Zoznam geografických článkov/K

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 1212 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

k?[upraviť | upraviť kód]

K’onä Isatä Gämora · Kărdžali (mesto) · Kărdžali (oblasť)

k.[upraviť | upraviť kód]

K. C. Irving Regional Centre

k2[upraviť | upraviť kód]

K2 (vrch)

ka[upraviť | upraviť kód]

Kaarina · Kaba · Kaba (sopka) · Kabardi · Kabardsko-Balkarsko · Kabargin Oth · Kacvín · Kačací štít · Kačanov · Kačení louka · Kadaň (mesto) · Kadarkút · Kadeš · Kagawa (prefektúra) · Kagera (rieka) · Kagi · Kagošima (prefektúra) · Kaharlyk · Kaibing · Kaikata · Kaikohe (sopka) · Kainach bei Voitsberg · Kainbach bei Graz · Kaindorf · Kaindorf an der Sulm · Kaiserslautern · Kaitoku · Kajal · Kajlenej · Kajlovec · Kajmanie ostrovy · Kal'a Bahlá · Kalahari · Kalaidú · Kalamaki · Kalamata · Kalamenianka · Kalameny · Kaledónia · Kalentzi · Kalifornská republika · Kalifornský polostrov · Kalifornský záliv · Kalimpong · Kaliningrad · Kalinkovo · Kalinov (okres Medzilaborce) · Kalinovo · Kalispell · Kalkata · Kallavesi · Kallithea · Kalmar (mesto) · Kalná nad Hronom · Kalná Roztoka · Kalné jazero · Kalnište · Kalocsa · Kalonda · Kaloša · Kalsdorf bei Graz · Kalsoy · Kalša · Kaluhurá (Káfu) · Kaluža · Kalvária (Bratislava) · Kalvária (Nitra) · Kalwang · Kalynivka (mesto) · Kaľamenová · Kaľava · Kama · Kamadú · Kamanová · Kambaľnyj · Kambodža · Kamčatka · Kamenec pod Vtáčnikom · Kamenica (okres Sabinov) · Kamenica (Srbsko) · Kamenica nad Cirochou · Kamenice (prírodná pamiatka) · Kamenice (prítok Jizery) · Kamenice nad Lipou · Kamenický Šenov · Kameničany · Kameničná (okres Komárno) · Kamenistý potok (prítok Čierneho Hrona) · Kamenná diera · Kamenná hora u Derflic · Kamenná Poruba (okres Žilina) · Kamenné Kosihy · Kamenné pole · Kamenné proudy u Domašova · Kamenný jarok · Kamenný vrch (prírodná pamiatka, okres Třebíč) · Kameno · Kameň (sopka) · Kameňany · Kamerun · Kamerun (sopka) · Kamét · Kamianec-Podiľskyj · Kamienka (okres Humenné) · Kamienka (okres Stará Ľubovňa) · Kamloops · Kammern im Liesingtal · Kamnik · Kampala · Kampánia · Kanaán (biblické územie) · Kanada · Kanagawa (prefektúra) · Kananga · Kanazawa · Kandahár · Kandalakša · Kandinma · Kanditímu · Kandoludú · Kanduhuludú · Kanduoih-giri · Kandúdú · Kandúmáfusi · Kanianka · Kanifinolu · Kanina (rieka) · Kanneijfaru · Kannus · Kanpu · Kansai · Kansas (štát USA) · Kansas City (Kansas) · Kansas City (Missouri) · Kantaberské pohorie · Kantábria · Kanton (mesto) · Kantó (región) · Kanuhurá (Káfu) · Kaňon · Kaňovice (okres Zlín) · Kao-siung · Kaolinka (prírodná pamiatka) · Kapfenberg · Kapfenstein · Kapince · Kapišová · Kapitolské múzeá · Kapitulská ulica (Banská Bystrica) · Kapitulská ulica (Trnava) · Kaplice · Kaplna (okres Senec) · Kaplnka Presvätej Bohorodičky Spolutrpiteľky · Kaplnka svätého Jána Nepomuckého (Bojnice) · Kaplnka svätého Ondreja apoštola · Kaplnka v Snine · Kaposvár · Kaproun (národná prírodná pamiatka) · Kapské Mesto · Kapušianske Kľačany · Kapuvár · Kapverdy · Kar (geológia) · Karabulak · Karaburun (polostrov, Albánsko) · Karaca Dağ · Karačajevsk · Karachánovský štát · Karakalpacko · Karakum · Karang · Karangetang · Karapinar · Karáči · Karbunkulový hrebeň · Karcag · Kardašova Řečice · Karditsa · Kardošova Vieska · Karelská šija · Karisimbi · Karkúk · Karlobag · Karlov (prírodná rezervácia) · Karlov pod Pradědem · Karlova Studánka · Karlová · Karlove Vary · Karlovec · Karlovice - sever · Karlovice (okres Bruntál) · Karlovice (okres Zlín) · Karlovo · Karlskrona · Karlstad · Karmel · Karná · Karnobat · Karolinka · Karpathos · Karpatská kotlina · Karpatská ulica (Žilina) · Karpatske planine · Karres · Karrösten · Kars (sopka) · Karské more · Karské vráta · Kartágo · Kartografia · Kartografický jazyk · Kartografie Praha · Karviná · Karwendel · Karyes (Lakónia) · Karymská sopka · Kasai (región) · Kasai (rieka v Afrike) · Kasejovice · Kaskádové vrchy · Kaspické more · Kaspijsk · Kassel · Kassel (vládny obvod) · Kastel (San Maríno) · Kastelorizo · Kasuga · Kašava · Kašgar (mesto) · Kašov · Kašperské Hory · Kaštela · Kaštieľ v Ožďanoch · Kaštieľ v Snine · Kašubsko · Kaş · Katalánsky atlas · Katanga (štát) · Katar (štát) · Katastari · Katastrálne územie · Katedrála svätého Martina (Spišská Kapitula) · Katerini · Kateřinice (okres Nový Jičín) · Kateřinice (okres Vsetín) · Katiu · Katla · Kato Zakros · Kattegat · Katunga (sopka) · Katwe-Kikorongo · Kauehi · Kaufbeuren · Kaukaz (geografická oblasť) · Kaukura · Kaunas · Kaunaská priehrada · Kauniainen · Kaunissaare · Kauza Pezinská skládka · Kavajë (mesto) · Kavajë (okres) · Kavala · Kavarna · Kawah Kamojang · Kawah Karaha · Kawasaki (Kanagawa) · Kawi-Butak · Kawkab (vrch) · Kazachstan · Kazanlăk · Kazaň · Kazarma (pevnosť) · Kazašská plošina · Kazbek · Kazimír (okres Trebišov) · Kazincbarcika · Kaznějov

