Zoznam geografických článkov/P

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 1274 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

p?[upraviť | upraviť kód]

Përmet (mesto) · Përmet (okres)

pa[upraviť | upraviť kód]

Paarlo · Pacific National Exhibition · Pacific Northwest · Pacific States · Pack · Paclín (department) · Pacov · Pacsa · Pača · Padarovce · Padáň · Paderborn · Paestum · Pafos · Pag (mesto) · Pag (ostrov) · Pago Pago · Pahorkatina · Pachoľa · Paka (sopka) · Pakistan · Paklenica · Pakostov · Paks · Palackého ulica (Trenčín) · Palana · Palanga · Palau · Palcký prieliv · Palcmanská Maša (vodná nádrž) · Paldau · Paldiski · Palea Epidauros · Palea Fokea · Palei-Aike · Palena (sopka) · Palencia · Paleokartografia · Paleoklimatológia · Palermo · Palermo (provincia) · Palestine (Texas) · Palestína (územie) · Palikir · Palín · Pall Mall (Londýn) · Palm Beach · Palm Springs (Kalifornia) · Palma de Mallorca · Palmaria · Palmas (Tocantins) · Palmdale (Kalifornia) · Palmový háj v Elche · Palo Alto · Palomo · Palota · Paluweh · Pamätihodnosti Moskvy · Pamätná tabuľa Františka Srnu · Pamätník Mininovi a Požarskému · Pamätný dom Čierny orol · Pamír · Pamplona · Pampulha · Panagjurište · Panajachel · Panama (mesto) · Panama (štát) · Panarea · Pančevo · Pando (Uruguaj) · Pandžáb (historické územie) · Panhandle · Panické Dravce · Paniri · Pannonhalma (mesto) · Panónia (rímska provincia) · Panónska panva · Panstvo Makovica · Pantanal (územie) · Pantelleria (ostrov) · Pantin · Paňa · Paňovce · Papandayan · Papayo · Papeete · Papín · Papradno · Papua (indonézska provincia) · Papua-Nová Guinea · Paraguaj · Paraguaj (rieka) · Paramaribo · Paranaguá · Paraná (mesto) · Paraná (rieka) · Paraoa · Parângul Mare · Parcela · Parcelácia · Pardubice · Parchovany · Paricutín · Parihuzovce · Parichvost (dolina) · Parinacota · Paris (Texas) · Paríž (rieka) · Parížske bulváre · Park City · Park Janka Kráľa · Parkano · Parliament Square · Parma (Emilia-Romagna) · Parná · Parndorfer Platte · Parseierspitze · Partia (územie Partov) · Partizánska jaskyňa · Partizánska Ľupča · Partizánske · Partizánske (okres) · Partnerské mesto · Partsaare · Pasărea · Pas-de-Calais · Pasadena (Kalifornia) · Pasadena (Maryland) · Pasadena (Texas) · Pasát · Paskov · Paso Carrasco · Paso de Indios (department) · Paso de los Libres (department) · Passail · Passo Fundo · Pasteurovo námestie · Pastovce · Pastuchov · Pašková (okres Rožňava) · Paština Závada · Pata · Patah · Pataš · Paternion · Paterson (New Jersey) · Patilla Pata · Patince · Patiño (department) · Patmos · Patna · Patos · Patra · Patria (vrch vo Vysokých Tatrách) · Patsch · Patuha · Pau (mesto vo Francúzsku) · Paulínia · Pavčina Lehota · Pavelské slanisko · Pavia · Pavia (provincia) · Pavlice (okres Trnava) · Pavlova Ves · Pavlovce (okres Rimavská Sobota) · Pavlovce nad Uhom · Pavľany · Pavol Magda · Pavol Plesník · Pawtucket · Pays-de-la-Loire · Paysandú · Paysandú (department) · Payún Matru · Pazar · Pazardžik (mesto) · Pazardžik (oblasť) · Pazin · Pažitské jazierko · Pažiť (okres Partizánske)

