Zoznam geografických článkov/V

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 934 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

v?[upraviť | upraviť zdroj]

Vịnh Hạ Long

v[upraviť | upraviť zdroj]

V jame

va[upraviť | upraviť zdroj]

Vașcău · Vaalserberg · Vabbinfaru · Vabbóhurá · Vacov (Maďarsko) · Vaďovce · Vaganski vrh · Vagrinec · Vahitahi · Vachtangovovo divadlo · Vachtové jazierko · Vaiaku · Vaikaradú · Vairaatea · Vaitupu · Vaja · Vajanského námestie (Banská Bystrica) · Vajki Lerrnašchta · Vajkovce · Vajnorské jazerá · Val d’Orcia · Val di Noto · Val-d’Oise · Val-de-Marne · Valaliky · Valaská · Valaská Belá · Valaská Dubová · Valaškovce (Humenné) · Valaškovce (vojenský obvod) · Valašsko (Rumunsko) · Valbona · Valča · Valdajská pahorkatina · Valea lui Mihai · Valence (Drôme) · Valencia (mesto) · Valença (okres) · Valençay (obec) · Valentková · Valentovce · Valenza · Valice · Valkeakoski · Valkovce · Valla (Dálu) · Valladolid · Vallalohi · Vallauris · Valle de los Volcanes · Valle de Viñales · Valle di Ledro · Valle Fértil (department) · Valle Latina · Valle Sagrado de los Incas · Valle Viejo (department) · Valletta · Valley City (Severná Dakota) · Valley Falls (Rhode Island) · Vallo di Diano · Valmiera · Valónsky Brabant · Valónsky región · Valparaíso de Goiás · Vals (Tirolsko) · Vaľkovňa · Vammáfusi · Van Horn · Vanavana · Vancouver · Vancouverov ostrov · Vandú · Vaninský rajón · Vaniškovce · Vanoise · Vantaa · Vanuatu · Vanves (mesto) · Var (departement) · Varadka · Varaždin · Varaždinske Toplice · Varechovce · Varese · Varín · Varínka · Varmsko-mazurské vojvodstvo · Varna (Bulharsko) · Varna (oblasť) · Varšavská ulica (Košice) · Varta (rieka) · Vartry · Vasafaru · Vasco da Gama · Vasilikos · Vasiľov · Vasiugan · Vasiuganské močariská · Vaslui (župa) · Vasoldsberg · Vasvár · Vatikán · Vaucluse · Vava’u · Vavrečka · Vavrincov kanál · Vavrišovo · Važec · Važecká jaskyňa

[upraviť | upraviť zdroj]

Váci utca · Vádú (Gáfu Dálu) · Vádú (Káfu) · Vádú (Rá) · Vágali · Vágar · Váh · Váhovce · Vámospércs · Vání · Vápeč (národná prírodná rezervácia) · Vápeník · Váránasí (mesto) · Várpalota · Vásárosnamény · Vávu

[upraviť | upraviť zdroj]

Vâlcea (župa)

[upraviť | upraviť zdroj]

Vänern · Värmland (provincia) · Västerås · Västra Götaland · Växjö

[upraviť | upraviť zdroj]

Včelince · Včelínsky kanál

ve[upraviť | upraviť zdroj]