[upraviť | upraviť kód]

Kábul · Kábul (rieka) · Káčaňdžunga · Káfu · Káhira · Kálnica · Kásidú · Kášter · Káthmandu · Kátlovce · Kátov

[upraviť | upraviť kód]

Käsong

kd[upraviť | upraviť kód]

Kdyně

ke[upraviť | upraviť kód]

Kebenej · Kebíra · Kecel · Kecerovce · Kecerovský Lipovec · Kecskemét · Kečkovce · Kečovo · Kedigandu · Kefalonia · Keflavík · Kehra (dedina) · Kehra (mesto) · Kechnec · Keila · Keitele · Kekurnyj · Kelá · Kelč · Kelimutu · Kells (grófstvo Meath) · Kelľ · Kelníky · Kelowna (Britská Kolumbia) · Keltské more · Kelut · Kem · Kematen in Tirol · Kembar · Kemecse · Kemerovo · Kemerovská oblasť · Kemi · Kemijärvi · Kempten (Allgäu) · Kendang · Kenderes · Kendikoludú · Kendú · Kenický · Keno City · Kent (grófstvo) · Kentucky · Keňa · Kerčský prieliv · Kerekegyháza · Keret’ · Kergueleny · Kerinci (sopka) · Kernavė · Kerrisdale · Kesovce · Keszthely · Keszthelyi-hegység · Ketkovice · Ketský potok · Keť · Keukenhof · Kežmarok · Kežmarok (okres) · Kežmarská Biela voda · Kežmarský štít

[upraviť | upraviť kód]

Kéodú

kf[upraviť | upraviť kód]

Kfar Vradim

kch[upraviť | upraviť kód]