[upraviť | upraviť kód]

Pád (rieka) · Pádska nížina · Pálháza · Pápa · Pápežský štát · Párnica · Párovce · Párs · Pásmo jadrových pohorí · Pásmové pohorie · Pásztó

[upraviť | upraviť kód]

Päijänne · Päktusan · Pärnu

[upraviť | upraviť kód]

Pčoliné

pe[upraviť | upraviť kód]

Peak District · Pearl Harbor · Pearland (Texas) · Pec pod Sněžkou · Peca (vrch) · Pecos (rieka) · Pećinci · Pečenga · Pečenice · Pečeňady · Pečeňany · Pečky · Pečora · Pečorsk · Pečovská Nová Ves · Pedagogická a Sociálna akadémia sv. Márie Goretti · Peder · Pedro de Alvarado y Contreras · Peenemünde · Peer (mesto v Belgicku) · Peggau · Peinado · Peking · Pekinská ulica · Pelagiál · Pelhřimov · Pelješac · Pella · Pellegrini (department) · Pelly · Pelly Crossing · Peloponéz (polostrov) · Penanggungan · Pendan · Pendeli · Península Valdés · Penninské Alpy · Pensacola (Florida) · Pensylvánia · Penza · Peñón de Alhucemas · Peñón de Vélez de la Gomera · Peqin (mesto) · Peqin (okres) · Perbakti-Gagak · Perec · Perecká ulica · Perečín · Perejil · Perekopská šija · Perg (okres) · Pergé · Perchau am Sattel · Perchtoldsdorf · Perito Moreno (Santa Cruz) · Perín-Chym · Perleberg · Perlová jaskyňa · Perlová rieka · Perlsdorf · Perm (mesto) · Permafrost · Permský kraj · Pernegg an der Mur · Pernek · Pernik (mesto) · Pernik (oblasť) · Perryton (Texas) · Perth (Škótsko) · Perth (Západná Austrália) · Perth Amboy · Pertlstein · Peru · Peru (Illinois) · Perugia · Perušić · Pesaro · Pescara · Peshkopi · Pešia zóna v Nitre · Petacas · Peterborough · Petersdorf II · Petra (vydavateľstvo) · Petrič · Petrikovce · Petrobras · Petrohrad · Petropavlovsk-Kamčatskij · Petros (Čornohora) · Petrova Lehota · Petrova Ves · Petrovac (Čierna Hora) · Petrová · Petrovce (okres Rimavská Sobota) · Petrovce (okres Sobrance) · Petrovce nad Laborcom · Petrovec (mesto) · Petrovec (obec) · Petrovice (okres Bytča) · Petrovo · Petrópolis · Petřvald (okres Karviná) · Pettnau · Peuet Sague · Pevninská šija · Pezinok · Pezinok (okres) · Pezinská Baba · Pezinské Karpaty

[upraviť | upraviť kód]

Pécel · Pécs · Pécsvárad · Péruwelz · Pétervására

pf[upraviť | upraviť kód]

Pfaffenhofen · Pfinnova kopa · Pfons

ph[upraviť | upraviť kód]

Phatthajá · Philadelphia · Philippeville · Phoenix (Arizona) · Phoenixské ostrovy

pch[upraviť | upraviť kód]

Pchjongčchang · Pchjongjang

pi[upraviť | upraviť kód]