Vecsés · Veča · Večelkov · Veendam · Veinticinco de Mayo (department, San Juan) · Vejer · Velassaru · Velavarú · Velčice (okres Zlaté Moravce) · Velden am Wörther See · Velebit · Velence (mesto) · Velencei-hegység · Velenje · Velha Goa · Velická próba · Velické Granáty · Velický štít · Veličná · Veličnianska kotlina · Velidú · Velifaru · Veliganduhurá · Velika Gorica · Velika Morava · Veliki Preslav (mesto) · Velikij Novgorod · Veliko Tărnovo (mesto) · Veliko Tărnovo (oblasť) · Velingrad · Velje · Velušovce · Veľaty · Veľhornatina · Veľká a Malá dolnosokolská jaskyňa · Veľká Británia (ostrov) · Veľká Bytča · Veľká capia veža · Veľká Čalomija · Veľká Čausa · Veľká Čierna · Veľká Dolina · Veľká Domaša · Veľká dunajská kotlina · Veľká Fatra · Veľká Franková · Veľká Hradná · Veľká Ida · Veľká Kamenistá · Veľká Kaniža · Veľká Kolumbia · Veľká kopa (vrch vo Vysokých Tatrách) · Veľká koralová bariéra · Veľká Lehota · Veľká Lesná · Veľká Litvorová veža · Veľká Lodina · Veľká Lomnica · Veľká Lúka (okres Zvolen) · Veľká ľadová kopa · Veľká Mača · Veľká nad Ipľom · Veľká okružná ulica (Žilina) · Veľká Paka · Veľká pec · Veľká Svišťovka · Veľká Syrta · Veľká Tŕňa · Veľká Ves · Veľká Ves nad Ipľom · Veľká Vidlová veža · Veľké africké jazerá · Veľké Bierovce · Veľké Blahovo · Veľké Borové · Veľké Dravce · Veľké Držkovce · Veľké Dvorany · Veľké Dvorníky · Veľké horké jazero · Veľké Hoste · Veľké Chlievany · Veľké Chyndice · Veľké jazero otrokov · Veľké kanadské jazerá · Veľké Kapušany · Veľké Kosihy · Veľké Kostoľany · Veľké Kozmálovce · Veľké Kršteňany · Veľké Leváre · Veľké Ludince · Veľké medvedie jazero · Veľké mesto (Japonsko) · Veľké Orvište · Veľké osturnianske jazero · Veľké Ozorovce · Veľké Pole · Veľké predelové vrchy · Veľké Raškovce · Veľké Revištia · Veľké Ripňany · Veľké Rovné · Veľké Rumunsko · Veľké Slemence · Veľké Solisko · Veľké Straciny · Veľké Teriakovce · Veľké Tokio · Veľké Trakany · Veľké Turovce · Veľké Uherce · Veľké Úľany · Veľké Vozokany · Veľké Zálužie · Veľké Zlievce · Veľkofatranská magistrála · Veľkomesto · Veľkonočný ostrov · Veľkopoľské vojvodstvo · Veľkrop · Veľký Belt · Veľký Biel · Veľký Blh · Veľký Cetín · Veľký Čepčín · Veľký Draždiak · Veľký Ďur · Veľký Folkmar · Veľký Grob · Veľký Horeš · Veľký Chingan · Veľký Kamenec · Veľký kaňon · Veľký Kaukaz · Veľký Klíž · Veľký Kostol · Veľký Krtíš · Veľký Krtíš (okres) · Veľký Lapáš · Veľký Lipník (obec) · Veľký Lom · Veľký Manchester · Veľký Meder · Veľký Mengusovský štít · Veľký piesočný ostrov · Veľký Slavkov · Veľký Šariš · Veľký Šum · Veľký zelený múr · Veľký Žabí štít · Veľopolie · Vendée (departement) · Vendyčany · Venezuela · Venlo · Ventspils · Veporské vrchy · Verbania · Veresegyház · Verchneje Kujto · Verchojansk · Verchojanský chrbát · Verchovoj · Vermillion (Južná Dakota) · Vernár · Vernárska tiesňava · Vernier · Vertikál · Verviers · Veselé (okres Piešťany) · Vesijärvi · Vesprém · Vestenická brána · Veterná Poruba · Veterný štít · Veurne · Vezuv

[upraviť | upraviť zdroj]

Vémandú · Vép · Vértes (pohorie) · Vésztő · Vévah · Vézère

vi[upraviť | upraviť zdroj]