Kche-luo (sopka) · Kchun-lun

ki[upraviť | upraviť kód]

Kiarov · Kiel · Kieyo · Kigali · Kihádú · Kihmla · Kichpinyč · Kikai · Kilauea · Kilcock · Kilcullen · Kildare (mesto v Írsku) · Kilimandžáro · Kilíkia · Kilkenny (mesto v Írsku) · Killeshandra · Kimhä · Kimpcho · Kinbidú · Kindberg · Kindu · Kinenin (sopka) · King’s Lynn · Kingmanov útes · Kings River (prítok Liffey) · Kingscourt · Kingston (Jamajka) · Kingston (New York) · Kingston (Ontário) · Kingston (Rhode Island) · Kingston upon Hull · Kingstown · Kingsville (Texas) · Kinna · Kinolas · Kinshasa · Kioa · Kiraidú · Kirgizsko · Kirchbach in Steiermark · Kirchberg an der Raab · Kirchberg in Tirol · Kirchdorf an der Krems (okres) · Kirchdorf in Tirol · Kiri-šima · Kiribati · Kiritimati · Kirjat Gat · Kirkenes · Kırklareli · Kirkwall · Kirov (Kirovská oblasť) · Kirtland · Kiruna · Kis-Balaton · Kisangani · Kisbér · Kisköre · Kiskunfélegyháza · Kiskunhalas · Kiskunmajsa · Kislovodsk · Kistelek · Kisújszállás · Kisvárda · Kišiňov · Kita-Fukutokutai · Kita-Iótó · Kitagišima · Kitakjúšú · Kitsilano · Kitzbühel · Kitzbühel (okres) · Kitzeck im Sausal · Kiustendil (mesto) · Kiustendil (oblasť) · Kivu (jazero) · Kizimen · Kizľar · Kiži

kj[upraviť | upraviť kód]

Kjóto (mesto) · Kjóto (prefektúra) · Kjúšu

kl[upraviť | upraviť kód]

Klabat · Klačno · Kladeruby · Kladnatá - Grapy · Kladníky · Kladno · Kladruby (okres Tachov) · Klagenfurt-vidiek · Klaipėda · Klanečnica · Klasifikácia klímy · Klasov · Klatovy · Klauzy · Klášterce · Klášterec nad Ohří · Klášterní Hradisko · Kláštor Certosa di Padula · Kláštor Maulbronn · Kláštor pod Znievom · Kláštorisko · Klátova Nová Ves · Klčov · Klecany · Kleinmürbisch · Klek · Klenová (okres Snina) · Klenovec · Klenovec (vodná nádrž) · Klenovská Rimava · Kleňany · Klieština (okres Považská Bystrica) · Klimageografia · Klimatické zmeny · Klimatológia · Klimatoskeptik · Klimkovice · Klin (okres Námestovo) · Klin (Západné Tatry) · Klin nad Bodrogom · Klingenbach · Klis · Klíny (prírodná rezervácia) · Klížska Nemá · Klobouky u Brna · Klokoč (okres Detva) · Klokoč (prírodná rezervácia) · Klokočí (okres Přerov) · Klokočov (okres Čadca) · Klokočov (okres Michalovce) · Klokočov (Vítkov) · Klondike (oblasť) · Klondike (rieka) · Klos · Kloten · Klöch · Klub Melenčiarov · Klub národnostných menšín · Klubina · Kluknava · Kluknavská kotlina · Kluž

[upraviť | upraviť kód]

Kľačany · Kľače · Kľačianska dolina (Nízke Tatry) · Kľačno · Kľak (geomorfologická časť) · Kľak (okres Žarnovica) · Kľak (prítok Hrona) · Kľazma · Kľučevská sopka · Kľušov · Kľúčovec

kn[upraviť | upraviť kód]

Kneiff · Kněží hora (prírodná rezervácia, okres Prostějov) · Kněžnice (prírodná pamiatka) · Kniežatstvo · Knin · Knittelfeld · Kníničky (Drahanovice) · Knížecí les · Knola (chránený areál) · Knoxville (Tennessee) · Knóssos

[upraviť | upraviť kód]

Kňaží stôl (geomorfologická časť) · Kňaží vrch

ko[upraviť | upraviť kód]