Piacenza · Piadina · Piaozero · Piasino · Piatigorsk · Piava · Piazza del Duomo (Pisa) · Piazza San Marco · Piberegg · Piccadilly · Piccadilly Circus · Pico (Kapverdy) · Pico Basilé · Pico de Orizaba · Pico de Teide · Pielinen · Piemont · Pieniny · Pienza · Pieria (územie) · Pierre (Južná Dakota) · Pierre Savorgnan de Brazza · Pierrefitte-sur-Seine · Piesočná duna · Piešťanská ulica (Žilina) · Piešťany · Piešťany (okres) · Pichne · Pijp · Pikardia · Pikva · Pilagás (department) · Pilar (Buenos Aires) · Pilcaniyeu (department) · Pilcomayo (department) · Pilisvörösvár · Piliš · Pilišské vrchy · Pillapalu · Pilníkov · Pinacate · Pinaki · Pinatubo · Pinciná · Pinggau · Pinhais · Pinkovce · Piotrowice · Pip Ivan (Čornohora) · Piran · Pirané (department) · Piranský záliv · Piratkovskij · Pireus (mesto) · Pirching am Traubenberg · Pirka · Pirovac · Pisa · Pisa (provincia) · Pisak · Pischelsdorf in der Steiermark · Pistoia · Pistoia (provincia) · Pistorf · Pisznice-barlang · Pitcairn (ostrov) · Pitcairnčina · Pitcairnove ostrovy · Pitești · Pitelová · Pittsburg (Texas) · Pittsburgh · Piz Badile · Piz Bernina

[upraviť | upraviť kód]

Píla (okres Lučenec) · Píla (okres Pezinok) · Píla (okres Žarnovica) · Píránšahr · Písek

pl[upraviť | upraviť kód]

Placentia (Kalifornia) · Plačlivé · Plaisir · Planalto Serrano · Planá (okres Tachov) · Planá nad Lužnicí · Planetárna geografia · Planchón-Peteroa · Plano (Texas) · Plasy · Platanar · Platanová ulica (Žilina) · Platany na Veterine · Platany v Lučenci pri Szilassyho kaštieli · Plauen (mesto) · Plava · Plavecké Podhradie · Plavecké predhorie · Plavecký hrad · Plavecký kras · Plavecký Mikuláš · Plavecký Peter · Plavecký Štvrtok · Plaveč (okres Stará Ľubovňa) · Plavé Vozokany · Plavnica · Playa del Inglés · Plaza · Plánice · Plánovanie trasy · Plášťovce · Pláž · Plechotice · Plesná (okres Cheb) · Pleš (okres Lučenec) · Plešivec · Plešivec (geomorfologická časť) · Plešivská planina · Pleven (mesto) · Pleven (oblasť) · Plevník-Drienové · Pliešovce · Pliešovská kotlina · Pliska · Plitvička jezera · Ploče · Ploješť · Ploské (okres Košice-okolie) · Ploské (okres Revúca) · Ploskij (1 236 m n. m.) · Ploskij (1 255 m n. m.) · Plošina (geomorfológia) · Ploučnice · Plovdiv (mesto) · Plovdiv (oblasť) · Plumlov · Plymouth (Anglicko) · Plymouth (Massachusetts) · Plymouth (Montserrat)

po[upraviť | upraviť kód]