Viana do Castelo (mesto) · Vianden · Vianočný ostrov (Indický oceán) · Viazma · Vibo Valentia (mesto) · Viborg · Vicebsk · Vico del Gargano · Victoria (Britská Kolumbia) · Victoria (Malta) · Victoria (Seychely) · Victoria (Texas) · Vidin (mesto) · Vidin (oblasť) · Vidiná · Vidlové veže · Vidlový hrebeň · Vidnavka · Vidova gora · Viðoy · Viedenská kotlina · Viedenská ulica · Viedenské Nové Mesto-vidiek · Viedeň-okolie · Viedma (mesto) · Viedma (sopka) · Vienne (departement) · Vierwaldstattské jazero · Vieska (okres Dunajská Streda) · Vieska (okres Veľký Krtíš) · Vieska nad Blhom · Vieska nad Žitavou · Vietnam · Vietnamská republika · Vigan · Vigo · Vihamanáfusi · Vihorlat (podnik) · Vihorlatské vrchy · Vichren · Vichy · Vikartovce · Vikartovská priekopa · Viktóriin ostrov (Nunavut) · Viktóriino jazero · Vila Nova de Famalicão (mesto) · Vila Nova de Gaia (okres) · Vila Pouca de Aguiar · Vilar de Mouros · Vilingili · Viljandi · Villa d'Adda · Villa d’Este · Villa Mercedes (San Juan) · Villa Romana del Casale · Villach-vidiek · Villarrica (sopka) · Villány · Villejuif · Villemomble · Villepinte (Seine-Saint-Denis) · Villeurbanne · Villiers-le-Bel (mesto) · Villingili (Káfu) · Villingili (Sínu) · Villingilimatidahurá · Villingilivau · Vilnianska gubernia · Vilnius · Vilufusi · Vilvoorde · Viľučinskij · Vinci · Vinianske jazero · Viniansky hrad · Vinica · Viničky · Viničné · Viničný kanál · Vinkovci · Vinné · Vinnycia · Vinodol · Vinohradnícka oblasť Alto Douro · Vinohrady nad Váhom · Vinosady · Vinson Massif · Viña del Mar · Violín · Virginia (grófstvo Cavan) · Virginia Beach · Virovitica · Virt · Virton · Viry-Châtillon · Vis (mesto) · Vis (ostrov) · Visaginas · Visby · Viseu (mesto) · Visé · Visiace skaly · Vision Vancouver · Visla · Vislanka · Vislava · Vislianska kosa · Visoke · Visoko · Visolaje · Višnja Gora · Višňov · Višňové (okres Nové Mesto nad Váhom) · Višňové (okres Revúca) · Višňové (okres Žilina) · Višňové (Orávka) · Višňovská jaskyňa · Vištuk · Vitanová · Vitimská plošina · Vitoria-Gasteiz · Vitória (Brazília) · Vitry-sur-Seine

[upraviť | upraviť zdroj]

Vígľaš · Vígľašská Huta-Kalinka · Vítkovce · Víťazovce

vk[upraviť | upraviť zdroj]

VKÚ

vl[upraviť | upraviť zdroj]

