vrchovina[upraviť | upraviť zdroj]

Obce a mestá mikroregiónu Drahanská vrchovina sú taktiež partnerskými obcami mesta Strážske.

Stropkov[79][upraviť | upraviť zdroj]

Stupava[upraviť | upraviť zdroj]

Svidník[80][upraviť | upraviť zdroj]

Svit[upraviť | upraviť zdroj]

Šahy[81][upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Partnerské mestá Banskej Bytrice
  2. Bańska Bystrzyca - Słowacja
  3. Miasta Partnerskie
  4. Partnerské mestá
  5. Partnerské mestá
  6. Ashtabula
  7. Partnerské mestá
  8. Partnerské mestá
  9. Partnerské mestá
  10. Partnerstvo miest
  11. Partnerské mestá
  12. Zmluva o priateľstve a spolupráci medzi obcami Cífer, Slovensko a Prellenkirchen, Rakúsko
  13. Partnerské mestá
  14. Partnerské mestá
  15. Partnerské mestá
  16. Družobné mestá
  17. Partnerské mestá
  18. Partnerské mestá
  19. Partnerské mestá
  20. Mesto Voerde ako patrón a partner
  21. Partnerské mestá
  22. Partnerské mestá
  23. Holíč (Slovensko)
  24. Holíč#Partnerské obce
  25. Partnerské mestá
  26. Cezhraničná spolupráca
  27. Družobné mestá
  28. Kolárovo#Partnerské obce
  29. Partnerské mestá mesta Košice
  30. Partnerské mestá
  31. Partnerské mestá
  32. Partnerské mestá
  33. Partnerské mestá
  34. Krásno nad Kysucou#Partnerské mestá
  35. Partnerské mestá
  36. Partneri mesta
  37. Partnerské mestá
  38. Levice (Slovensko)#Partnerské mestá
  39. PARTNERSKÉ MESTÁ
  40. Partnerské mestá
  41. Liptovský Mikuláš#Partnerské mestá
  42. Partnerské mestá
  43. Partnerské mestá [online]. Martin : [cit. 2015-12-02]. Dostupné online.
  44. Partnerské mestá
  45. partnerské mestá
  46. Družobné mestá
  47. Partnerské mestá
  48. Partnerské mestá
  49. Odkazy na zaujímavé linky
  50. Partnerské mestá
  51. Partnerské mestá
  52. Partnerstvo a cezhraničná spolupráca
  53. Neustadt in Europa
  54. Družobné mesto Sevnica
  55. Partnerská města
  56. Partnerské mestá
  57. Partnerské mestá
  58. Partnerské mestá a obce
  59. Mapa stránky
  60. Spolupráca s partnerskými mestami
  61. Partnerské mestá
  62. Partnerské mestá
  63. Partnerstvo
  64. Družobné mestá
  65. Partnerské mesto
  66. Partnerské kraje a mestá
  67. Partnerské mestá
  68. Partnerské mestá
  69. Partnerské mestá
  70. Cezhraničná spolupráca
  71. Partnerské mestá
  72. Partnerské mestá
  73. Partnerské mestá
  74. Partnerske mestá
  75. Partnerské mestá
  76. Partnerské mestá
  77. Partnerské mestá
  78. Partnerské mestá
  79. Družobné mestá
  80. Družobné mestá
  81. Partnerské mestá