Poás · Pobedim · Poběžovice · Pobrežie Slonoviny · Pobrežné vrchy · Pobrežný vánok · Pocito (department) · Poco Leok · Poco Verde · Počarová · Počátky · Počúvadlianske jazero · Počúvadlo · Pod Homôľkou · Pod Jedľovinou · Pod Pajštúnom · Pod Párovcami · Pod slivkou · Podbiel · Podbořany · Podbranč · Podbrezová · Podcelok (geomorfológia) · Poddle · Poděbrady · Podgora · Podgorica (mesto v Čiernej Hore) · Podhalie · Podhorany (okres Kežmarok) · Podhorany (okres Nitra) · Podhorie (Beluša) · Podhorie (okres Banská Štiavnica) · Podhorie (okres Žilina) · Podhorie (Slavnica) · Podhoroď · Podhradie (okres Martin) · Podhradie (okres Prievidza) · Podhradie (okres Topoľčany) · Podhradská kotlina · Podhume · Podivín · Podkamennaja Tunguska · Podkarpatské vojvodstvo · Podkonice · Podkriváň · Podkylava · Podleské vojvodstvo · Podlesok · Podlužany (okres Bánovce nad Bebravou) · Podlužany (okres Levice) · Podlužianka · Podnebie (klíma) · Podokrsok (geomorfológia) · Podolie (historické územie) · Podolie (okres Nové Mesto nad Váhom) · Podolínec · Podoľsk · Podpoľanie · Podprefektúra · Podprefektúra (Japonsko) · Podravska regija · Podrečany · Podskalie · Podspády · Podstráne · Podsuchá · Podsústava (geomorfológia) · Podtatranská kotlina · Podtureň · Podunajské múzeum v Komárne · Podunajsko · Podvysoká · Podzámčok · Poggio Imperiale · Pogradec (mesto) · Pogradec (okres) · Pograničnyj · Pohanská (národná prírodná rezervácia) · Pohorelá · Pohorelská Maša · Pohorie · Pohořelice (okres Brno-venkov) · Pohranice · Pohronie · Pohronská Polhora · Pohronská župa · Pohronský Bukovec · Pohronský Inovec · Pohronský Ruskov · Pohyb kontinentov · Pochabany · Poiplie (región) · Poissy · Poitou-Charentes · Pokljuka · Pokoradzské jazierka · Pokryváč · Polder (nádrž) · Polesská štátna radiačno-ekologická rezervácia · Polgár (mesto) · Polgárdi · Polhoranka · Poliakovce · Polianka · Police nad Metují · Polička · Poliçan · Polichno · Polina · Politická expozitúra · Politická geografia · Polling in Tirol · Polná · Poloha · Poloma (okres Sabinov) · Polomka · Poloniny · Polonnaruwa · Polostrov · Poltava (mesto) · Poltár · Poltár (okres) · Poludník · Poluostrov Jamal · Poluvsianska skalná ihla · Poluvsie (okres Prievidza) · Poluvsie (Rajecké Teplice) · Polynézia · Poľana (pohorie) · Poľanovce · Poľany · Poľný Berinčok · Poľný Kesov · Poľov (vodná nádrž) · Poľská ľudová republika · Poľská Orava · Poľsko · Poľský hrebeň · Poľský Spiš · Pomán (department) · Pomáz · Pomoranské vojvodstvo (1999) · Pomorie (Bulharsko) · Pompei · Pomurska regija · Pongrácovce · Poniky · Ponitrie · Ponta do Pico · Ponta Grossa · Ponte Buggianese · Ponte de Lima (obec, Portugalsko) · Pontebba · Pontypool · Pool Malebo · Poole · Poperinge · Popigaj (kráter) · Popocatepetl · Poppendorf (Rakúsko) · Poprad · Poprad (okres) · Poprad (rieka) · Popradská kotlina · Popradský Ľadový štít · Poproč (okres Košice-okolie) · Poproč (okres Rimavská Sobota) · Popudinské Močidľany · Populácia (ekológia) · Porak · Poráč · Pordenone · Poreč · Pori · Poriadie · Porostov · Port Alberni (Britská Kolumbia) · Port Arthur (Texas) · Port Elizabeth · Port Lavaca · Port Louis (Maurícius) · Port Moresby · Port Said · Port Vila · Port-au-Prince · Portalegre (mesto) · Portál:Belgicko/Belgické výhonky · Portál:Geografia · Portici · Portimão (mesto) · Portland (Oregon) · Portmarnock · Porto (mesto v Portugalsku) · Porto Alegre · Porto da Folha · Porto Velho (Rondônia) · Porto-Novo · Portogruaro · Portolán · Portoriko · Portorož · Portovenere · Portoviejo (mesto) · Portsmouth · Portsmouth (Rhode Island) · Portugalsko · Poruba (okres Prievidza) · Poruba pod Vihorlatom · Porubská brázda · Porúbka (okres Bardejov) · Porúbka (okres Humenné) · Porúbka (okres Sobrance) · Porúbka (okres Žilina) · Porvoo · Porýnie · Porýnie-Falcko · Posadas · Posedarje · Posledná veža · Posterholt · Postira · Postojna · Postoloprty · Poštová ulica (Žilina) · Potok · Potok (okres Rimavská Sobota) · Potok (okres Ružomberok) · Potok Chrenovka · Potoky (okres Stropkov) · Potôčky (okres Stropkov) · Potônske Lúky · Potsdamer Platz · Potštát · Potvorice · Poughkeepsie · Považany · Považie · Považská Bystrica · Považská Bystrica (okres) · Považský hrad · Považský Inovec · Považský Inovec (prírodná rezervácia) · Povesť o založení Moskvy · Povina · Povlja · Povoda · Povodeň · Povrazník (obec) · Povrchová teplota · Powiat aleksandrowski · Powiat augustowski · Powiat bartoszycki · Powiat bełchatowski · Powiat będziński · Powiat bialski · Powiat białobrzeski · Powiat białogardzki · Powiat białostocki · Powiat bielski (Podleské vojvodstvo) · Powiat bielski (Sliezske vojvodstvo) · Powiat bieruńsko-lędziński · Powiat bieszczadzki · Powiat biłgorajski · Powiat bocheński · Powiat bolesławiecki · Powiat braniewski · Powiat brodnicki · Powiat brzeski (Malopoľské vojvodstvo) · Powiat brzeski (Opolské vojvodstvo) · Powiat brzeziński · Powiat brzozowski · Powiat buski · Powiat bydgoski · Powiat bytowski · Powiat ciechanowski · Powiat cieszyński · Powiat czarnkowsko-trzcianecki · Powiat częstochowski · Powiat człuchowski · Powiat dąbrowski · Powiat dębicki · Powiat drawski · Powiat działdowski · Powiat dzierżoniowski · Powiat elbląski · Powiat ełcki · Powiat garwoliński · Powiat gdański · Powiat giżycki · Powiat gliwicki · Powiat głogowski · Powiat głubczycki · Powiat gnieźnieński · Powiat goleniowski · Powiat golubsko-dobrzyński · Powiat gołdapski · Powiat gorlicki · Powiat gorzowski · Powiat gostyniński · Powiat gostyński · Powiat górowski · Powiat grajewski · Powiat grodziski (Mazovské vojvodstvo) · Powiat grodziski (Veľkopoľské vojvodstvo) · Powiat grójecki · Powiat grudziądzki · Powiat gryficki · Powiat gryfiński · Powiat hajnowski · Powiat hrubieszowski · Powiat chełmiński · Powiat chełmski · Powiat chodzieski · Powiat chojnicki · Powiat choszczeński · Powiat chrzanowski · Powiat iławski · Powiat inowrocławski · Powiat janowski · Powiat jarociński · Powiat jarosławski · Powiat jasielski · Powiat jaworski · Powiat jeleniogórski · Powiat jędrzejowski · Powiat kaliski · Powiat kamiennogórski · Powiat kamieński · Powiat kartuski · Powiat kazimierski · Powiat kędzierzyńsko-kozielski · Powiat kępiński · Powiat kętrzyński · Powiat kielecki · Powiat kluczborski · Powiat kłobucki · Powiat kłodzki · Powiat kolbuszowski · Powiat kolneński · Powiat kolski · Powiat kołobrzeski · Powiat konecki · Powiat koniński · Powiat koszaliński · Powiat kościański · Powiat kościerski · Powiat kozienicki · Powiat krakowski · Powiat krapkowicki · Powiat krasnostawski · Powiat kraśnicki · Powiat krośnieński (Lubuské vojvodstvo) · Powiat krośnieński (Podkarpatské vojvodstvo) · Powiat krotoszyński · Powiat kutnowski · Powiat kwidzyński · Powiat legionowski · Powiat legnicki · Powiat leski · Powiat leszczyński · Powiat leżajski · Powiat lęborski · Powiat lidzbarski · Powiat limanowski · Powiat lipnowski · Powiat lipski · Powiat lubaczowski · Powiat lubański · Powiat lubartowski · Powiat lubelski · Powiat lubiński · Powiat lubliniecki · Powiat lwówecki · Powiat łańcucki · Powiat łaski · Powiat łęczycki · Powiat łęczyński · Powiat łobeski · Powiat łomżyński · Powiat łosicki · Powiat łowicki · Powiat łódzki wschodni · Powiat łukowski · Powiat makowski · Powiat malborski · Powiat miechowski · Powiat mielecki · Powiat międzychodzki · Powiat międzyrzecki · Powiat mikołowski · Powiat milicki · Powiat miński · Powiat