Kobela (prírodná rezervácia) · Kobeliarovo · Kobeřice · Koblenz · Kobylince · Kobylinec (prírodná pamiatka) · Kobylnice (okres Svidník) · Kobyly (okres Bardejov) · Koceľovce · Kociánov · Kociha · Kocurany · Kocurice · Kočevje · Kočín-Lančár · Kočovce · Kodiak (ostrov) · Kogadža-džima · Koglhof · Kognitívna mapa · Kohlberg (Štajersko) · Kohlschwarz · Kohoutovice (Brno) · Kochanovce (okres Bardejov) · Kochanovce (okres Humenné) · Kojetín (okres Přerov) · Kojšov · Kokava nad Rimavicou · Kokemäenjoki · Kokory · Kokosové ostrovy · Kokosový ostrov · Kokot (Štúrovo) · Kokšov-Bakša · Kola (polostrov) · Kolačkov · Kolačno · Kolamáfusi · Koláre · Kolárovice · Kolárovo · Kolbasov · Kolbovce · Kolda (región) · Kolding · Kolibabovce · Kolinovce · Kolín · Kolíňany · Kollárova ulica (Pezinok) · Kolobeh vody · Koloman Ivanička · Kolombo · Kolomna · Kolonializmus · Kolonica · Kolonjë · Kolový štít · Kolónia (osada) · Kolsass · Kolsassberg · Koltur · Kolufusi · Kolumadulu · Kolumbia · Kolumbijská plošina · Kolymská nížina · Komagatake · Komandú · Komádi · Komárno · Komárno (okres) · Komárňanské slanisko · Komárom · Komárov (Brno) · Komárov (okres Bardejov) · Komárov (okres Zlín) · Komárovce (obec) · Komenského ulica (Banská Bystrica) · Komenského ulica (Hlohovec) · Komenského ulica (Košice) · Komenského ulica (Pezinok) · Komenského ulica (Žilina) · Komitát · Komiža · Komjatná · Komjatná (potok) · Komló · Komňa · Komňátka · Komočín · Komorské ostrovy · Komory · Komrat · Komsomoľsk na Amure · Komunitné rady Brooklynu · Konakry · Končistá (vrch vo Vysokých Tatrách) · Kondé · Kondomínium (medzinárodné právo) · Kondratova kopa · Kongo (Brazzaville) · Kongo (rieka) · Koniarovce · Koniarska planina · Konice · Koningsbosch · Konispol · Konjic · Konrádovce · Konská (okres Liptovský Mikuláš) · Konská (okres Žilina) · Konstanca · Konštituentná krajina · Kontinent · Kontinentálne podnebie · Kontiolahti · Konya · Konžská demokratická republika · Koňuš · Kopanica · Kopanice (región) · Kopaniny (prírodná pamiatka, okres Prostějov) · Kopčany (okres Skalica) · Kopečky u Únanova · Koper · Kopernica (okres Žiar nad Hronom) · Koperníkova ulica (Hlohovec) · Kopidlno · Koplik · Koplotovce · Koppe Dág · Koprivnica (Chorvátsko) · Koprivnica (okres Bardejov) · Koprovnica · Kopřivnice · Korab (vrch) · Koralové more · Korana · Korath Range · Korázna jamka · Korbeľka · Korčula · Korčula (mesto) · Korçë (kraj) · Korçë (mesto) · Korçë (okres) · Kordíky · Koreatown · Korejovce · Korfu · Korfu (mesto) · Korgalžyn (jazero) · Koriacka sopka · Korint · Kornati · Kornberg bei