Vladiča · Vladikavkaz · Vladimír (Rusko) · Vladimírsko-suzdaľské kniežatstvo · Vladivostok · Vlahen · Vlachovo · Vlachy · Vlajka Afganistanu · Vlajka Albánska · Vlajka Alžírska · Vlajka Americkej Samoy · Vlajka Amerických Panenských ostrovov · Vlajka Andorry · Vlajka Anglicka · Vlajka Angoly · Vlajka Anguilly · Vlajka Antiguy a Barbudy · Vlajka Argentíny · Vlajka Arménska · Vlajka Aruby · Vlajka Austrálie · Vlajka Azerbajdžanu · Vlajka Åland · Vlajka Bahám · Vlajka Bahrajnu · Vlajka Bangladéša · Vlajka Barbadosu · Vlajka Belgicka · Vlajka Belize · Vlajka Beninu · Vlajka Bermúd · Vlajka Bhutánu · Vlajka Bieloruska · Vlajka Bolívie · Vlajka Bosny a Hercegoviny · Vlajka Botswany · Vlajka Brazílie · Vlajka Britských Panenských ostrovov · Vlajka Bruneja · Vlajka Bulharska · Vlajka Burkiny · Vlajka Burundi · Vlajka Ceuty · Vlajka Cookových ostrovov · Vlajka Cypru · Vlajka Čadu · Vlajka Česka · Vlajka Čiernej Hory · Vlajka Čile · Vlajka Číny · Vlajka Dánska · Vlajka Dominikánskej republiky · Vlajka Dominiky · Vlajka Džibutska · Vlajka Egypta · Vlajka Ekvádora · Vlajka Eritrey · Vlajka Estónska · Vlajka Etiópie · Vlajka Faerských ostrovov · Vlajka Falklánd · Vlajka Fidži · Vlajka Filipín · Vlajka Fínska · Vlajka Francúzska · Vlajka Francúzskej Guyany · Vlajka Francúzskej Polynézie · Vlajka Gabonu · Vlajka Gambie · Vlajka Ghany · Vlajka Gibraltáru · Vlajka Grenady · Vlajka Grécka · Vlajka Grónska · Vlajka Gruzínska · Vlajka Guadeloupe · Vlajka Guamu · Vlajka Guatemaly · Vlajka Guernsey · Vlajka Guiney · Vlajka Guiney-Bissau · Vlajka Guyany · Vlajka Haiti · Vlajka Holandska · Vlajka Holandských Antíl · Vlajka Hondurasu · Vlajka Hongkongu · Vlajka Chorvátska · Vlajka Indie · Vlajka Indonézie · Vlajka Iraku · Vlajka Iránu · Vlajka Islandu · Vlajka Izraela · Vlajka Írska · Vlajka Jamajky · Vlajka Japonska · Vlajka Jemenu · Vlajka Jersey · Vlajka Jordánska · Vlajka Južnej Afriky · Vlajka Južnej Georgie a Južných Sandwichových ostrovov · Vlajka Južného Sudánu · Vlajka Kajmaních ostrovov · Vlajka Kambodže · Vlajka Kamerunu · Vlajka Kanady · Vlajka Kanárskych ostrovov · Vlajka Kapverd · Vlajka Kataru · Vlajka Kazachstanu · Vlajka Kene · Vlajka Kirgizska · Vlajka Kiribati · Vlajka Kokosových ostrovov · Vlajka Kolumbie · Vlajka Komor · Vlajka Konga · Vlajka Konžskej demokratickej republiky · Vlajka Kostariky · Vlajka Kórejskej ľudovodemokratickej republiky · Vlajka Kórejskej republiky · Vlajka Kuby · Vlajka Kuvajtu · Vlajka Laosu · Vlajka Lesotha · Vlajka Libanonu · Vlajka Libérie · Vlajka Lichtenštajnska · Vlajka Litvy · Vlajka Líbye · Vlajka Lotyšska · Vlajka Luxemburska · Vlajka Macaa · Vlajka Macedónska · Vlajka Madagaskaru · Vlajka Madeiry · Vlajka Maďarska · Vlajka Malajzie · Vlajka Malawi · Vlajka Maldív · Vlajka Mali · Vlajka Malty · Vlajka Manu · Vlajka Maroka · Vlajka Martiniku · Vlajka Mauritánie · Vlajka Maurícia · Vlajka Mayotte · Vlajka Melilly · Vlajka mesta Ružomberok · Vlajka Mexika · Vlajka Mikronézie · Vlajka Mjanmarska · Vlajka Moldavska · Vlajka Monaka · Vlajka Mongolska · Vlajka Montserratu · Vlajka Moskvy · Vlajka Mozambiku · Vlajka Namíbie · Vlajka Nauru · Vlajka Náhorného Karabachu · Vlajka Nemecka · Vlajka Nepálu · Vlajka Nigeru · Vlajka Nigérie · Vlajka Nikaraguy · Vlajka Niue · Vlajka Norfolku · Vlajka Nového Zélandu · Vlajka Nórska · Vlajka Ománu · Vlajka Pakistanu · Vlajka Palestínskych autonómnych území · Vlajka Panamy · Vlajka Papuy-Novej Guiney · Vlajka Paraguaja · Vlajka Peru · Vlajka Pitcairnovych ostrovov · Vlajka Pobrežia Slonoviny · Vlajka Poľska · Vlajka Portorika · Vlajka Portugalska · Vlajka Rakúska · Vlajka Réunionu · Vlajka Rovníkovej Guiney · Vlajka Rumunska · Vlajka Rumunskej socialistickej republiky · Vlajka Ruska · Vlajka Rwandy · Vlajka Saint Pierre a Miquelon · Vlajka Salvádora · Vlajka Samoy · Vlajka San Marína · Vlajka Saudskej Arábie · Vlajka Senegalu · Vlajka Severného Osetska · Vlajka Seychel · Vlajka Sierra Leone · Vlajka Singapuru · Vlajka Slovenska · Vlajka Slovinska · Vlajka Somálska · Vlajka Spojeného kráľovstva · Vlajka Spojených arabských emirátov · Vlajka Spojených štátov · Vlajka Srbska · Vlajka Srí Lanky · Vlajka Stredoafrickej republiky · Vlajka Sudánu · Vlajka Surinamu · Vlajka Svazijska · Vlajka Svätej Heleny · Vlajka Svätej Lucie · Vlajka Svätého Krištofa a Nevisu · Vlajka Svätého Tomáša a Princovho ostrova · Vlajka Svätého Vincenta a Grenadín · Vlajka Sýrie · Vlajka Šalamúnových ostrovov · Vlajka Španielska · Vlajka Švajčiarska · Vlajka Švédska · Vlajka Tadžikistanu · Vlajka Taiwanu · Vlajka Talianska · Vlajka Tanzánie · Vlajka Thajska · Vlajka Toga · Vlajka Tokelau · Vlajka Tongy · Vlajka Trinidadu a Tobaga · Vlajka Tuniska · Vlajka Turecka · Vlajka Turkménska · Vlajka Turks a Caicos · Vlajka Tuvalu · Vlajka Ugandy · Vlajka Uhorska · Vlajka Ukrajiny · Vlajka Uruguaja · Vlajka Uzbekistanu · Vlajka Vanuatu · Vlajka Vatikánu · Vlajka Venezuely · Vlajka Vianočného ostrova · Vlajka Vietnamu · Vlajka Východného Timoru · Vlajka Wallis a Futuny · Vlajka Zambie · Vlajka Západnej Sahary · Vlajka Zimbabwe · Vlastivedné múzeum v Hlohovci · Vlašská kotlina · Vlára · Vlčany · Vlčia skala · Vlčiareň · Vlčkovce · Vlkanová · Vlkolínec · Vlková · Vlkovce · Vlky · Vlkyňa · Vlnolam · Vlodrop · Vlorë (kraj) · Vlorë (mesto) · Vlorë (okres) · Vltava