mławski · Powiat mogileński · Powiat moniecki · Powiat mrągowski · Powiat myszkowski · Powiat myślenicki · Powiat myśliborski · Powiat nakielski · Powiat namysłowski · Powiat nidzicki · Powiat niżański · Powiat nowodworski (Mazovské vojvodstvo) · Powiat nowodworski (Pomoranské vojvodstvo) · Powiat nowomiejski · Powiat nowosądecki · Powiat nowosolski · Powiat nowotarski · Powiat nowotomyski · Powiat nyski · Powiat obornicki · Powiat olecki · Powiat oleski · Powiat oleśnicki · Powiat olkuski · Powiat olsztyński · Powiat oławski · Powiat opatowski · Powiat opoczyński · Powiat opolski (Lubelské vojvodstvo) · Powiat opolski (Opolské vojvodstvo) · Powiat ostrołęcki · Powiat ostrowiecki · Powiat ostrowski (Mazovské vojvodstvo) · Powiat ostrowski (Veľkopoľské vojvodstvo) · Powiat ostródzki · Powiat ostrzeszowski · Powiat oświęcimski · Powiat otwocki · Powiat pabianicki · Powiat pajęczański · Powiat parczewski · Powiat piaseczyński · Powiat pilski · Powiat pińczowski · Powiat piotrkowski · Powiat piski · Powiat pleszewski · Powiat płocki · Powiat płoński · Powiat poddębicki · Powiat policki · Powiat polkowicki · Powiat poznański · Powiat proszowicki · Powiat prudnicki · Powiat pruszkowski · Powiat przasnyski · Powiat przemyski · Powiat przeworski · Powiat przysuski · Powiat pszczyński · Powiat pucki · Powiat puławski · Powiat pułtuski · Powiat pyrzycki · Powiat raciborski · Powiat radomski · Powiat radomszczański · Powiat radziejowski · Powiat radzyński · Powiat rawicki · Powiat rawski · Powiat ropczycko-sędziszowski · Powiat rybnicki · Powiat rycki · Powiat rypiński · Powiat rzeszowski · Powiat sandomierski · Powiat sanocki · Powiat sejneński · Powiat sępoleński · Powiat siedlecki · Powiat siemiatycki · Powiat sieradzki · Powiat sierpecki · Powiat skarżyski · Powiat skierniewicki · Powiat sławieński · Powiat słubicki · Powiat słupecki · Powiat słupski · Powiat sochaczewski · Powiat sokołowski · Powiat sokólski · Powiat stalowowolski · Powiat starachowicki · Powiat stargardzki · Powiat starogardzki · Powiat staszowski · Powiat strzelecki · Powiat strzelecko-drezdenecki · Powiat strzeliński · Powiat strzyżowski · Powiat sulęciński · Powiat suski · Powiat suwalski · Powiat szamotulski · Powiat szczecinecki · Powiat szczycieński · Powiat sztumski · Powiat szydłowiecki · Powiat średzki (Dolnosliezske vojvodstvo) · Powiat średzki (Veľkopoľské vojvodstvo) · Powiat śremski · Powiat świdnicki (Dolnosliezske vojvodstvo) · Powiat świdnicki (Lubelské vojvodstvo) · Powiat świdwiński · Powiat świebodziński · Powiat świecki · Powiat tarnobrzeski · Powiat tarnogórski · Powiat tarnowski · Powiat tatrzański · Powiat tczewski · Powiat tomaszowski (Lodžské vojvodstvo) · Powiat tomaszowski (Lubelské vojvodstvo) · Powiat toruński · Powiat trzebnicki · Powiat tucholski · Powiat turecki · Powiat wąbrzeski · Powiat wągrowiecki · Powiat wadowicki · Powiat wałbrzyski · Powiat wałecki · Powiat warszawski zachodni · Powiat wejherowski · Powiat węgorzewski · Powiat węgrowski · Powiat wielicki · Powiat wieluński · Powiat wieruszowski · Powiat włocławski · Powiat włodawski · Powiat włoszczowski · Powiat wodzisławski · Powiat wolsztyński · Powiat wołomiński · Powiat wołowski · Powiat wrocławski · Powiat wrzesiński · Powiat wschowski · Powiat wysokomazowiecki · Powiat wyszkowski · Powiat ząbkowicki · Powiat zambrowski · Powiat zamojski · Powiat zawierciański · Powiat zduńskowolski · Powiat zgierski · Powiat zgorzelecki · Powiat zielonogórski · Powiat złotoryjski · Powiat złotowski · Powiat zwoleński · Powiat żagański · Powiat żarski · Powiat żniński · Powiat żuromiński · Powiat żyrardowski · Powiat żywiecki · Pozdišovce · Pozdĺžny profil rieky · Požarevac