Riegersburg · Korneuburg (okres) · Korňa · Koromľa · Koror · Korosi · Koroška regija · Kortrijk · Korunková · Korutánsko (historické územie) · Korutánsko (spolková krajina) · Koryčany · Koryta (prírodná rezervácia) · Korytárky · Korytná · Korytné · Koryto vodného toku · Korytovitá dolina · Korzický prieliv · Korzika · Kos (ostrov) · Kos (sopka) · Kosa (geomorfológia) · Koschuta · Kosihovce · Kosihy nad Ipľom · Kosmonosy · Kosorín · Kostakan (sopka) · Kostanjevica na Krki · Kostarika · Kostelec na Hané · Kostelec nad Černými lesy · Kostelec nad Labem · Kostelec nad Orlicí · Kostelní Vydří · Kostol a kláštor svätej Kataríny Alexandrijskej (Dechtice) · Kostol Bom Jesus · Kostol Ducha Svätého (Žehra) · Kostol Najsvätejšej Trojice (Prievidza) · Kostol Nanebovzatia Panny Márie (Gelnica) · Kostol Nanebovzatia Panny Márie (Prievidza) · Kostol svätého Bartolomeja (Prievidza) · Kostol svätého Jána Krstiteľa (Rimavská Sobota) · Kostol svätého Juraja (Svätý Jur) · Kostol svätého Martina (Trstená) · Kostol svätého Martina (Vrbové) · Kostol svätého Mikuláša (Stará Ľubovňa) · Kostolec (hradisko) · Kostolec (okres Považská Bystrica) · Kostolianska kotlina · Kostolište · Kostolík · Kostolná pri Dunaji · Kostolná Ves · Kostolná-Záriečie · Kostolné · Kostolné Kračany · Kostoľany nad Hornádom · Kostoľany pod Tribečom · Kostroma · Kostrové pobrežie · Kościuszkov vrch · Koš (obec na Slovensku) · Košariská · Košarovce · Košeca · Košecké Podhradie · Košelev · Košetice (Velké Heraltice) · Košice · Košice – mestská časť Ťahanovce · Košice I (okres) · Košice II (okres) · Košice III (okres) · Košice IV (okres) · Košice-okolie (okres) · Košická aglomerácia · Košická Belá · Košická kotlina · Košická Polianka · Košická ulica (Žilina) · Košické Hámre · Košické Oľšany · Košický Klečenov · Košický kraj · Košický región · Košický samosprávny kraj · Košický zlatý poklad · Koškovce · Košolná · Košťany (okres Teplice) · Košťany nad Turcom · Košúty (okres Galanta) · Kotešová · Kotlina · Kotlina Valné · Kotlík · Kotlový štít · Kotmanová · Kotor (mesto v Čiernej Hore) · Kotorská boka · Kotrčiná Lúčka · Kotte · Kotvice (prírodná rezervácia) · Koudekerk aan den Rijn · Kouřim · Kouty (Kravaře) · Kouty nad Desnou · Kovačica (mesto) · Kovarce · Kováčová (okres Rožňava) · Kováčová (okres Zvolen) · Kováčovce · Koválov · Koválovec · Kozani · Kozármisleny · Kozárovce · Kozelník · Kozének · Kozí horka · Kozí kameň · Kozí štít · Kozí Vrbovok · Kozloduj · Kozlovice (okres Frýdek-Místek) · Kozmice (okres Opava) · Kozušima · Kozyrevskij · Kožany · Kožlany · Kožuchov · Kožuchovce