vn[upraviť | upraviť zdroj]

Vnútorné mesto (Bratislava) · Vnútorné more · Vnútrozemský štát

vo[upraviť | upraviť zdroj]

Vodárenská veža (Silkeborg) · Voderady (okres Trnava) · Vodice (Chorvátsko) · Vodná nádrž · Vodná nádrž Kučišdorf · Vodná vlna · Vodné dielo · Vodné dielo Drahovce-Madunice · Vodné dielo Horná Streda · Vodné dielo Mikšová · Vodné dielo Motyčky-Dolný Jelenec-Staré Hory · Vodné dielo Považská Bystrica · Vodné dielo Slatinka · Vodnjan · Vodný tok · Vodný útvar · Vodopád · Vodopád Bystrého potoka · Vodopády Studeného potoka · Vodstvo Austrálie · Voerde (Niederrhein) · Vogau · Vogézy (pohorie) · Voitsberg · Voitsberg (okres) · Vojampoľskij · Vojany · Vojčice · Vojenská diktatúra v Čile · Vojenská zóna Comodoro Rivadavia · Vojenský kúpeľný ústav · Vojenský obvod · Vojka · Vojka nad Dunajom · Vojkovce · Vojnatina · Vojňany · Vojsko v meste Prešov · Vojtovce · Vojtovský prameň · Vojvodstvo Parma a Piacenza · Volcán Azul · Volcán Bárcena · Volcán Rota · Volders · Volga · Volgograd · Volgogradská ulica · Volia veža · Volica · Volimes · Volkovce · Volos (Grécko) · Volovec (vrch v Západných Tatrách) · Volovské vrchy · Volta Redonda · Voluntari · Volžskij · Voľa · Vonmuli · VOR · Vorau · Vordernberg · Vornholz · Voronež · Voronovycia · Vosges (departement) · Voskopoja · Voskresensk · Voulpaix · Voznica · Vozokany (okres Galanta) · Vozokany (okres Topoľčany)