[upraviť | upraviť kód]

Pórbandar (mesto) · Póvoa de Varzim

[upraviť | upraviť kód]

Pôtor

[upraviť | upraviť kód]

Pölfing-Brunn · Pöllau · Pöllauberg

pr[upraviť | upraviť kód]

Praha · Praha (okres Lučenec) · Praha (Texas) · Prahova (župa) · Prachatice · Prachatická hornatina · Prachová búrka · Praia · Prakovce · Prašice · Prašník · Prato · Prato (provincia) · Pravenec · Pravica (okres Veľký Krtíš) · Pravotice · Pražnica · Práznovce · Preßguts · Prečerpávacia vodná elektráreň · Prečín · Predajná · Preding · Predkaukazsko · Predlitz-Turrach · Predmestie · Predmestská ulica · Predmier (okres Bytča) · Predná Solisková veža · Predné Solisko · Predný štôlsky hrb · Predsednik · Prefektúra (Francúzsko) · Prefektúra (Japonsko) · Pregoľa · Prekmurie · Preliačina (geomorfológia) · Preliačina (prírodná rezervácia) · Premeny horninotvorných minerálov · Prenčov · Prenčovská kotlina · Prenzlau · Prepoštská jaskyňa · Prescott · Preseľany · Preseľany nad Ipľom · Presidencia Roque Sáenz Peña · Preslav (Bulharská ríša) · Prespanské jazero · Prespes · Prestavlky · Prešov · Prešov (okres) · Prešovská hradná cesta · Prešovská vzbura · Prešovský kraj · Prešovský samosprávny kraj · Pretória · Prevalje · Prgomet · Pri celulózke · Pri dubníkoch · Pri Orechovom rade · Pribeník · Pribeta · Pribinova ulica (Hlohovec) · Pribiš · Pribylina · Pridružený štát · Priedhorie · Priehrada (hrádza) · Priehradná nádrž · Priechod (okres Banská Bystrica) · Priekopa (okres Sobrance) · Prieliv · Prieliv svätého Juraja · Prielom Nitrice · Priemerná mesačná mzda (Európa) · Priemyselné a lesné úzkorozchodné trate v okolí Smoleníc · Priemyselný park Kechnec · Priepasné · Priesmyk · Prietrž (okres Senica) · Prietržka · Prievaly · Prievidza · Prievidza (okres) · Prievidzská cesta · Prievidzská kotlina · Prihradzany · Primorsko · Primorsko-Achtarsk · Prince George · Princeton (New Jersey) · Princov ostrov · Princove ostrovy · Pripiať (mesto) · Pripiať (rieka) · Priština · Prituľany · Prix Michel-Sarrazin · Prizren · Príbelce · Príboj (vlny) · Príbojová jaskyňa · Príbovce · Príkra · Príliv · Prímorie (Slovinsko) · Prírodná rezervácia Srebarna · Príslop (okres Snina) · Príslop (Západné Tatry) · Prístavisko Valongo · Prítok (vodný tok) · Progreso (Uruguaj) · Prochladnyj · Prochot · Prochotská kotlina · Proleb · Proliv Snou · Promajna · Propriá · Proseč · Prosečné (geomorfologický podcelok) · Prosečné (vrch) · Prosiek · Prosperous · Prostějov · Prostredné Solisko · Prostredný hrebeň · Prostredný hrot · Prostredný Mengusovský štít · Protipovodňová bariéra v Benátkach · Protivín · Provence-Alpes-Côte d'Azur · Providence (Rhode Island) · Provincia (Fínsko) · Provincia (geomorfológia) · Provincia (Južná Afrika) · Provincia 11 spišských miest · Provincia 13 spišských miest · Provincia 16 spišských miest · Provincia 24 spišských miest · Provo (Utah) · Prša · Prudhoe Bay · Pruské · Pruské kráľovstvo · Prusy (Slovensko) · Prut · Pruxe · Pružina (okres Považská Bystrica) · Pružinská Dúpna jaskyňa · Prúdnica · Prvá helénska republika · Prvá Rakúska republika · Prvý svet