[upraviť | upraviť kód]

Kóbe · Kóči (mesto) · Kóči (prefektúra) · Kódovací systém ONS · Kója (vrch) · Kópavogur · Kórejská ľudovodemokratická republika · Kórejská republika · Kórejský polostrov · Kórejský prieliv · Kóšinecu

[upraviť | upraviť kód]

Kôpky · Kôprovský potok · Kôprovský štít

[upraviť | upraviť kód]

Köflach · Königsdorf (Burgenland) · Königssee · Köniz · Körmend · Körösladány · Kössen · Köthen

[upraviť | upraviť kód]

Kőszeg

kr[upraviť | upraviť kód]

Krabonošská niva · Kračúnovce · Krafla · Kragujevac · Kragujevská ulica · Krahulčie vrchy · Krahule · Kraj (1949 – 1960) · Kraj (1960 – 1990) · Kraj (Fínsko) · Kraj (štátna správa) · Krajina (kraj) · Krajina kadidlovníkov · Krajina parforsného lovu na severe Sjællandu · Krajinná ekológia · Krajinná sféra · Krajná Bystrá · Krajná Kopa · Krajná Poľana · Krajná Porúbka · Krajné · Krajné Čierno · Krajnij · Krajské mesto (Česko) · Krajské mesto (Slovensko) · Krakatoa · Krakaudorf · Krakauhintermühlen · Krakauschatten · Krakovany (okres Piešťany) · Krakovsko-čenstochovská vrchovina · Kraljevo · Kralovice · Kralupy nad Vltavou · Kraľovany · Kranj · Kranjska Gora · Kraňsko · Kras · Kraskovo (okres Rimavská Sobota) · Kraslice (okres Sokolov) · Krasnaja Poľana · Krasnodar · Krasnojarsk · Krasnoje (jazero, Čukotka) · Krasňany (okres Žilina) · Krasov · Krasová vyvieračka Žitoľub · Krasovský kotel · Krašeninnikov · Kraubath an der Mur · Kravany (okres Poprad) · Kravany (okres Trebišov) · Kravany nad Dunajom · Kravaře (okres Opava) · Kravica (vodopády) · Kraví hora · Králek · Králický Sněžník (pohorie) · Králiky · Králíky (okres Ústí nad Orlicí) · Králová · Královec (prírodná rezervácia) · Královo Pole · Království (prírodná rezervácia) · Králův Dvůr · Kráľ (okres Rimavská Sobota) · Kráľov Brod · Kráľova Lehota · Kráľová (vodné dielo) · Kráľová nad Váhom · Kráľová pri Senci · Kráľovce · Kráľovce-Krnišov · Kráľovičove Kračany · Kráľovohoľské Tatry · Kráľovský Chlmec · Kráľovstvo oboch Sicílií · Krásna Lúka · Krásna Ves · Krásná Hora nad Vltavou · Krásná Lípa · Krásné Údolí · Krásno (okres Partizánske) · Krásno (okres Sokolov) · Krásno nad Kysucou · Krásnohorská Dlhá Lúka · Krásnohorská jaskyňa · Krásnohorské Podhradie · Krásnovce · Krásny Brod · Kráter · Kráter Chicxulub · Kráterové jazero · Krátka (vrch vo Vysokých Tatrách) · Krčava · Krčmárov žľab · Krefeld · Kreisfreie Stadt · Kremenčuk · Kremná · Kremnica · Kremnické Bane · Kremnické vrchy · Kremnický potok · Kremnický Štós · Krempachy · Krems-vidiek · Kresanica · Kresaný roh · Kreuzlingen · Kréta · Krhová · Krieglach · Kriens · Kristinehamn · Kristy · Krišľovce · Krišna (rieka) · Krišovská Liesková · Krištof Kolumbus · Krivany · Krivá · Krivánska Fatra · Krivánske Veterné hole · Kriváň (okres Detva) · Kriváň (vrch v Tatrách) · Krivé (okres Bardejov) · Krivoklát · Krivosúd-Bodovka · Križovany nad Dudváhom · Križská dolina · Kríže (okres Bardejov) · Krížna (vrch vo Vysokých Tatrách) · Krížová Ves · Krk (mesto) · Krk (ostrov) · Krka (Chorvátsko) · Krkavá skala · Krkonoše · Krkonošská oblast · Krkonošsko-jesenická subprovincie · Krkonošsko-jesenické podhůří · Krmelín · Krná · Krnča · Krnov · Krokava · Kroměříž · Krompachy · Kronocká sopka · Kronštadt · Kropyvnyckyj · Krottendorf · Krottendorf-Gaisfeld · Krpáčovo · Krpeľany · Krpeľany (vodná nádrž) · Krškany (okres Levice) · Krško · Kršle · Kršlenica · Krtíš · Krtovce · Kručov · Krujë (mesto) · Krujë (okres) · Krumegg · Krupá (zdrojnica Popradu) · Krupina · Krupina (okres) · Krupinica · Krupka · Krusdorf · Krušetnica · Krušinec · Krušné hory · Krušnohorská hornatina · Krušnohorská subprovincie · Krušovce · Kružberk · Kružlov · Kružlová · Kružná · Kružno · Krvavý a Kačležský rybník · Kryopediment · Kryptodepresia · Kryry · Kryštalizácia · Kryštálová jaskyňa v Malom Rozsutci · Kryvyj Rih

[upraviť | upraviť kód]

Křekov · Křenovice (okres Přerov) · Křišťanovice · Křížový · Křovákove zobrazenie · Křoví · Křtomil

ks[upraviť | upraviť kód]

Ksenino jazierko · Ksudač

[upraviť | upraviť kód]

Kšinianska kotlina · Kšinná

ku[upraviť | upraviť kód]