[upraviť | upraviť zdroj]

Vöcklabruck (okres) · Völkermarkt (okres) · Völs

vr[upraviť | upraviť zdroj]

Vraca (mesto) · Vraca (oblasť) · Vrakúň · Vrancea (župa) · Vranje · Vranov nad Topľou · Vranov nad Topľou (okres) · Vráble · Vrádište · Vrásnenie · Vrbas · Vrbina · Vrbnica · Vrbov · Vrbová nad Váhom · Vrbovce · Vrbové · Vrbovka · Vredefort (kráter) · Vrgorac · Vrhnika · Vrch (vyvýšenina) · Vrch Blahoslavenstiev · Vrchol vrchu · Vrchovina · Vrchteplá · Vrchvarta · Vrícka kotlina · Vrícko · Vrpolje (Šibenik) · Vrsar · Vrstevnica · Vršatské Podhradie · Vrútky

[upraviť | upraviť zdroj]

Vŕšok

vs[upraviť | upraviť zdroj]

Vsetínská Bečva · Vsetínské vrchy

vt[upraviť | upraviť zdroj]

Vtáčí ostrov (Gabčíkovo) · Vtáčí ostrov (Oravská priehrada) · Vtáčí pohľad · Vtáčkovce · Vtáčnik (pohorie)

vu[upraviť | upraviť zdroj]

Vučevica · Vukovar · Vulcano · Vulkan Geodezistov · Vulkan Gornogo Instituta · Vulkan Komarova

vy[upraviť | upraviť zdroj]

Vyborg · Vyčoma · Vydranka · Vydrany · Vydrica (Bratislava) · Vydrica (vodný tok) · Vydrná · Vydrník · Vyhne · Vyletelovci · Vynohradiv · Vysočany (okres Bánovce nad Bebravou) · Vysočina (opak nížiny) · Vysočina (provincia) · Vysoká (okres Banská Štiavnica) · Vysoká (okres Sabinov) · Vysoká (prírodná rezervácia) · Vysoká (vrch v Tatrách) · Vysoká nad Kysucou · Vysoká nad Uhom · Vysoká pri Morave · Vysoké Tatry (mesto) · Vysoké Tatry (pohorie) · Vysoké Taury · Vysokij (1 234 m) · Vysokij (2 161 m) · Vysoký Inovec · Vyšehrad (hradisko) · Vyšehrad (Maďarsko) · Vyškovce · Vyškovce nad Ipľom · Vyšná Boca · Vyšná Hutka · Vyšná Jablonka · Vyšná Jedľová · Vyšná Kamenica · Vyšná Magura · Vyšná Myšľa · Vyšná Olšava · Vyšná Pisaná · Vyšná Polianka · Vyšná Rybnica · Vyšná Sitnica · Vyšná Slaná · Vyšná Voľa · Vyšné Hágy · Vyšné Ladičkovce · Vyšné Matejkovo · Vyšné nad Hronom · Vyšné Nemecké · Vyšné Remety · Vyšné Repaše · Vyšné Ružbachy · Vyšné Valice · Vyšný Čaj · Vyšný Hrabovec · Vyšný Hrušov · Vyšný Klátov · Vyšný Komárnik · Vyšný Kručov · Vyšný Kubín · Vyšný Medzev · Vyšný Mirošov · Vyšný Orlík · Vyšný Skálnik · Vyšný Slavkov · Vyšný Tvarožec

[upraviť | upraviť zdroj]

Výborná · Výčapy-Opatovce · Východ (Spišská Nová Ves) · Východná (obec) · Východná hemisféra · Východná Trácia · Východné Alpy · Východné Flámsko · Východné Pomoransko · Východné Prusko · Východné Slovensko · Východné Tatry · Východný Mengusovský štít · Východný Timor · Východný Turkestan · Východný Železný štít · Východoegejské ostrovy · Východoeurópska nížina · Výrava (okres Medzilaborce) · Výrava (prítok Laborca) · Výskumný ústav rastlinnej výroby