[upraviť | upraviť kód]

Přebuz · Přelouč · Přerov · Přeštice · Přibyslav (okres Havlíčkův Brod) · Přimda · Příbor · Příbram

ps[upraviť | upraviť kód]

Pseudoterasa Váhu · Pskov · Pstriná · Psychiatrická nemocnica Philippa Pinela · Psychogeografia

[upraviť | upraviť kód]

Pšurnovice

pt[upraviť | upraviť kód]

Ptičie · Ptrukša · Ptuj

pu[upraviť | upraviť kód]

Pucov (okres Dolný Kubín) · Pučišća · Puebla (mesto) · Puelén (department) · Puerto Baquerizo Moreno · Puerto Cortés · Puerto de Santiago · Puerto Francisco de Orellana · Puerto Iguazú · Puerto Madryn · Puerto San Julián · Puerto Santa Cruz · Puch bei Weiz · Puchegg · Puchmajerovej jazierko · Pukë (mesto) · Pukë (okres) · Puka-Puka · Pukanec · Pukarua · Pula · Pular · Pulau Weh · Pullach im Isartal · Pulosari · Pululagua · Punakha · Punjabi Market (Vancouver) · Punkva · Punta del Este · Punta Púlpito · Puntiagudo-Cordón Cenizos · Puracé · Purbach am Neusiedler See · Purico · Purus · Pusan · Pusté Čemerné · Pusté Pole (okres Stará Ľubovňa) · Pusté Sady · Pusté Úľany · Pusztaszabolcs · Puškin (mesto) · Putana · Putnok · Putrajaya · Puula · Puy de Dôme · Puy de Sancy · Puy-de-Dôme · Puyehue (sopka) · Puyo (mesto) · Puyuhuapi

[upraviť | upraviť kód]

Púchov · Púchov (okres) · Púšť

[upraviť | upraviť kód]

Püspökladány

py[upraviť | upraviť kód]

Pyinmana · Pylos · Pyreneje · Pyrenejský polostrov · Pyrénées-Atlantiques · Pyrénées-Orientales · Pyrgos · Pyriatyn · Pyšely · Pyšný štít