Kuala Lumpur · Kuba · Kubáň (rieka) · Kubáňovo · Kubenské jazero · Kučino-šima · Kučinoerabu-džima · Kučišdorfská dolina · Kučín (okres Bardejov) · Kuçovë (mesto) · Kuçovë (okres) · Kudabandos · Kudafarí · Kudafinolu (Káfu) · Kudahiti · Kudahurá (Káfu) · Kudahuvadú · Kudarikilu · Kudymkar · Kudžú (sopka) · Kufstein (okres) · Kuchajda · Kuchynská hornatina · Kuchyňa (okres Malacky) · Kujataa · Kujavsko-pomoranské vojvodstvo · Kujavy · Kukës (kraj) · Kukës (mesto) · Kukës (okres) · Kuklov · Kukmirn · Kuková · Kukučínov · Kukučínova ulica (Košice) · Kula (sopka) · Kuldīga · Kulháň · Kulkev · Kullai Aböalij ibni Sino · Kullai Ismoili Somonij · Kullai Korženevskij · Kulm am Zirbitz · Kulm bei Weiz · Kultúrna krajina kávových plantáží v Kolumbii · Kuluduffusi · Kumamoto (prefektúra) · Kumberg · Kumundú · Kumyčtina · Kunahandú · Kunburudú (Alif Dál) · Kunburudú (Há Dálu) · Kunčice pod Ondřejníkem · Kunda (mesto v Estónsku) · Kunerad · Kunešov · Kungasalach · Kungens kurva · Kunhegyes · Kunín · Kunov (prírodná rezervácia) · Kunova Teplica · Kunovice (okres Uherské Hradiště) · Kunovice (okres Vsetín) · Kunoy · Kunpcho · Kunszentmárton · Kunszentmiklós · Kunštát · Kunyit · Kunžak · Kuopio · Kupa (prítok Sávy) · Kupeckého ulica (Košice) · Kupeckého ulica (Pezinok) · Kupola (Vysoké Tatry) · Kura (rieka v Ázii) · Kuraľany · Kurbin (okres) · Kurdistan · Kurendú · Kuressaare · Kurfürstovo rameno · Kurikoma · Kurilské jazero · Kurilské ostrovy · Kurima (okres Bardejov) · Kurimany · Kurimka · Kurinbi · Kurinecká dubina · Kurose · Kurov · Kurónsko · Kursk · Kurská magnetická anomália · Kurub Tärara · Kuřim · Kusacu-Širane · Kusín · Kutaisi · Kutčaro · Kutná Hora · Kuttara · Kutum (sopečné pole) · Kuusamo · Kuusemäe · Kuvajt (mesto) · Kuvajt (štát) · Kuzmányho ulica (Košice) · Kuzmice (okres Topoľčany) · Kuzmice (okres Trebišov)

[upraviť | upraviť kód]

Kúpele Piešťany · Kúpele Szirtalja · Kúpeľný ostrov · Kútniky · Kúty (okres Senica)

kv[upraviť | upraviť kód]

Kvačany (okres Liptovský Mikuláš) · Kvarken · Kvarner · Kvarnerský záliv · Kvašov (obec) · Kvesta · Kvetnicová veža · Kvetoslavov · Kvilda-Pod políčky · Kvitnúca púšť

kw[upraviť | upraviť kód]

Kwačchon

ky[upraviť | upraviť kód]

Kyatwa · Kyjatice · Kyjev · Kyjevská Rus · Kyjevské kniežatstvo · Kyjevské námestie · Kyjov (okres Hodonín) · Kyjov (okres Stará Ľubovňa) · Kyjovice (okres Opava) · Kyjovka · Kyklady · Kylléne · Kynceľová · Kynšperk nad Ohří · Kyrnasivka · Kysak (okres Košice-okolie) · Kysáč · Kyselica (obec) · Kysibl · Kysihýbel · Kyslíkové izotopové štádium · Kysta · Kysuca · Kysuce · Kysucká knižnica · Kysucká kotlina · Kysucká magistrála · Kysucká vrchovina · Kysucké Beskydy · Kysucké Nové Mesto · Kysucké Nové Mesto (okres) · Kysucký Lieskovec · Kysucký maratón · Kyzyl (mesto)

[upraviť | upraviť kód]

Kýčerka (Čadca) · Kýčery